Sanitairkit (8)

Filters

Sanitairkit gebruik je bij voorkeur in de douche of toilet.

Dat is best wel logisch toch?! Dat je dit sanitairkit gebruikt in sanitaire ruimtes, zoals de douche of toilet. Maar dan zul je wel benieuwd zijn waarom dit product dan anders is dan bijvoorbeeld een siliconenkit of dan alle andere soorten kit die er op de markt verkrijgbaar zijn.

In basis is dit type product gewoon een kit op siliconen basis. Dus een product dat tegen grote temperatuur schommelingen kan, en vuil en viezigheid niet op kunnen hechten.

Om het wat technisch te maken. Iedere ondergrond heeft een bepaalde oppervlaktespanning. Simpel gezegd hoe hoger deze spanning is, des te minder een volgend oppervlak kan hechten. Producten zoals siliconen hebben een hoge oppervlaktespanning.

Maar goed, sanitairkit is eigenlijk siliconenkit, en toch is er verschil. De samenstelling van dit type product is speciaal samengesteld voor vochtige ruimtes. Heeft u een goede siliconenkit gevonden dan kunt u deze overigens prima in de douche of toilet gebruiken.

Sanitairkit kun je niet overschilderen, belangrijk!

Een van de grootste nadelen van dit product is dat het niet overschilderbaar is. Dat heeft weer te maken me de oppervlaktespanning van siliconen. Dus heel belangrijk om te weten. Het effect is namelijk dat de verf in mum van tijd los zal laten, wat echt niet mooi is. Ook niet proberen, dan wordt het een zooitje!

Je kunt er wel voor kiezen om sanitairkit in een bepaalde kleur te bestellen. Bijvoorbeeld witte sanitairkit, antraciet of zelfs transparant.

Opgelet! Sanitairkit is niet geschikt voor bijvoorbeeld aquariums. In de kit zitten bepaalde stoffen die schadelijk kunnen zijn voor dieren. Het is beter om hier speciale afdichting voor te gebruiken die er wel voor geschikt is.

​Voorbereiding voor sanitairkit

​Zorg altijd dat voor de verwerking van sanitairkit de ondergrond schoon en vetvrij is. Maak bijvoorbeeld de oppervlakken die gekit moeten worden goed schoon met spiritus omdat spiritus snel verdampt en er dus snel doorgewerkt kan worden. Maakt u schoon met een sopje wat natuurlijk ook kan, laat dan de zaak eerst goed drogen voor u de kit aanbrengt.

​Verwerking van sanitairkit

​Kitkokers van worden doorgaans geleverd met een speciale spuitmond die op de opening van de koker wordt geschroefd. snijd met een scherp mes eerst het randje van de afsuitdop af zodat de kit uit de koker kan en schroef het spuitmondje er weer op. Plaats de koker in het speciale kitpistool door de hendel naar achter te trekken. Knijp dan vervolgens zolang door tot de kit uit de koker begint te komen.

Breng de sanitiarkit met vloeiende beweging aan en maak de kitstreep mooi glad met een natte vinger met sop.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »