Badkamerverf

Filters

Badkamerverf

Lees hier alles wat je moet weten over badkamerverf

Badkamerverf is eigenlijk niets anders dan een muurverf. Natuurlijk is er een verschil, anders zou er geen aparte verf voor de badkamer zijn! Stap voor stap zullen we je uitleggen wat het grote verschil is!

Belangrijk is dus om badkamer verf niet te verwarren met een tegels worden geschilderd in de badkamer. We hebben het echt over een verf om de wanden en het plafond te schilderen.

Waarom badkamer verf?

Een geschikte badkamer verf is een muurverf die in een vochtige ruimte gebruikt kan worden. Dat hoeft niet alleen in de badkamer te zijn maar kan bijvoorbeeld ook een kelder zijn. Dit zijn vaak ook vochtige ruimtes.

Dit type verf zorgt ervoor dat de aantasting van kleuren tot een minimum wordt beperkt. Als je bijvoorbeeld badkamerverf op kleur wilt laten maken is het wel belangrijk dat je dit weet! Vocht, waterdamp enzovoorts zorgen voor een oxidatieproces. Een moeilijk woord maar simpel gezegd betekent het dat de verf in de badkamer gaat reageren op lucht waar water in zit.

Verf die speciaal ontwikkeld is voor vochtige ruimtes voorkomt dat het gaat verkleuren. Zo blijft het resultaat voor jaren mooi!

Schimmel in de badkamer

Schimmels kun je niet bestrijden. Nou ja, de schimmels nog wel. Maar de bacteriën waardoor ze ontstaan, ook wel sporen genoemd, zijn bijna niet te voorkomen.

Vochtige ruimtes zijn de ideale plek voor sporen om uit te groeien tot schimmels. De beste badkamer verf voorkomt dat de sporen niet gaan hechten aan verf en dus uit kunnen groeien tot schimmels.

Voordat je een muur of plafond gaat schilderen is het belangrijk om eerst de schimmel te verwijderen! Daarnaast is het noodzakelijk dat de ondergrond goed droog is. Zorg daarom voor een goede ventilatie. Ook kun je kiezen voor een afwasbare muurverf, die makkelijk schoon te maken is.

Wat is de beste verf voor de badkamer?

De meest gekozen badkamerverf uit ons assortiment is de Sigma Sigmatex Superlatex Matt. Naast dat dit überhaupt één van de meest populaire muurverven van Sigma is, kan deze ook uitstekend worden gebruikt in de badkamer. Zo is de verf waterdampdoorlatend, heel schrobvast (klasse 1) én verkrijgbaar in alle lichte en donkere kleuren.

Heb je een hele vochtige badkamer? Dan adviseren we de Sikkens Alpha Humitex SF. Dit is een topproduct en ideaal voor een badkamer of kelder met veel vocht. De verf is waterdampdoorlatend en schimmelwerend. Daarnaast kun je de verf ook goed gebruiken in ruimtes waar nauwelijk daglicht is, omdat hij niet vergelend is. Ten slotte is hij verkrijgbaar in 100% én in alle lichte kleuren.

Toepassing van badkamerverf

  • Zorg bij het gebruik van verf voor de badkamer voor een schone en droge ondergrond.
  • Heb je een nieuw gestucte badkamer? Breng dan een voorstrijkmiddel aan om te voorkomen dat de muurverf die aangebracht moet worden teveel en te snel in de ondergrond trekt. Er wordt dan teveel vocht uit de muurverf getrokken waardoor de oppervlakte poederig wordt, niet goed hecht en los kan laten.
  • Breng na het voorstrijken de eerste laag badkamerverf aan. En breng in totaal twee lagen van de juiste verf aan om een goede dekking en ook body te krijgen.
  • De verwerking van badkamerverf kan eenvoudig gebeuren met een ronde texkwast voor de randen en een Blokwitters of roller voor de grotere oppervlakken. Werk altijd nat in nat , d.w.z. niet eerste de randjes rondom en vervolgens de grote vlakken. (Als je badkamerverf niet goed toepast blijf je banen en randen zien!)
  • Om langdurig te kunnen genieten is het aan te bevelen om een constante ventilatie in de badkamer aan te brengen. Dit kan door een ventilatierooster aan te brengen in de deur of door middel van mechanische ventilatie.

Kan verf in de badkamer?

Kun je de badkamer verven als de ruimte zo nat is? Een goede vraag. In principe is het geen enkel probleem om de wanden in de badkamer te schilderen.

De badkamerverf kan prima tegen warm water en vocht. Alleen in het gedeelte van de badkamer waar stromend water is, zouden we het niet zo snel adviseren. Ook verstrekt de fabrikant van verf geen garanties op het gebruik in de natte ruimte.

Wil je dit toch wel omdat je het mooi vindt, gebruik dan als tweede laag een twee componenten sealer over de muurverf en kit de naden goed af. In dat geval is het mogelijk, maar het is natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid.

Is er een speciale betonverf badkamer?

Betonverf is eigenlijk iets anders. Verven met betonverf doe je met name voor de vloeren. Een betonverf is een soort vloercoating en niet zozeer geschikt voor de badkamer.

De beste verf badkamer is een verf die tegen vocht kan en schimmelwerend is. Daarom is het altijd raadzaam om op zoek te gaan naar een badkamer of schimmelwerende verf.

Deze verf kun je gebruiken voor de muren en plafonds. Er zijn geen aparte soorten voor de muren en voor de plafonds. Je kunt dus prima in de badkamer plafond verf gebruiken die schimmelwerend is.

Is het mogelijk om een badkamerverf op kleur te bestellen?

Dat is geen enkel probleem. Let wel op dat de meeste soorten verf die je in de badkamer kunt gebruiken alleen verkrijgbaar zijn in wit of lichte kleuren.

Op de productpagina’s van de badkamerverf producten zie je welke kleuren mogelijk zijn. Het gebruiken van onze kleurentool is heel simpel: zoek je kleur in de kleurwaaier en voeg deze toe aan je product. En plaats deze in je winkelmandje. Voila!

Heb je nog meer vragen? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »