10% korting op kwasten met code KWAST-10 10% korting op kwasten met code KWAST-10

Ontvetter

Filters

Ontvetter reinigt

Ontvetter wordt toegepast als voorbehandeling van schilderwerk. Of dat nu binnen- of buitenshuis is, op nieuw hout of oude verflagen, ontvetter gebruiken is essentieel. Vaak dient de ondergrond die afgelakt gaat worden nog geschuurd te worden. Als er vooraf niet wordt ontvet dan wordt vet en vuil in de ondergrond geschuurd met alle gevolgen van dien. Een nieuwe verf of beitslaag moet namelijk gaan hechten op de ondergrond. Wanneer de ondergrond vet is zal er geen hechting kunnen zijn en gaat de nieuwe laag vroeger of later afbladderen. Zorg er altijd voor dat de juiste volgorde gehanteerd wordt, en pas het ook toe op nieuw hout. Ogenschijnlijk voelt nieuw hout 'schoon' aan maar schijn bedriegt.

​Welke ontvetter kan ik gebruiken

Sinds jaren wordt Ammoniak in verdunde vorm toegepast als ontvetter. In een verhouding van 10% ammoniak op 10liter water. Hoewel het een krachtige ontvetter is, is het verwerken van Ammoniak is echter niet prettig voor mens en milieu. Vandaag zijn er verschillende milieuvriendelijke producten die bijzonder krachtig werken en een prettige geur van zich geven. Let wel op dat er vaak nagespoeld moet worden met schoon water om de oplosmiddelen te verwijderen. Een goed alternatief voor Ammoniak is Universol.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »