Afwasbare muurverf

Sigmapearl Clean matt
afwasbare muurverf klasse 1
afwasbare muurverf klasse 2
afwasbare muurverf klasse 3

Lijst

Stel een Aflopende Directie in

1-16 van 32

Afwasbare muurverf, wat is dat?

Een goede afwasbare muurverf kunt u schrobben, poetsen en goed reinigen zonder dat u daar naderhand iets van ziet. Stel u heeft rondom de eettafel een keer een ongeluk en de muur is vies geworden. Dat moet u deze goed kunnen reinigen. Het is dan belangrijk dat u een verf die schrobbaar is kiest. Soms zie je ook wel staan: schrobvast. Dat betekent hetzelfde. Belangrijk! Er zijn verschillende klassen in afwasbare muurverf. Er is namelijk verschil in de mate van afwasbaarheid. Niet iedere schrobbare verf is namelijk is hetzelfde.

De mate waarin een muurverf goed afwasbaar is, is vastgesteld aan de hand van 3 klassen:

  • De laagste klasse is schrobklasse 3. De afwasbare muurverf in deze categorie is afneembaar met een vochtige doek. Bij zware belasting ontstaan er glanzende vlekken die zeker op matte ondergronden erg storend kunnen zijn.
  • Schrobklasse 2 omvat producten die nat afwasbaar zijn en na opdrogen minder sporen nalaat. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn in een woonkamer. De kans dat muren vervuild raken is daar minder aanwezig. In een keuken is de kans bijvoorbeeld veel groter.
  • Schrobklasse 1 omvat producten die goed afwasbaar zijn en met een borstel behoorlijk belastbaar zijn zonder sporen na te laten. Ga terug naar muurverf voor een overzicht van andere producten.

Wanneer kiest u voor een afwasbare muurverf?

Afwasbare muurverf kent vele toepassingen en is er in verschillende glansgraden. Vooral in keukens en eetkamers is het aan te bevelen om een te kiezen voor een muurverf die goed afwasbaar is. Voor de ondergrond maakt het overigens niet zo veel uit. Een goede muurverf, wat onze producten absoluut zijn, zijn toe te passen op uiteenlopende ondergronden zoals:
  • Beton
  • Metselwerk
  • Gips
  • Cellenbeton
  • Hout
  • Vliesbehang
  • Spuit- en pleisterwerk.
Het rendement, dus het aantal vierkante meters wat u kunt doen met 1 liter, varieert sterk en is afhankelijk van de ondergrond en de mate waarin de ondergrond de afwasbare muurverf opzuigt. Afwasbare muurverf laat zich prima verwerken met kwast, blokwitter, muurverfoller of kan vaak ook verspoten worden. Bij toepassing op nieuwe muren dient er ALTIJD een voorstrijkmiddel te worden toegepast om eventuele poeder aan de oppervlakte vast te zetten (te fixeren) en om het plaatselijke verschil in zuiging van de ondergrond op te heffen zodat baanvorming wordt voorkomen.
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x