Sikkens Rubbol XD High Gloss | Hoogglans Lakverf Buiten - 1 LTR

113,99 63,50

Sikkens Rubbol XD High Gloss | Hoogglans Lakverf Buiten - 1 LTR

Sikkens Rubbol XD High Gloss | Hoogglans Lakverf Buiten

Plus- en minpunten van onze lakverfspecialist

+ Tot wel 10 jaar onderhoudsvrij

 • + Extra kras- en slijtvaste afwerking

+ Extra lange kleur- en glansbehoud

+ 40 - 60% biobased

+ Verkrijgbaar in alle kleuren

 • - Blijft langer nat op beglazingskit

 

Omschrijving

Sikkens Rubbol XD High Gloss is dé lakverf voor buiten. Deze hoogwaardige buitenlak kan tot wel 10 (!) jaar onderhoudsvrij schilderwerk opleveren. Door de extreem goede weerbestendigheid gaat jouw schilderwerk jarenlang mee. Benieuwd waar je dit product allemaal voor kunt gebruiken? Welke grondverf je als beste onder Sikkens Rubbol XD High Gloss kunt toepassen? Of wat een blik van deze lakverf kost? Lees verder....

Lees de volledige productomschrijving

Plus- en minpunten van onze lakverfspecialist

+ Tot wel 10 jaar onderhoudsvrij

 • + Extra kras- en slijtvaste afwerking

+ Extra lange kleur- en glansbehoud

+ 40 - 60% biobased

+ Verkrijgbaar in alle kleuren

 • - Blijft langer nat op beglazingskit

 

Omschrijving

Sikkens Rubbol XD High Gloss is dé lakverf voor buiten. Deze hoogwaardige buitenlak kan tot wel 10 (!) jaar onderhoudsvrij schilderwerk opleveren. Door de extreem goede weerbestendigheid gaat jouw schilderwerk jarenlang mee. Benieuwd waar je dit product allemaal voor kunt gebruiken? Welke grondverf je als beste onder Sikkens Rubbol XD High Gloss kunt toepassen? Of wat een blik van deze lakverf kost? Lees verder.

 

Wat is Sikkens Rubbol XD High Gloss?

Sikkens Rubbol XD High Gloss is de beste buitenlak van Sikkens. Het product is bijzonder duurzaam en zeer kras- en slijtvast - ook in kustgebieden. De gepatenteerde ‘STAR’-technologie van het product vormt een zeer sterk schild op geschilderde oppervlakken. Hierdoor kun je er ondere andere deuren, kozijnen en gevelbetimmeringen mee lakken en daarmee extra beschermen. Bovendien behoudt de lak perfect zijn glans en kleur door de hoogwaardige kwaliteit.

Verder is deze lakverf zeer eenvoudig te verwerken, zodat zowel de professional vaart kan maken in zijn of haar werk als de doe-het-zelver in een handomdraai zijn klus heeft geklaard. De lak is ook geschikt voor 4-seizoenen onderhoud.

Op zoek naar de halfglans variant van dit product? Ga dan voor de Sikkens Rubbol XD Semi Gloss.

Producttip
Wist je dat de Sikkens Rubbol Primer Extra niet alleen zorgt voor hechting, maar ook voor een aanzienlijk langere kleur- en glansbehoud? Bekijk de Sikkens Rubbol Primer Extra→

 

Waarom Sikkens Rubbol XD High Gloss?

Hieronder laten we je zien waarom kiezen voor dit product de juiste keuze is:

10 jaar schildervrij garantie mogelijk

Dit product is niet voor niets het beste product voor buitenschilderwerk. De sterke eigenschappen maken lange onderhoudstermijnen mogelijk en geven duurzaam schilderwerk tot wel 10 jaar.

Extra bestand tegen zon, regen en kou

In vergelijking met andere lakverven biedt deze verf extra lange berscherming tegen alle weersomstandigheden.

Extra lang behoud van kleur en glans

Behandelde oppervlakken zullen zijn voorzien van een kras- en slijtvaste laag welke langdurig mooi blijft. Daarnaast behoud deze lakverf extra lang kleur en glans wanneer het geschilderde oppervlak langdurig in de zon staat.

Half biobased

Wat veel mensen niet weten, is dat de Sikkens Rubbol XD High Gloss deels biobased is. Hierdoor is kiezen voor deze lakverf een erg verantwoorde keuze.

 

Welke grondverf voor Sikkens Rubbol XD High Gloss?

De Sikkens Rubbol XD High Gloss is in combinatie met de Sikkens Rubbol Primer Extra zeer duurzaam. De komende 10 jaar ben je voorzien van onderhoudsvrij schilderwerk! Daarmee geven we ook gelijk antwoord op de vraag welke grondverf je het beste kunt gebruiken. Dat is namelijk de Sikkens Rubbol Primer Extra voor hout. Een onverslaanbare combinatie met Sikkens Rubbol XD High Gloss buitenlak. Voor op staal, non-ferro metalen en kunststof raden we Sikkens Redox AK Primer aan voor een waanzinnig resultaat.

 

Wat kost Sikkens Rubbol XD High Gloss?

De kosten van Sikkens Rubbol XD High Gloss zijn misschien iets hoger dan je gewend bent van de lokale bouwmarkt. Dat klopt! Sikkens Rubbol XD High Gloss is namelijk een professionele verf en kwalitatief niet te vergelijken met goedkopere varianten. Zoals je wellicht ook aan de naam kunt aflezen is het geen gewone huis-tuin-en-keukenverf, maar lak voor vakwerk. Met goedkopere varianten moet je vaker opnieuw schilderen of eerder onderhoud uitvoeren. Met de Sikkens Rubbol XD High Gloss is dat niet het geval. Kortom, je ziet het in de prijs, maar daar verdien je het dubbel en dwars mee terug!

 

Het aanbrengen van de buitenlak

Dankzij de extreem lange levensduur van wel 10 (!) jaar wordt dit product veelal ingezet voor het duurzaam aflakken van intensief gebruikte oppervlakken, zoals deuren, kozijnen en timmerwerk. Bovendien kun je het product niet alleen op doorsnee materialen gebruiken, maar ook op onder andere:

 • Hout
 • Staal
 • Non-ferro metalen
 • Kunststof

De lakverf breng je het eenvoudigst aan met een kwast of roller bij temperaturen tussen de 0°C en 30°C. Zorg ervoor dat de ondergrond goed is voorbehandeld met een geschikte grondverf in dezelfde kleur als de aflaklaag. Op hout adviseren wij Sikkens Rubbol Primer Extra en op staal, non-ferro metalen en kunststof Sikkens Redox AK Primer in een soortgelijke kleur als de lakverf.

 

Tips & tricks voor deze lakverf

Goed afplakken: Zorg dat je de afplaktape strak aanbrengt en goed nadrukt. Verwijder de tape direct na het schilderen. Als je de tape namelijk langer laat zitten, is de kans groot dat bij het verwijderen van de tape je de verflaag beschadigt, de tape scheurt of er lijmlagen achterblijven door indroging. Dat zou zonde zijn van je schilderwerk.

Gebruik genoeg verf: Breng de lakverf op voldoende laagdikte aan en rol of kwast niet na. De regel is opbrengen en afblijven. Doe je dit wel, dan trek je de aangebrachte verflaag weer van het behandelde oppervlak af. Direct na het aanbrengen ziet de verf er nog niet uit zoals deze op zal drogen. Vertrouw erop dat de Sikkens Rubbol XD High Gloss vanzelf gaat vloeien en mooi opdroogt.

 

Zo krijg je het allerbeste resultaat

Voor het allerbeste resultaat kun je tijdens het aanbrengen en de droging met de volgende drie voorwaarden rekening houden.

 • Zorg dat de ondergrond- en omgevingstemperatuur tussen 0°C en 30°C is voor een optimale verwerking.
 • Ventileer voldoende tijdens het aanbrengen en drogen van de lakverf.
 • Werk niet in de volle zon, of werk achter de zon aan. Zo voorkom je blaasjes in de verf.

Daarnaast raden we aan om vooraf goed de ondergrond te checken. Deze moet onbeschadigd (of gerepareerd), draagkrachtig (dus niet vettig, vies of beschimmeld) en droog zijn. Het verven of lakken van een beschadigde of nog niet volledig droge ondergrond kan leiden tot aantasting van de verfkleur en in het ongunstigste geval tot aantasting van het product Sikkens Rubbol XD High Gloss. Voorkomen is beter dan genezen, dus we raden aan om hierin de nodige voorbereidingen te treffen.

 

Tijd om aan de slag te gaan

Goed, tijd om aan de slag te gaan! Per type ondergrond / materiaal hebben we verschillend verwerkingsadvies. Of het nu gaat om verven op nieuw hout, over bestaande verflagen of op staal of kunststof: we helpen je graag verder.

Nieuw/kaal gemaakt hout

 1. Voorzie het gehele oppervlak van één of twee lagen geschikte grondverf, zoals de Sikkens Rubbol Primer Extra. Ga bij donkere kleuren (van het wit af) altijd voor 2 grondlagen en schuur de aangebrachte grondlaag licht op met fijn schuurpapier (korrel P180/P240).
 2. Schuur dus vervolgens licht op met fijn schuurpapier (korrel P240-P320) en maak weer stofvrij.
 3. Tot slot kun je het hout aflakken met één laag Sikkens Rubbol XD High Gloss.

Bestaande intacte verflagen

 1. Schuur de bestaande verflaag goed op en reinig deze vervolgens zorgvuldig.
 2. Daarna kun je de bestaande verflaag overschilderen met één laag Sikkens Rubbol Primer Extra.
 3. Lak het geheel tot slot af met één laag Sikkens Rubbol XD High Gloss.

Staal, non-ferro metaal en kunststof

 1. Ontvet het te behandelen oppervlak en schuur deze op met schuurpapier (korrel P180-P240).
 2. Vervolgens breng je één laag Sikkens Redox AK Primer in soortgelijke kleur als de aflakverf aan.
 3. Overgrond deze primerlaag met één laag Sikkens Rubbol Primer Extra.
 4. Tot slot kun je aflakken met één laag Sikkens Rubbol XD High Gloss.

 

Kies jouw favoriet kleur of laat ‘m mengen bij Decoprof

De Sikkens Rubbol XD High Gloss hebben wij in veel verschillende kleuren beschikbaar. Staat jouw favoriete kleur er niet standaard tussen? Geen probleem. Bij Decoprof kunnen we in eigen beheer mengen, zodat we zeker weten dat we de goede kleur naar je versturen.

100% wit

Bij de witte variant van dit product wordt geen mengpasta toegevoegd. Dit betekent dat deze verf volledig wit is.

Lichte kleuren

De Sikkens Rubbol XD High Gloss is beschikbaar in lichte kleuren, zoals de populaire varianten RAL9003, RAL9010 en RAL9016. Maar ook andere kleuren van onder andere Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product. Deze produceren wij in eigen beheer met onze mengmachine.

Donkere kleuren

Bekende kleuren als RAL7016, RAL7021 en RAL9005 kunnen ook worden gemengd in deze verf. Tevens geldt hier weer: andere bekende kleuren van merken als Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in Sikkens Rubbol XD High Gloss.

 

Hoe bestel je een kleur?

Wil je een kleur toevoegen aan de verf? Selecteer dan een van de productvarianten op deze productpagina met de titel 'Kleur' erin. Op het moment dat je een van beide varianten selecteert, komt onze speciale kleurenkiezer tevoorschijn. Via deze kleurenkiezer selecteer of zoek je eenvoudig de kleur die jij wilt. Staat jouw kleur er niet tussen? Geen probleem, vul jouw kleur dan handmatig in onder 'Gewenste kleur niet gevonden?', en wij gaan ermee aan de slag.

 

Decoprof staat voor je klaar

Heb je vragen over Sikkens Rubbol XD High Gloss of een ander product? Of wil je een advies ontvangen over een toepassing of kleur? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. We helpen je graag. Wij zullen er daarnaast alles aan doen om de artikelen zo snel mogelijk bij jou te leveren. Ook profiteer je bij Decoprof van gratis verzending bij besteding boven de €50,-.

Specificaties voor: Rubbol XD High Gloss | Hoogglans Lakverf Buiten

  Dit geeft de kwaliteit van dit product aan. Wij hanteren drie verschillende gradaties:
  Doe-het-zelf - Laagste kwaliteit
  Standaard - Middel kwaliteit
  Professioneel - Hoogste kwaliteit
 • Kwaliteit Professioneel
 • Lijn Sikkens Rubbol
 • Type verf Lakverf
 • Dit geeft aan hoe mat of glanzend deze verf is.
  Laagst mogelijke glansgraad: Extra mat
  Hoogst mogelijke glansgraad: Hoogglans
 • Glanstype Hoogglans
 • Geeft aan of het product geschikt is voor gebruik binnenshuis, buitenshuis of allebei.
 • Binnen/Buiten Buiten
 • Dit geeft aan hoeveel vierkante meter je kunt schilderen met 1 liter verf. Het rendement is sterk afhankelijk van:
  - Zuiging van de ondergrond
  - Aangebrachte laagdikte
 • Rendement 14-16 m²/liter
 • De droogtijd is de tijd die het product nodig heeft om stofdroog te worden. Dit betekent dat er geen stof meer aan de natte toplaag zal hechten. De tijdsduur is sterk afhankelijk van de ondergrond- en omgevingstemperatuur.
 • Droogtijd 8 uur
 • Geeft aan na hoeveel tijd het product overschilderbaar is. De droogtijd is sterk afhankelijk van de temperatuur. Bij lage temperaturen zal het product een langere droogtijd hebben, bij hoge temperaturen is de droogtijd korter.
 • Overschilderbaar na 18 uur
 • Dit geeft aan of er anti-slip korrel is toegevoegd aan het product.
 • Antislip
 • Dit zijn de gereedschappen die wij adviseren om het product mee aan te brengen.
 • Verwerkingsmethode Lakverfrollers, Ronde verfkwast
 • Met deze verfrol krijg je het beste resultaat.
  Verftip: Een goede kwaliteit verfrol maakt een groot verschil. Met de juiste verfrol breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan.
 • Aanbevolen verfroller Anza Viltrol Mini
 • Met deze kwast krijg je het beste resultaat.
  Tip van onze productspecialisten: Een goede kwaliteit kwast maakt een groot verschil. Met de juiste kwast breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan.
 • Aanbevolen kwast Progold Patentpunt Kwast 7000
 • De minimale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als je buiten gaat schilderen kan het na nachtvorst langer duren voordat je kunt starten met de klus.
 • Minimale verwerkingstemperatuur 0 °C
 • De maximale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als de zon op de te behandelen ondergrond staat, kan de ondergrond warmer zijn dan de buitentemperatuur.
 • Maximale verwerkingstemperatuur 30 °C
 • Dit is de grondstof waaruit dit product voornamelijk bestaat. Daarnaast worden er ook nog andere grondstoffen gebruikt voor het eindproduct.
 • Verfbasis Oplosmiddelhoudend
 • Hier wordt de mate aangegeven waarin dit product uit biobased grondstoffen bestaat.
  Bij een min-teken is het product 0% biobased, bij een groen vinkje is het product volledig biobased.
 • Biobased
 • Documenten Kenmerkenblad

Gebruikers beoordelingen 4.95 / 5 Reviews: (108)

 • AK Door Astrid Kuperus - 07-10-2023 11:11

  5 / 5

  Goed werkbaar en ziet er prachtig uit

 • DV Door D Van de Ven - 02-10-2023 17:22

  5 / 5

  Prima verf

 • JH Door Jan Haar - 11-09-2023 13:18

  5 / 5

  Zeer goed, in mijn beleving de beste verf die er is.

  • + Kwaliteit en perfecte vloeiing
  • - Prijs

 • JN Door J.A. nelis - 06-09-2023 22:50

  5 / 5

  Prachtige verf. Genot om mee te werken.

  • + Heel goed smeerbaar

 • JA Door Jana - 04-09-2023 12:51

  5 / 5

  Fantastische verf zo te zien, maar wel opletten dat je niet te snel een tweede laag aanbrengt zelfs al is de 16uur zoals op blik aangegeven verstreken. Luchtvochtigheid en temperatuur kunnen de droogtijd vertragen. Ik kreeg direct bladders en rimpels in mijn tweede verflaag zelfs al was het 24uur na schilderen aangebracht en was de bovenkant droog en schuurbaar. Hierna een hele week gewacht, alles weer opgeschuurd en toen ging de tweede laag er perfect op!

  • + ziet er uit als een hele sterke buitenlak. Vloeit mooi bij de ideale temperatuur.
  • - Droogtijd kan afwijken, is een indicatie voor ideale omstandigheden. Liever langer laten drogen dan te kort.

 • VD Door Van Dinther Vastgoedonderhoud - 01-09-2023 20:47

  5 / 5

  Toplak! Mooie volle glans en makkelijk te verwerken

 • HK Door Henk - 01-09-2023 19:27

  5 / 5

  Kwalitatief perfecte verf, schildert makkelijk

  • + Vloeit goed

 • MN Door Martijn - 01-09-2023 18:31

  5 / 5

  Het was even wachten, maar het wachten waard! Goede nazorg en optijd geleverd! Top jongens!

 • AE Door Andre - 01-09-2023 17:28

  5 / 5

  Prima

 • JN Door Jan - 29-08-2023 00:06

  5 / 5

  Snelle levering, goed product

  • + Klantenservice is top
  • - Geen

 • WR Door Wtrr - 25-08-2023 17:42

  5 / 5

  Verf heeft mooie glans na drogen, gratis kwast was fijner dan de gekochte patentpunt. Wel was deze verf dusdanig veel dunner / vloeibaarder dan de primer dat het erg goed opletten was voor zakkers / druipers in kleine hoekjes.

  • + Mooie glans
  • - Voelt wat dun, dus goed oppassen voor zakkers

 • JB Door Jasper Blom - 22-08-2023 17:26

  5 / 5

  De verf was gewoon prima zoals we van jullie gewend zijn.

  • + De snelle levering
  • - Geen

 • PR Door Peter - 21-08-2023 20:50

  5 / 5

  Goede verf waardeer je met goede ondergrond maar eens in de 10 jaar hoeft te schilderen.

  • + snelle bezorging
  • + duidelijke site

 • HK Door Henk - 21-08-2023 16:25

  5 / 5

  Super verf. Smeert makkelijk en vloeit mooi uit met glad resultaat.

  • + Vloeit mooi uit

 • ID Door IJsbrand - 18-08-2023 22:56

  5 / 5

  Fijn product.

  • + goede kwaliteit
  • - niet goedkoop

 • HE Door Hermine - 16-08-2023 19:24

  5 / 5

  Mooie en goede verf van sikkens, makkelijk aan te brengen en hopelijk voor een lange tijd weer klaar!

  • + Mooie verf

 • JS Door J.D.N. Schilderwerken - 15-08-2023 22:52

  5 / 5

  Fijn product om mee te werken. Geeft een goed eindresultaat.

  • + Makkelijk te verwerken

 • AD Door André Dekker - 15-08-2023 12:48

  5 / 5

  Zeer goede lak, Makkelijk te verwerken, strijkt goed uit.

 • ON Door Okken - 14-08-2023 15:05

  5 / 5

  Fijn om mee te werken, top dat er ook een gratis kwast bij geleverd werd.

 • RS Door Remco Stoop - 14-08-2023 10:01

  5 / 5

  Verf is super, kwast is veel te slap

  • + Goede verwerking
  • - Lang nat

 • FB Door Frits Bolhuis - 08-08-2023 18:05

  5 / 5

  Goede verf!

  • + Gaat jaren mee!

 • CW Door Cisca Wieman. - 02-08-2023 16:05

  5 / 5

  Deze verf geeft een prachtig resultaat en is heel fijn om mee te werken. Hij strijkt geweldig uit!

  • + Zie boven.
  • - Geen minpunten.

 • HL Door Heiko Luckfiel - 28-07-2023 18:22

  5 / 5

  Xd op mijn gevel gesmeerd kom er toevallig achter dat het al 18 jaar geleden is. !!!!! Geen scheutje geen barsten wel enkele dorpels slecht Maar goed wassen met ontvetter en scotchbrite dan schuurt het als van toverhand.achterkant geheel 4 vellen schuurpapier en schilderen maar.

 • FW Door Fokke Wijkstra - 24-07-2023 10:20

  5 / 5

  Goede kwaliteit verf. En ook belangrijk,goede dekking en verwerking bij verschillende temperaturen. Echte uitharding duurt wel een paar dagen, maar dan voor jaren goed.

  • - Duur

 • RJ Door Remco Jan - 23-07-2023 22:02

  5 / 5

  Heerlijk schilderen met deze verf. Strijkt goed en vloeit mooi uit ook met een vachtroller.

  • + Strijkt fijn en vloeit mooi uit.

 • AV Door Arjo van Antwerpen - 23-07-2023 08:11

  5 / 5

  Top verf

 • JN Door John - 19-07-2023 23:10

  5 / 5

  Hele goede verf

  • + Goed

 • LS Door Lucas - 17-07-2023 18:50

  5 / 5

  Prima verf voor een mooie prijs. Strijkt lekker en dekt goed.

 • AM Door Ankie Mensink - 16-07-2023 18:10

  5 / 5

  Super goede verf!

  • + Strijkt goed
  • + Kwaliteitsverf

 • PV Door Piet van Leeuwen - 14-07-2023 13:14

  5 / 5

  Perfect product en uitstekend verpakt

 • EL Door EMIEL - 12-07-2023 20:10

  5 / 5

  Prima buiten verf, goed met een kwast te gebruiken.

  • + En in de juiste kleur te kunnen krijgen.

 • EL Door El - 12-07-2023 15:47

  5 / 5

  Goede verf; meerdere keren gekocht en zeer tevreden.

 • MR Door Mulder - 10-07-2023 13:27

  5 / 5

  Ik denk een betere verf voor de consument verkrijgbaar is er niet. Ook nog tegen een goede prijs en service bij Deco prof.

  • + glans
  • + verwerkbaarheid

 • RD Door Roland - 06-07-2023 22:35

  5 / 5

  Topmateriaal en leuke aanbieding

 • MN Door Marien - 06-07-2023 16:55

  4 / 5

  Goede verpakking voor verzending. Verf goed smeerbaar. Ben benieuwd naar houdbaarheid.

  • + Aardig om er tevens een kwast te mogen ontvangen.
  • - Geen

 • EL Door El - 06-07-2023 14:12

  5 / 5

  Heel goed product en snelle levering

  • + Kwaliteit en verft fijn
  • - Geen

 • TP Door Theo Pustjens - 05-07-2023 19:55

  5 / 5

  Zeer keurig verpakt en ook mooi bezorgd

  • + fijne adviezen

 • AO Door Arjo - 03-07-2023 20:05

  5 / 5

  Fantastisch dekkende verf

 • JY Door Johnny - 01-07-2023 11:52

  5 / 5

  Top product en snelle verzending!

 • XX Door X - 30-06-2023 15:50

  5 / 5

  Gratis kwast? Niet ontvangen hoor

 • AN Door A.C.H.Claassen - 29-06-2023 20:25

  5 / 5

  prima product

 • CC Door Cees Cammeraat - 28-06-2023 16:41

  5 / 5

  Goede, ruimhartige servive.

 • MR Door Muldeer - 28-06-2023 15:29

  5 / 5

  Beste verf ooit, oude zit nu 9 jaar zonder bladderen alleen iets aan verkleuringen.

  • + Lange levensduur
  • + Makkelijk verwerkbaar
  • - Niet de goedkoopste

 • HH Door Henk H - 27-06-2023 13:34

  5 / 5

  Snel geleverd. Fiijne verf, wel iets duurder maar verwerking is heel prettig.

  • + Heel goed verwerkbaar
  • + Lekker te rollen, mooie dunne verf
  • + Prima dekkend
  • - Nog niet gevonden.

 • RJ Door Remco Jan - 25-06-2023 16:04

  5 / 5

  Fantastische verf ook prima te gebruiken bij de hoge temperaturen eind juni

  • + Strijkt goed vloeit mooi uit. Prachtige glans

 • GS Door Guus - 24-06-2023 13:30

  5 / 5

  Deze verf heb ik - bij de bouw van ons huis - als eerste aflak aangebracht; tien jaar later opnieuw en nu weer na 10 jaar was de verf nog steeds in top conditie. Het schoonmaken, licht opschuren en op nieuw schilderen was dus een makkie. Buitengewoon !

 • JW Door Jan Willem - 23-06-2023 20:17

  5 / 5

  Geweldige lak. Eefje dun lukt het. Naar verwerkt prima. Mooi resultaat

  • + Prijs
  • - Lange levensduur

 • PH Door Paul Hooijschuur - 19-06-2023 14:15

  5 / 5

  Zeer hoge kwaliteit verf, vloeit goed in elkaar voor een mooi glad resultaat; volgende onderhoudsbeurt over 10 jaar

  • + lange bescherming

 • BB Door B - 19-06-2023 09:48

  5 / 5

  Kwaliteitsproduct en snel geleverd.

  • + Snel geleverd.
  • - Geen

 • MR Door Muldeer - 17-06-2023 13:26

  5 / 5

  Super verf met lange levensduur. Gebruik dit al jaren en de vorige laag heeft 9 jaar gezeten en is nog prima, het verkrijt nu wat en kleur wordt minder.

  • + Lange levensduur
  • + Goed verwerkbaar
  • - Langete droogtijd.

 • JY Door Johnny - 17-06-2023 12:14

  5 / 5

  Super product

 • IW Door Injow - 17-06-2023 10:24

  5 / 5

  Toppie

  • + Goede kwaliteit

 • PV Door Peter van Keulen - 15-06-2023 18:39

  5 / 5

  Top product. Echt professionele verf

  • + Smeerbaarheid

 • JL Door Juul - 14-06-2023 17:50

  5 / 5

  Uitstekende verf voor een goede prijs

  • + Snelle levering
  • - Geen

 • JS Door J. Staps - 13-06-2023 16:56

  5 / 5

  Ik heb deze buitenverf al een paar jaar geleden gebruikt en nog steeds zit ie super goed op het houtwerk!! Het is zo’n fijne buitenverf! Je merkt al tijdens het schilderen dat het van top kwaliteit is!! Ik wil nooit geen anderen buitenverf meer!

 • JS Door JHS - 13-06-2023 15:40

  5 / 5

  Snel geleverd, goed strijkbaar en zuinig in gebruik

  • + Goed strijkbaar
  • + Zuinig in gebruik
  • - duur

 • BD Door Brend - 12-06-2023 16:13

  5 / 5

  Fijne hoogglans lak om mee te werken prima met kwast en roller te verwerken , geeft een goede dekking en duurzame glans

  • + Prima lak op kleur gemaakt
  • - Postnl levering niet na 1 dag maar pas na 1 week

 • JN Door Julien - 12-06-2023 10:19

  5 / 5

  Geeft een heel mooi resultaat

  • + De mooie glans

 • WM Door W Modderkolk - 26-05-2023 16:27

  5 / 5

  Met veel merken geschilderd maar tot nu toe is dit de beste. Vloeit goed en blijft zijn glans lang behouden.

  • + Mooi strak resultaat en goede glans.
  • - NVT

 • GB Door Ger Beusen - 12-05-2023 12:10

  5 / 5

  Uitstekende vloeing

  • + Uitstekende dekking

 • SS Door S - 04-11-2022 15:14

  5 / 5

  Prima

  • + Kwaliteit verf
  • - Prijs is hoog

 • J. Door J.K. - 17-10-2022 19:35

  5 / 5

  Top verf, werkt heel gemakkelijk en vloeit mooi uit.

  • + Gemakkelijk te verwerken
  • + Mooi high gloss resultaat
  • + Bij veel temperaturen te verwerken

 • SH Door Sh - 02-10-2022 14:19

  5 / 5

  Prima

 • UH Door U.C. Hey - 12-09-2022 15:04

  5 / 5

  Uitstekende verf, is makkelijk te schilderen met lange levensduur, ook in de zon. Blijft lang zijn glans behouden.

  • + Goede kwaliteit verf

 • PR Door Peter - 18-08-2022 12:20

  5 / 5

  Prima

 • ML Door Marcel Leijenaar - 16-08-2022 17:26

  5 / 5

  Zeer goede verf. Ook bij wat hogere temperaturen te verwerken. Zeer glad resultaat.

 • AK Door Alex Kannegieter - 12-08-2022 10:50

  5 / 5

  Fijne verf, vloeit mooi uit en dekt prima. super mooie hoogglans.

  • + prima dekking
  • + mooie hoogglans
  • + vloeit mooi uit
  • + makkelijk te strijken

 • PH Door P.A. Heemskerk - 12-08-2022 10:46

  5 / 5

  Prima product. Verft fijn en dekt goed.

 • NL Door N. Louwerse - 11-08-2022 20:02

  5 / 5

  Prima verf, smeert en dekt prima. De vraag is of het 8 tot 10 jaar goed blijft, zoals geclaimd door Sikkens. We zullen het moeten afwachten.

  • + Smeerbaar

 • AE Door Angelique - 08-08-2022 17:59

  5 / 5

  Superverf! Glanst mooi en werkt goed. En zeer snelle levering door Decoprof...!

 • SA Door S.J.Boelema - 02-08-2022 20:37

  5 / 5

  5 sterren

 • JP Door joop - 21-07-2022 21:46

  5 / 5

  uitstekende dekking en vloeit prima. laklaag blijft wel een paar dagen zacht , oppassen met krassen dus.

  • + heel goede dekking
  • + goede kwaliteit
  • - droogt langzaam

 • RN Door R. Nobel - 21-07-2022 18:29

  5 / 5

  Toplaag. De glans is hoog en het schildert heerlijk soepel. Speciaal voor deze variant gekozen omdat deze kwalitatief beter is dan de sikkens buitenlakken die in de bouwmarkten wordt verkocht. Vergelijk dus geen appels met peren

  • + R.

 • JZ Door Jolanda Zwanenburg - 21-07-2022 18:02

  5 / 5

  Duurzame verf die goed te verwerken is mits je een kwalitatief goede kwast gebruikt

 • KS Door Klaas - 19-07-2022 00:35

  5 / 5

  Goede prijs/kwaliteit verhouding

  • + Super aflak

 • TA Door Terpstra - 15-07-2022 19:51

  5 / 5

  De beste verf

  • + Prijs kwaliteit erg goed en snellere levering dan concurrent.
  • - geen

 • CN Door Coen - 14-07-2022 16:58

  5 / 5

  Product uitstekend. Snelle levering, prima communicatie

 • AO Door Arno - 14-07-2022 09:44

  5 / 5

  Verft lekker en blijft jaren goed

  • + Smeert goed
  • + Blijft jaren goed
  • - Duur

 • JD Door Jan de Mik - 05-07-2022 23:18

  5 / 5

  Prima verf.

  • + goede prijs
  • + netjes verpakt
  • + snel geleverd

 • TY Door Tony - 04-07-2022 23:36

  5 / 5

  Deze verf is samen met Rubbol SB de top in buitenverf. Bij openen blik leek de verf dunner dan SB maar na een aantal uren verven vloeit hij net zo dik als SB. Voor mij ideaal.

  • + heel goede dekking
  • + kan dik opzetten zonder zakkers
  • - duur

 • GB Door Ger Beusen - 04-07-2022 19:48

  5 / 5

  goede hechting, duurzaam, mooi verwerkbaar en diepe kleur

 • GB Door Ger Beusen - 04-07-2022 19:46

  5 / 5

  Goede hechting, duurzaam en fijn verwerkbaar

 • PO Door PETRO - 04-07-2022 19:21

  5 / 5

  Super goede buitelak en in 1x dekent

  • + Snelle levering
  • - Geen

 • ET Door Evert - 28-06-2022 23:28

  5 / 5

  Zeer hoge glans graad

  • + Makkelijk te verwerken
  • - Geen min punten

 • LO Door Leo - 28-06-2022 21:23

  5 / 5

  Makkelijk te verwerken met een fantastisch resultaat,

  • + Snelle levering

 • JN Door Jurgen - 27-06-2022 19:19

  4 / 5

  Verf wel wat dun.

  • + Goed te verwerken verf

 • RO Door Remko - 17-06-2022 17:59

  5 / 5

  Het is wel echt high Gloss!! Oogverblindend als het er op zit.

  • + Snelle levertijd
  • + Gratis product
  • + Prijs

 • JN Door Jan - 16-06-2022 19:52

  5 / 5

  Gewoon perfecte verf voor een goede prijs en supersnel geleverd.

  • + prijs
  • + snelle levering

 • WM Door Wim - 06-06-2022 16:50

  5 / 5

  Uitstekende, zeer duurzame verf.

  • + Zeer duurzam.
  • - Hoge prijs.

 • JP Door Jaap - 06-06-2022 11:02

  5 / 5

  Prima verfje. Verwerk prettig.

 • JA Door JM Adam - 06-06-2022 10:24

  5 / 5

  hele fijne verf, schildert heel mooi

 • RD Door Richard - 31-05-2022 19:54

  5 / 5

  Top product verwerkt super en 10jaar mijn houtwerk goed sikkens krijgt een cijfer 10

 • PO Door Pipo - 30-05-2022 17:05

  4 / 5

  Goed

 • WV Door Wim van Meijeren - 23-05-2022 20:01

  5 / 5

  Goed product al vaker gebruikt, makkelijk te verwerken en lange levensduur ook zuid zijde van een huis.

 • SV Door S. van Gent - 18-05-2022 22:26

  5 / 5

  Prima verf, dekt goed. Makkelijk te kwasten en rollen. Wel goed ventileren of buiten werken tijdens verven.

 • WA Door WEKA - 25-03-2022 07:56

  5 / 5

  Fijne verf vloeit goed.

 • WA Door WEKA - 25-03-2022 07:56

  5 / 5

  Fijne verf vloeit goed.

 • DY Door Danny - 10-03-2022 17:06

  5 / 5

  Volgende dag in huis, dit is super verf

 • TS Door Thomas - 16-08-2021 08:25

  5 / 5

  Super fijn product om mee te werken, de vorige laag zat er ondertussen al 9 jaar goed op. Tijd voor een nieuwe laag tijdens de grote opknapbeurt van ons huis.

 • RS Door Rens - 12-07-2021 10:41

  5 / 5

  Na gebeld te hebben met de klantenservice ben ik heel wat wijzer geworden over schilderen. Uiteindelijk op advies deze lakverf besteld en alle stappen doorlopen die ze mij adviseerde. Het resultaat is echt geweldig!

 • HE Door Hidde - 26-05-2021 17:47

  5 / 5

  Mijn ervaring is heel positief met deze verf. Gekozen voor RAL7021 en die kleur is goed uitgepakt.

 • DL Door Daniël - 19-04-2021 08:46

  5 / 5

  Ik verf niet anders meer dan met deze lak, echt de hoogst verkrijgbare kwaliteit! Daarnaast zeer correct geleverd, goede eerste ervaring met Decoprof.

 • RR Door Rogier - 09-04-2021 14:33

  5 / 5

  Geweldige verf van een zeer hoge kwaliteit. Daarnaast was de verf erg goed verpakt door Decoprof, super geregeld.

 • AV Door A. van Velzen - 01-04-2021 17:47

  5 / 5

  Onze kozijnen buiten staan vol op het zuiden en staan veel in de zon. Op aanraden van de buren nu deze verf er op gesmeerd, verwerking ging uitstekend. Kwaliteitsverwachting ligt hoogt, want bij de buren zit het er al jaren goed op.

 • ME Door Monique - 26-03-2021 16:45

  5 / 5

  Ik beveel deze lakverf zeker aan iedereen aan!

 • LK Door L. Kortland - 20-03-2021 10:07

  5 / 5

  Geweldige lakverf, niets negatiefs over te melden.

 • PK Door Patrick - 09-03-2021 19:29

  5 / 5

  Goede hoogglans lakverf, vloeit mooi.

 • MN Door Martin - 04-03-2021 08:58

  5 / 5

  Hoogglans lak van de beste kwaliteit. Heeft een mooie uitstraling en is makkelijk te verwerken.

Alle productvarianten
Sikkens Rubbol XD High Gloss | Hoogglans Lakverf Buiten Bestel nu! EAN Online prijs Jouw voordeel
500 ML - Wit 8711115346434

51,2361,99

30,1736,50
-41%
1 LTR - Wit 8711115346410

94,21113,99

52,4863,50
-44%
2,5 LTR - Wit 8711115346427

226,44273,99

126,03152,50
-44%
500 ML - Kleur 8711115346434

51,2361,99

30,1736,50
-41%
1 LTR - Kleur 8711115346410

94,21113,99

52,4863,50
-44%
2,5 LTR - Kleur 8711115346427

226,44273,99

126,03152,50
-44%

Productomschrijving

Sikkens Rubbol XD High Gloss | Hoogglans Lakverf Buiten

Plus- en minpunten van onze lakverfspecialist

+ Tot wel 10 jaar onderhoudsvrij

 • + Extra kras- en slijtvaste afwerking

+ Extra lange kleur- en glansbehoud

+ 40 - 60% biobased

+ Verkrijgbaar in alle kleuren

 • - Blijft langer nat op beglazingskit

 

Omschrijving

Sikkens Rubbol XD High Gloss is dé lakverf voor buiten. Deze hoogwaardige buitenlak kan tot wel 10 (!) jaar onderhoudsvrij schilderwerk opleveren. Door de extreem goede weerbestendigheid gaat jouw schilderwerk jarenlang mee. Benieuwd waar je dit product allemaal voor kunt gebruiken? Welke grondverf je als beste onder Sikkens Rubbol XD High Gloss kunt toepassen? Of wat een blik van deze lakverf kost? Lees verder....

Lees de volledige productomschrijving

Plus- en minpunten van onze lakverfspecialist

+ Tot wel 10 jaar onderhoudsvrij

 • + Extra kras- en slijtvaste afwerking

+ Extra lange kleur- en glansbehoud

+ 40 - 60% biobased

+ Verkrijgbaar in alle kleuren

 • - Blijft langer nat op beglazingskit

 

Omschrijving

Sikkens Rubbol XD High Gloss is dé lakverf voor buiten. Deze hoogwaardige buitenlak kan tot wel 10 (!) jaar onderhoudsvrij schilderwerk opleveren. Door de extreem goede weerbestendigheid gaat jouw schilderwerk jarenlang mee. Benieuwd waar je dit product allemaal voor kunt gebruiken? Welke grondverf je als beste onder Sikkens Rubbol XD High Gloss kunt toepassen? Of wat een blik van deze lakverf kost? Lees verder.

 

Wat is Sikkens Rubbol XD High Gloss?

Sikkens Rubbol XD High Gloss is de beste buitenlak van Sikkens. Het product is bijzonder duurzaam en zeer kras- en slijtvast - ook in kustgebieden. De gepatenteerde ‘STAR’-technologie van het product vormt een zeer sterk schild op geschilderde oppervlakken. Hierdoor kun je er ondere andere deuren, kozijnen en gevelbetimmeringen mee lakken en daarmee extra beschermen. Bovendien behoudt de lak perfect zijn glans en kleur door de hoogwaardige kwaliteit.

Verder is deze lakverf zeer eenvoudig te verwerken, zodat zowel de professional vaart kan maken in zijn of haar werk als de doe-het-zelver in een handomdraai zijn klus heeft geklaard. De lak is ook geschikt voor 4-seizoenen onderhoud.

Op zoek naar de halfglans variant van dit product? Ga dan voor de Sikkens Rubbol XD Semi Gloss.

Producttip
Wist je dat de Sikkens Rubbol Primer Extra niet alleen zorgt voor hechting, maar ook voor een aanzienlijk langere kleur- en glansbehoud? Bekijk de Sikkens Rubbol Primer Extra→

 

Waarom Sikkens Rubbol XD High Gloss?

Hieronder laten we je zien waarom kiezen voor dit product de juiste keuze is:

10 jaar schildervrij garantie mogelijk

Dit product is niet voor niets het beste product voor buitenschilderwerk. De sterke eigenschappen maken lange onderhoudstermijnen mogelijk en geven duurzaam schilderwerk tot wel 10 jaar.

Extra bestand tegen zon, regen en kou

In vergelijking met andere lakverven biedt deze verf extra lange berscherming tegen alle weersomstandigheden.

Extra lang behoud van kleur en glans

Behandelde oppervlakken zullen zijn voorzien van een kras- en slijtvaste laag welke langdurig mooi blijft. Daarnaast behoud deze lakverf extra lang kleur en glans wanneer het geschilderde oppervlak langdurig in de zon staat.

Half biobased

Wat veel mensen niet weten, is dat de Sikkens Rubbol XD High Gloss deels biobased is. Hierdoor is kiezen voor deze lakverf een erg verantwoorde keuze.

 

Welke grondverf voor Sikkens Rubbol XD High Gloss?

De Sikkens Rubbol XD High Gloss is in combinatie met de Sikkens Rubbol Primer Extra zeer duurzaam. De komende 10 jaar ben je voorzien van onderhoudsvrij schilderwerk! Daarmee geven we ook gelijk antwoord op de vraag welke grondverf je het beste kunt gebruiken. Dat is namelijk de Sikkens Rubbol Primer Extra voor hout. Een onverslaanbare combinatie met Sikkens Rubbol XD High Gloss buitenlak. Voor op staal, non-ferro metalen en kunststof raden we Sikkens Redox AK Primer aan voor een waanzinnig resultaat.

 

Wat kost Sikkens Rubbol XD High Gloss?

De kosten van Sikkens Rubbol XD High Gloss zijn misschien iets hoger dan je gewend bent van de lokale bouwmarkt. Dat klopt! Sikkens Rubbol XD High Gloss is namelijk een professionele verf en kwalitatief niet te vergelijken met goedkopere varianten. Zoals je wellicht ook aan de naam kunt aflezen is het geen gewone huis-tuin-en-keukenverf, maar lak voor vakwerk. Met goedkopere varianten moet je vaker opnieuw schilderen of eerder onderhoud uitvoeren. Met de Sikkens Rubbol XD High Gloss is dat niet het geval. Kortom, je ziet het in de prijs, maar daar verdien je het dubbel en dwars mee terug!

 

Het aanbrengen van de buitenlak

Dankzij de extreem lange levensduur van wel 10 (!) jaar wordt dit product veelal ingezet voor het duurzaam aflakken van intensief gebruikte oppervlakken, zoals deuren, kozijnen en timmerwerk. Bovendien kun je het product niet alleen op doorsnee materialen gebruiken, maar ook op onder andere:

 • Hout
 • Staal
 • Non-ferro metalen
 • Kunststof

De lakverf breng je het eenvoudigst aan met een kwast of roller bij temperaturen tussen de 0°C en 30°C. Zorg ervoor dat de ondergrond goed is voorbehandeld met een geschikte grondverf in dezelfde kleur als de aflaklaag. Op hout adviseren wij Sikkens Rubbol Primer Extra en op staal, non-ferro metalen en kunststof Sikkens Redox AK Primer in een soortgelijke kleur als de lakverf.

 

Tips & tricks voor deze lakverf

Goed afplakken: Zorg dat je de afplaktape strak aanbrengt en goed nadrukt. Verwijder de tape direct na het schilderen. Als je de tape namelijk langer laat zitten, is de kans groot dat bij het verwijderen van de tape je de verflaag beschadigt, de tape scheurt of er lijmlagen achterblijven door indroging. Dat zou zonde zijn van je schilderwerk.

Gebruik genoeg verf: Breng de lakverf op voldoende laagdikte aan en rol of kwast niet na. De regel is opbrengen en afblijven. Doe je dit wel, dan trek je de aangebrachte verflaag weer van het behandelde oppervlak af. Direct na het aanbrengen ziet de verf er nog niet uit zoals deze op zal drogen. Vertrouw erop dat de Sikkens Rubbol XD High Gloss vanzelf gaat vloeien en mooi opdroogt.

 

Zo krijg je het allerbeste resultaat

Voor het allerbeste resultaat kun je tijdens het aanbrengen en de droging met de volgende drie voorwaarden rekening houden.

 • Zorg dat de ondergrond- en omgevingstemperatuur tussen 0°C en 30°C is voor een optimale verwerking.
 • Ventileer voldoende tijdens het aanbrengen en drogen van de lakverf.
 • Werk niet in de volle zon, of werk achter de zon aan. Zo voorkom je blaasjes in de verf.

Daarnaast raden we aan om vooraf goed de ondergrond te checken. Deze moet onbeschadigd (of gerepareerd), draagkrachtig (dus niet vettig, vies of beschimmeld) en droog zijn. Het verven of lakken van een beschadigde of nog niet volledig droge ondergrond kan leiden tot aantasting van de verfkleur en in het ongunstigste geval tot aantasting van het product Sikkens Rubbol XD High Gloss. Voorkomen is beter dan genezen, dus we raden aan om hierin de nodige voorbereidingen te treffen.

 

Tijd om aan de slag te gaan

Goed, tijd om aan de slag te gaan! Per type ondergrond / materiaal hebben we verschillend verwerkingsadvies. Of het nu gaat om verven op nieuw hout, over bestaande verflagen of op staal of kunststof: we helpen je graag verder.

Nieuw/kaal gemaakt hout

 1. Voorzie het gehele oppervlak van één of twee lagen geschikte grondverf, zoals de Sikkens Rubbol Primer Extra. Ga bij donkere kleuren (van het wit af) altijd voor 2 grondlagen en schuur de aangebrachte grondlaag licht op met fijn schuurpapier (korrel P180/P240).
 2. Schuur dus vervolgens licht op met fijn schuurpapier (korrel P240-P320) en maak weer stofvrij.
 3. Tot slot kun je het hout aflakken met één laag Sikkens Rubbol XD High Gloss.

Bestaande intacte verflagen

 1. Schuur de bestaande verflaag goed op en reinig deze vervolgens zorgvuldig.
 2. Daarna kun je de bestaande verflaag overschilderen met één laag Sikkens Rubbol Primer Extra.
 3. Lak het geheel tot slot af met één laag Sikkens Rubbol XD High Gloss.

Staal, non-ferro metaal en kunststof

 1. Ontvet het te behandelen oppervlak en schuur deze op met schuurpapier (korrel P180-P240).
 2. Vervolgens breng je één laag Sikkens Redox AK Primer in soortgelijke kleur als de aflakverf aan.
 3. Overgrond deze primerlaag met één laag Sikkens Rubbol Primer Extra.
 4. Tot slot kun je aflakken met één laag Sikkens Rubbol XD High Gloss.

 

Kies jouw favoriet kleur of laat ‘m mengen bij Decoprof

De Sikkens Rubbol XD High Gloss hebben wij in veel verschillende kleuren beschikbaar. Staat jouw favoriete kleur er niet standaard tussen? Geen probleem. Bij Decoprof kunnen we in eigen beheer mengen, zodat we zeker weten dat we de goede kleur naar je versturen.

100% wit

Bij de witte variant van dit product wordt geen mengpasta toegevoegd. Dit betekent dat deze verf volledig wit is.

Lichte kleuren

De Sikkens Rubbol XD High Gloss is beschikbaar in lichte kleuren, zoals de populaire varianten RAL9003, RAL9010 en RAL9016. Maar ook andere kleuren van onder andere Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product. Deze produceren wij in eigen beheer met onze mengmachine.

Donkere kleuren

Bekende kleuren als RAL7016, RAL7021 en RAL9005 kunnen ook worden gemengd in deze verf. Tevens geldt hier weer: andere bekende kleuren van merken als Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in Sikkens Rubbol XD High Gloss.

 

Hoe bestel je een kleur?

Wil je een kleur toevoegen aan de verf? Selecteer dan een van de productvarianten op deze productpagina met de titel 'Kleur' erin. Op het moment dat je een van beide varianten selecteert, komt onze speciale kleurenkiezer tevoorschijn. Via deze kleurenkiezer selecteer of zoek je eenvoudig de kleur die jij wilt. Staat jouw kleur er niet tussen? Geen probleem, vul jouw kleur dan handmatig in onder 'Gewenste kleur niet gevonden?', en wij gaan ermee aan de slag.

 

Decoprof staat voor je klaar

Heb je vragen over Sikkens Rubbol XD High Gloss of een ander product? Of wil je een advies ontvangen over een toepassing of kleur? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. We helpen je graag. Wij zullen er daarnaast alles aan doen om de artikelen zo snel mogelijk bij jou te leveren. Ook profiteer je bij Decoprof van gratis verzending bij besteding boven de €50,-.

Specificaties

Specificaties voor: Rubbol XD High Gloss | Hoogglans Lakverf Buiten

  Dit geeft de kwaliteit van dit product aan. Wij hanteren drie verschillende gradaties:
  Doe-het-zelf - Laagste kwaliteit
  Standaard - Middel kwaliteit
  Professioneel - Hoogste kwaliteit
 • Kwaliteit Professioneel
 • Lijn Sikkens Rubbol
 • Type verf Lakverf
 • Dit geeft aan hoe mat of glanzend deze verf is.
  Laagst mogelijke glansgraad: Extra mat
  Hoogst mogelijke glansgraad: Hoogglans
 • Glanstype Hoogglans
 • Geeft aan of het product geschikt is voor gebruik binnenshuis, buitenshuis of allebei.
 • Binnen/Buiten Buiten
 • Dit geeft aan hoeveel vierkante meter je kunt schilderen met 1 liter verf. Het rendement is sterk afhankelijk van:
  - Zuiging van de ondergrond
  - Aangebrachte laagdikte
 • Rendement 14-16 m²/liter
 • De droogtijd is de tijd die het product nodig heeft om stofdroog te worden. Dit betekent dat er geen stof meer aan de natte toplaag zal hechten. De tijdsduur is sterk afhankelijk van de ondergrond- en omgevingstemperatuur.
 • Droogtijd 8 uur
 • Geeft aan na hoeveel tijd het product overschilderbaar is. De droogtijd is sterk afhankelijk van de temperatuur. Bij lage temperaturen zal het product een langere droogtijd hebben, bij hoge temperaturen is de droogtijd korter.
 • Overschilderbaar na 18 uur
 • Dit geeft aan of er anti-slip korrel is toegevoegd aan het product.
 • Antislip
 • Dit zijn de gereedschappen die wij adviseren om het product mee aan te brengen.
 • Verwerkingsmethode Lakverfrollers, Ronde verfkwast
 • Met deze verfrol krijg je het beste resultaat.
  Verftip: Een goede kwaliteit verfrol maakt een groot verschil. Met de juiste verfrol breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan.
 • Aanbevolen verfroller Anza Viltrol Mini
 • Met deze kwast krijg je het beste resultaat.
  Tip van onze productspecialisten: Een goede kwaliteit kwast maakt een groot verschil. Met de juiste kwast breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan.
 • Aanbevolen kwast Progold Patentpunt Kwast 7000
 • De minimale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als je buiten gaat schilderen kan het na nachtvorst langer duren voordat je kunt starten met de klus.
 • Minimale verwerkingstemperatuur 0 °C
 • De maximale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als de zon op de te behandelen ondergrond staat, kan de ondergrond warmer zijn dan de buitentemperatuur.
 • Maximale verwerkingstemperatuur 30 °C
 • Dit is de grondstof waaruit dit product voornamelijk bestaat. Daarnaast worden er ook nog andere grondstoffen gebruikt voor het eindproduct.
 • Verfbasis Oplosmiddelhoudend
 • Hier wordt de mate aangegeven waarin dit product uit biobased grondstoffen bestaat.
  Bij een min-teken is het product 0% biobased, bij een groen vinkje is het product volledig biobased.
 • Biobased
 • Documenten Kenmerkenblad

Reviews

Gebruikers beoordelingen 4.95 / 5 Reviews: (108)

 • AK Door Astrid Kuperus - 07-10-2023 11:11

  5 / 5

  Goed werkbaar en ziet er prachtig uit

 • DV Door D Van de Ven - 02-10-2023 17:22

  5 / 5

  Prima verf

 • JH Door Jan Haar - 11-09-2023 13:18

  5 / 5

  Zeer goed, in mijn beleving de beste verf die er is.

  • + Kwaliteit en perfecte vloeiing
  • - Prijs

 • JN Door J.A. nelis - 06-09-2023 22:50

  5 / 5

  Prachtige verf. Genot om mee te werken.

  • + Heel goed smeerbaar

 • JA Door Jana - 04-09-2023 12:51

  5 / 5

  Fantastische verf zo te zien, maar wel opletten dat je niet te snel een tweede laag aanbrengt zelfs al is de 16uur zoals op blik aangegeven verstreken. Luchtvochtigheid en temperatuur kunnen de droogtijd vertragen. Ik kreeg direct bladders en rimpels in mijn tweede verflaag zelfs al was het 24uur na schilderen aangebracht en was de bovenkant droog en schuurbaar. Hierna een hele week gewacht, alles weer opgeschuurd en toen ging de tweede laag er perfect op!

  • + ziet er uit als een hele sterke buitenlak. Vloeit mooi bij de ideale temperatuur.
  • - Droogtijd kan afwijken, is een indicatie voor ideale omstandigheden. Liever langer laten drogen dan te kort.

 • VD Door Van Dinther Vastgoedonderhoud - 01-09-2023 20:47

  5 / 5

  Toplak! Mooie volle glans en makkelijk te verwerken

 • HK Door Henk - 01-09-2023 19:27

  5 / 5

  Kwalitatief perfecte verf, schildert makkelijk

  • + Vloeit goed

 • MN Door Martijn - 01-09-2023 18:31

  5 / 5

  Het was even wachten, maar het wachten waard! Goede nazorg en optijd geleverd! Top jongens!

 • AE Door Andre - 01-09-2023 17:28

  5 / 5

  Prima

 • JN Door Jan - 29-08-2023 00:06

  5 / 5

  Snelle levering, goed product

  • + Klantenservice is top
  • - Geen

 • WR Door Wtrr - 25-08-2023 17:42

  5 / 5

  Verf heeft mooie glans na drogen, gratis kwast was fijner dan de gekochte patentpunt. Wel was deze verf dusdanig veel dunner / vloeibaarder dan de primer dat het erg goed opletten was voor zakkers / druipers in kleine hoekjes.

  • + Mooie glans
  • - Voelt wat dun, dus goed oppassen voor zakkers

 • JB Door Jasper Blom - 22-08-2023 17:26

  5 / 5

  De verf was gewoon prima zoals we van jullie gewend zijn.

  • + De snelle levering
  • - Geen

 • PR Door Peter - 21-08-2023 20:50

  5 / 5

  Goede verf waardeer je met goede ondergrond maar eens in de 10 jaar hoeft te schilderen.

  • + snelle bezorging
  • + duidelijke site

 • HK Door Henk - 21-08-2023 16:25

  5 / 5

  Super verf. Smeert makkelijk en vloeit mooi uit met glad resultaat.

  • + Vloeit mooi uit

 • ID Door IJsbrand - 18-08-2023 22:56

  5 / 5

  Fijn product.

  • + goede kwaliteit
  • - niet goedkoop

 • HE Door Hermine - 16-08-2023 19:24

  5 / 5

  Mooie en goede verf van sikkens, makkelijk aan te brengen en hopelijk voor een lange tijd weer klaar!

  • + Mooie verf

 • JS Door J.D.N. Schilderwerken - 15-08-2023 22:52

  5 / 5

  Fijn product om mee te werken. Geeft een goed eindresultaat.

  • + Makkelijk te verwerken

 • AD Door André Dekker - 15-08-2023 12:48

  5 / 5

  Zeer goede lak, Makkelijk te verwerken, strijkt goed uit.

 • ON Door Okken - 14-08-2023 15:05

  5 / 5

  Fijn om mee te werken, top dat er ook een gratis kwast bij geleverd werd.

 • RS Door Remco Stoop - 14-08-2023 10:01

  5 / 5

  Verf is super, kwast is veel te slap

  • + Goede verwerking
  • - Lang nat

 • FB Door Frits Bolhuis - 08-08-2023 18:05

  5 / 5

  Goede verf!

  • + Gaat jaren mee!

 • CW Door Cisca Wieman. - 02-08-2023 16:05

  5 / 5

  Deze verf geeft een prachtig resultaat en is heel fijn om mee te werken. Hij strijkt geweldig uit!

  • + Zie boven.
  • - Geen minpunten.

 • HL Door Heiko Luckfiel - 28-07-2023 18:22

  5 / 5

  Xd op mijn gevel gesmeerd kom er toevallig achter dat het al 18 jaar geleden is. !!!!! Geen scheutje geen barsten wel enkele dorpels slecht Maar goed wassen met ontvetter en scotchbrite dan schuurt het als van toverhand.achterkant geheel 4 vellen schuurpapier en schilderen maar.

 • FW Door Fokke Wijkstra - 24-07-2023 10:20

  5 / 5

  Goede kwaliteit verf. En ook belangrijk,goede dekking en verwerking bij verschillende temperaturen. Echte uitharding duurt wel een paar dagen, maar dan voor jaren goed.

  • - Duur

 • RJ Door Remco Jan - 23-07-2023 22:02

  5 / 5

  Heerlijk schilderen met deze verf. Strijkt goed en vloeit mooi uit ook met een vachtroller.

  • + Strijkt fijn en vloeit mooi uit.

 • AV Door Arjo van Antwerpen - 23-07-2023 08:11

  5 / 5

  Top verf

 • JN Door John - 19-07-2023 23:10

  5 / 5

  Hele goede verf

  • + Goed

 • LS Door Lucas - 17-07-2023 18:50

  5 / 5

  Prima verf voor een mooie prijs. Strijkt lekker en dekt goed.

 • AM Door Ankie Mensink - 16-07-2023 18:10

  5 / 5

  Super goede verf!

  • + Strijkt goed
  • + Kwaliteitsverf

 • PV Door Piet van Leeuwen - 14-07-2023 13:14

  5 / 5

  Perfect product en uitstekend verpakt

 • EL Door EMIEL - 12-07-2023 20:10

  5 / 5

  Prima buiten verf, goed met een kwast te gebruiken.

  • + En in de juiste kleur te kunnen krijgen.

 • EL Door El - 12-07-2023 15:47

  5 / 5

  Goede verf; meerdere keren gekocht en zeer tevreden.

 • MR Door Mulder - 10-07-2023 13:27

  5 / 5

  Ik denk een betere verf voor de consument verkrijgbaar is er niet. Ook nog tegen een goede prijs en service bij Deco prof.

  • + glans
  • + verwerkbaarheid

 • RD Door Roland - 06-07-2023 22:35

  5 / 5

  Topmateriaal en leuke aanbieding

 • MN Door Marien - 06-07-2023 16:55

  4 / 5

  Goede verpakking voor verzending. Verf goed smeerbaar. Ben benieuwd naar houdbaarheid.

  • + Aardig om er tevens een kwast te mogen ontvangen.
  • - Geen

 • EL Door El - 06-07-2023 14:12

  5 / 5

  Heel goed product en snelle levering

  • + Kwaliteit en verft fijn
  • - Geen

 • TP Door Theo Pustjens - 05-07-2023 19:55

  5 / 5

  Zeer keurig verpakt en ook mooi bezorgd

  • + fijne adviezen

 • AO Door Arjo - 03-07-2023 20:05

  5 / 5

  Fantastisch dekkende verf

 • JY Door Johnny - 01-07-2023 11:52

  5 / 5

  Top product en snelle verzending!

 • XX Door X - 30-06-2023 15:50

  5 / 5

  Gratis kwast? Niet ontvangen hoor

 • AN Door A.C.H.Claassen - 29-06-2023 20:25

  5 / 5

  prima product

 • CC Door Cees Cammeraat - 28-06-2023 16:41

  5 / 5

  Goede, ruimhartige servive.

 • MR Door Muldeer - 28-06-2023 15:29

  5 / 5

  Beste verf ooit, oude zit nu 9 jaar zonder bladderen alleen iets aan verkleuringen.

  • + Lange levensduur
  • + Makkelijk verwerkbaar
  • - Niet de goedkoopste

 • HH Door Henk H - 27-06-2023 13:34

  5 / 5

  Snel geleverd. Fiijne verf, wel iets duurder maar verwerking is heel prettig.

  • + Heel goed verwerkbaar
  • + Lekker te rollen, mooie dunne verf
  • + Prima dekkend
  • - Nog niet gevonden.

 • RJ Door Remco Jan - 25-06-2023 16:04

  5 / 5

  Fantastische verf ook prima te gebruiken bij de hoge temperaturen eind juni

  • + Strijkt goed vloeit mooi uit. Prachtige glans

 • GS Door Guus - 24-06-2023 13:30

  5 / 5

  Deze verf heb ik - bij de bouw van ons huis - als eerste aflak aangebracht; tien jaar later opnieuw en nu weer na 10 jaar was de verf nog steeds in top conditie. Het schoonmaken, licht opschuren en op nieuw schilderen was dus een makkie. Buitengewoon !

 • JW Door Jan Willem - 23-06-2023 20:17

  5 / 5

  Geweldige lak. Eefje dun lukt het. Naar verwerkt prima. Mooi resultaat

  • + Prijs
  • - Lange levensduur

 • PH Door Paul Hooijschuur - 19-06-2023 14:15

  5 / 5

  Zeer hoge kwaliteit verf, vloeit goed in elkaar voor een mooi glad resultaat; volgende onderhoudsbeurt over 10 jaar

  • + lange bescherming

 • BB Door B - 19-06-2023 09:48

  5 / 5

  Kwaliteitsproduct en snel geleverd.

  • + Snel geleverd.
  • - Geen

 • MR Door Muldeer - 17-06-2023 13:26

  5 / 5

  Super verf met lange levensduur. Gebruik dit al jaren en de vorige laag heeft 9 jaar gezeten en is nog prima, het verkrijt nu wat en kleur wordt minder.

  • + Lange levensduur
  • + Goed verwerkbaar
  • - Langete droogtijd.

 • JY Door Johnny - 17-06-2023 12:14

  5 / 5

  Super product

 • IW Door Injow - 17-06-2023 10:24

  5 / 5

  Toppie

  • + Goede kwaliteit

 • PV Door Peter van Keulen - 15-06-2023 18:39

  5 / 5

  Top product. Echt professionele verf

  • + Smeerbaarheid

 • JL Door Juul - 14-06-2023 17:50

  5 / 5

  Uitstekende verf voor een goede prijs

  • + Snelle levering
  • - Geen

 • JS Door J. Staps - 13-06-2023 16:56

  5 / 5

  Ik heb deze buitenverf al een paar jaar geleden gebruikt en nog steeds zit ie super goed op het houtwerk!! Het is zo’n fijne buitenverf! Je merkt al tijdens het schilderen dat het van top kwaliteit is!! Ik wil nooit geen anderen buitenverf meer!

 • JS Door JHS - 13-06-2023 15:40

  5 / 5

  Snel geleverd, goed strijkbaar en zuinig in gebruik

  • + Goed strijkbaar
  • + Zuinig in gebruik
  • - duur

 • BD Door Brend - 12-06-2023 16:13

  5 / 5

  Fijne hoogglans lak om mee te werken prima met kwast en roller te verwerken , geeft een goede dekking en duurzame glans

  • + Prima lak op kleur gemaakt
  • - Postnl levering niet na 1 dag maar pas na 1 week

 • JN Door Julien - 12-06-2023 10:19

  5 / 5

  Geeft een heel mooi resultaat

  • + De mooie glans

 • WM Door W Modderkolk - 26-05-2023 16:27

  5 / 5

  Met veel merken geschilderd maar tot nu toe is dit de beste. Vloeit goed en blijft zijn glans lang behouden.

  • + Mooi strak resultaat en goede glans.
  • - NVT

 • GB Door Ger Beusen - 12-05-2023 12:10

  5 / 5

  Uitstekende vloeing

  • + Uitstekende dekking

 • SS Door S - 04-11-2022 15:14

  5 / 5

  Prima

  • + Kwaliteit verf
  • - Prijs is hoog

 • J. Door J.K. - 17-10-2022 19:35

  5 / 5

  Top verf, werkt heel gemakkelijk en vloeit mooi uit.

  • + Gemakkelijk te verwerken
  • + Mooi high gloss resultaat
  • + Bij veel temperaturen te verwerken

 • SH Door Sh - 02-10-2022 14:19

  5 / 5

  Prima

 • UH Door U.C. Hey - 12-09-2022 15:04

  5 / 5

  Uitstekende verf, is makkelijk te schilderen met lange levensduur, ook in de zon. Blijft lang zijn glans behouden.

  • + Goede kwaliteit verf

 • PR Door Peter - 18-08-2022 12:20

  5 / 5

  Prima

 • ML Door Marcel Leijenaar - 16-08-2022 17:26

  5 / 5

  Zeer goede verf. Ook bij wat hogere temperaturen te verwerken. Zeer glad resultaat.

 • AK Door Alex Kannegieter - 12-08-2022 10:50

  5 / 5

  Fijne verf, vloeit mooi uit en dekt prima. super mooie hoogglans.

  • + prima dekking
  • + mooie hoogglans
  • + vloeit mooi uit
  • + makkelijk te strijken

 • PH Door P.A. Heemskerk - 12-08-2022 10:46

  5 / 5

  Prima product. Verft fijn en dekt goed.

 • NL Door N. Louwerse - 11-08-2022 20:02

  5 / 5

  Prima verf, smeert en dekt prima. De vraag is of het 8 tot 10 jaar goed blijft, zoals geclaimd door Sikkens. We zullen het moeten afwachten.

  • + Smeerbaar

 • AE Door Angelique - 08-08-2022 17:59

  5 / 5

  Superverf! Glanst mooi en werkt goed. En zeer snelle levering door Decoprof...!

 • SA Door S.J.Boelema - 02-08-2022 20:37

  5 / 5

  5 sterren

 • JP Door joop - 21-07-2022 21:46

  5 / 5

  uitstekende dekking en vloeit prima. laklaag blijft wel een paar dagen zacht , oppassen met krassen dus.

  • + heel goede dekking
  • + goede kwaliteit
  • - droogt langzaam

 • RN Door R. Nobel - 21-07-2022 18:29

  5 / 5

  Toplaag. De glans is hoog en het schildert heerlijk soepel. Speciaal voor deze variant gekozen omdat deze kwalitatief beter is dan de sikkens buitenlakken die in de bouwmarkten wordt verkocht. Vergelijk dus geen appels met peren

  • + R.

 • JZ Door Jolanda Zwanenburg - 21-07-2022 18:02

  5 / 5

  Duurzame verf die goed te verwerken is mits je een kwalitatief goede kwast gebruikt

 • KS Door Klaas - 19-07-2022 00:35

  5 / 5

  Goede prijs/kwaliteit verhouding

  • + Super aflak

 • TA Door Terpstra - 15-07-2022 19:51

  5 / 5

  De beste verf

  • + Prijs kwaliteit erg goed en snellere levering dan concurrent.
  • - geen

 • CN Door Coen - 14-07-2022 16:58

  5 / 5

  Product uitstekend. Snelle levering, prima communicatie

 • AO Door Arno - 14-07-2022 09:44

  5 / 5

  Verft lekker en blijft jaren goed

  • + Smeert goed
  • + Blijft jaren goed
  • - Duur

 • JD Door Jan de Mik - 05-07-2022 23:18

  5 / 5

  Prima verf.

  • + goede prijs
  • + netjes verpakt
  • + snel geleverd

 • TY Door Tony - 04-07-2022 23:36

  5 / 5

  Deze verf is samen met Rubbol SB de top in buitenverf. Bij openen blik leek de verf dunner dan SB maar na een aantal uren verven vloeit hij net zo dik als SB. Voor mij ideaal.

  • + heel goede dekking
  • + kan dik opzetten zonder zakkers
  • - duur

 • GB Door Ger Beusen - 04-07-2022 19:48

  5 / 5

  goede hechting, duurzaam, mooi verwerkbaar en diepe kleur

 • GB Door Ger Beusen - 04-07-2022 19:46

  5 / 5

  Goede hechting, duurzaam en fijn verwerkbaar

 • PO Door PETRO - 04-07-2022 19:21

  5 / 5

  Super goede buitelak en in 1x dekent

  • + Snelle levering
  • - Geen

 • ET Door Evert - 28-06-2022 23:28

  5 / 5

  Zeer hoge glans graad

  • + Makkelijk te verwerken
  • - Geen min punten

 • LO Door Leo - 28-06-2022 21:23

  5 / 5

  Makkelijk te verwerken met een fantastisch resultaat,

  • + Snelle levering

 • JN Door Jurgen - 27-06-2022 19:19

  4 / 5

  Verf wel wat dun.

  • + Goed te verwerken verf

 • RO Door Remko - 17-06-2022 17:59

  5 / 5

  Het is wel echt high Gloss!! Oogverblindend als het er op zit.

  • + Snelle levertijd
  • + Gratis product
  • + Prijs

 • JN Door Jan - 16-06-2022 19:52

  5 / 5

  Gewoon perfecte verf voor een goede prijs en supersnel geleverd.

  • + prijs
  • + snelle levering

 • WM Door Wim - 06-06-2022 16:50

  5 / 5

  Uitstekende, zeer duurzame verf.

  • + Zeer duurzam.
  • - Hoge prijs.

 • JP Door Jaap - 06-06-2022 11:02

  5 / 5

  Prima verfje. Verwerk prettig.

 • JA Door JM Adam - 06-06-2022 10:24

  5 / 5

  hele fijne verf, schildert heel mooi

 • RD Door Richard - 31-05-2022 19:54

  5 / 5

  Top product verwerkt super en 10jaar mijn houtwerk goed sikkens krijgt een cijfer 10

 • PO Door Pipo - 30-05-2022 17:05

  4 / 5

  Goed

 • WV Door Wim van Meijeren - 23-05-2022 20:01

  5 / 5

  Goed product al vaker gebruikt, makkelijk te verwerken en lange levensduur ook zuid zijde van een huis.

 • SV Door S. van Gent - 18-05-2022 22:26

  5 / 5

  Prima verf, dekt goed. Makkelijk te kwasten en rollen. Wel goed ventileren of buiten werken tijdens verven.

 • WA Door WEKA - 25-03-2022 07:56

  5 / 5

  Fijne verf vloeit goed.

 • WA Door WEKA - 25-03-2022 07:56

  5 / 5

  Fijne verf vloeit goed.

 • DY Door Danny - 10-03-2022 17:06

  5 / 5

  Volgende dag in huis, dit is super verf

 • TS Door Thomas - 16-08-2021 08:25

  5 / 5

  Super fijn product om mee te werken, de vorige laag zat er ondertussen al 9 jaar goed op. Tijd voor een nieuwe laag tijdens de grote opknapbeurt van ons huis.

 • RS Door Rens - 12-07-2021 10:41

  5 / 5

  Na gebeld te hebben met de klantenservice ben ik heel wat wijzer geworden over schilderen. Uiteindelijk op advies deze lakverf besteld en alle stappen doorlopen die ze mij adviseerde. Het resultaat is echt geweldig!

 • HE Door Hidde - 26-05-2021 17:47

  5 / 5

  Mijn ervaring is heel positief met deze verf. Gekozen voor RAL7021 en die kleur is goed uitgepakt.

 • DL Door Daniël - 19-04-2021 08:46

  5 / 5

  Ik verf niet anders meer dan met deze lak, echt de hoogst verkrijgbare kwaliteit! Daarnaast zeer correct geleverd, goede eerste ervaring met Decoprof.

 • RR Door Rogier - 09-04-2021 14:33

  5 / 5

  Geweldige verf van een zeer hoge kwaliteit. Daarnaast was de verf erg goed verpakt door Decoprof, super geregeld.

 • AV Door A. van Velzen - 01-04-2021 17:47

  5 / 5

  Onze kozijnen buiten staan vol op het zuiden en staan veel in de zon. Op aanraden van de buren nu deze verf er op gesmeerd, verwerking ging uitstekend. Kwaliteitsverwachting ligt hoogt, want bij de buren zit het er al jaren goed op.

 • ME Door Monique - 26-03-2021 16:45

  5 / 5

  Ik beveel deze lakverf zeker aan iedereen aan!

 • LK Door L. Kortland - 20-03-2021 10:07

  5 / 5

  Geweldige lakverf, niets negatiefs over te melden.

 • PK Door Patrick - 09-03-2021 19:29

  5 / 5

  Goede hoogglans lakverf, vloeit mooi.

 • MN Door Martin - 04-03-2021 08:58

  5 / 5

  Hoogglans lak van de beste kwaliteit. Heeft een mooie uitstraling en is makkelijk te verwerken.

Alle productvarianten

Alle productvarianten
Sikkens Rubbol XD High Gloss | Hoogglans Lakverf Buiten Bestel nu! EAN Online prijs Jouw voordeel
500 ML - Wit 8711115346434

51,2361,99

30,1736,50
-41%
1 LTR - Wit 8711115346410

94,21113,99

52,4863,50
-44%
2,5 LTR - Wit 8711115346427

226,44273,99

126,03152,50
-44%
500 ML - Kleur 8711115346434

51,2361,99

30,1736,50
-41%
1 LTR - Kleur 8711115346410

94,21113,99

52,4863,50
-44%
2,5 LTR - Kleur 8711115346427

226,44273,99

126,03152,50
-44%
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box