Terug

Afwasbare muurverf (14)

Filters

Afwasbare muurverf

Afwasbare muurverf, wat is dat?

Een goede afwasbare muurverf kunt u schrobben, poetsen en goed reinigen zonder dat u daar naderhand iets van ziet. Stel u heeft rondom de eettafel een keer een ongeluk en de muur is vies geworden. 

Ga direct naar de korte informatie over onze vier topproducten:

Dat moet u deze goed kunnen reinigen. Het is dan belangrijk dat u een verf die schrobbaar is kiest. Soms zie je ook wel staan: schrobvast. 


Dat betekent hetzelfde. Belangrijk! Er zijn verschillende klassen in afwasbare muurverf. 

Er is namelijk verschil in de mate van afwasbaarheid. Niet iedere schrobbare verf is namelijk is hetzelfde.

De mate waarin een muurverf afwasbaar is, is vastgesteld aan de hand van 3 klassen:

  • De laagste klasse is schrobklasse 3. De afwasbare muurverf in deze categorie is afneembaar met een vochtige doek. Bij zware belasting ontstaan er glanzende vlekken die zeker op matte ondergronden erg storend kunnen zijn.

  • Schrobklasse 2 betreft de soorten muurverf die nat afwasbaar zijn en na opdrogen minder sporen nalaat. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn in een woonkamer. De kans dat muren vies worden is daar minder aanwezig. In een keuken is de kans bijvoorbeeld veel groter.

  • Schrobklasse 1 omvat producten die goed afwasbaar zijn en met een borstel behoorlijk belastbaar zijn zonder sporen na te laten. Ga terug naar muurverf voor een overzicht van andere producten.


De trappen of verschillende niveaus waarin een muurverf afwasbaar is, is belangrijk bij uw keuze. Waar gaat u een de goed schrobbare muurverf gebruiken? Is er veel of weinig kans dat de muren vervuild raken, en hoe is dat nu het geval? 

Is het nodig om voor de hoogst schrobbare muurverf te gaan, of volstaat een mindere klasse ook. Let op dat u hoger de klasse, des te duurder het product wordt.

Wanneer kiest u voor een afwasbare muurverf of schrobbare muurverf?

Afwasbare muurverf kent vele toepassingen en is er in verschillende glansgraden. Vooral in keukens en eetkamers is het aan te bevelen om een te kiezen voor een muurverf die goed afwasbaar is. Voor de ondergrond maakt het overigens niet zo veel uit. Een goede muurverf, wat onze producten absoluut zijn, zijn toe te passen op uiteenlopende ondergronden zoals:

  • Beton

  • Metselwerk

  • Gips

  • Cellenbeton

  • Hout

  • Vliesbehang

  • Spuit- en pleisterwerk.


Het rendement, dus het aantal vierkante meters wat u kunt doen met 1 liter, varieert sterk en is afhankelijk van de ondergrond en de mate waarin de ondergrond de afwasbare muurverf opzuigt. 

Afwasbare of schrobbare muurverf laat zich prima verwerken met kwast, blokwitter, muurverfoller of kan vaak ook verspoten worden.

Bij toepassing op nieuwe muren dient er ALTIJD een voorstrijkmiddel te worden toegepast om eventuele poeder aan de oppervlakte vast te zetten (te fixeren) en om het plaatselijke verschil in zuiging van de ondergrond op te heffen. Hiermee voorkom je baanvorming. 

De meest verkochte soorten.

Sikkens Alpha Rezisto Mat

Uit ons complete aanbod van reinigbare muurverf hebben we een selectie gemaakt van onze toppers. Deze muurverf staat erom bekend enorm vlek afstotend te zijn. 
Goed bestand tegen zwarte strepen van schoenen en heel goed schoon te maken.

De Sikkens Alpha Rezisto Mat kun je laten mengen in je eigen kleur. Let op dat afwasbare muurverf vaak alleen leverbaar is in wit of lichte kleuren. Je kunt het terug vinden op de productpagina.

Sigma SigmaPearl Clean Matt

Een andere topper, en misschien wel de bekendste afwasbare verf is Sigma Sigmapearl Clean Matt. Al jarenlang een van onze best verkochte muurverf binnen om te reinigen.

De speciale techniek van het bindmiddel van deze verf zorgt ervoor dat het een schrobvaste muurverf is. Vanaf ongeveer 30 dagen is deze matte muurverf het best reinigbaar. 

Global Paint Easy Clean

Minder bekend bij het grote publiek, maar niet bij de vakman. Global Paint is een Nederlands verfmerk dat al jarenlang uitstekende muurverven produceert. Van normale muurverf, isolerende tot afwasbare muurverf. Stuk voor stuk hele hoogwaardige muurverf. 

Wij zijn dan ook trots om dealer van dit merk te zijn. U zult dit merk niet zo snel bij de Gamma, Praxis of Karwei vinden. Het is echt een professionele kwaliteit, waar u versteld van zult staan. De Global Paint Easy Clean afwasbare muurverf is eenvoudig online te bestellen.

Caparol Premium Clean

Het laatste product wat niet ongenoemd mag blijven is Caparol Premium Clean. In Nederland is Caparol als verfmerk niet zo bekend onder de consument. 

Europees is het een van de grootste verfmerken. Alleen al in hun thuisland Duitsland zijn ze enorm sterk. De producten van Caparol zijn echt heel goed! 

Zeker de afwasbare muurverf Caparol Premium Clean die je bij ons online kopen kunt. De hoogste schrobbaarheid, uitstekend te reinigen, en heel goed dekkend. 

Heb je nog meer vragen of wil je een medewerker spreken die je kan helpen met jouw bestelling? Neem contact op met onze klantenservice.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Decoprof.nl 9.1 / 10 - 2153 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »