Parketolie

Stel een Aflopende Directie in

18 Artikel(en)

Wat doet parketolie

Parketolie impregneert als het ware het hout of anders gezegd, het verzadigt het hout zodanig dat de structuur en de natuurlijke kleur wordt versterkt.

De olie voor parketvloeren wordt als bescherming toegepast zodat het hout kan blijven ademen. Een goed geoliede vloer is veerkrachtig en krijgt daardoor een langere levensduur en de natuurlijke eigenschappen blijven behouden.

Deze speciale olie voor parket is samengesteld uit natuurlijke grondstoffen die voor uzelf en het milieu vriendelijk zijn. Producten die u binnen kunt gebruiken zijn doorgaans op waterbasis. Hierdoor hebben ze een aantal gunstige eigenschappen waardoor ze geschikt zijn voor binnen. Zo zijn ze sneller droog, en heeft u geen wekenlang last van nare luchtjes in huis.

De verwerking gaat snel en gemakkelijk en is door iedereen uitvoerbaar. De producten zijn direct gebruiksklaar en hoeft u niet te verdunnen. Het is zelfs beter om niet te verdunnen. Hierdoor wordt bij deze producten de kwaliteit zelfs minder.

Aanbrengen van parketolie

Breng parketolie aan op een schone, droge en vetvrije ondergrond!

Schuur het hout licht op met fijn schuurpapier. Als er oude lagen zijn van lak of was, schuur deze dan geheel weg omdat parketolie niet hecht op oude lak- of waslagen.

Als de houtolie voor parket of vloeren wordt verwerkt zorg dan voor voldoende ventilatie maar zet geen ramen tegenover elkaar open. Voor een goed resultaat aanbrengen met een niet pluizende roller. De olie droogt snel en geeft een mooie matte uitstraling, is daarnaast waterafstotend en vergeelt niet.

Parketolie kan worden aangebracht op de meeste voorkomende houtsoorten, zowel zacht als hard. zoals merbau, azonbe, grenen, eiken of teak.

De meeste producten voor parket zijn 1 component. Een aantal producten bestaan uit twee componenten. De tweede component is dan altijd de verharder. Specifieke toelichting over producten kunt u uiteraard vinden op de productpagina's. Wilt u een advies voor uw situatie, neem gerust contact met ons op.

Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Achteraf betalen!
Thuiswinkel logo
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x