Blanke vloerlak

Filters

Blanke vloerlak

Wat is een parketlak nu eigenllijk?

Een parketlak is transparante afwerklaag voor op houten vloeren. De parketlak zorgt ervoor dat het hout goed beschermt wordt. Een van de belangrijkste eigenschappen is dat de verf kras- en slijtvast is. Dat is voor parket of houten vloeren wel zo handig omdat er vaak over gelopen, gespeeld of gewerkt wordt.

Daarnaast zorgt deze lak voor parket er ook voor dat de houten vloeren hun natuurlijke uitstraling behouden. Ook geeft de transparante vloerlak goede bescherming wat betreft vloeistoffen. Als er iets over de vloer gaat trekt dit niet gelijk in in het materiaal maar blijft er op liggen en het kan makkelijk schoongemaakt worden.

Is parketlak schadelijk voor de mens en milieu?

Parketlak is in verschillende varianten verkrijgbaar. Het belangrijkste verschil is natuurlijk weer de basis, en dat zijn er twee. Een watergedragen basis, ook wel vloerlak op waterbasis. En we hebben de synthetische variant, of wel de terpentine vloerlak. 

Andere verschillen? Die zijn er natuurlijk ook, de belangrijkste eigenschappen of verschillen op een rij:

  • Glansgraad, varieert van ultra mat tot hoogglans. (Hoe hoger de glans, des te beter de kras-en slijtvastheid.
  • De basis. Hadden we al genoemd, maar hoort ook in dit rijtje: Waterbasis en synthetisch.
  • 1 component en twee componenten. Bij twee componenten parketlak krijgt u er een losse verharder bij, waardoor de verf harder wordt.
  • Duurzaamheid. Sommige voordelige producten slijten eerder weg door bijvoorbeeld gebruik, dag-en zonlicht. Ook de laagdikte of aantal lagen speelt een belangrijke rol bij het aanbrengen van uw parketlak!

Hoe verwerk ik parketlak?

Zorg ervoor dat de vloer goed vet- en stofvrij is anders hecht de lak voor vloeren minder op het hout.

Als vloeren zijn behandeld met een wax of olie moet u erg goed uitkijken. De wax of olie moet echt helemaal verwijdert worden vaak door middel van schuren, schuren en schuren!

Soms is het goed om een impregnant aan te brengen om ervoor te zorgen dat de ondergrond niet meteen de verf 'opzuigt'. Dat is een beetje afhankelijk van het houtsoort, en of het nieuw of bestaand hout betreft.

Ook komt het soms voor dat de de ondergrond eerst wordt aangekleurd met een beits. Neem bij vragen over een van deze producten gerust contact met ons op.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box