10% korting op kwasten met code KWAST-10 10% korting op kwasten met code KWAST-10

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF | Matte Muurverf - 1 LTR

42,99 27,94

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF | Matte Muurverf - 1 LTR

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF | Matte Muurverf

 

Kleur verkeerd gekozen? Wees niet getreurd! Met de Decoprof KiesKleurig Garantie heb je tot 30 dagen na je bestelling de tijd om te besluiten of je kosteloos een andere kleur wil bestellen in de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Met deze flexibele service krijgt jouw ruimte uiteindelijk toch de gewenste look! Lees hier meer over de voorwaarden van de Decoprof KiesKleurig Garantie →

Plus- en minpunten van onze muurverfspecialist

 • + Altijd baan- en streeploos resultaat

+ Extra matte uitstraling

+ Schrobvast zonder opglanzen

+ Verkrijgbaar in alle lichte en donkere kleuren

 • - Niet geschikt voor de badkamer

 

Omschrijving

Ben jij op zoek naar extreem matte muur- en plafondverf van de beste kwaliteit? De Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is een verf van topkwaliteit welke keer op keer perfect schilderwerk oplevert. Dit product heeft een perfecte vloei, is extreem mat en levert dankzij deze eigenschappen streeploos en baanvrij resultaat. Het wordt veelal toegepast op muren en plafonds in...

Lees de volledige productomschrijving

 

Kleur verkeerd gekozen? Wees niet getreurd! Met de Decoprof KiesKleurig Garantie heb je tot 30 dagen na je bestelling de tijd om te besluiten of je kosteloos een andere kleur wil bestellen in de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Met deze flexibele service krijgt jouw ruimte uiteindelijk toch de gewenste look! Lees hier meer over de voorwaarden van de Decoprof KiesKleurig Garantie →

Plus- en minpunten van onze muurverfspecialist

 • + Altijd baan- en streeploos resultaat

+ Extra matte uitstraling

+ Schrobvast zonder opglanzen

+ Verkrijgbaar in alle lichte en donkere kleuren

 • - Niet geschikt voor de badkamer

 

Omschrijving

Ben jij op zoek naar extreem matte muur- en plafondverf van de beste kwaliteit? De Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is een verf van topkwaliteit welke keer op keer perfect schilderwerk oplevert. Dit product heeft een perfecte vloei, is extreem mat en levert dankzij deze eigenschappen streeploos en baanvrij resultaat. Het wordt veelal toegepast op muren en plafonds in de:

 • Woonkamer
 • Keuken
 • Hal
 • Slaapkamer
 • Overige ruimtes waar een perfecte afwerking gewenst is

Dit is dé muurverf van het moment van Sikkens. Deze muur- en plafondverf is licht reinigbaar zonder dat er opglanzing zal optreden. Hierdoor is deze verf uitermate geschikt voor gebruik in ruimtes welke af en toe schoongemaakt moeten worden. Daarnaast is deze verf zelfs decontamineerbaar.

 

Waarom Sikkens Alphacryl Pure Mat SF?

Hieronder laten we je zien waarom kiezen voor dit product de juiste keuze is:

Verkrijgbaar in alle kleuren

Het voordeel van Sikkens muurverven is dat ze in alle kleuren te mengen zijn. Kleuren van Sikkens, Flexa, Farrow and Ball, Little Green, Painting the Past en nog veel meer, het is allemaal mogelijk.

Extra hoog rendement

Sikkens muurverven staan bekend om het hoge rendement. Hierdoor schilder je meer meters, met minder verf.

Goed afneembare muurverf

Een vlek op de muur? Geen enkel probleem! Met een licht vochtige doek verwijder je dit eenvoudig van de muur.

Zeer goede dekking

De muurverf heeft een zeer goede dekking. Wel adviseren wij op een onbehandelde ondergrond om 2 lagen aan te brengen. 1 laag is onvoldoende voor een goede bescherming.

 

Het aanbrengen van deze hoge kwaliteit muur- en plafondverf

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is een extreem matte muur- en plafondverf op waterbasis. Deze muur- en plafondverf is breed toepasbaar op verschillende ondergronden binnenshuis. Hierbij kan je denken aan:

 • Beton
 • Stucwerk
 • Gipsplaten
 • Metselwerk
 • Glasweefsel
 • Glasvlies
 • Bestaande goed hechtende verflagen en structuurpleisters

Let op dat je het product niet op een gesloten ondergrond (bijvoorbeeld verf op terpentinebasis) aanbrengt. De combinatie van een gesloten ondergrond met deze dampdoorlatende muurverf kan bij vochtbelasting tot onthechting leiden. Tot slot vergeelt deze verf niet, hierdoor kan deze muurverf ook goed worden aangebracht in ruimtes waar weinig tot geen daglicht binnenkomt

 

Tips & Tricks voor deze muurverf

Stop niet halverwege: Breng de muurverf vol aan en werk het nat-in-nat verder af. Stop niet halverwege een muur, zo voorkom je strepen en dekkingsverschillen op je muur of plafond.

Zuigende ondergrond, wat nu?: Zuigende ondergronden zijn veelal te vinden in de nieuwbouw. Denk hierbij aan vers gestucte muren of andere oppervlakken zonder enige afwerking. Weet je niet zeker of je een zuigende ondergrond hebt? Dit kan je gemakkelijk controleren door er een natte spons tegenaan te houden. Trekt het water in de muur (vaak donkerverkleuring) dan heb je een zuigende ondergrond. Gebruik in dit geval de Sikkens Alpha Superfix Interior & Exterior.

Goed afplakken: Zorg dat je dat tape strak aanbrengt en goed nadrukt. Verwijder de tape direct na het schilderen. Als je de tape een langere tijd laat zitten is de kans groot dat bij het verwijderen van de tape je de verflaag beschadigt, de tape scheurt of er lijmlagen achterblijven door indroging. Dat zou zonde zijn van je schilderwerk.

 

Verwerkingscondities

Voor het beste resultaat moet tijdens het aanbrengen en de droging aan de volgende twee voorwaarden worden voldaan:

 • Ondergrond en omgevingstemperatuur tussen de 5°C en 30°C.
 • Er moet goed geventileerd worden tijdens het aanbrengen en drogen van dit product.

 

Ondergrondcondities

De ondergrond moet onbeschadigd (of gerepareerd), draagkrachtig (dus niet vettig, vies of beschimmeld) en droog zijn. Vochtpercentage max. 4%. Vochtpercentage van gipsgebonden ondergronden max. 1%. Heb je geen apparatuur om het vochtpercentage te meten? Zorg er dan voor dat je zeker weet dat de ondergrond goed droog is. Het afwerken van nog niet volledig droge of beschadigde ondergronden kan leiden tot aantasting van de verfkleur (als gevolg van kalkdoorslag) en in het ongunstigste geval tot aantasting van het product. Dit wil je uiteraard voorkomen.

 

Afwerking

Voorbehandeling

 1. Verwijder vet, vuil en schimmel van het te schilderen oppervlak. Ga je beton schilderen, verwijder dan de eventueel aanwezige cementhuid.
 2. Zitten er oneffenheden of beschadigingen op de muur, dan adviseren wij om dit te repareren. Dit kan met de volgende reparatiemiddelen:

Kleine reparaties (max. 2 cm): Progold 2500 Lichtgewicht Vulmiddel.

Grotere reparaties: Progold 2300 Binnenvulmiddel.

Afwerking op steenachtige ondergronden

 1. Zuigende en/of licht poederende ondergronden fixeren met een voorstrijkmiddel (bijv. Sikkens Alpha Superfix Interior & Exterior of de Sikkens Alpha Primer).
 2.  
 3. Het oppervlak vervolgens afwerken met twee lagen Sikkens Alphacryl Pure Mat SF.

Afwerking met glasweefsel- of glasvliessysteem

 1. Zuigende en/of licht poederende ondergronden fixeren met een voorstrijkmiddel (bijv. Sikkens Alpha Superfix Interior & Exterior of de Sikkens Alpha Primer).
 2. Glasweefsel of Glasvlies strak en stotend plakken, zoals omschreven in het kenmerkenblad.
 3. Het glasweefsel afwerken met twee lagen Sikkens Alphacryl Pure Mat SF.

 

In welke kleuren is de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF beschikbaar?

De Sikkens Alphacryl Pure Mat SF kunnen wij mengen in alle kleuren. Hierbij kun je denken aan:

 • 100% wit

Bij de witte variant van dit product wordt geen mengpasta toegevoegd. Dit betekent dat deze verf volledig wit is.

 • Lichte kleuren

Hierbij kun je denken aan populaire kleuren als RAL9003, RAL9010 of RAL9016. Maar ook andere kleuren van onder andere Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product.

 • Donkere kleuren

Bekende kleuren als RAL7016, RAL7021 en RAL9005 kunnen worden gemengd in deze verf. Ook andere bekende kleuren van merken als Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product.

 

Hoe bestel ik een kleur?

Wil je een kleur toevoegen aan de verf? Selecteer dan een van de productvarianten op deze productpagina met de titel 'Lichte kleur' of 'Donkere kleur' erin. Op het moment dat je een van beide varianten selecteert, komt onze speciale kleurenkiezer tevoorschijn. Via deze kleurenkiezer selecteer of zoek je eenvoudig de kleur die jij wilt. Staat jouw kleur er niet tussen? Geen probleem, vul jouw kleur dan handmatig in onder 'Gewenste kleur niet gevonden?', en wij gaan ermee aan de slag voor jou.

 

Decoprof staat voor je klaar

Heb je vragen over dit product of wil je een advies ontvangen over de toepassing of de kleur? Je kunt altijd vrijblijvend contact op nemen met een van onze specialisten. We helpen je graag. Wij zullen er daarnaast alles aan doen om de artikelen zo snel mogelijk bij jou te leveren. Ook profiteer je bij ons van gratis verzending bij besteding boven de €50,-.

Specificaties voor: Alphacryl Pure Mat SF | Matte Muurverf

  Dit geeft de kwaliteit van dit product aan. Wij hanteren drie verschillende gradaties:
  Doe-het-zelf - Laagste kwaliteit
  Standaard - Middel kwaliteit
  Professioneel - Hoogste kwaliteit
 • Kwaliteit Professioneel
 • Lijn Sikkens Alphacryl
 • Type verf Muur- en plafondverf
 • Dit geeft aan hoe mat of glanzend deze verf is.
  Laagst mogelijke glansgraad: Extra mat
  Hoogst mogelijke glansgraad: Hoogglans
 • Glanstype Mat
 • Geeft aan of het product geschikt is voor gebruik binnenshuis, buitenshuis of allebei.
 • Binnen/Buiten Binnen
 • Dit geeft aan hoeveel vierkante meter je kunt schilderen met 1 liter verf. Het rendement is sterk afhankelijk van:
  - Zuiging van de ondergrond
  - Aangebrachte laagdikte
 • Rendement 8-12 m²/liter
 • De droogtijd is de tijd die het product nodig heeft om stofdroog te worden. Dit betekent dat er geen stof meer aan de natte toplaag zal hechten. De tijdsduur is sterk afhankelijk van de ondergrond- en omgevingstemperatuur.
 • Droogtijd 1 uur
 • Geeft aan na hoeveel tijd het product overschilderbaar is. De droogtijd is sterk afhankelijk van de temperatuur. Bij lage temperaturen zal het product een langere droogtijd hebben, bij hoge temperaturen is de droogtijd korter.
 • Overschilderbaar na 6 uur
 • Dit zijn de gereedschappen die wij adviseren om het product mee aan te brengen.
 • Verwerkingsmethode Texkwasten, Muurverfrollers
 • Met deze verfrol krijg je het beste resultaat.
  Verftip: Een goede kwaliteit verfrol maakt een groot verschil. Met de juiste verfrol breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan op de de muur.
 • Aanbevolen verfroller ProGold Verfrol Ultra Finish
 • Met deze kwast krijg je het beste resultaat.
  Tip van onze productspecialisten: Een goede kwaliteit kwast maakt een groot verschil. Met de juiste kwast breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan op de de muur.
 • Aanbevolen kwast Progold Texkwast Classic 7960
 • De minimale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als je buiten gaat schilderen kan het na nachtvorst langer duren voordat je kunt starten met de klus.
 • Minimale verwerkingstemperatuur 5°C
 • De maximale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als de zon op de te behandelen ondergrond staat, kan de ondergrond warmer zijn dan de buitentemperatuur.
 • Maximale verwerkingstemperatuur 30°C
 • Dit is de grondstof waaruit dit product voornamelijk bestaat. Daarnaast zijn er ook nog andere grondstoffen nodig om tot het eindproduct te komen.
 • Verfbasis Watergedragen
 • Documenten Kenmerkenblad

Gebruikers beoordelingen 5 / 5 Reviews: (25)

 • RV Door Ria van Deutekom - 18-10-2023 13:05

  5 / 5

  Prima product, goede dekking, geurloos.

  • + Goede dekking
  • - Geen

 • OR Door Olivier - 18-08-2023 20:41

  5 / 5

  Erg goede muurverf, mooi egaal resultaat. Wel 2 keer nodig in mijn geval.

  • + Goede dekking

 • OR Door Olivier - 03-08-2023 14:06

  5 / 5

  Goede muurverf, geen strepen, wel 2 keer voor mooiste resultaat in mijn geval.

 • EK Door erik - 15-03-2023 18:53

  5 / 5

  perfecte dekking zonder strepen

 • GD Door Gerard Deijk - 09-03-2023 20:16

  5 / 5

  Professionele goed dekkende en eenvoudig te verwerken muurverf

  • + Goede dekking
  • + Snel droog
  • + Bij lichte kleuren geen aanzetten of schaduwen
  • - Kans op schaduw: daarom bij donkere kleuren de laatste laag gelijkmatig verticaal aanbrengen

 • R& Door Robert & Caroline - 07-03-2023 23:09

  5 / 5

  Zeer makkelijk aan te brengen. Al meerdere malen in verschillende kleuren gebruikt.

  • + Dekt prima
  • + Makkelijk aan te brengen

 • DX Door Dax - 27-12-2022 20:53

  5 / 5

  Gewoon Super.. Eindigen met mooie, witte plafonds zoals je wil!

  • + Goed dekkende verf

 • JJ Door J - 12-12-2022 18:11

  5 / 5

  Kwaliteit verf

  • + Kwaliteit
  • - Prijzig

 • PR Door Pieter - 08-11-2022 16:04

  5 / 5

  Geweldige verf. Moeiteloos schilderen met een strak resultaat. Heel tevreden mee.

  • + Mooi resultaat
  • + Dekte in 1x

 • VJ Door Verver Jos - 17-10-2022 17:31

  5 / 5

  Mooi resultaat met deze Alphacryl Pure.

 • BV Door Bianca V. - 20-09-2022 07:13

  5 / 5

  Fijn te verwerken. Met 2 lagen mooi dekkend.

  • + Makkelijke verwerking
  • - Geen

 • RR Door Rutger - 24-08-2022 15:03

  5 / 5

  Goede verf, mag ook wel ook voor de prijs

  • + Goede dekking

 • TY Door Tony - 12-08-2022 17:41

  5 / 5

  Top

 • PK Door Patrick - 22-02-2022 17:10

  5 / 5

  Verf van heel goede kwaliteit. Zeer goede dekking en vloei. Voorheen altijd Levis gebruikt maar deze is beter.

 • AN Door Anton - 08-10-2021 09:23

  5 / 5

  Sikkens maakt telkens reclame met de meer meters met minder verf en dat maken ze meer dan waar!

 • PZ Door P. Zuidema - 18-03-2021 16:44

  5 / 5

  Sikkens muurverf is echt top! De muren zien er prachtig uit, daardoor ook maar gelijk het plafond opnieuw gedaan, ook deze is super strak geworden.

 • NO Door Nino - 03-03-2021 16:22

  5 / 5

  Mooi baanvrij schilderwerk, positief verrast, niet verwacht met mijn schilderervaring. Uitleg van Decoprof hielp zeker

 • HK Door Hendrik - 01-03-2021 09:03

  5 / 5

  De muurverf geeft een prachtig strak resultaat. Zelf voor het eerst geschilderd met deze verf en het beviel heel goed.

 • FV Door Ferdinand van Beek - 24-02-2021 17:45

  5 / 5

  Prachtig matte muurverf. Smeert goed weg.

 • WM Door Willem - 11-02-2021 09:01

  5 / 5

  Alle plafonds opnieuw gewit, ziet er erg strak uit. Prettige verf.

 • FM Door F. Maters - 20-01-2021 09:30

  5 / 5

  Erg strak resultaat gekregen met deze muurverf.

 • SE Door Sabine - 04-01-2021 09:58

  5 / 5

  Mooie dekking en de verflaag is gemakkelijk schoon te maken (goed om te weten voor als je onhandige huisgenoten hebt).

 • JT Door Jan Tanis - 14-08-2020 15:24

  5 / 5

  Geen banen en hoge schrobklasse (1). Ik kies altijd Sikkens. Nederlandse kwaliteit.

 • JH Door j hosairy - 23-06-2020 09:16

  5 / 5

  goeie muurverf, dekt prima in twee lagen (rood naar witte muur). betrouwbare webshop.

 • KV Door Kees van Doorn - 21-01-2020 16:20

  5 / 5

  Een mooie matte muurverf. Ik gebruikte eerder Flexa Creations, maar ben aangenaam verrast. Geen vlekken en goed schoon te maken. Ik heb één keer moeten bijverven, maar dat was toen mijn dochter een permanent marker gebruikte op de muur, haha. Kortom, 5 sterren.

Alle productvarianten
Sikkens Alphacryl Pure Mat SF | Matte Muurverf Bestel nu! EAN Online prijs Jouw voordeel
1 LTR - Wit 8711115338293

35,5342,99

23,0927,94
-35%
2,5 LTR - Wit 8711115351032

83,46100,99

54,2565,64
-35%
5 LTR - Wit 8711115338262

153,30185,49

99,13119,95
-35%
10 LTR - Wit 8711115338255

278,50336,99

158,26191,50
-43%
1 LTR - Lichte Kleur 8711115338293

35,5342,99

23,0927,94
-35%
2,5 LTR - Lichte Kleur 8711115351032

83,46100,99

54,2565,64
-35%
5 LTR - Lichte Kleur 8711115338248

153,30185,49

99,13119,95
-35%
10 LTR - Lichte Kleur 8711115338231

278,50336,99

158,26191,50
-43%
1 LTR - Donkere Kleur 8711115338286

44,2153,49

28,7434,77
-35%
2,5 LTR - Donkere Kleur 8711115351049

104,54126,49

67,9582,22
-35%
5 LTR - Donkere Kleur 8711115338217

191,31231,49

123,72149,70
-35%
10 LTR - Donkere Kleur 8711115338224

348,34421,49

226,42273,97
-35%
10 LTR - RAL9010 8711115338255

278,50336,99

158,26191,50
-43%

Productomschrijving

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF | Matte Muurverf

 

Kleur verkeerd gekozen? Wees niet getreurd! Met de Decoprof KiesKleurig Garantie heb je tot 30 dagen na je bestelling de tijd om te besluiten of je kosteloos een andere kleur wil bestellen in de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Met deze flexibele service krijgt jouw ruimte uiteindelijk toch de gewenste look! Lees hier meer over de voorwaarden van de Decoprof KiesKleurig Garantie →

Plus- en minpunten van onze muurverfspecialist

 • + Altijd baan- en streeploos resultaat

+ Extra matte uitstraling

+ Schrobvast zonder opglanzen

+ Verkrijgbaar in alle lichte en donkere kleuren

 • - Niet geschikt voor de badkamer

 

Omschrijving

Ben jij op zoek naar extreem matte muur- en plafondverf van de beste kwaliteit? De Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is een verf van topkwaliteit welke keer op keer perfect schilderwerk oplevert. Dit product heeft een perfecte vloei, is extreem mat en levert dankzij deze eigenschappen streeploos en baanvrij resultaat. Het wordt veelal toegepast op muren en plafonds in...

Lees de volledige productomschrijving

 

Kleur verkeerd gekozen? Wees niet getreurd! Met de Decoprof KiesKleurig Garantie heb je tot 30 dagen na je bestelling de tijd om te besluiten of je kosteloos een andere kleur wil bestellen in de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Met deze flexibele service krijgt jouw ruimte uiteindelijk toch de gewenste look! Lees hier meer over de voorwaarden van de Decoprof KiesKleurig Garantie →

Plus- en minpunten van onze muurverfspecialist

 • + Altijd baan- en streeploos resultaat

+ Extra matte uitstraling

+ Schrobvast zonder opglanzen

+ Verkrijgbaar in alle lichte en donkere kleuren

 • - Niet geschikt voor de badkamer

 

Omschrijving

Ben jij op zoek naar extreem matte muur- en plafondverf van de beste kwaliteit? De Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is een verf van topkwaliteit welke keer op keer perfect schilderwerk oplevert. Dit product heeft een perfecte vloei, is extreem mat en levert dankzij deze eigenschappen streeploos en baanvrij resultaat. Het wordt veelal toegepast op muren en plafonds in de:

 • Woonkamer
 • Keuken
 • Hal
 • Slaapkamer
 • Overige ruimtes waar een perfecte afwerking gewenst is

Dit is dé muurverf van het moment van Sikkens. Deze muur- en plafondverf is licht reinigbaar zonder dat er opglanzing zal optreden. Hierdoor is deze verf uitermate geschikt voor gebruik in ruimtes welke af en toe schoongemaakt moeten worden. Daarnaast is deze verf zelfs decontamineerbaar.

 

Waarom Sikkens Alphacryl Pure Mat SF?

Hieronder laten we je zien waarom kiezen voor dit product de juiste keuze is:

Verkrijgbaar in alle kleuren

Het voordeel van Sikkens muurverven is dat ze in alle kleuren te mengen zijn. Kleuren van Sikkens, Flexa, Farrow and Ball, Little Green, Painting the Past en nog veel meer, het is allemaal mogelijk.

Extra hoog rendement

Sikkens muurverven staan bekend om het hoge rendement. Hierdoor schilder je meer meters, met minder verf.

Goed afneembare muurverf

Een vlek op de muur? Geen enkel probleem! Met een licht vochtige doek verwijder je dit eenvoudig van de muur.

Zeer goede dekking

De muurverf heeft een zeer goede dekking. Wel adviseren wij op een onbehandelde ondergrond om 2 lagen aan te brengen. 1 laag is onvoldoende voor een goede bescherming.

 

Het aanbrengen van deze hoge kwaliteit muur- en plafondverf

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF is een extreem matte muur- en plafondverf op waterbasis. Deze muur- en plafondverf is breed toepasbaar op verschillende ondergronden binnenshuis. Hierbij kan je denken aan:

 • Beton
 • Stucwerk
 • Gipsplaten
 • Metselwerk
 • Glasweefsel
 • Glasvlies
 • Bestaande goed hechtende verflagen en structuurpleisters

Let op dat je het product niet op een gesloten ondergrond (bijvoorbeeld verf op terpentinebasis) aanbrengt. De combinatie van een gesloten ondergrond met deze dampdoorlatende muurverf kan bij vochtbelasting tot onthechting leiden. Tot slot vergeelt deze verf niet, hierdoor kan deze muurverf ook goed worden aangebracht in ruimtes waar weinig tot geen daglicht binnenkomt

 

Tips & Tricks voor deze muurverf

Stop niet halverwege: Breng de muurverf vol aan en werk het nat-in-nat verder af. Stop niet halverwege een muur, zo voorkom je strepen en dekkingsverschillen op je muur of plafond.

Zuigende ondergrond, wat nu?: Zuigende ondergronden zijn veelal te vinden in de nieuwbouw. Denk hierbij aan vers gestucte muren of andere oppervlakken zonder enige afwerking. Weet je niet zeker of je een zuigende ondergrond hebt? Dit kan je gemakkelijk controleren door er een natte spons tegenaan te houden. Trekt het water in de muur (vaak donkerverkleuring) dan heb je een zuigende ondergrond. Gebruik in dit geval de Sikkens Alpha Superfix Interior & Exterior.

Goed afplakken: Zorg dat je dat tape strak aanbrengt en goed nadrukt. Verwijder de tape direct na het schilderen. Als je de tape een langere tijd laat zitten is de kans groot dat bij het verwijderen van de tape je de verflaag beschadigt, de tape scheurt of er lijmlagen achterblijven door indroging. Dat zou zonde zijn van je schilderwerk.

 

Verwerkingscondities

Voor het beste resultaat moet tijdens het aanbrengen en de droging aan de volgende twee voorwaarden worden voldaan:

 • Ondergrond en omgevingstemperatuur tussen de 5°C en 30°C.
 • Er moet goed geventileerd worden tijdens het aanbrengen en drogen van dit product.

 

Ondergrondcondities

De ondergrond moet onbeschadigd (of gerepareerd), draagkrachtig (dus niet vettig, vies of beschimmeld) en droog zijn. Vochtpercentage max. 4%. Vochtpercentage van gipsgebonden ondergronden max. 1%. Heb je geen apparatuur om het vochtpercentage te meten? Zorg er dan voor dat je zeker weet dat de ondergrond goed droog is. Het afwerken van nog niet volledig droge of beschadigde ondergronden kan leiden tot aantasting van de verfkleur (als gevolg van kalkdoorslag) en in het ongunstigste geval tot aantasting van het product. Dit wil je uiteraard voorkomen.

 

Afwerking

Voorbehandeling

 1. Verwijder vet, vuil en schimmel van het te schilderen oppervlak. Ga je beton schilderen, verwijder dan de eventueel aanwezige cementhuid.
 2. Zitten er oneffenheden of beschadigingen op de muur, dan adviseren wij om dit te repareren. Dit kan met de volgende reparatiemiddelen:

Kleine reparaties (max. 2 cm): Progold 2500 Lichtgewicht Vulmiddel.

Grotere reparaties: Progold 2300 Binnenvulmiddel.

Afwerking op steenachtige ondergronden

 1. Zuigende en/of licht poederende ondergronden fixeren met een voorstrijkmiddel (bijv. Sikkens Alpha Superfix Interior & Exterior of de Sikkens Alpha Primer).
 2.  
 3. Het oppervlak vervolgens afwerken met twee lagen Sikkens Alphacryl Pure Mat SF.

Afwerking met glasweefsel- of glasvliessysteem

 1. Zuigende en/of licht poederende ondergronden fixeren met een voorstrijkmiddel (bijv. Sikkens Alpha Superfix Interior & Exterior of de Sikkens Alpha Primer).
 2. Glasweefsel of Glasvlies strak en stotend plakken, zoals omschreven in het kenmerkenblad.
 3. Het glasweefsel afwerken met twee lagen Sikkens Alphacryl Pure Mat SF.

 

In welke kleuren is de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF beschikbaar?

De Sikkens Alphacryl Pure Mat SF kunnen wij mengen in alle kleuren. Hierbij kun je denken aan:

 • 100% wit

Bij de witte variant van dit product wordt geen mengpasta toegevoegd. Dit betekent dat deze verf volledig wit is.

 • Lichte kleuren

Hierbij kun je denken aan populaire kleuren als RAL9003, RAL9010 of RAL9016. Maar ook andere kleuren van onder andere Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product.

 • Donkere kleuren

Bekende kleuren als RAL7016, RAL7021 en RAL9005 kunnen worden gemengd in deze verf. Ook andere bekende kleuren van merken als Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product.

 

Hoe bestel ik een kleur?

Wil je een kleur toevoegen aan de verf? Selecteer dan een van de productvarianten op deze productpagina met de titel 'Lichte kleur' of 'Donkere kleur' erin. Op het moment dat je een van beide varianten selecteert, komt onze speciale kleurenkiezer tevoorschijn. Via deze kleurenkiezer selecteer of zoek je eenvoudig de kleur die jij wilt. Staat jouw kleur er niet tussen? Geen probleem, vul jouw kleur dan handmatig in onder 'Gewenste kleur niet gevonden?', en wij gaan ermee aan de slag voor jou.

 

Decoprof staat voor je klaar

Heb je vragen over dit product of wil je een advies ontvangen over de toepassing of de kleur? Je kunt altijd vrijblijvend contact op nemen met een van onze specialisten. We helpen je graag. Wij zullen er daarnaast alles aan doen om de artikelen zo snel mogelijk bij jou te leveren. Ook profiteer je bij ons van gratis verzending bij besteding boven de €50,-.

Specificaties

Specificaties voor: Alphacryl Pure Mat SF | Matte Muurverf

  Dit geeft de kwaliteit van dit product aan. Wij hanteren drie verschillende gradaties:
  Doe-het-zelf - Laagste kwaliteit
  Standaard - Middel kwaliteit
  Professioneel - Hoogste kwaliteit
 • Kwaliteit Professioneel
 • Lijn Sikkens Alphacryl
 • Type verf Muur- en plafondverf
 • Dit geeft aan hoe mat of glanzend deze verf is.
  Laagst mogelijke glansgraad: Extra mat
  Hoogst mogelijke glansgraad: Hoogglans
 • Glanstype Mat
 • Geeft aan of het product geschikt is voor gebruik binnenshuis, buitenshuis of allebei.
 • Binnen/Buiten Binnen
 • Dit geeft aan hoeveel vierkante meter je kunt schilderen met 1 liter verf. Het rendement is sterk afhankelijk van:
  - Zuiging van de ondergrond
  - Aangebrachte laagdikte
 • Rendement 8-12 m²/liter
 • De droogtijd is de tijd die het product nodig heeft om stofdroog te worden. Dit betekent dat er geen stof meer aan de natte toplaag zal hechten. De tijdsduur is sterk afhankelijk van de ondergrond- en omgevingstemperatuur.
 • Droogtijd 1 uur
 • Geeft aan na hoeveel tijd het product overschilderbaar is. De droogtijd is sterk afhankelijk van de temperatuur. Bij lage temperaturen zal het product een langere droogtijd hebben, bij hoge temperaturen is de droogtijd korter.
 • Overschilderbaar na 6 uur
 • Dit zijn de gereedschappen die wij adviseren om het product mee aan te brengen.
 • Verwerkingsmethode Texkwasten, Muurverfrollers
 • Met deze verfrol krijg je het beste resultaat.
  Verftip: Een goede kwaliteit verfrol maakt een groot verschil. Met de juiste verfrol breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan op de de muur.
 • Aanbevolen verfroller ProGold Verfrol Ultra Finish
 • Met deze kwast krijg je het beste resultaat.
  Tip van onze productspecialisten: Een goede kwaliteit kwast maakt een groot verschil. Met de juiste kwast breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan op de de muur.
 • Aanbevolen kwast Progold Texkwast Classic 7960
 • De minimale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als je buiten gaat schilderen kan het na nachtvorst langer duren voordat je kunt starten met de klus.
 • Minimale verwerkingstemperatuur 5°C
 • De maximale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als de zon op de te behandelen ondergrond staat, kan de ondergrond warmer zijn dan de buitentemperatuur.
 • Maximale verwerkingstemperatuur 30°C
 • Dit is de grondstof waaruit dit product voornamelijk bestaat. Daarnaast zijn er ook nog andere grondstoffen nodig om tot het eindproduct te komen.
 • Verfbasis Watergedragen
 • Documenten Kenmerkenblad

Reviews

Gebruikers beoordelingen 5 / 5 Reviews: (25)

 • RV Door Ria van Deutekom - 18-10-2023 13:05

  5 / 5

  Prima product, goede dekking, geurloos.

  • + Goede dekking
  • - Geen

 • OR Door Olivier - 18-08-2023 20:41

  5 / 5

  Erg goede muurverf, mooi egaal resultaat. Wel 2 keer nodig in mijn geval.

  • + Goede dekking

 • OR Door Olivier - 03-08-2023 14:06

  5 / 5

  Goede muurverf, geen strepen, wel 2 keer voor mooiste resultaat in mijn geval.

 • EK Door erik - 15-03-2023 18:53

  5 / 5

  perfecte dekking zonder strepen

 • GD Door Gerard Deijk - 09-03-2023 20:16

  5 / 5

  Professionele goed dekkende en eenvoudig te verwerken muurverf

  • + Goede dekking
  • + Snel droog
  • + Bij lichte kleuren geen aanzetten of schaduwen
  • - Kans op schaduw: daarom bij donkere kleuren de laatste laag gelijkmatig verticaal aanbrengen

 • R& Door Robert & Caroline - 07-03-2023 23:09

  5 / 5

  Zeer makkelijk aan te brengen. Al meerdere malen in verschillende kleuren gebruikt.

  • + Dekt prima
  • + Makkelijk aan te brengen

 • DX Door Dax - 27-12-2022 20:53

  5 / 5

  Gewoon Super.. Eindigen met mooie, witte plafonds zoals je wil!

  • + Goed dekkende verf

 • JJ Door J - 12-12-2022 18:11

  5 / 5

  Kwaliteit verf

  • + Kwaliteit
  • - Prijzig

 • PR Door Pieter - 08-11-2022 16:04

  5 / 5

  Geweldige verf. Moeiteloos schilderen met een strak resultaat. Heel tevreden mee.

  • + Mooi resultaat
  • + Dekte in 1x

 • VJ Door Verver Jos - 17-10-2022 17:31

  5 / 5

  Mooi resultaat met deze Alphacryl Pure.

 • BV Door Bianca V. - 20-09-2022 07:13

  5 / 5

  Fijn te verwerken. Met 2 lagen mooi dekkend.

  • + Makkelijke verwerking
  • - Geen

 • RR Door Rutger - 24-08-2022 15:03

  5 / 5

  Goede verf, mag ook wel ook voor de prijs

  • + Goede dekking

 • TY Door Tony - 12-08-2022 17:41

  5 / 5

  Top

 • PK Door Patrick - 22-02-2022 17:10

  5 / 5

  Verf van heel goede kwaliteit. Zeer goede dekking en vloei. Voorheen altijd Levis gebruikt maar deze is beter.

 • AN Door Anton - 08-10-2021 09:23

  5 / 5

  Sikkens maakt telkens reclame met de meer meters met minder verf en dat maken ze meer dan waar!

 • PZ Door P. Zuidema - 18-03-2021 16:44

  5 / 5

  Sikkens muurverf is echt top! De muren zien er prachtig uit, daardoor ook maar gelijk het plafond opnieuw gedaan, ook deze is super strak geworden.

 • NO Door Nino - 03-03-2021 16:22

  5 / 5

  Mooi baanvrij schilderwerk, positief verrast, niet verwacht met mijn schilderervaring. Uitleg van Decoprof hielp zeker

 • HK Door Hendrik - 01-03-2021 09:03

  5 / 5

  De muurverf geeft een prachtig strak resultaat. Zelf voor het eerst geschilderd met deze verf en het beviel heel goed.

 • FV Door Ferdinand van Beek - 24-02-2021 17:45

  5 / 5

  Prachtig matte muurverf. Smeert goed weg.

 • WM Door Willem - 11-02-2021 09:01

  5 / 5

  Alle plafonds opnieuw gewit, ziet er erg strak uit. Prettige verf.

 • FM Door F. Maters - 20-01-2021 09:30

  5 / 5

  Erg strak resultaat gekregen met deze muurverf.

 • SE Door Sabine - 04-01-2021 09:58

  5 / 5

  Mooie dekking en de verflaag is gemakkelijk schoon te maken (goed om te weten voor als je onhandige huisgenoten hebt).

 • JT Door Jan Tanis - 14-08-2020 15:24

  5 / 5

  Geen banen en hoge schrobklasse (1). Ik kies altijd Sikkens. Nederlandse kwaliteit.

 • JH Door j hosairy - 23-06-2020 09:16

  5 / 5

  goeie muurverf, dekt prima in twee lagen (rood naar witte muur). betrouwbare webshop.

 • KV Door Kees van Doorn - 21-01-2020 16:20

  5 / 5

  Een mooie matte muurverf. Ik gebruikte eerder Flexa Creations, maar ben aangenaam verrast. Geen vlekken en goed schoon te maken. Ik heb één keer moeten bijverven, maar dat was toen mijn dochter een permanent marker gebruikte op de muur, haha. Kortom, 5 sterren.

Alle productvarianten

Alle productvarianten
Sikkens Alphacryl Pure Mat SF | Matte Muurverf Bestel nu! EAN Online prijs Jouw voordeel
1 LTR - Wit 8711115338293

35,5342,99

23,0927,94
-35%
2,5 LTR - Wit 8711115351032

83,46100,99

54,2565,64
-35%
5 LTR - Wit 8711115338262

153,30185,49

99,13119,95
-35%
10 LTR - Wit 8711115338255

278,50336,99

158,26191,50
-43%
1 LTR - Lichte Kleur 8711115338293

35,5342,99

23,0927,94
-35%
2,5 LTR - Lichte Kleur 8711115351032

83,46100,99

54,2565,64
-35%
5 LTR - Lichte Kleur 8711115338248

153,30185,49

99,13119,95
-35%
10 LTR - Lichte Kleur 8711115338231

278,50336,99

158,26191,50
-43%
1 LTR - Donkere Kleur 8711115338286

44,2153,49

28,7434,77
-35%
2,5 LTR - Donkere Kleur 8711115351049

104,54126,49

67,9582,22
-35%
5 LTR - Donkere Kleur 8711115338217

191,31231,49

123,72149,70
-35%
10 LTR - Donkere Kleur 8711115338224

348,34421,49

226,42273,97
-35%
10 LTR - RAL9010 8711115338255

278,50336,99

158,26191,50
-43%
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »