Sigma Pearl Clean Matt | Reinigbare Matte Muurverf - 1 LTR

38,95 23,95

Sigma Pearl Clean Matt | Reinigbare Matte Muurverf - 1 LTR

Sigma Pearl Clean Matt | Reinigbare Matte Muurverf

Tijdelijke actie: Ontvang gratis een ProGold Ultra Finish 18 cm muurverfroller t.w.v. €9,23 bij aanschaf van 2,5 / 5 of 10 liter Sigma Pearl Clean Matt.

 

Kleur verkeerd gekozen? Wees niet getreurd! Met de Decoprof KiesKleurig Garantie heb je tot 30 dagen na je bestelling de tijd om te besluiten of je kosteloos een andere kleur wil bestellen in de Sigma Pearl Clean Matt. Met deze flexibele service krijgt jouw ruimte uiteindelijk toch de gewenste look! Lees hier meer over de voorwaarden van de Decoprof KiesKleurig Garantie →

Plus- en minpunten van onze muurverfspecialist

 • + Zeer goed reinigbaar

+ De beste keuze voor in de keuken

+ Bestand tegen de meest voorkomende reinigingsmiddelen

+ Verkrijgbaar in alle lichte en donkere kleuren

 • - De verf is pas reinigbaar na 30 dagen

 

Omschrijving

Op zoek naar een gemakkelijk reinigbare en goed dekkende matte muurverf voor binnen? Sigma Pearl Clean Matt is een populaire matte muurverf die zeer geschikt is voor het afwerken van muren die regelmatig gereinigd en schoongemaakt moeten worden. Koffie, vuil, lippenstift; deze muurverf is overal tegen opgewassen. Gebruik het product op muren in...

Lees de volledige productomschrijving

Tijdelijke actie: Ontvang gratis een ProGold Ultra Finish 18 cm muurverfroller t.w.v. €9,23 bij aanschaf van 2,5 / 5 of 10 liter Sigma Pearl Clean Matt.

 

Kleur verkeerd gekozen? Wees niet getreurd! Met de Decoprof KiesKleurig Garantie heb je tot 30 dagen na je bestelling de tijd om te besluiten of je kosteloos een andere kleur wil bestellen in de Sigma Pearl Clean Matt. Met deze flexibele service krijgt jouw ruimte uiteindelijk toch de gewenste look! Lees hier meer over de voorwaarden van de Decoprof KiesKleurig Garantie →

Plus- en minpunten van onze muurverfspecialist

 • + Zeer goed reinigbaar

+ De beste keuze voor in de keuken

+ Bestand tegen de meest voorkomende reinigingsmiddelen

+ Verkrijgbaar in alle lichte en donkere kleuren

 • - De verf is pas reinigbaar na 30 dagen

 

Omschrijving

Op zoek naar een gemakkelijk reinigbare en goed dekkende matte muurverf voor binnen? Sigma Pearl Clean Matt is een populaire matte muurverf die zeer geschikt is voor het afwerken van muren die regelmatig gereinigd en schoongemaakt moeten worden. Koffie, vuil, lippenstift; deze muurverf is overal tegen opgewassen. Gebruik het product op muren in een:

 • Keuken
 • Hal
 • Eetkamer
 • Badkamer
 • Horeca
 • Zorginstelling
 • Overige ruimtes waar een reinigbare muurverf gewenst is

Dit is een professioneel product welke vanwege het gebruiksgemak ook kan worden gekozen door doe-het-zelvers die gaan voor een professioneel resultaat. Dit product wordt vaak gekozen omdat het zeer goed en gemakkelijk te reinigen is met vrijwel alle (professionele) reinigingsmiddelen. De verflaag is bestand tegen het intrekken van vlekken, glans niet (ook niet na het reinigen) en behoudt jarenlang de mooie matte uitstraling.

Op zoek naar een semi-matte reinigbare muurverf? Ga dan voor de Sigma Pearl Clean Semi-Matt.

 

 

Waarom Sigma Pearl Clean Matt?

Hieronder laten we je zien waarom kiezen voor dit product de juiste keuze is:

Verkrijgbaar in alle kleuren

Het voordeel van Sigma muurverven is dat ze in alle kleuren te mengen zijn. Kleuren van Sigma, Farrow & Ball, Little Green, Painting the Past en nog veel meer, het is allemaal mogelijk.

Zeer goed reinigbaar

Deze muurverf is een van de best reinigbare muurverven op de markt. Koffie, vet of wijn, je krijgt het met gemak gereinigd.

Matte uitstraling

De muurverf heeft een mooie matte uitstraling en is matter dan vergelijkbare muurverven van andere merken.

Zeer goede dekking

De muurverf heeft een zeer goede dekking. Wel adviseren wij voor een reinigbare muurverf om 2 lagen aan te brengen. 1 laag is onvoldoende om goed te kunnen reinigen.

 

Geschikte ondergronden voor de goed reinigbare muurverf

De Sigma Pearl Clean Matt is een goed reinigbare muurverf voor binnen. Dit product is breed toepasbaar op steenachtige ondergronden zoals:

 • Beton
 • Stucwerk
 • Gipsplaten
 • Metselwerk
 • Glasweefsel
 • Glasvlies
 • Bestaande muurverf 
 • Bestaande structuurpleister

Dit product kan ook worden toegepast in vochtige ruimtes, zoals badkamer en keuken, met uitzondering van het natte douchegedeelte. Let op dat je het product niet op een gesloten ondergrond (bijvoorbeeld verf op terpentinebasis) aanbrengt. De combinatie van een gesloten ondergrond met deze dampdoorlatende muurverf kan bij vochtbelasting tot onthechting leiden. Tot slot vergeelt deze verf niet, hierdoor kan deze muurverf ook goed worden aangebracht in ruimtes waar weinig tot geen daglicht binnenkomt.

 

Tips & Tricks voor deze muurverf

Stop niet halverwege: Breng de muurverf vol aan en werk het nat-in-nat verder af. Stop niet halverwege een muur, zo voorkom je strepen en dekkingsverschillen op je muur of plafond.

Zuigende ondergrond, wat nu?: Zuigende ondergronden zijn veelal te vinden in de nieuwbouw. Denk hierbij aan vers gestucte muren of andere oppervlakken zonder enige afwerking. Weet je niet zeker of je een zuigende ondergrond hebt? Dit kan je gemakkelijk controleren door er een natte spons tegenaan te houden. Trekt het water in de muur (vaak donkerverkleuring) dan heb je een zuigende ondergrond. Gebruik in dit geval een voorstrijkmiddel.

Goed afplakken: Zorg dat je dat tape strak aanbrengt en goed nadrukt. Verwijder de tape direct na het schilderen. Als je de tape een langere tijd laat zitten is de kans groot dat bij het verwijderen van de tape je de verflaag beschadigd, de tape scheurt of er lijmlagen achterblijven door indroging. Dat zou zonde zijn van je schilderwerk.

Maak de muur gemakkelijk schoon

Speciaal voor het reinigen van de Sigma Pearl Clean Matt is de Sigma Cleaner ontwikkelt. Met deze reiniger verwijder je eenvoudig:

 • Koffievlekken
 • Wijnvlekken
 • Viltstift

En nog veel meer.

 

Bekijk de Sigma Cleaner

 

Verwerkingscondities

Voor het beste resultaat moet tijdens het aanbrengen en de droging aan de volgende twee voorwaarden worden voldaan:

 • Ondergrond en omgevingstemperatuur tussen de 5°C en 30°C.
 • Er moet goed geventileerd worden tijdens het aanbrengen en drogen van dit product.

 

Ondergrondcondities

De ondergrond moet onbeschadigd (of gerepareerd), draagkrachtig (dus niet vettig, vies of beschimmeld) en droog zijn. Vochtpercentage max. 4%. Vochtpercentage van gipsgebonden ondergronden max. 1%. Heb je geen apparatuur om het vochtpercentage te meten? Zorg er dan voor dat je zeker weet dat de ondergrond goed droog is. Het afwerken van nog niet volledig droge of beschadigde ondergronden kan leiden tot aantasting van de verfkleur (als gevolg van kalkdoorslag) en in het ongunstigste geval tot aantasting van het product. Dit wil je uiteraard voorkomen.

 

Afwerking

Voorbehandeling

 1. Verwijder vet, vuil en schimmel van het te schilderen oppervlak. Ga je beton schilderen, verwijder dan de eventueel aanwezige cementhuid.
 2. Zitten er oneffenheden of beschadigingen op de muur, dan adviseren wij om dit te repareren. Dit kan met de volgende reparatiemiddelen:

Kleine reparaties (max. 2 cm): Progold 2500 Lichtgewicht Vulmiddel.

Grotere reparaties: Progold 2300 Binnenvulmiddel.

Afwerking op steenachtige ondergronden

 1. Zuigende en/of licht poederende ondergronden behandelen met Sigma Sigmafix Universal.
 2. Het oppervlak vervolgens afwerken met twee lagen Sigma Pearl Clean Matt.

Afwerking met glasweefsel- of glasvliessysteem

 1. Zuigende en/of licht poederende ondergronden behandelen met Sigma Sigmafix Universal.
 2. ProGold Glasweefsel of Glasvlies strak en stotend plakken, zoals omschreven in het kenmerkenblad.
 3. Het glasweefsel afwerken met twee lagen Sigma Pearl Clean Matt.

 

In welke kleuren is de Sigma Pearl Clean Matt beschikbaar?

De Sigma Pearl Clean Matt kunnen wij mengen in alle kleuren. Hierbij kun je denken aan:

 • 100% wit

Bij de witte variant van dit product wordt geen mengpasta toegevoegd. Dit betekent dat deze verf volledig wit is.

 • Lichte kleuren

Hierbij kun je denken aan populaire kleuren als RAL9003, RAL9010 of RAL9016. Maar ook andere kleuren van onder andere Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product.

 • Donkere kleuren

Bekende kleuren als RAL7016, RAL7021 en RAL9005 kunnen worden gemengd in deze verf. Ook andere bekende kleuren van merken als Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product.

 

Hoe bestel ik een kleur?

Wil je een kleur toevoegen aan de verf? Selecteer dan een van de productvarianten op deze productpagina met de titel 'Lichte kleur' of 'Donkere kleur' erin. Op het moment dat je een van beide varianten selecteert, komt onze speciale kleurenkiezer tevoorschijn. Via deze kleurenkiezer selecteer of zoek je eenvoudig de kleur die jij wilt. Staat jouw kleur er niet tussen? Geen probleem, vul jouw kleur dan handmatig in onder 'Gewenste kleur niet gevonden?', en wij gaan ermee aan de slag voor jou.

 

Decoprof staat voor je klaar

Heb je vragen over dit product of wil je een advies ontvangen over de toepassing of de kleur? Je kunt altijd vrijblijvend contact op nemen met een van onze specialisten. We helpen je graag. Wij zullen er daarnaast alles aan doen om de artikelen zo snel mogelijk bij jou te leveren. Ook profiteer je bij ons van gratis verzending bij besteding boven de €50,-.

Specificaties voor: Pearl Clean Matt | Reinigbare Matte Muurverf

  Dit geeft de kwaliteit van dit product aan. Wij hanteren drie verschillende gradaties:
  Doe-het-zelf - Laagste kwaliteit
  Standaard - Middel kwaliteit
  Professioneel - Hoogste kwaliteit
 • Kwaliteit Professioneel
 • Lijn Sigmapearl Serie
 • Type verf Afwasbare muurverf
 • Dit geeft aan hoe mat of glanzend deze verf is.
  Laagst mogelijke glansgraad: Extra mat
  Hoogst mogelijke glansgraad: Hoogglans
 • Glanstype Mat
 • Geeft aan of het product geschikt is voor gebruik binnenshuis, buitenshuis of allebei.
 • Binnen/Buiten Binnen
 • Dit geeft aan hoeveel vierkante meter je kunt schilderen met 1 liter verf. Het rendement is sterk afhankelijk van:
  - Zuiging van de ondergrond
  - Aangebrachte laagdikte
 • Rendement 8 - 10 m²/liter
 • De droogtijd is de tijd die het product nodig heeft om stofdroog te worden. Dit betekent dat er geen stof meer aan de natte toplaag zal hechten. De tijdsduur is sterk afhankelijk van de ondergrond- en omgevingstemperatuur.
 • Droogtijd 2 uur
 • Geeft aan na hoeveel tijd het product overschilderbaar is. De droogtijd is sterk afhankelijk van de temperatuur. Bij lage temperaturen zal het product een langere droogtijd hebben, bij hoge temperaturen is de droogtijd korter.
 • Overschilderbaar na 6 uur
 • Dit zijn de gereedschappen die wij adviseren om het product mee aan te brengen.
 • Verwerkingsmethode Texkwasten, Blokwitters, Muurverfrollers
 • Met deze verfrol krijg je het beste resultaat.
  Verftip: Een goede kwaliteit verfrol maakt een groot verschil. Met de juiste verfrol breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan op de de muur.
 • Aanbevolen verfroller Progold Verfrol Ultra Finish
 • Met deze kwast krijg je het beste resultaat.
  Tip van onze productspecialisten: Een goede kwaliteit kwast maakt een groot verschil. Met de juiste kwast breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan op de de muur.
 • Aanbevolen kwast Progold Texkwast Classic 7960
 • De minimale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als je buiten gaat schilderen kan het na nachtvorst langer duren voordat je kunt starten met de klus.
 • Minimale verwerkingstemperatuur 5°C
 • De maximale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als de zon op de te behandelen ondergrond staat, kan de ondergrond warmer zijn dan de buitentemperatuur.
 • Maximale verwerkingstemperatuur 30°C
 • Dit is de grondstof waaruit dit product voornamelijk bestaat. Daarnaast zijn er ook nog andere grondstoffen nodig om tot het eindproduct te komen.
 • Verfbasis Acrylaatdispersie
 • Documenten Kenmerkenblad

Gebruikers beoordelingen 5 / 5 Reviews: (28)

 • BV Door Bart Vervaeck - 21-01-2024 15:29

  5 / 5

  Probleemloos verwerkt.

 • JW Door JW - 28-12-2023 18:34

  5 / 5

  Goed spul.

 • DV Door Dick van Gelder - 30-10-2023 17:54

  5 / 5

  Heel goede dekkende en goed schoonhouden saus

 • FB Door Fam Bon - 27-10-2023 09:21

  5 / 5

  Geweldige service. Helemaal super weer geregeld.

  • + super snelle bezorging

 • DK Door De Klusbakfiets Den Haag en Delft - 18-09-2023 11:14

  5 / 5

  Fijne, zo niet de beste muurverf voor het sausen van de muren

  • + Goede dekking
  • - Droogt snel op en vlekken krijg je moeilijk weg. Dek dus heel goed af!

 • AV Door A van schaik - 24-08-2023 20:24

  5 / 5

  Dit is heel goed spul

  • + Super afwasbaar naar 30 dagen uitharden
  • - Geen

 • GA Door Gina - 23-08-2023 10:10

  5 / 5

  Vrijwel alle NCS kleuren te verkrijgen, ook als ze niet op de website vermeld staan.

  • + Spat niet
  • + Dekkend

 • JB Door Jill Boonen - 31-07-2023 11:33

  5 / 5

  Heeeel goede verf! Spat niet, rolt goed uit resultaat zonder strepen!

  • + Top
  • - Geen

 • JP Door Joep - 06-07-2023 06:57

  5 / 5

  Deze Sigma Pearl Clean is een prima verf, hij is dekkend in 1x, maar voor perfect resultaat zou ik 2x aanbrengen om de kleur beter uit te laten komen.

  • + Verwerking gemak
  • + Droogt mooi egaal op

 • AA Door Arno Arendse - 03-07-2023 16:01

  5 / 5

  Voor de tweede keer hier besteld en bevalt super, alles top geregeld en goede kwaliteit

  • + Snelle levering
  • - Geen

 • LL Door Louis Laffra - 31-05-2023 16:57

  5 / 5

  Fantastisch. Dekkend en klaar!!

  • + Dekt in 1x
  • - Nvt

 • DV Door Dick van Gelder - 08-05-2023 19:58

  5 / 5

  Mijn favoriete latex

 • KB Door Koelcellen Bouw Nederland B.V. - 06-04-2023 13:08

  5 / 5

  Mooi product, goed aan te brengen

  • + Makkelijk aan te brengen
  • + Goed dekkend

 • CS Door Chris - 04-04-2023 21:12

  5 / 5

  Snelle verzending

 • MR Door Mir - 20-03-2023 19:58

  5 / 5

  Top product. Makkelijk aan te brengen. Mooi dekkend.

 • NS Door Nils - 20-03-2023 16:56

  5 / 5

  super aanbieding snel en goed ! mooie actie en prima materiaal erg tevreden

 • ML Door Marcel - 10-03-2023 07:22

  5 / 5

  Prima product voor mooie prijs

  • + Makkelijk verwerkbaar

 • VS Door Vanhecke Stephan - 13-02-2023 15:33

  5 / 5

  Goed dekkend en zeer gemakkelijk te schilderen

  • + Goed afwasbaar
  • - Geen

 • RL Door R. Lock - 01-11-2022 17:42

  5 / 5

  Fijn product, prettig aan te brengen, spetterd niet (renovlies) en een goede dekking.

  • + Dekt goed
  • + Droogt egaal op
  • - Kan borstelvastheid nog niet testen, maar geloof wel dat dit ok is

 • VE Door Vivianne - 11-11-2021 13:47

  5 / 5

  Deze werd geadviseerd voor in de keuken. 2x smeren over de huidige verf en klaar, ik sta er oprecht van te kijken hoe gemakkelijk dit schoon te maken is. Blij mee

 • TO Door Theo - 02-06-2021 12:40

  5 / 5

  Wij wilde de best reinigbare muurverf die er was. Na wat navraag bleek dat deze te zijn. Het schilderen ging allemaal goed met de verf, ik ben benieuwd als we er dadelijk een doekje over halen.

 • EF Door Eef - 09-04-2021 13:49

  5 / 5

  Echt heel blij met deze verf! Dekte super goed en de kleur is ook mooi uitgekomen.

 • TG Door T. Ghaiwal - 08-03-2021 12:04

  5 / 5

  Ons zorg tehuis behandeld met deze muurverf zodat wij de muren voortaan met meer gemak kunnen schoonmaken bij vervuiling. Tevreden met het resultaat. Kost wat maar dan heb je ook wat.

 • ZV Door Z. van Hintum - 23-02-2021 20:42

  5 / 5

  Naar mijn mening de beste in zijn soort, top verf.

 • DB Door Dick Bijl - 16-02-2021 11:01

  5 / 5

  Nu alle horeca nog lang dicht blijft toch maar eventjes alles opgeknapt met deze verf. Het verwerken ging makkelijk, benieuwd naar de afneembaarheid als de klanten weer mogen komen.

 • PV Door Patrick van Weert - 04-02-2021 18:01

  5 / 5

  Deze verf heeft mijn verwachtingen overklast, zoals Decoprof ook heeft gedaan. Zeer goed reinigbare muurverf die zeer snel geleverd werd. Een tevreden klant.

 • FK Door Ferdinand Kerklaan - 20-01-2021 12:59

  5 / 5

  Wat een goede verf is dit! Gebruikt in de keuken en echt alles krijg je er makkelijk vanaf gepoetst en het blijft dezelfde mooie matte muurverf. Super!

 • ME Door Mylene - 28-12-2020 12:25

  5 / 5

  Mijn keukenmuur zag er niet meer uit na het laatste kookavontuur van de kids. Na wat onderzoek te hebben gedaan naar een goed schoon te maken muurverf was ik bij deze uitgekomen. Sindsdien kan ik de muur gemakkelijk afnemen en kunnen de kinderen hun gaan weer gaan. Top product, gemakkelijk te verwerken en een snelle levering.

Alle productvarianten
Sigma Pearl Clean Matt | Reinigbare Matte Muurverf Bestel nu! EAN Online prijs Jouw voordeel
1 LTR - Wit 8716242005162

32,1938,95

19,7923,95
-39%
2,5 LTR - Wit + gratis roller 8716242005193

73,5188,95

45,4154,95
-38%
5 LTR - Wit + gratis roller 8716242005223

141,74171,50

86,74104,95
-39%
10 LTR - Wit + gratis roller 8716242005254

262,40317,50

161,12194,95
-39%
1 LTR - Kleur 8716242005162

38,8046,95

24,7529,95
-36%
2,5 LTR - Kleur + gratis roller 8716242005193

90,87109,95

55,3366,95
-39%
5 LTR - Kleur + gratis roller 8716242005223

175,17211,95

107,40129,95
-39%
10 LTR - Kleur + gratis roller 8716242005254

324,75392,95

202,44244,95
-38%

Productomschrijving

Sigma Pearl Clean Matt | Reinigbare Matte Muurverf

Tijdelijke actie: Ontvang gratis een ProGold Ultra Finish 18 cm muurverfroller t.w.v. €9,23 bij aanschaf van 2,5 / 5 of 10 liter Sigma Pearl Clean Matt.

 

Kleur verkeerd gekozen? Wees niet getreurd! Met de Decoprof KiesKleurig Garantie heb je tot 30 dagen na je bestelling de tijd om te besluiten of je kosteloos een andere kleur wil bestellen in de Sigma Pearl Clean Matt. Met deze flexibele service krijgt jouw ruimte uiteindelijk toch de gewenste look! Lees hier meer over de voorwaarden van de Decoprof KiesKleurig Garantie →

Plus- en minpunten van onze muurverfspecialist

 • + Zeer goed reinigbaar

+ De beste keuze voor in de keuken

+ Bestand tegen de meest voorkomende reinigingsmiddelen

+ Verkrijgbaar in alle lichte en donkere kleuren

 • - De verf is pas reinigbaar na 30 dagen

 

Omschrijving

Op zoek naar een gemakkelijk reinigbare en goed dekkende matte muurverf voor binnen? Sigma Pearl Clean Matt is een populaire matte muurverf die zeer geschikt is voor het afwerken van muren die regelmatig gereinigd en schoongemaakt moeten worden. Koffie, vuil, lippenstift; deze muurverf is overal tegen opgewassen. Gebruik het product op muren in...

Lees de volledige productomschrijving

Tijdelijke actie: Ontvang gratis een ProGold Ultra Finish 18 cm muurverfroller t.w.v. €9,23 bij aanschaf van 2,5 / 5 of 10 liter Sigma Pearl Clean Matt.

 

Kleur verkeerd gekozen? Wees niet getreurd! Met de Decoprof KiesKleurig Garantie heb je tot 30 dagen na je bestelling de tijd om te besluiten of je kosteloos een andere kleur wil bestellen in de Sigma Pearl Clean Matt. Met deze flexibele service krijgt jouw ruimte uiteindelijk toch de gewenste look! Lees hier meer over de voorwaarden van de Decoprof KiesKleurig Garantie →

Plus- en minpunten van onze muurverfspecialist

 • + Zeer goed reinigbaar

+ De beste keuze voor in de keuken

+ Bestand tegen de meest voorkomende reinigingsmiddelen

+ Verkrijgbaar in alle lichte en donkere kleuren

 • - De verf is pas reinigbaar na 30 dagen

 

Omschrijving

Op zoek naar een gemakkelijk reinigbare en goed dekkende matte muurverf voor binnen? Sigma Pearl Clean Matt is een populaire matte muurverf die zeer geschikt is voor het afwerken van muren die regelmatig gereinigd en schoongemaakt moeten worden. Koffie, vuil, lippenstift; deze muurverf is overal tegen opgewassen. Gebruik het product op muren in een:

 • Keuken
 • Hal
 • Eetkamer
 • Badkamer
 • Horeca
 • Zorginstelling
 • Overige ruimtes waar een reinigbare muurverf gewenst is

Dit is een professioneel product welke vanwege het gebruiksgemak ook kan worden gekozen door doe-het-zelvers die gaan voor een professioneel resultaat. Dit product wordt vaak gekozen omdat het zeer goed en gemakkelijk te reinigen is met vrijwel alle (professionele) reinigingsmiddelen. De verflaag is bestand tegen het intrekken van vlekken, glans niet (ook niet na het reinigen) en behoudt jarenlang de mooie matte uitstraling.

Op zoek naar een semi-matte reinigbare muurverf? Ga dan voor de Sigma Pearl Clean Semi-Matt.

 

 

Waarom Sigma Pearl Clean Matt?

Hieronder laten we je zien waarom kiezen voor dit product de juiste keuze is:

Verkrijgbaar in alle kleuren

Het voordeel van Sigma muurverven is dat ze in alle kleuren te mengen zijn. Kleuren van Sigma, Farrow & Ball, Little Green, Painting the Past en nog veel meer, het is allemaal mogelijk.

Zeer goed reinigbaar

Deze muurverf is een van de best reinigbare muurverven op de markt. Koffie, vet of wijn, je krijgt het met gemak gereinigd.

Matte uitstraling

De muurverf heeft een mooie matte uitstraling en is matter dan vergelijkbare muurverven van andere merken.

Zeer goede dekking

De muurverf heeft een zeer goede dekking. Wel adviseren wij voor een reinigbare muurverf om 2 lagen aan te brengen. 1 laag is onvoldoende om goed te kunnen reinigen.

 

Geschikte ondergronden voor de goed reinigbare muurverf

De Sigma Pearl Clean Matt is een goed reinigbare muurverf voor binnen. Dit product is breed toepasbaar op steenachtige ondergronden zoals:

 • Beton
 • Stucwerk
 • Gipsplaten
 • Metselwerk
 • Glasweefsel
 • Glasvlies
 • Bestaande muurverf 
 • Bestaande structuurpleister

Dit product kan ook worden toegepast in vochtige ruimtes, zoals badkamer en keuken, met uitzondering van het natte douchegedeelte. Let op dat je het product niet op een gesloten ondergrond (bijvoorbeeld verf op terpentinebasis) aanbrengt. De combinatie van een gesloten ondergrond met deze dampdoorlatende muurverf kan bij vochtbelasting tot onthechting leiden. Tot slot vergeelt deze verf niet, hierdoor kan deze muurverf ook goed worden aangebracht in ruimtes waar weinig tot geen daglicht binnenkomt.

 

Tips & Tricks voor deze muurverf

Stop niet halverwege: Breng de muurverf vol aan en werk het nat-in-nat verder af. Stop niet halverwege een muur, zo voorkom je strepen en dekkingsverschillen op je muur of plafond.

Zuigende ondergrond, wat nu?: Zuigende ondergronden zijn veelal te vinden in de nieuwbouw. Denk hierbij aan vers gestucte muren of andere oppervlakken zonder enige afwerking. Weet je niet zeker of je een zuigende ondergrond hebt? Dit kan je gemakkelijk controleren door er een natte spons tegenaan te houden. Trekt het water in de muur (vaak donkerverkleuring) dan heb je een zuigende ondergrond. Gebruik in dit geval een voorstrijkmiddel.

Goed afplakken: Zorg dat je dat tape strak aanbrengt en goed nadrukt. Verwijder de tape direct na het schilderen. Als je de tape een langere tijd laat zitten is de kans groot dat bij het verwijderen van de tape je de verflaag beschadigd, de tape scheurt of er lijmlagen achterblijven door indroging. Dat zou zonde zijn van je schilderwerk.

Maak de muur gemakkelijk schoon

Speciaal voor het reinigen van de Sigma Pearl Clean Matt is de Sigma Cleaner ontwikkelt. Met deze reiniger verwijder je eenvoudig:

 • Koffievlekken
 • Wijnvlekken
 • Viltstift

En nog veel meer.

 

Bekijk de Sigma Cleaner

 

Verwerkingscondities

Voor het beste resultaat moet tijdens het aanbrengen en de droging aan de volgende twee voorwaarden worden voldaan:

 • Ondergrond en omgevingstemperatuur tussen de 5°C en 30°C.
 • Er moet goed geventileerd worden tijdens het aanbrengen en drogen van dit product.

 

Ondergrondcondities

De ondergrond moet onbeschadigd (of gerepareerd), draagkrachtig (dus niet vettig, vies of beschimmeld) en droog zijn. Vochtpercentage max. 4%. Vochtpercentage van gipsgebonden ondergronden max. 1%. Heb je geen apparatuur om het vochtpercentage te meten? Zorg er dan voor dat je zeker weet dat de ondergrond goed droog is. Het afwerken van nog niet volledig droge of beschadigde ondergronden kan leiden tot aantasting van de verfkleur (als gevolg van kalkdoorslag) en in het ongunstigste geval tot aantasting van het product. Dit wil je uiteraard voorkomen.

 

Afwerking

Voorbehandeling

 1. Verwijder vet, vuil en schimmel van het te schilderen oppervlak. Ga je beton schilderen, verwijder dan de eventueel aanwezige cementhuid.
 2. Zitten er oneffenheden of beschadigingen op de muur, dan adviseren wij om dit te repareren. Dit kan met de volgende reparatiemiddelen:

Kleine reparaties (max. 2 cm): Progold 2500 Lichtgewicht Vulmiddel.

Grotere reparaties: Progold 2300 Binnenvulmiddel.

Afwerking op steenachtige ondergronden

 1. Zuigende en/of licht poederende ondergronden behandelen met Sigma Sigmafix Universal.
 2. Het oppervlak vervolgens afwerken met twee lagen Sigma Pearl Clean Matt.

Afwerking met glasweefsel- of glasvliessysteem

 1. Zuigende en/of licht poederende ondergronden behandelen met Sigma Sigmafix Universal.
 2. ProGold Glasweefsel of Glasvlies strak en stotend plakken, zoals omschreven in het kenmerkenblad.
 3. Het glasweefsel afwerken met twee lagen Sigma Pearl Clean Matt.

 

In welke kleuren is de Sigma Pearl Clean Matt beschikbaar?

De Sigma Pearl Clean Matt kunnen wij mengen in alle kleuren. Hierbij kun je denken aan:

 • 100% wit

Bij de witte variant van dit product wordt geen mengpasta toegevoegd. Dit betekent dat deze verf volledig wit is.

 • Lichte kleuren

Hierbij kun je denken aan populaire kleuren als RAL9003, RAL9010 of RAL9016. Maar ook andere kleuren van onder andere Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product.

 • Donkere kleuren

Bekende kleuren als RAL7016, RAL7021 en RAL9005 kunnen worden gemengd in deze verf. Ook andere bekende kleuren van merken als Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product.

 

Hoe bestel ik een kleur?

Wil je een kleur toevoegen aan de verf? Selecteer dan een van de productvarianten op deze productpagina met de titel 'Lichte kleur' of 'Donkere kleur' erin. Op het moment dat je een van beide varianten selecteert, komt onze speciale kleurenkiezer tevoorschijn. Via deze kleurenkiezer selecteer of zoek je eenvoudig de kleur die jij wilt. Staat jouw kleur er niet tussen? Geen probleem, vul jouw kleur dan handmatig in onder 'Gewenste kleur niet gevonden?', en wij gaan ermee aan de slag voor jou.

 

Decoprof staat voor je klaar

Heb je vragen over dit product of wil je een advies ontvangen over de toepassing of de kleur? Je kunt altijd vrijblijvend contact op nemen met een van onze specialisten. We helpen je graag. Wij zullen er daarnaast alles aan doen om de artikelen zo snel mogelijk bij jou te leveren. Ook profiteer je bij ons van gratis verzending bij besteding boven de €50,-.

Specificaties

Specificaties voor: Pearl Clean Matt | Reinigbare Matte Muurverf

  Dit geeft de kwaliteit van dit product aan. Wij hanteren drie verschillende gradaties:
  Doe-het-zelf - Laagste kwaliteit
  Standaard - Middel kwaliteit
  Professioneel - Hoogste kwaliteit
 • Kwaliteit Professioneel
 • Lijn Sigmapearl Serie
 • Type verf Afwasbare muurverf
 • Dit geeft aan hoe mat of glanzend deze verf is.
  Laagst mogelijke glansgraad: Extra mat
  Hoogst mogelijke glansgraad: Hoogglans
 • Glanstype Mat
 • Geeft aan of het product geschikt is voor gebruik binnenshuis, buitenshuis of allebei.
 • Binnen/Buiten Binnen
 • Dit geeft aan hoeveel vierkante meter je kunt schilderen met 1 liter verf. Het rendement is sterk afhankelijk van:
  - Zuiging van de ondergrond
  - Aangebrachte laagdikte
 • Rendement 8 - 10 m²/liter
 • De droogtijd is de tijd die het product nodig heeft om stofdroog te worden. Dit betekent dat er geen stof meer aan de natte toplaag zal hechten. De tijdsduur is sterk afhankelijk van de ondergrond- en omgevingstemperatuur.
 • Droogtijd 2 uur
 • Geeft aan na hoeveel tijd het product overschilderbaar is. De droogtijd is sterk afhankelijk van de temperatuur. Bij lage temperaturen zal het product een langere droogtijd hebben, bij hoge temperaturen is de droogtijd korter.
 • Overschilderbaar na 6 uur
 • Dit zijn de gereedschappen die wij adviseren om het product mee aan te brengen.
 • Verwerkingsmethode Texkwasten, Blokwitters, Muurverfrollers
 • Met deze verfrol krijg je het beste resultaat.
  Verftip: Een goede kwaliteit verfrol maakt een groot verschil. Met de juiste verfrol breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan op de de muur.
 • Aanbevolen verfroller Progold Verfrol Ultra Finish
 • Met deze kwast krijg je het beste resultaat.
  Tip van onze productspecialisten: Een goede kwaliteit kwast maakt een groot verschil. Met de juiste kwast breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan op de de muur.
 • Aanbevolen kwast Progold Texkwast Classic 7960
 • De minimale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als je buiten gaat schilderen kan het na nachtvorst langer duren voordat je kunt starten met de klus.
 • Minimale verwerkingstemperatuur 5°C
 • De maximale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als de zon op de te behandelen ondergrond staat, kan de ondergrond warmer zijn dan de buitentemperatuur.
 • Maximale verwerkingstemperatuur 30°C
 • Dit is de grondstof waaruit dit product voornamelijk bestaat. Daarnaast zijn er ook nog andere grondstoffen nodig om tot het eindproduct te komen.
 • Verfbasis Acrylaatdispersie
 • Documenten Kenmerkenblad

Reviews

Gebruikers beoordelingen 5 / 5 Reviews: (28)

 • BV Door Bart Vervaeck - 21-01-2024 15:29

  5 / 5

  Probleemloos verwerkt.

 • JW Door JW - 28-12-2023 18:34

  5 / 5

  Goed spul.

 • DV Door Dick van Gelder - 30-10-2023 17:54

  5 / 5

  Heel goede dekkende en goed schoonhouden saus

 • FB Door Fam Bon - 27-10-2023 09:21

  5 / 5

  Geweldige service. Helemaal super weer geregeld.

  • + super snelle bezorging

 • DK Door De Klusbakfiets Den Haag en Delft - 18-09-2023 11:14

  5 / 5

  Fijne, zo niet de beste muurverf voor het sausen van de muren

  • + Goede dekking
  • - Droogt snel op en vlekken krijg je moeilijk weg. Dek dus heel goed af!

 • AV Door A van schaik - 24-08-2023 20:24

  5 / 5

  Dit is heel goed spul

  • + Super afwasbaar naar 30 dagen uitharden
  • - Geen

 • GA Door Gina - 23-08-2023 10:10

  5 / 5

  Vrijwel alle NCS kleuren te verkrijgen, ook als ze niet op de website vermeld staan.

  • + Spat niet
  • + Dekkend

 • JB Door Jill Boonen - 31-07-2023 11:33

  5 / 5

  Heeeel goede verf! Spat niet, rolt goed uit resultaat zonder strepen!

  • + Top
  • - Geen

 • JP Door Joep - 06-07-2023 06:57

  5 / 5

  Deze Sigma Pearl Clean is een prima verf, hij is dekkend in 1x, maar voor perfect resultaat zou ik 2x aanbrengen om de kleur beter uit te laten komen.

  • + Verwerking gemak
  • + Droogt mooi egaal op

 • AA Door Arno Arendse - 03-07-2023 16:01

  5 / 5

  Voor de tweede keer hier besteld en bevalt super, alles top geregeld en goede kwaliteit

  • + Snelle levering
  • - Geen

 • LL Door Louis Laffra - 31-05-2023 16:57

  5 / 5

  Fantastisch. Dekkend en klaar!!

  • + Dekt in 1x
  • - Nvt

 • DV Door Dick van Gelder - 08-05-2023 19:58

  5 / 5

  Mijn favoriete latex

 • KB Door Koelcellen Bouw Nederland B.V. - 06-04-2023 13:08

  5 / 5

  Mooi product, goed aan te brengen

  • + Makkelijk aan te brengen
  • + Goed dekkend

 • CS Door Chris - 04-04-2023 21:12

  5 / 5

  Snelle verzending

 • MR Door Mir - 20-03-2023 19:58

  5 / 5

  Top product. Makkelijk aan te brengen. Mooi dekkend.

 • NS Door Nils - 20-03-2023 16:56

  5 / 5

  super aanbieding snel en goed ! mooie actie en prima materiaal erg tevreden

 • ML Door Marcel - 10-03-2023 07:22

  5 / 5

  Prima product voor mooie prijs

  • + Makkelijk verwerkbaar

 • VS Door Vanhecke Stephan - 13-02-2023 15:33

  5 / 5

  Goed dekkend en zeer gemakkelijk te schilderen

  • + Goed afwasbaar
  • - Geen

 • RL Door R. Lock - 01-11-2022 17:42

  5 / 5

  Fijn product, prettig aan te brengen, spetterd niet (renovlies) en een goede dekking.

  • + Dekt goed
  • + Droogt egaal op
  • - Kan borstelvastheid nog niet testen, maar geloof wel dat dit ok is

 • VE Door Vivianne - 11-11-2021 13:47

  5 / 5

  Deze werd geadviseerd voor in de keuken. 2x smeren over de huidige verf en klaar, ik sta er oprecht van te kijken hoe gemakkelijk dit schoon te maken is. Blij mee

 • TO Door Theo - 02-06-2021 12:40

  5 / 5

  Wij wilde de best reinigbare muurverf die er was. Na wat navraag bleek dat deze te zijn. Het schilderen ging allemaal goed met de verf, ik ben benieuwd als we er dadelijk een doekje over halen.

 • EF Door Eef - 09-04-2021 13:49

  5 / 5

  Echt heel blij met deze verf! Dekte super goed en de kleur is ook mooi uitgekomen.

 • TG Door T. Ghaiwal - 08-03-2021 12:04

  5 / 5

  Ons zorg tehuis behandeld met deze muurverf zodat wij de muren voortaan met meer gemak kunnen schoonmaken bij vervuiling. Tevreden met het resultaat. Kost wat maar dan heb je ook wat.

 • ZV Door Z. van Hintum - 23-02-2021 20:42

  5 / 5

  Naar mijn mening de beste in zijn soort, top verf.

 • DB Door Dick Bijl - 16-02-2021 11:01

  5 / 5

  Nu alle horeca nog lang dicht blijft toch maar eventjes alles opgeknapt met deze verf. Het verwerken ging makkelijk, benieuwd naar de afneembaarheid als de klanten weer mogen komen.

 • PV Door Patrick van Weert - 04-02-2021 18:01

  5 / 5

  Deze verf heeft mijn verwachtingen overklast, zoals Decoprof ook heeft gedaan. Zeer goed reinigbare muurverf die zeer snel geleverd werd. Een tevreden klant.

 • FK Door Ferdinand Kerklaan - 20-01-2021 12:59

  5 / 5

  Wat een goede verf is dit! Gebruikt in de keuken en echt alles krijg je er makkelijk vanaf gepoetst en het blijft dezelfde mooie matte muurverf. Super!

 • ME Door Mylene - 28-12-2020 12:25

  5 / 5

  Mijn keukenmuur zag er niet meer uit na het laatste kookavontuur van de kids. Na wat onderzoek te hebben gedaan naar een goed schoon te maken muurverf was ik bij deze uitgekomen. Sindsdien kan ik de muur gemakkelijk afnemen en kunnen de kinderen hun gaan weer gaan. Top product, gemakkelijk te verwerken en een snelle levering.

Alle productvarianten

Alle productvarianten
Sigma Pearl Clean Matt | Reinigbare Matte Muurverf Bestel nu! EAN Online prijs Jouw voordeel
1 LTR - Wit 8716242005162

32,1938,95

19,7923,95
-39%
2,5 LTR - Wit + gratis roller 8716242005193

73,5188,95

45,4154,95
-38%
5 LTR - Wit + gratis roller 8716242005223

141,74171,50

86,74104,95
-39%
10 LTR - Wit + gratis roller 8716242005254

262,40317,50

161,12194,95
-39%
1 LTR - Kleur 8716242005162

38,8046,95

24,7529,95
-36%
2,5 LTR - Kleur + gratis roller 8716242005193

90,87109,95

55,3366,95
-39%
5 LTR - Kleur + gratis roller 8716242005223

175,17211,95

107,40129,95
-39%
10 LTR - Kleur + gratis roller 8716242005254

324,75392,95

202,44244,95
-38%

Recent bekeken

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box