Sigma S2U Nova Satin | Zijdeglans Lakverf Binnen - 500 ML

61,50 35,-

Sigma S2U Nova Satin | Zijdeglans Lakverf Binnen - 500 ML

Sigma S2U Nova Satin | Zijdeglans Lakverf Binnen

Plus- en minpunten van onze lakverfspecialist

 • + Extra kras- en slijtvaste afwerking

+ Huidvetbestendig

+ Vergeelt niet

+ Verkrijgbaar in alle lichte en donkere kleuren

 • - Niet geschikt voor buiten

 

Omschrijving

Dé lakverf voor binnen die is opgewassen tegen huidvet, krassen en slijtage nodig - dat is natuurlijk de Sigma S2U Nova Satin. De zijdeglans lakverf is zeer geschikt voor het kwalitatief aflakken van verschillende oppervlakken binnenshuis....

Lees de volledige productomschrijving

Plus- en minpunten van onze lakverfspecialist

 • + Extra kras- en slijtvaste afwerking

+ Huidvetbestendig

+ Vergeelt niet

+ Verkrijgbaar in alle lichte en donkere kleuren

 • - Niet geschikt voor buiten

 

Omschrijving

Dé lakverf voor binnen die is opgewassen tegen huidvet, krassen en slijtage nodig - dat is natuurlijk de Sigma S2U Nova Satin. De zijdeglans lakverf is zeer geschikt voor het kwalitatief aflakken van verschillende oppervlakken binnenshuis.

 

Over Sigma S2U Nova Satin

Oppervlakken die langdurig duurzaam beschermd moeten worden, schilder je het beste met deze Sigma S2U Nova Satin. De kras- en slijtvaste lakverf is zeer geschikt voor bijvoorbeeld:

 • Deuren;
 • Kozijnen;
 • Tafels;
 • Kasten;
 • Keukenkastjes;
 • Ander meubilair waar een zijdeglans lakverf nodig is.

De Nova Satin is hét product voor het aflakken van oppervlakken binnenshuis. Met dank aan de huidvetbestendige eigenschappen is dit product ideaal voor oppervlakken die veel worden gebruikt en aangeraakt. De beschermlaag is eenvoudig te reinigen met vrijwel alle huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Handig!

Ben je op zoek naar een andere glansgraad van de Sigma S2U-serie? Bekijk dan al onze Sigma binnenlakken en bestel direct online.

 

Waarom Sigma S2U Nova Satin?

Hieronder laten we je zien waarom kiezen voor dit product de juiste keuze is:

Kras- en stootvast

Behandelde oppervlakken zullen zijn voorzien van een kras- en slijtvaste laag welke langdurig mooi blijft.

Bestand tegen huidvetten

De lakverf is bestand tegen huidvetten. Hierdoor tasten deze de verflaag niet aan.

Lang behoud van de kleur

Dit product kenmerkt zich door het lange behoud van kleur. Terpentinegedragen of goedkope lakverven zullen uiteindelijk binnenshuis gaan verkleuren of vergelen, bij deze lakverf gebeurt dit niet en blijft de kleur lang behouden.

Snelle droging

Dit product kan al na 5 uur worden overschilderd. Hierdoor kun je gemakkelijk 2 lagen op 1 dag aanbrengen.

 

Wat is Sigma S2U Nova Satin nu precies?

Sigma S2U Nova Satin is een zijdeglans lakverf op waterbasis voor schilderwerk binnenshuis. Dit product is breed toe te passen en na uitharding prima schoon te maken met een niet schurend (!) huishoudelijk reinigingsmiddel. Je gebruikt dit product op reeds van (grond)verf voorziene oppervlakken, zoals:

 • Hout
 • Staal
 • Non-ferro metalen
 • Kunststof

Na uitharding geeft de lakverf een mooi, egaal eindresultaat wat kras- en slijtvast is en goed dekt. Je kan dit product verwerken tussen 2 °C tot 30 °C.

Welke grondverf heb je nodig voor Sigma S2U Nova Satin?

Zorg ervoor dat de ondergrond goed is voorbehandeld met een geschikte grondverf in dezelfde kleur als de aflaklaag. Op hout adviseren wij de Sigma S2U Nova Primer en op staal, non ferro metalen en kunststof de Sigma Multiprimer Aqua.

Hoeveel lagen Sigma S2U Nova Satin aanbrengen?

Afhankelijk van het materiaal van de ondergrond (bijvoorbeeld hout of staal) breng je eerst een laag van de juiste primer aan. Laat deze minimaal 24 uur drogen voor je de tweede laag primer aanbrengt om goed te kunnen isoleren. Nadat deze twee lagen goed droog zijn, kun je de lakverf Sigma S2U Nova Satin aanbrengen. Afhankelijk van hoe dekkend je het eindresultaat wil hebben, adviseren we om 1 tot 3 lagen Sigma S2U Nova Satin aan te brengen. Van de lakverf kun je op één dag prima meerdere lagen aanbrengen.

Tips & tricks

Goed afplakken. Zorg dat je de afplaktape strak aanbrengt en goed aandrukt. Verwijder de tape direct na het schilderen. Als je de tape langere tijd laat zitten, is de kans groot dat bij het verwijderen van de tape je de verflaag beschadigd, de tape scheurt of er lijmlagen achterblijven door indroging. Dat zou zonde zijn van je schilderwerk!

Gebruik genoeg verf. Breng de aflak op voldoende laagdikte aan en rol of kwast niet na. De regel luidt niet voor niets ‘aanbrengen en afblijven’. Doe je dit wel, dan trek je de aangebrachte verflaag weer van het behandelde oppervlak af. Direct na het aanbrengen ziet de verf er nog niet uit zoals deze op zal drogen. Vertrouw erop dat de verflaag vanzelf gaat vloeien en mooi opdroogt.

Verwerkingscondities

Voor het beste resultaat moet tijdens het aanbrengen en de droging aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

 • Ondergrond en omgevingstemperatuur moeten tussen 2 °C en 30 °C zijn;
 • Er moet goed geventileerd worden tijdens het aanbrengen en drogen.

Ondergrondcondities

De ondergrond moet onbeschadigd (of gerepareerd), draagkrachtig (dus niet vettig, vies of beschimmeld) en droog zijn. Het afwerken van een beschadigde of nog niet volledig droge ondergrond kan leiden tot aantasting van de verfkleur en in het ergste geval tot aantasting van het product. Een goede voorbereiding is het halve werk in dit geval.

Afwerking

Reeds behandelde oppervlakken

 1. Controleer of de bestaande verflaag nog goed is. Is dit niet het geval, verwijder deze dan en behandel het oppervlak voor met een geschikte grondverf, bijvoorbeeld Sigma S2U Nova Primer.
 2. Reinig en schuur de ondergrond met middelgrof schuurpapier, bijvoorbeeld korrel P150/P180.
 3. Lak vervolgens af met één, twee of drie lagen Sigma S2U Nova Satin tot je de gewenste dekking hebt bereikt. Bij donkere kleuren adviseren wij altijd minimaal 2 lagen aan te brengen.
 4. Schuur tussen de aflaklagen licht op met fijn schuurpapier (bijvoorbeeld korrel P240/P320) en maak het oppervlak opnieuw stofvrij.

Onbehandeld hout

 1. Schuur de ondergrond met grof schuurpapier (Korrel P80/P120) en maak vervolgens stofvrij.
 2. Behandel de ondergrond met één laag grondverf, zoals Sigma S2U Nova Primer.
 3. Lak vervolgens af met één tot drie lagen van de Sigma S2U Nova Satin tot je gewenste dekking hebt bereikt. Bij donkere kleuren adviseren wij altijd minimaal 2 lagen aan te brengen.

Staal, verzinkt staal, aluminium en kunststof

 1. Voorzie de ondergrond van een laag watergedragen multiprimer, zoals Sigma Multiprimer Aqua.
 2. Lak vervolgens voor met een laag Sigma S2U Nova Satin.
 3. Schuur de aangebrachte laklaag (na drogen) licht op met fijn schuurpapier (bijvoorbeeld korrel P240/P320) en maak weer stofvrij.
 4. Lak tot slot af met een laag Sigma S2U Nova Satin.

In welke kleuren is Sigma S2U Nova Satin beschikbaar?

Een van de grote voordelen van Decoprof is dat we alle (ja, echt alle) kleuren kunnen mengen. Zo kunnen we ook Sigma S2U Nova Satin mengen in alle kleuren. Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende mogelijkheden.

100% wit

 • Bij de witte variant van dit product wordt geen mengpasta toegevoegd. Dit betekent dat deze verf écht volledig wit is.

Lichte kleuren

 • Bij lichte kleuren kun je denken aan populaire kleuren als RAL9003, RAL9010 of RAL9016. Maar ook kleuren van onder andere Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere merken zijn verkrijgbaar in dit product.

Donkere kleuren

 • Bekende donkere kleuren als RAL7016, RAL7021 en RAL9005 kunnen worden gemengd in deze verf. Ook andere bekende kleuren van merken als Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product.

Hoe bestel ik een kleur?

Wil je een kleur toevoegen aan de door jou gekozen verf? Scrol naar boven en selecteer een van de productvarianten op deze productpagina met de titel ‘Kleur' erin. Klik vervolgens op ‘Voeg een kleur toe’. Op het moment dat dit uitvoert, komt onze speciale kleurenkiezer tevoorschijn. Via deze kleurenkiezer selecteer of zoek je eenvoudig de kleur die jij wilt. Staat jouw kleur er niet tussen? Geen probleem. Vul jouw kleur dan handmatig in onder 'Gewenste kleur niet gevonden?'. Dan gaan wij ermee aan de slag voor jou!

Decoprof staat voor je klaar

Heb je vragen over Sigma S2U Nova Satin of wil je advies ontvangen over de toepassing of de kleur? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met een van onze specialisten. We helpen je graag. Bovendien zullen we er alles aan doen om de bestelde producten zo snel mogelijk bij jou te leveren. Ook profiteer je bij ons van gratis verzending bij een bestelwaarde van meer dan € 50,-.

Specificaties voor: S2U Nova Satin | Zijdeglans Lakverf Binnen

  Dit geeft de kwaliteit van dit product aan. Wij hanteren drie verschillende gradaties:
  Doe-het-zelf - Laagste kwaliteit
  Standaard - Middel kwaliteit
  Professioneel - Hoogste kwaliteit
 • Kwaliteit Professioneel
 • Lijn Sigma S2U Nova watergedragen serie
 • Type verf Lakverf
 • Dit geeft aan hoe mat of glanzend deze verf is.
  Laagst mogelijke glansgraad: Extra mat
  Hoogst mogelijke glansgraad: Hoogglans
 • Glanstype Zijdeglans
 • Geeft aan of het product geschikt is voor gebruik binnenshuis, buitenshuis of allebei.
 • Binnen/Buiten Binnen
 • Dit geeft aan hoeveel vierkante meter je kunt schilderen met 1 liter verf. Het rendement is sterk afhankelijk van:
  - Zuiging van de ondergrond
  - Aangebrachte laagdikte
 • Rendement 10 m²/liter
 • De droogtijd is de tijd die het product nodig heeft om stofdroog te worden. Dit betekent dat er geen stof meer aan de natte toplaag zal hechten. De tijdsduur is sterk afhankelijk van de ondergrond- en omgevingstemperatuur.
 • Droogtijd 3 uur
 • Geeft aan na hoeveel tijd het product overschilderbaar is. De droogtijd is sterk afhankelijk van de temperatuur. Bij lage temperaturen zal het product een langere droogtijd hebben, bij hoge temperaturen is de droogtijd korter.
 • Overschilderbaar na 5 uur
 • Dit geeft aan of er anti-slip korrel is toegevoegd aan het product.
 • Antislip
 • Dit zijn de gereedschappen die wij adviseren om het product mee aan te brengen.
 • Verwerkingsmethode Lakverfrollers, Ronde verfkwast
 • Met deze verfrol krijg je het beste resultaat.
  Verftip: Een goede kwaliteit verfrol maakt een groot verschil. Met de juiste verfrol breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan.
 • Aanbevolen verfroller ProGold Verfrol Vilt
 • Met deze kwast krijg je het beste resultaat.
  Tip van onze productspecialisten: Een goede kwaliteit kwast maakt een groot verschil. Met de juiste kwast breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan.
 • Aanbevolen kwast Progold Patentpunt Kwast 7700
 • De minimale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als je buiten gaat schilderen kan het na nachtvorst langer duren voordat je kunt starten met de klus.
 • Minimale verwerkingstemperatuur 2°C
 • De maximale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als de zon op de te behandelen ondergrond staat, kan de ondergrond warmer zijn dan de buitentemperatuur.
 • Maximale verwerkingstemperatuur 30°C
 • Dit is de grondstof waaruit dit product voornamelijk bestaat. Daarnaast worden er ook nog andere grondstoffen gebruikt voor het eindproduct.
 • Verfbasis Waterbasis
 • Hier wordt de mate aangegeven waarin dit product uit biobased grondstoffen bestaat.
  Bij een min-teken is het product 0% biobased, bij een groen vinkje is het product volledig biobased.
 • Biobased
 • Documenten Kenmerkenblad

Gebruikers beoordelingen 5 / 5 Reviews: (47)

 • DY Door Danny - 23-02-2024 13:35

  5 / 5

  Perfect resultaat

  • + Werkt met makkelijk met kwast en roller
  • - Geen

 • HN Door Herman - 14-02-2024 09:46

  5 / 5

  Enorm slijtvast. Gebruik het ook op de trap.

  • + Slijtvast.
  • + Verwerkt heel gemakkelijk.
  • + Droogt snel.
  • - Geen

 • YE Door Yvonne - 07-02-2024 19:38

  5 / 5

  Vloeit mooi uit. Vaak in 1 laag al voldoende dekkend.

 • KV Door Koos verdonschot - 06-02-2024 12:23

  5 / 5

  Beste prijs

  • + Snelle levering voor beste prijs

 • KG Door KG - 02-02-2024 07:50

  5 / 5

  Geweldige verf voor binnen op waterbasis

 • BV Door Bart Vervaeck - 30-01-2024 18:58

  5 / 5

  Prima kwaliteit.

 • JP Door Jaap - 09-01-2024 20:07

  5 / 5

  Prima verf. vloeit goed.

 • TN Door Tristan - 20-12-2023 12:05

  5 / 5

  Mooi strak resultaat.

 • YE Door Yvonne - 04-12-2023 20:51

  5 / 5

  Prijzig, maar de moeite waard!

 • DV Door Dick van Gelder - 30-10-2023 18:25

  5 / 5

  Hele goede voorlak

 • FB Door Familie Bon - 27-10-2023 09:21

  5 / 5

  Geweldige service. Helemaal super weer geregeld.

  • + Geweldige service

 • WL Door [email protected] - 23-10-2023 14:29

  5 / 5

  Goed

  • + Alles goed geregeld

 • DK Door Dirk - 21-10-2023 19:22

  5 / 5

  Zeer positief over deze verf; droogt mooi satijn op. Snel droog; strak resultaat.

  • + Gemakkelijk te verwerken
  • + Strak resultaat
  • + Mooie satijn glans
  • - ?

 • KS Door Kris - 20-10-2023 20:32

  5 / 5

  Perfect dekkend, makkelijk om mee te werken

 • B. Door B.J. - 16-10-2023 09:44

  5 / 5

  Goede verf voor een prima prijs

 • FK Door Frank - 11-08-2023 07:08

  5 / 5

  Mooie verf dekt goed en werkt prettig. Snel geleverd. Zeer tevreden.

  • + Mooie zacht matte verf
  • - Geen

 • NW Door Noud Willems - 02-06-2023 15:39

  5 / 5

  Goede verf tegen beste prijs

  • + Makkelijk verwerkbaar en snel droog
  • - Geen tot nu toe

 • TM Door Tim - 29-05-2023 18:09

  5 / 5

  ideale verf op waterbasis voor binnendeuren enzovoort.

  • + kwasten eenvoudig te reinigen
  • + dekt goed, wel voldoende opzetten

 • JS Door Joris - 27-05-2023 10:45

  5 / 5

  Schildert lekker en dekt goed

  • + Doogtijd
  • - Grote oppervlakten moeten snel gedaan worden

 • DV Door Dick van Gelder - 08-05-2023 19:56

  5 / 5

  Hele goede afschilderverf met een mooie zijdeglans

 • HI Door Holli - 08-05-2023 11:50

  5 / 5

  Top!

 • SR Door Sander - 07-05-2023 16:35

  5 / 5

  Fijne verf, makkelijk te verwerken, goed resultaat

  • + Goed resultaat
  • + Snel drogend

 • MS Door Michellius - 24-04-2023 17:14

  5 / 5

  Hele goede verf

  • + Smeert goed
  • - Duur

 • JV Door Jan van de Koppel - 17-03-2023 11:56

  5 / 5

  Prima kwaliteit verf, vloeit mooi uit en dekt goed.

  • + Dekt goed
  • + Vloeit mooi uit

 • SM Door SM - 13-03-2023 21:32

  5 / 5

  Goeie krasvaste lak. Vloeit goed open en droogt snel.

 • PG Door Petra Gouweleeuw-Harinck - 25-01-2023 19:57

  5 / 5

  Een heel fijne verf om te verwerken. Boven verwachting! Schildert met kwast net zo goed als met roller en droogt mooi strak op.

  • + Smeert lekker uit
  • + Droogt snel
  • - Geen

 • TJ Door Tiny Janssen - 02-11-2022 21:17

  5 / 5

  Ik heb nu al een paar keer iets besteld bij decoprof. Er is altijd accuraat en snel geleverd. Zowel verf voor buiten als voor binnen.

  • + Snelle levering
  • + Precies de gevraagde kleur

 • AM Door Anoniem - 06-09-2022 20:36

  5 / 5

  Vloeibare lak, makkelijk aan te brengen

 • DH Door Dick Hovestadt - 28-07-2022 18:32

  5 / 5

  Prima spul, wel wat duur

  • + Dekking en matheid
  • - Prijs

 • MM Door M - 21-06-2022 22:05

  5 / 5

  goed product

  • + Goede verf

 • RV Door Robbie V. - 04-11-2021 11:01

  5 / 5

  Super duurzame lak voor binnen zonder nare verflucht. Ik ben tevreden!

 • AS Door Aad Smit - 08-10-2021 09:20

  5 / 5

  Voor de eerste keer online besteld en dat ging erg makkelijk bij Decoprof. Zeer tevreden over de levering en de kwaliteit van dit product.

 • JV Door Jo Vaessen - 30-07-2021 16:53

  5 / 5

  De keukenkastjes waren wel toe aan een likkie verf .. ik keek wel tegen de klus op, maar nu ben ik er wel heel blij mee

 • ML Door Michiel - 11-05-2021 14:44

  5 / 5

  Uitstekend product, altijd vertrouwd resultaat.

 • NE Door Nienke - 29-03-2021 20:33

  5 / 5

  Super lakverf! Gaf het gewenste resultaat.

 • BB Door Bob - 22-03-2021 20:05

  5 / 5

  Geweldige kwaliteit, al jaren lang. Dé lak voor al je hout binnen!

 • RR Door Reinier - 12-03-2021 22:21

  5 / 5

  De lak vloeit mooi en geeft een strak resultaat

 • FD Door Ferdinand - 09-03-2021 19:17

  5 / 5

  De lakverf vloeit mooi en geeft een mooi resultaat.

 • AR Door Amar - 02-03-2021 14:43

  5 / 5

  Mooi product, Sigma heeft altijd mijn voorkeur gehad.

 • BT Door Bart - 01-03-2021 09:25

  5 / 5

  Beste lakverf in de markt. Altijd het gewenste resultaat

 • CR Door Cor - 27-02-2021 09:49

  5 / 5

  Gewoon top verf! Geeft een prachtige uitstraling en jarenlange bescherming

 • NS Door Nicolette Schuster - 23-02-2021 13:30

  5 / 5

  De Sigma S2U Nova Satin toegepast op mijn keukenkastjes en eettafel. Deze combi ziet er erg mooi uit. Product doet wat het belooft, geen huidvetvlekken meer. Enige viezigheid kan je gemakkelijk verwijderen met vochtige schoonmaak doekjes, ideaal dus.

 • LB Door L. Bosman - 12-02-2021 14:07

  5 / 5

  Prettige lakverf, voldoet volledig aan verwachtingen.

 • FW Door Fenna Waterdrinker - 28-01-2021 10:12

  5 / 5

  Vorige week met deze lakverf mijn houten vloer in de slaapkamer geschilderd, ziet er echt top uit! De vloer is gelijk weer als nieuw :-)

 • SR Door Sander - 25-01-2021 13:46

  5 / 5

  De Nova Satin is een echte aanrader naar mijn mening! Vloeit erg goed en dekt goed.

 • KV Door Karin van Degen - 15-01-2021 13:49

  5 / 5

  Ik raad deze binnenlak zeker aan. Hij was erg snel binnen en mijn kastjes zien er weer als nieuw uit.

 • EV Door Erik van der Berg - 06-01-2021 00:17

  5 / 5

  Erg fijne verf om mee te schilderen. Aangeraden door mijn buurman, erg tevreden over

Alle productvarianten
Sigma S2U Nova Satin | Zijdeglans Lakverf Binnen Bestel nu! EAN Online prijs Jouw voordeel
500 ML - Wit 8716242937968

50,8361,50

28,9335,00
-43%
1 LTR - Wit 8716242937982

81,4098,50

47,5257,50
-42%
2,5 LTR - Wit 8716242937999

202,44244,95

119,79144,95
-41%
500 ML - Kleur 8716242789222

50,8361,50

28,9335,00
-43%
1 LTR - Kleur 8716242789277

81,4098,50

47,5257,50
-42%
2,5 LTR - Kleur 8716242789345

202,44244,95

119,79144,95
-41%

Productomschrijving

Sigma S2U Nova Satin | Zijdeglans Lakverf Binnen

Plus- en minpunten van onze lakverfspecialist

 • + Extra kras- en slijtvaste afwerking

+ Huidvetbestendig

+ Vergeelt niet

+ Verkrijgbaar in alle lichte en donkere kleuren

 • - Niet geschikt voor buiten

 

Omschrijving

Dé lakverf voor binnen die is opgewassen tegen huidvet, krassen en slijtage nodig - dat is natuurlijk de Sigma S2U Nova Satin. De zijdeglans lakverf is zeer geschikt voor het kwalitatief aflakken van verschillende oppervlakken binnenshuis....

Lees de volledige productomschrijving

Plus- en minpunten van onze lakverfspecialist

 • + Extra kras- en slijtvaste afwerking

+ Huidvetbestendig

+ Vergeelt niet

+ Verkrijgbaar in alle lichte en donkere kleuren

 • - Niet geschikt voor buiten

 

Omschrijving

Dé lakverf voor binnen die is opgewassen tegen huidvet, krassen en slijtage nodig - dat is natuurlijk de Sigma S2U Nova Satin. De zijdeglans lakverf is zeer geschikt voor het kwalitatief aflakken van verschillende oppervlakken binnenshuis.

 

Over Sigma S2U Nova Satin

Oppervlakken die langdurig duurzaam beschermd moeten worden, schilder je het beste met deze Sigma S2U Nova Satin. De kras- en slijtvaste lakverf is zeer geschikt voor bijvoorbeeld:

 • Deuren;
 • Kozijnen;
 • Tafels;
 • Kasten;
 • Keukenkastjes;
 • Ander meubilair waar een zijdeglans lakverf nodig is.

De Nova Satin is hét product voor het aflakken van oppervlakken binnenshuis. Met dank aan de huidvetbestendige eigenschappen is dit product ideaal voor oppervlakken die veel worden gebruikt en aangeraakt. De beschermlaag is eenvoudig te reinigen met vrijwel alle huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Handig!

Ben je op zoek naar een andere glansgraad van de Sigma S2U-serie? Bekijk dan al onze Sigma binnenlakken en bestel direct online.

 

Waarom Sigma S2U Nova Satin?

Hieronder laten we je zien waarom kiezen voor dit product de juiste keuze is:

Kras- en stootvast

Behandelde oppervlakken zullen zijn voorzien van een kras- en slijtvaste laag welke langdurig mooi blijft.

Bestand tegen huidvetten

De lakverf is bestand tegen huidvetten. Hierdoor tasten deze de verflaag niet aan.

Lang behoud van de kleur

Dit product kenmerkt zich door het lange behoud van kleur. Terpentinegedragen of goedkope lakverven zullen uiteindelijk binnenshuis gaan verkleuren of vergelen, bij deze lakverf gebeurt dit niet en blijft de kleur lang behouden.

Snelle droging

Dit product kan al na 5 uur worden overschilderd. Hierdoor kun je gemakkelijk 2 lagen op 1 dag aanbrengen.

 

Wat is Sigma S2U Nova Satin nu precies?

Sigma S2U Nova Satin is een zijdeglans lakverf op waterbasis voor schilderwerk binnenshuis. Dit product is breed toe te passen en na uitharding prima schoon te maken met een niet schurend (!) huishoudelijk reinigingsmiddel. Je gebruikt dit product op reeds van (grond)verf voorziene oppervlakken, zoals:

 • Hout
 • Staal
 • Non-ferro metalen
 • Kunststof

Na uitharding geeft de lakverf een mooi, egaal eindresultaat wat kras- en slijtvast is en goed dekt. Je kan dit product verwerken tussen 2 °C tot 30 °C.

Welke grondverf heb je nodig voor Sigma S2U Nova Satin?

Zorg ervoor dat de ondergrond goed is voorbehandeld met een geschikte grondverf in dezelfde kleur als de aflaklaag. Op hout adviseren wij de Sigma S2U Nova Primer en op staal, non ferro metalen en kunststof de Sigma Multiprimer Aqua.

Hoeveel lagen Sigma S2U Nova Satin aanbrengen?

Afhankelijk van het materiaal van de ondergrond (bijvoorbeeld hout of staal) breng je eerst een laag van de juiste primer aan. Laat deze minimaal 24 uur drogen voor je de tweede laag primer aanbrengt om goed te kunnen isoleren. Nadat deze twee lagen goed droog zijn, kun je de lakverf Sigma S2U Nova Satin aanbrengen. Afhankelijk van hoe dekkend je het eindresultaat wil hebben, adviseren we om 1 tot 3 lagen Sigma S2U Nova Satin aan te brengen. Van de lakverf kun je op één dag prima meerdere lagen aanbrengen.

Tips & tricks

Goed afplakken. Zorg dat je de afplaktape strak aanbrengt en goed aandrukt. Verwijder de tape direct na het schilderen. Als je de tape langere tijd laat zitten, is de kans groot dat bij het verwijderen van de tape je de verflaag beschadigd, de tape scheurt of er lijmlagen achterblijven door indroging. Dat zou zonde zijn van je schilderwerk!

Gebruik genoeg verf. Breng de aflak op voldoende laagdikte aan en rol of kwast niet na. De regel luidt niet voor niets ‘aanbrengen en afblijven’. Doe je dit wel, dan trek je de aangebrachte verflaag weer van het behandelde oppervlak af. Direct na het aanbrengen ziet de verf er nog niet uit zoals deze op zal drogen. Vertrouw erop dat de verflaag vanzelf gaat vloeien en mooi opdroogt.

Verwerkingscondities

Voor het beste resultaat moet tijdens het aanbrengen en de droging aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

 • Ondergrond en omgevingstemperatuur moeten tussen 2 °C en 30 °C zijn;
 • Er moet goed geventileerd worden tijdens het aanbrengen en drogen.

Ondergrondcondities

De ondergrond moet onbeschadigd (of gerepareerd), draagkrachtig (dus niet vettig, vies of beschimmeld) en droog zijn. Het afwerken van een beschadigde of nog niet volledig droge ondergrond kan leiden tot aantasting van de verfkleur en in het ergste geval tot aantasting van het product. Een goede voorbereiding is het halve werk in dit geval.

Afwerking

Reeds behandelde oppervlakken

 1. Controleer of de bestaande verflaag nog goed is. Is dit niet het geval, verwijder deze dan en behandel het oppervlak voor met een geschikte grondverf, bijvoorbeeld Sigma S2U Nova Primer.
 2. Reinig en schuur de ondergrond met middelgrof schuurpapier, bijvoorbeeld korrel P150/P180.
 3. Lak vervolgens af met één, twee of drie lagen Sigma S2U Nova Satin tot je de gewenste dekking hebt bereikt. Bij donkere kleuren adviseren wij altijd minimaal 2 lagen aan te brengen.
 4. Schuur tussen de aflaklagen licht op met fijn schuurpapier (bijvoorbeeld korrel P240/P320) en maak het oppervlak opnieuw stofvrij.

Onbehandeld hout

 1. Schuur de ondergrond met grof schuurpapier (Korrel P80/P120) en maak vervolgens stofvrij.
 2. Behandel de ondergrond met één laag grondverf, zoals Sigma S2U Nova Primer.
 3. Lak vervolgens af met één tot drie lagen van de Sigma S2U Nova Satin tot je gewenste dekking hebt bereikt. Bij donkere kleuren adviseren wij altijd minimaal 2 lagen aan te brengen.

Staal, verzinkt staal, aluminium en kunststof

 1. Voorzie de ondergrond van een laag watergedragen multiprimer, zoals Sigma Multiprimer Aqua.
 2. Lak vervolgens voor met een laag Sigma S2U Nova Satin.
 3. Schuur de aangebrachte laklaag (na drogen) licht op met fijn schuurpapier (bijvoorbeeld korrel P240/P320) en maak weer stofvrij.
 4. Lak tot slot af met een laag Sigma S2U Nova Satin.

In welke kleuren is Sigma S2U Nova Satin beschikbaar?

Een van de grote voordelen van Decoprof is dat we alle (ja, echt alle) kleuren kunnen mengen. Zo kunnen we ook Sigma S2U Nova Satin mengen in alle kleuren. Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende mogelijkheden.

100% wit

 • Bij de witte variant van dit product wordt geen mengpasta toegevoegd. Dit betekent dat deze verf écht volledig wit is.

Lichte kleuren

 • Bij lichte kleuren kun je denken aan populaire kleuren als RAL9003, RAL9010 of RAL9016. Maar ook kleuren van onder andere Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere merken zijn verkrijgbaar in dit product.

Donkere kleuren

 • Bekende donkere kleuren als RAL7016, RAL7021 en RAL9005 kunnen worden gemengd in deze verf. Ook andere bekende kleuren van merken als Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product.

Hoe bestel ik een kleur?

Wil je een kleur toevoegen aan de door jou gekozen verf? Scrol naar boven en selecteer een van de productvarianten op deze productpagina met de titel ‘Kleur' erin. Klik vervolgens op ‘Voeg een kleur toe’. Op het moment dat dit uitvoert, komt onze speciale kleurenkiezer tevoorschijn. Via deze kleurenkiezer selecteer of zoek je eenvoudig de kleur die jij wilt. Staat jouw kleur er niet tussen? Geen probleem. Vul jouw kleur dan handmatig in onder 'Gewenste kleur niet gevonden?'. Dan gaan wij ermee aan de slag voor jou!

Decoprof staat voor je klaar

Heb je vragen over Sigma S2U Nova Satin of wil je advies ontvangen over de toepassing of de kleur? Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met een van onze specialisten. We helpen je graag. Bovendien zullen we er alles aan doen om de bestelde producten zo snel mogelijk bij jou te leveren. Ook profiteer je bij ons van gratis verzending bij een bestelwaarde van meer dan € 50,-.

Specificaties

Specificaties voor: S2U Nova Satin | Zijdeglans Lakverf Binnen

  Dit geeft de kwaliteit van dit product aan. Wij hanteren drie verschillende gradaties:
  Doe-het-zelf - Laagste kwaliteit
  Standaard - Middel kwaliteit
  Professioneel - Hoogste kwaliteit
 • Kwaliteit Professioneel
 • Lijn Sigma S2U Nova watergedragen serie
 • Type verf Lakverf
 • Dit geeft aan hoe mat of glanzend deze verf is.
  Laagst mogelijke glansgraad: Extra mat
  Hoogst mogelijke glansgraad: Hoogglans
 • Glanstype Zijdeglans
 • Geeft aan of het product geschikt is voor gebruik binnenshuis, buitenshuis of allebei.
 • Binnen/Buiten Binnen
 • Dit geeft aan hoeveel vierkante meter je kunt schilderen met 1 liter verf. Het rendement is sterk afhankelijk van:
  - Zuiging van de ondergrond
  - Aangebrachte laagdikte
 • Rendement 10 m²/liter
 • De droogtijd is de tijd die het product nodig heeft om stofdroog te worden. Dit betekent dat er geen stof meer aan de natte toplaag zal hechten. De tijdsduur is sterk afhankelijk van de ondergrond- en omgevingstemperatuur.
 • Droogtijd 3 uur
 • Geeft aan na hoeveel tijd het product overschilderbaar is. De droogtijd is sterk afhankelijk van de temperatuur. Bij lage temperaturen zal het product een langere droogtijd hebben, bij hoge temperaturen is de droogtijd korter.
 • Overschilderbaar na 5 uur
 • Dit geeft aan of er anti-slip korrel is toegevoegd aan het product.
 • Antislip
 • Dit zijn de gereedschappen die wij adviseren om het product mee aan te brengen.
 • Verwerkingsmethode Lakverfrollers, Ronde verfkwast
 • Met deze verfrol krijg je het beste resultaat.
  Verftip: Een goede kwaliteit verfrol maakt een groot verschil. Met de juiste verfrol breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan.
 • Aanbevolen verfroller ProGold Verfrol Vilt
 • Met deze kwast krijg je het beste resultaat.
  Tip van onze productspecialisten: Een goede kwaliteit kwast maakt een groot verschil. Met de juiste kwast breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan.
 • Aanbevolen kwast Progold Patentpunt Kwast 7700
 • De minimale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als je buiten gaat schilderen kan het na nachtvorst langer duren voordat je kunt starten met de klus.
 • Minimale verwerkingstemperatuur 2°C
 • De maximale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als de zon op de te behandelen ondergrond staat, kan de ondergrond warmer zijn dan de buitentemperatuur.
 • Maximale verwerkingstemperatuur 30°C
 • Dit is de grondstof waaruit dit product voornamelijk bestaat. Daarnaast worden er ook nog andere grondstoffen gebruikt voor het eindproduct.
 • Verfbasis Waterbasis
 • Hier wordt de mate aangegeven waarin dit product uit biobased grondstoffen bestaat.
  Bij een min-teken is het product 0% biobased, bij een groen vinkje is het product volledig biobased.
 • Biobased
 • Documenten Kenmerkenblad

Reviews

Gebruikers beoordelingen 5 / 5 Reviews: (47)

 • DY Door Danny - 23-02-2024 13:35

  5 / 5

  Perfect resultaat

  • + Werkt met makkelijk met kwast en roller
  • - Geen

 • HN Door Herman - 14-02-2024 09:46

  5 / 5

  Enorm slijtvast. Gebruik het ook op de trap.

  • + Slijtvast.
  • + Verwerkt heel gemakkelijk.
  • + Droogt snel.
  • - Geen

 • YE Door Yvonne - 07-02-2024 19:38

  5 / 5

  Vloeit mooi uit. Vaak in 1 laag al voldoende dekkend.

 • KV Door Koos verdonschot - 06-02-2024 12:23

  5 / 5

  Beste prijs

  • + Snelle levering voor beste prijs

 • KG Door KG - 02-02-2024 07:50

  5 / 5

  Geweldige verf voor binnen op waterbasis

 • BV Door Bart Vervaeck - 30-01-2024 18:58

  5 / 5

  Prima kwaliteit.

 • JP Door Jaap - 09-01-2024 20:07

  5 / 5

  Prima verf. vloeit goed.

 • TN Door Tristan - 20-12-2023 12:05

  5 / 5

  Mooi strak resultaat.

 • YE Door Yvonne - 04-12-2023 20:51

  5 / 5

  Prijzig, maar de moeite waard!

 • DV Door Dick van Gelder - 30-10-2023 18:25

  5 / 5

  Hele goede voorlak

 • FB Door Familie Bon - 27-10-2023 09:21

  5 / 5

  Geweldige service. Helemaal super weer geregeld.

  • + Geweldige service

 • WL Door [email protected] - 23-10-2023 14:29

  5 / 5

  Goed

  • + Alles goed geregeld

 • DK Door Dirk - 21-10-2023 19:22

  5 / 5

  Zeer positief over deze verf; droogt mooi satijn op. Snel droog; strak resultaat.

  • + Gemakkelijk te verwerken
  • + Strak resultaat
  • + Mooie satijn glans
  • - ?

 • KS Door Kris - 20-10-2023 20:32

  5 / 5

  Perfect dekkend, makkelijk om mee te werken

 • B. Door B.J. - 16-10-2023 09:44

  5 / 5

  Goede verf voor een prima prijs

 • FK Door Frank - 11-08-2023 07:08

  5 / 5

  Mooie verf dekt goed en werkt prettig. Snel geleverd. Zeer tevreden.

  • + Mooie zacht matte verf
  • - Geen

 • NW Door Noud Willems - 02-06-2023 15:39

  5 / 5

  Goede verf tegen beste prijs

  • + Makkelijk verwerkbaar en snel droog
  • - Geen tot nu toe

 • TM Door Tim - 29-05-2023 18:09

  5 / 5

  ideale verf op waterbasis voor binnendeuren enzovoort.

  • + kwasten eenvoudig te reinigen
  • + dekt goed, wel voldoende opzetten

 • JS Door Joris - 27-05-2023 10:45

  5 / 5

  Schildert lekker en dekt goed

  • + Doogtijd
  • - Grote oppervlakten moeten snel gedaan worden

 • DV Door Dick van Gelder - 08-05-2023 19:56

  5 / 5

  Hele goede afschilderverf met een mooie zijdeglans

 • HI Door Holli - 08-05-2023 11:50

  5 / 5

  Top!

 • SR Door Sander - 07-05-2023 16:35

  5 / 5

  Fijne verf, makkelijk te verwerken, goed resultaat

  • + Goed resultaat
  • + Snel drogend

 • MS Door Michellius - 24-04-2023 17:14

  5 / 5

  Hele goede verf

  • + Smeert goed
  • - Duur

 • JV Door Jan van de Koppel - 17-03-2023 11:56

  5 / 5

  Prima kwaliteit verf, vloeit mooi uit en dekt goed.

  • + Dekt goed
  • + Vloeit mooi uit

 • SM Door SM - 13-03-2023 21:32

  5 / 5

  Goeie krasvaste lak. Vloeit goed open en droogt snel.

 • PG Door Petra Gouweleeuw-Harinck - 25-01-2023 19:57

  5 / 5

  Een heel fijne verf om te verwerken. Boven verwachting! Schildert met kwast net zo goed als met roller en droogt mooi strak op.

  • + Smeert lekker uit
  • + Droogt snel
  • - Geen

 • TJ Door Tiny Janssen - 02-11-2022 21:17

  5 / 5

  Ik heb nu al een paar keer iets besteld bij decoprof. Er is altijd accuraat en snel geleverd. Zowel verf voor buiten als voor binnen.

  • + Snelle levering
  • + Precies de gevraagde kleur

 • AM Door Anoniem - 06-09-2022 20:36

  5 / 5

  Vloeibare lak, makkelijk aan te brengen

 • DH Door Dick Hovestadt - 28-07-2022 18:32

  5 / 5

  Prima spul, wel wat duur

  • + Dekking en matheid
  • - Prijs

 • MM Door M - 21-06-2022 22:05

  5 / 5

  goed product

  • + Goede verf

 • RV Door Robbie V. - 04-11-2021 11:01

  5 / 5

  Super duurzame lak voor binnen zonder nare verflucht. Ik ben tevreden!

 • AS Door Aad Smit - 08-10-2021 09:20

  5 / 5

  Voor de eerste keer online besteld en dat ging erg makkelijk bij Decoprof. Zeer tevreden over de levering en de kwaliteit van dit product.

 • JV Door Jo Vaessen - 30-07-2021 16:53

  5 / 5

  De keukenkastjes waren wel toe aan een likkie verf .. ik keek wel tegen de klus op, maar nu ben ik er wel heel blij mee

 • ML Door Michiel - 11-05-2021 14:44

  5 / 5

  Uitstekend product, altijd vertrouwd resultaat.

 • NE Door Nienke - 29-03-2021 20:33

  5 / 5

  Super lakverf! Gaf het gewenste resultaat.

 • BB Door Bob - 22-03-2021 20:05

  5 / 5

  Geweldige kwaliteit, al jaren lang. Dé lak voor al je hout binnen!

 • RR Door Reinier - 12-03-2021 22:21

  5 / 5

  De lak vloeit mooi en geeft een strak resultaat

 • FD Door Ferdinand - 09-03-2021 19:17

  5 / 5

  De lakverf vloeit mooi en geeft een mooi resultaat.

 • AR Door Amar - 02-03-2021 14:43

  5 / 5

  Mooi product, Sigma heeft altijd mijn voorkeur gehad.

 • BT Door Bart - 01-03-2021 09:25

  5 / 5

  Beste lakverf in de markt. Altijd het gewenste resultaat

 • CR Door Cor - 27-02-2021 09:49

  5 / 5

  Gewoon top verf! Geeft een prachtige uitstraling en jarenlange bescherming

 • NS Door Nicolette Schuster - 23-02-2021 13:30

  5 / 5

  De Sigma S2U Nova Satin toegepast op mijn keukenkastjes en eettafel. Deze combi ziet er erg mooi uit. Product doet wat het belooft, geen huidvetvlekken meer. Enige viezigheid kan je gemakkelijk verwijderen met vochtige schoonmaak doekjes, ideaal dus.

 • LB Door L. Bosman - 12-02-2021 14:07

  5 / 5

  Prettige lakverf, voldoet volledig aan verwachtingen.

 • FW Door Fenna Waterdrinker - 28-01-2021 10:12

  5 / 5

  Vorige week met deze lakverf mijn houten vloer in de slaapkamer geschilderd, ziet er echt top uit! De vloer is gelijk weer als nieuw :-)

 • SR Door Sander - 25-01-2021 13:46

  5 / 5

  De Nova Satin is een echte aanrader naar mijn mening! Vloeit erg goed en dekt goed.

 • KV Door Karin van Degen - 15-01-2021 13:49

  5 / 5

  Ik raad deze binnenlak zeker aan. Hij was erg snel binnen en mijn kastjes zien er weer als nieuw uit.

 • EV Door Erik van der Berg - 06-01-2021 00:17

  5 / 5

  Erg fijne verf om mee te schilderen. Aangeraden door mijn buurman, erg tevreden over

Alle productvarianten

Alle productvarianten
Sigma S2U Nova Satin | Zijdeglans Lakverf Binnen Bestel nu! EAN Online prijs Jouw voordeel
500 ML - Wit 8716242937968

50,8361,50

28,9335,00
-43%
1 LTR - Wit 8716242937982

81,4098,50

47,5257,50
-42%
2,5 LTR - Wit 8716242937999

202,44244,95

119,79144,95
-41%
500 ML - Kleur 8716242789222

50,8361,50

28,9335,00
-43%
1 LTR - Kleur 8716242789277

81,4098,50

47,5257,50
-42%
2,5 LTR - Kleur 8716242789345

202,44244,95

119,79144,95
-41%

Recent bekeken

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box