Schakelverf (17)

Filters

Schakelverf

Schakelverf of 1 pot systeem

Schakelverf is een vochregulerend verfsysteem met name bedoeld in renovatieprojecten. U kunt de dit gebruiken als grondlaag en als eindlaag. Toch wordt gebruik als 1 systeem afgeraden. Het is beter om eerst een goede grondverf zoals de Sigma Amarol Primer aan te bevelen. U kunt schakelverf wel prima als tussenlaag en afwerklaag gebruiken.

Wilt u toch een andere verf gebruiken? Bekijk ons verf assortiment, om een ander product uit te zoeken.

Waarom grondverf gebruiken bij schakelverf?

In situaties waarbij u nieuw hout gaat voorzien van een laklaag, dan is een goede grondverf absoluut aan te bevelen. Als u toch liever besluit te gaan voor het gemak, dan kunt dit product kiezen als grondverf. En daarnaast als overgrondlaag. En uiteindelijk om mee af te lakken.

  1. Dit houdt in dat de eerst de ondergrond goed vet en stofvrij maakt, grondig schuurt, en als eerste laklaag aanbrengt.
  2. Vervolgens brengt u een tweede en eindlaag aan om volgens het gangbare verfsysteem te werken. Dit is namelijk uniek aan een schakelverf, dat u de deze ook als grondverf kunt gebruiken.

Verf heeft altijd hechting nodig, ook schakelverf

Het is namelijk een misvatting om te denken dat u grondverf kunt overslaan omdat het een 1-pot-systeem is. Verf heeft altijd hechting nodig, ook dit soort een-pot-systeem (EPS) verven.

U kunt alleen de schakelverf inzetten voor twee doeleinden, gronden en aflakken.

Een nadeel van een schakelverf is dat de hoogst haalbare glansgraad zijde-glans of Semi-gloss is. Een hoogglans variant is simpelweg niet te maken, vanwege de bindmiddelen en bestanddelen die nodig zijn om een grondverf en lakverf in een te maken.

Schakelverf, een veelzijdig product!

Dat is het absoluut! Natuurlijk zijn er situaties dat u liever voor dit type product kiest. Door de unieke samenstelling heeft het een vocht regulerende werking. Daarnaast kunt u deze producten al toepassen vanaf 0°C.  En natuurlijk het gemak van een-pot-systeem.

Als het gevelwerk of houtwerk al een laag bevat hoeft u niet apart een grondverf en lakverf aan te schaffen. Dat is absoluut een voordeel. U moet alleen nooit de eerste hechtingslaag overslaan. Maar dat is van toepassing bij nieuw hout.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »