10% korting op kwasten met code KWAST-10 10% korting op kwasten met code KWAST-10

Schimmelwerende Verf

Schimmelwerende muurverf is een uitkomst in vochtige ruimtes waar veel water wordt gebruikt, vaak in combinatie met een slechte ventilatie. Denk bijvoorbeeld aan kelders en badkamers.

Filters

Schimmelwerende Verf

Met schimmelwerende verf houd je schimmel buiten de deur

Niemand zit op schimmel in zijn huis te wachten. Bovendien kan het gevaarlijk zijn voor je gezondheid! Soms zijn zouten die in de muur of het pleisterwerk aanwezig zijn de oorzaak. Schimmels houden van vochtige en warme plekjes, vandaar dat je het vaak in kelders of badkamers ziet zonder ventilatiesysteem of raam wat regelmatig open gaat.

Kun je over schimmel heen schilderen?

Voordat schimmelwerende verf kan worden toegepast zal er eerst iets moeten gebeuren. Want zoals de naam al een beetje doet vermoeden: het weert schimmels, maar verwijdert het niet! Kortom: voor het beste resultaat moet je nooit over schimmel heen schilderen.

  • GROOTMOEDERSTIP! Een ideaal middel is de gewone huishoud soda. Los de soda op in warm water en borstel over de schimmelplekken. Laat het een paar uur intrekken en spoel daarna goed af met water. Als de schimmelvlekken aanwezig blijven, herhaal dan de behandeling net zo lang tot de schimmel is verdwenen.
  • Ook het gebruik van bleekmiddel kan een oplossing zijn. Of gebruik een specifiek product als de Bison Schimmelvreter. Behandel daarna de schone droge muren met een schimmelwerende verf.
  • Zijn er blijvende vlekken? Dan is het aan te bevelen eerst een isolerende muurverf aan te brengen, die ervoor zorgt dat de plekken niet meer zichtbaar zijn. Anders blijf je het altijd zien!

Wat is de beste schimmelwerende verf?

Binnen ons assortiment kun je schimmelwerende verf vinden van de topmerken als Sigma, Sikkens, Histor en meer. Onze tip is de Sikkens ALpha Humitex SF. Deze muurverf is waterdampdoorlatend en verkrijgbaar in 100% én alle lichte kleuren. Bovendien profiteer je van een flinke korting op deze muurverf! Een alternatief is de Sigma Sigmaresist Fungi Matt. Deze muurverf is iets duurder, maar heeft een hoge dekkracht en zal niet vergelen na verloop van tijd.

Schimmelwerende muurverf toepassen

Voordat je de schimmelwerende muurverf gaat aanbrengen is belangrijk dat je dus alle schimmel verwijdert en de muur goed laat opdrogen. Soms is het aan te raden, als de ondergrond zuigt, eerst een voorstrijkmiddel toe te passen. Dit voorkomt dat de verf te snel of te veel intrekt. Hierdoor wordt te veel vocht uit de muurverf getrokken waardoor deze minder goed hecht en sneller kan gaan bladderen.

Zorg dat de ruimte goed geventileerd wordt maar voorkom tocht in de ruimte. De ideale temperatuur is rond de 20 graden Celsius.

Verwerken van schimmelwerende verf

Het aanbrengen van muurverf tegen schimmels kan makkelijk en snel. Gebruik hiervoor een ronde texkwast voor de randen en een blokwitter of roller voor grotere oppervlakken. Werk daarbij altijd ‘nat in nat’. Dat betekent niet eerst de randjes rondom en vervolgens de grote vlakken, maar probeer alles in één keer mee te pakken. Het kan dan gebeuren dat de randen droog zijn als de aansluitende vlakken aan de beurt zijn. Het gevolg kan zijn dat de randen 'zichtbaar' blijven en dat is storend.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »