BTW
0
0
Op werkdagen voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
Klanten geven Decoprof een 9,3
Meer dan 115 jaar kennis en ervaring
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.
Color Preview 1
Color Preview 2

Sikkens Rubbol XD High Gloss | Hoogglans Lakverf Buiten - 1 LTR - Wit

Bestseller45% Korting

Productomschrijving

* Koop minimaal 2 liter Sikkens buitenlak en ontvang een kortingsvoucher op diverse uitjes! Bekijk de actievoorwaarden →

Plus- en minpunten van onze lakverfspecialist

+ Tot wel 10 jaar onderhoudsvrij

 • + Extra kras- en slijtvaste afwerking

+ Extra lange kleur- en glansbehoud

+ 40 - 60% biobased

+ Verkrijgbaar in alle kleuren

 • - Blijft langer nat op beglazingskit

 

Omschrijving

Sikkens Rubbol XD High Gloss is dé lakverf voor buiten. Deze hoogwaardige buitenlak kan tot wel 10 (!) jaar onderhoudsvrij schilderwerk opleveren. Door de extreem goede weerbestendigheid gaat jouw schilderwerk jarenlang mee. Benieuwd waar je dit product allemaal voor kunt gebruiken? Welke grondverf je als beste onder Sikkens Rubbol XD High Gloss kunt toepassen? Of wat een blik van deze lakverf kost? Lees verder....

* Koop minimaal 2 liter Sikkens buitenlak en ontvang een kortingsvoucher op diverse uitjes! Bekijk de actievoorwaarden →

Plus- en minpunten van onze lakverfspecialist

+ Tot wel 10 jaar onderhoudsvrij

 • + Extra kras- en slijtvaste afwerking

+ Extra lange kleur- en glansbehoud

+ 40 - 60% biobased

+ Verkrijgbaar in alle kleuren

 • - Blijft langer nat op beglazingskit

 

Omschrijving

Sikkens Rubbol XD High Gloss is dé lakverf voor buiten. Deze hoogwaardige buitenlak kan tot wel 10 (!) jaar onderhoudsvrij schilderwerk opleveren. Door de extreem goede weerbestendigheid gaat jouw schilderwerk jarenlang mee. Benieuwd waar je dit product allemaal voor kunt gebruiken? Welke grondverf je als beste onder Sikkens Rubbol XD High Gloss kunt toepassen? Of wat een blik van deze lakverf kost? Lees verder.

 

Wat is Sikkens Rubbol XD High Gloss?

Sikkens Rubbol XD High Gloss is de beste buitenlak van Sikkens. Het product is bijzonder duurzaam en zeer kras- en slijtvast - ook in kustgebieden. De gepatenteerde ‘STAR’-technologie van het product vormt een zeer sterk schild op geschilderde oppervlakken. Hierdoor kun je er ondere andere deuren, kozijnen en gevelbetimmeringen mee lakken en daarmee extra beschermen. Bovendien behoudt de lak perfect zijn glans en kleur door de hoogwaardige kwaliteit.

Verder is deze lakverf zeer eenvoudig te verwerken, zodat zowel de professional vaart kan maken in zijn of haar werk als de doe-het-zelver in een handomdraai zijn klus heeft geklaard. De lak is ook geschikt voor 4-seizoenen onderhoud.

Op zoek naar de halfglans variant van dit product? Ga dan voor de Sikkens Rubbol XD Semi Gloss.

Producttip
Wist je dat de Sikkens Rubbol Primer Extra niet alleen zorgt voor hechting, maar ook voor een aanzienlijk langere kleur- en glansbehoud? Bekijk de Sikkens Rubbol Primer Extra→

 

Waarom Sikkens Rubbol XD High Gloss?

Hieronder laten we je zien waarom kiezen voor dit product de juiste keuze is:

10 jaar schildervrij garantie mogelijk

Dit product is niet voor niets het beste product voor buitenschilderwerk. De sterke eigenschappen maken lange onderhoudstermijnen mogelijk en geven duurzaam schilderwerk tot wel 10 jaar.

Extra bestand tegen zon, regen en kou

In vergelijking met andere lakverven biedt deze verf extra lange berscherming tegen alle weersomstandigheden.

Extra lang behoud van kleur en glans

Behandelde oppervlakken zullen zijn voorzien van een kras- en slijtvaste laag welke langdurig mooi blijft. Daarnaast behoud deze lakverf extra lang kleur en glans wanneer het geschilderde oppervlak langdurig in de zon staat.

Half biobased

Wat veel mensen niet weten, is dat de Sikkens Rubbol XD High Gloss deels biobased is. Hierdoor is kiezen voor deze lakverf een erg verantwoorde keuze.

 

Welke grondverf voor Sikkens Rubbol XD High Gloss?

De Sikkens Rubbol XD High Gloss is in combinatie met de Sikkens Rubbol Primer Extra zeer duurzaam. De komende 10 jaar ben je voorzien van onderhoudsvrij schilderwerk! Daarmee geven we ook gelijk antwoord op de vraag welke grondverf je het beste kunt gebruiken. Dat is namelijk de Sikkens Rubbol Primer Extra voor hout. Een onverslaanbare combinatie met Sikkens Rubbol XD High Gloss buitenlak. Voor op staal, non-ferro metalen en kunststof raden we Sikkens Redox AK Primer aan voor een waanzinnig resultaat.

 

Wat kost Sikkens Rubbol XD High Gloss?

De kosten van Sikkens Rubbol XD High Gloss zijn misschien iets hoger dan je gewend bent van de lokale bouwmarkt. Dat klopt! Sikkens Rubbol XD High Gloss is namelijk een professionele verf en kwalitatief niet te vergelijken met goedkopere varianten. Zoals je wellicht ook aan de naam kunt aflezen is het geen gewone huis-tuin-en-keukenverf, maar lak voor vakwerk. Met goedkopere varianten moet je vaker opnieuw schilderen of eerder onderhoud uitvoeren. Met de Sikkens Rubbol XD High Gloss is dat niet het geval. Kortom, je ziet het in de prijs, maar daar verdien je het dubbel en dwars mee terug!

 

Het aanbrengen van de buitenlak

Dankzij de extreem lange levensduur van wel 10 (!) jaar wordt dit product veelal ingezet voor het duurzaam aflakken van intensief gebruikte oppervlakken, zoals deuren, kozijnen en timmerwerk. Bovendien kun je het product niet alleen op doorsnee materialen gebruiken, maar ook op onder andere:

 • Hout
 • Staal
 • Non-ferro metalen
 • Kunststof

De lakverf breng je het eenvoudigst aan met een kwast of roller bij temperaturen tussen de 0°C en 30°C. Zorg ervoor dat de ondergrond goed is voorbehandeld met een geschikte grondverf in dezelfde kleur als de aflaklaag. Op hout adviseren wij Sikkens Rubbol Primer Extra en op staal, non-ferro metalen en kunststof Sikkens Redox AK Primer in een soortgelijke kleur als de lakverf.

 

Tips & tricks voor deze lakverf

Goed afplakken: Zorg dat je de afplaktape strak aanbrengt en goed nadrukt. Verwijder de tape direct na het schilderen. Als je de tape namelijk langer laat zitten, is de kans groot dat bij het verwijderen van de tape je de verflaag beschadigt, de tape scheurt of er lijmlagen achterblijven door indroging. Dat zou zonde zijn van je schilderwerk.

Gebruik genoeg verf: Breng de lakverf op voldoende laagdikte aan en rol of kwast niet na. De regel is opbrengen en afblijven. Doe je dit wel, dan trek je de aangebrachte verflaag weer van het behandelde oppervlak af. Direct na het aanbrengen ziet de verf er nog niet uit zoals deze op zal drogen. Vertrouw erop dat de Sikkens Rubbol XD High Gloss vanzelf gaat vloeien en mooi opdroogt.

 

Zo krijg je het allerbeste resultaat

Voor het allerbeste resultaat kun je tijdens het aanbrengen en de droging met de volgende drie voorwaarden rekening houden.

 • Zorg dat de ondergrond- en omgevingstemperatuur tussen 0°C en 30°C is voor een optimale verwerking.
 • Ventileer voldoende tijdens het aanbrengen en drogen van de lakverf.
 • Werk niet in de volle zon, of werk achter de zon aan. Zo voorkom je blaasjes in de verf.

Daarnaast raden we aan om vooraf goed de ondergrond te checken. Deze moet onbeschadigd (of gerepareerd), draagkrachtig (dus niet vettig, vies of beschimmeld) en droog zijn. Het verven of lakken van een beschadigde of nog niet volledig droge ondergrond kan leiden tot aantasting van de verfkleur en in het ongunstigste geval tot aantasting van het product Sikkens Rubbol XD High Gloss. Voorkomen is beter dan genezen, dus we raden aan om hierin de nodige voorbereidingen te treffen.

 

Tijd om aan de slag te gaan

Goed, tijd om aan de slag te gaan! Per type ondergrond / materiaal hebben we verschillend verwerkingsadvies. Of het nu gaat om verven op nieuw hout, over bestaande verflagen of op staal of kunststof: we helpen je graag verder.

Nieuw/kaal gemaakt hout

 1. Voorzie het gehele oppervlak van één of twee lagen geschikte grondverf, zoals de Sikkens Rubbol Primer Extra. Ga bij donkere kleuren (van het wit af) altijd voor 2 grondlagen en schuur de aangebrachte grondlaag licht op met fijn schuurpapier (korrel P180/P240).
 2. Schuur dus vervolgens licht op met fijn schuurpapier (korrel P240-P320) en maak weer stofvrij.
 3. Tot slot kun je het hout aflakken met één laag Sikkens Rubbol XD High Gloss.

Bestaande intacte verflagen

 1. Schuur de bestaande verflaag goed op en reinig deze vervolgens zorgvuldig.
 2. Daarna kun je de bestaande verflaag overschilderen met één laag Sikkens Rubbol Primer Extra.
 3. Lak het geheel tot slot af met één laag Sikkens Rubbol XD High Gloss.

Staal, non-ferro metaal en kunststof

 1. Ontvet het te behandelen oppervlak en schuur deze op met schuurpapier (korrel P180-P240).
 2. Vervolgens breng je één laag Sikkens Redox AK Primer in soortgelijke kleur als de aflakverf aan.
 3. Overgrond deze primerlaag met één laag Sikkens Rubbol Primer Extra.
 4. Tot slot kun je aflakken met één laag Sikkens Rubbol XD High Gloss.

 

Kies jouw favoriet kleur of laat ‘m mengen bij Decoprof

De Sikkens Rubbol XD High Gloss hebben wij in veel verschillende kleuren beschikbaar. Staat jouw favoriete kleur er niet standaard tussen? Geen probleem. Bij Decoprof kunnen we in eigen beheer mengen, zodat we zeker weten dat we de goede kleur naar je versturen.

100% wit

Bij de witte variant van dit product wordt geen mengpasta toegevoegd. Dit betekent dat deze verf volledig wit is.

Lichte kleuren

De Sikkens Rubbol XD High Gloss is beschikbaar in lichte kleuren, zoals de populaire varianten RAL9003, RAL9010 en RAL9016. Maar ook andere kleuren van onder andere Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product. Deze produceren wij in eigen beheer met onze mengmachine.

Donkere kleuren

Bekende kleuren als RAL7016, RAL7021 en RAL9005 kunnen ook worden gemengd in deze verf. Tevens geldt hier weer: andere bekende kleuren van merken als Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in Sikkens Rubbol XD High Gloss.

 

Hoe bestel je een kleur?

Wil je een kleur toevoegen aan de verf? Selecteer dan een van de productvarianten op deze productpagina met de titel 'Kleur' erin. Op het moment dat je een van beide varianten selecteert, komt onze speciale kleurenkiezer tevoorschijn. Via deze kleurenkiezer selecteer of zoek je eenvoudig de kleur die jij wilt. Staat jouw kleur er niet tussen? Geen probleem, vul jouw kleur dan handmatig in onder 'Gewenste kleur niet gevonden?', en wij gaan ermee aan de slag.

 

Decoprof staat voor je klaar

Heb je vragen over Sikkens Rubbol XD High Gloss of een ander product? Of wil je een advies ontvangen over een toepassing of kleur? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. We helpen je graag. Wij zullen er daarnaast alles aan doen om de artikelen zo snel mogelijk bij jou te leveren. Ook profiteer je bij Decoprof van gratis verzending bij besteding boven de €50,-.

Productspecificaties

Dit geeft de kwaliteit van dit product aan. Wij hanteren drie verschillende gradaties:
Doe-het-zelf - Laagste kwaliteit
Standaard - Middel kwaliteit
Professioneel - Hoogste kwaliteit
Kwaliteit
Professioneel
Lijn Sikkens Rubbol
Type verf Lakverf
Dit geeft aan hoe mat of glanzend deze verf is.
Laagst mogelijke glansgraad: Extra mat
Hoogst mogelijke glansgraad: Hoogglans
Glanstype
Hoogglans
Geeft aan of het product geschikt is voor gebruik binnenshuis, buitenshuis of allebei.
Binnen/Buiten
Buiten
Dit geeft aan hoeveel vierkante meter je kunt schilderen met 1 liter verf. Het rendement is sterk afhankelijk van:
- Zuiging van de ondergrond
- Aangebrachte laagdikte
Rendement
14-16 m²/liter
De droogtijd is de tijd die het product nodig heeft om stofdroog te worden. Dit betekent dat er geen stof meer aan de natte toplaag zal hechten. De tijdsduur is sterk afhankelijk van de ondergrond- en omgevingstemperatuur.
Droogtijd
8 uur
Geeft aan na hoeveel tijd het product overschilderbaar is. De droogtijd is sterk afhankelijk van de temperatuur. Bij lage temperaturen zal het product een langere droogtijd hebben, bij hoge temperaturen is de droogtijd ko
Overschilderbaar na
18 uur
Dit geeft aan of er anti-slip korrel is toegevoegd aan het product.
Antislip
-
Dit zijn de gereedschappen die wij adviseren om het product mee aan te brengen.
Verwerkingsmethode
Lakverfrollers, Ronde verfkwast
De minimale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
Let op: Als je buiten gaat schilderen kan het na nachtvorst langer duren voordat je kunt starten met de klus.
Minimale verwerkingstemperatuur
0 °C
De maximale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
Let op: Als de zon op de te behandelen ondergrond staat, kan de ondergrond warmer zijn dan de buitentemperatuur.
Maximale verwerkingstemperatuur
30 °C
Dit is de grondstof waaruit dit product voornamelijk bestaat. Daarnaast worden er ook nog andere grondstoffen gebruikt voor het eindproduct.
Verfbasis
Oplosmiddelhoudend
Hier wordt de mate aangegeven waarin dit product uit biobased grondstoffen bestaat.
Bij een min-teken is het product 0% biobased, bij een groen vinkje is het product volledig biobased.
Biobased
Met deze verfrol krijg je het beste resultaat.
Verftip: Een goede kwaliteit verfrol maakt een groot verschil. Met de juiste verfrol breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan op de de muur.
Aanbevolen verfroller
Anza Viltrol Mini
Met deze kwast krijg je het beste resultaat.
Tip van onze productspecialisten: Een goede kwaliteit kwast maakt een groot verschil. Met de juiste kwast breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan.
Aanbevolen kwast
Progold Patentpunt Kwast 7000
Met deze afplaktape maak je het makkelijkst strakke lijnen en loopt er geen verf onderdoor.
Aanbevolen afplaktape
HPX Tapes Masking Tape 4400 Oranje 50 mtr
Documenten Kenmerkenblad
Artikelnummer 4704390069-0001
SKU 5327225
EAN 8711115346410
Gewicht 100

Reviews

5 / 5Based on 146 reviews
 • 5 / 5
  Gepost door: W. Emaus op 18 Juni 2024

  Fijne gebruiksvriendelijk en goede verf met een hoge glans. Advies om wel eerst een primer in dezelfde kleur voor te behandelen.

 • 5 / 5
  Gepost door: Ed op 12 Juni 2024

  Topverf. Heel goed te verwerken en heel duurzaam

  • +Topverf
 • 5 / 5
  Gepost door: hans op 11 Juni 2024

  goede verf

Schrijf je eigen review

Recent bekeken

Bestseller

45% Korting

Sikkens Rubbol XD High Gloss
Sikkens Rubbol XD High Gloss

Tip van de schilder | Hoogglans lakverf | Buiten | 10 jaar onderhoudsvrij | Biobased

116,99 64,50 Incl. BTW
Toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »