Terug

Caparol Disbon 404 Acryl-Bodensiegel

Maak je keuze:
  1. kleurenwaaier voor alle kleuren
  2. kleurenwaaier voor alle kleuren

€ 124,40 Gratis verzending

Zet op verlanglijst

  • Op werkdagen voor 21:00 besteld, vandaag verzonden Tooltip PostNL bezorgt ook op zaterdag!
  • Gratis verzending al vanaf €50,-
  • Meer dan 5000 producten direct leverbaar!
  • Achteraf Betalen

Productomschrijving

Caparol Disbon 404 Acryl-Bodensiegel

Met carbonvezelversterkte vloercoating voor minerale vloeroppervlakken binnen en buiten die normaal (matig) worden belast. Ook geschikt op gietasfalt binnen. Goedgekeurd als afwerking in opvangbakken voor stookolie, diesel en ongebruikte motorolie

Lees de volledige productomschrijving

Gebruiksinstructies van Caparol Disbon 404

Minerale ondergronden, zoals beton, cementdekvloeren, pleisterwerk en gietasfalt binnen. Ook geschikt voor vloeren met goed hechtende, oude verflagen die vrij zijn van weekmakers. De ondergrond moet draagkrachtig, schoon, droog en vrij zijn van stoffen die de hechting verminderen zoals: losse delen, stof, oliën, vetten, rubber en andere stoffen waarop geen hechting wordt verkregen. Een minerale ondergrond moet een treksterkte hebben van ≥1,0 N/mm².

Vochtgehalte ondergrond:
Beton en cementdekvloer max. 5 gew.%
Anhydrietvloer max. 1 gew.%
Magnesietvloer 2-4 gew.%
Granietvloer 4-8 gew.%

Gietasfalt met een hardheid van min. IC 15 uitsluitend binnen behandelen en mag onder de gegeven temperatuursomstandigheden en mechanische belasting niet vervormen. Vochtbelaste ondergronden moeten voldoende afwaterend zijn, er mag geen water op de geschilderde vloer blijven staan.

Geschikte ondergronden
De voorbehandeling van de ondergrond dusdanig uitvoeren dat een goede hechting verkregen kan worden. Van behandelde oppervlakken de niet goed hechtende verflagen verwijderen. Niet draagkrachtige, sterk vervuilde (bijv. door olie, vet, rubber) oppervlakken intensief mechanisch voorbehandelen. Olievlekken met een speciaal reinigingsmiddel behandelen.

Goed hechtende dispersieverflagen grondig reinigen. Starre EP-coatings grondig reinigen, mat schuren of voorstrijken met Disbon 481 EP-Uniprimer.
Op de vloer mogen geen resten van reinigingsmiddelen e.d. meer aanwezig zijn. Is een diffusieopen verfsysteem aanwezig dan eerst het oude en nieuwe verfsysteem testen. Beschadigingen in de ondergrond na voorbehandeling goed verdichtend met Disbocret PCC-Mörteln en -pleisterlagen repareren.

Grondlaag 
Een grondlaag aanbrengen met CapaTex Fix, 1 : 2 vol. delen verdund met water. Gietasfalt kan zonder een grondlaag behandeld worden. Op mechanisch voorbehandelde, minerale ondergronden kan een grondlaag worden aangebracht met Disbon 404 Acryl-BodenSiegel, verdund met 30 % water. Test eerst de zuiging en draagkracht van de ondergrond.

Afwerklagen
Ondergrond zonder scheuren. Tweemaal een laag onverdunde Disbon 404 Acryl-BodenSiegel aanbrengen.

Ondergrond met scheuren:
Een laag onverdunde Disbon 404 Acryl-BodenSiegel aanbrengen. In de nog natte laag een geschikt weefsel (bijv. Glasgitter-Gewebe van Kobau) 5 cm overlappend inbedden. Vervolgens een tweede laag Disbon 404 aanbrengen. Een enkele, rechte scheur kan met een weefselstrook (15 tot 20 cm breed) ingebed worden. Na droging een tussen- en afwerklaag aanbrengen.

Alle productvarianten

Alle productvarianten
Caparol Disbon 404 Acryl-Bodensiegel Bestel nu! EAN Online prijs
2,5 LTR - Wit 4002381864468 € 110,04
2,5 LTR - Kleur 4002381864482 € 124,40
12,5 LTR - Wit 4002381864437 € 411,81
12,5 LTR - Kleur 4002381864451 € 479,67

Reviews

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Decoprof.nl 9.1 / 10 - 2153 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »