Door drukte bij PostNL kan je order vertraagd zijn Let op: Door enorme drukte bij PostNL kan je order vertraagd zijn

Badkamerverf

Filters

Badkamerverf

Lees hier alles wat je moet weten over badkamerverf.

Badkamerverf is eigenlijk niets anders dan een muurverf. Natuurlijk is een verschil anders zou er geen aparte verf voor de badkamer zijn! Stap voor stap zullen we u uitleggen wat en hetzelfde is. En wat het grote verschil is!

U moet dus badkamer verf niet verwarren met een soort product waarmee u tegels verven kunt in de badkamer. Het is dus echt een verf om de wand of het plafond mee te schilderen.

Om mee te beginnen...


Een geschikte verf badkamer is een muurverf die u in een vochtige ruimte kunt gebruiken. Dat hoeft niet alleen de in de badkamer te zijn, maar kan net zo goed een kelder zijn. Deze ruimtes zijn doorgaans ook vochtig.

Dit type verf zorgt ervoor dat de aantasting van kleuren tot een minimum wordt beperkt. Als u bijvoorbeeld uw badkamerverf op kleur wilt laten maken, is het wel belangrijk dat u dit weet!
Vocht, waterdamp enzovoorts zorgen voor een oxidatie proces. Een moeilijk woord, maar simpel gezegd, de verf in uw badkamer gaat reageren op lucht waarin water zit.

Verf die speciaal ontwikkeld is voor vochtige ruimtes voorkomt dat het gaat verkleuren. Zo blijft het resultaat voor jaren mooi!

Dan is er nog iets... Schimmel in de badkamer (De schrik van iedereen, toch!)

Schimmels kun je niet bestrijden. Nou ja, de schimmels nog wel, maar de bacteriën waardoor ze ontstaan zijn bijna niet: de sporen.

In ruimtes waar het altijd vochtig is, is de ideale plek voor sporen, om uit te groeien tot schimmels. De beste badkamer verf voorkomt dat de sporen niet gaan hechten aan verf en uit kunnen groeien tot schimmels.

Bestaande schimmel dient u goed te verwijderen! Daarnaast is het noodzakelijk dat de ondergrond goed droog is, zorg daarom voor een goede ventilatie. Ook kunt u kiezen voor een afwasbare muurverf, die makkelijk schoon te maken is. 

Toepassing van badkamerverf

  • Zorg bij het gebruik van verf voor de badkamer voor een schone en droge ondergrond.
  • Breng dan een voorstrijkmiddel aan om te voorkomen dat de muurverf die aangebracht moet worden teveel en te snel in de ondergrond trekt. Er wordt dan teveel vocht uit de muurverf getrokken waardoor de oppervlakte poederig wordt, niet goed hecht en los kan laten.
  • Breng na het voorstrijken de eerste laag badkamerverf aan. En breng in totaal twee lagen van de juiste verf aan om een goede dekking en ook body te krijgen.
  • De verwerking van badkamerverf kan eenvoudig gebeuren met een ronde texkwast voor de randen en een Blokwitters of roller voor de grotere oppervlakken. Werk altijd nat in nat , d.w.z. niet eerste de randjes rondom en vervolgens de grote vlakken. (Als u uw badkamerverf niet goed toepast blijft u banen en randen zien!)
  • Om langdurig te kunnen genieten is het aan te bevelen om een constante ventilatie in de badkamer aan te brengen. Dit kan door een ventilatierooster aan te brengen in de deur of door middel van mechanische ventilatie.

Een geschilderde badkamer, kan dat wel?

Kun je de badkamer verven als de ruimte zo nat is? Een goede vraag. Op zich is het geen enkel probleem om de wanden in de douche of badkamer te schilderen.

De badkamerverf kan prima tegen warm water, en vocht. Alleen in het gedeelte van de badkamer waar stromend water is, zouden we het niet zo snel adviseren. Met ons beste weten verstrekt ook de fabrikant van verf geen garanties op het gebruik in de natte ruimte.

Wil je dit toch wel omdat je het mooi vindt, gebruik dan als tweede laag een twee componenten sealer over de muurverf. Kit de naden goed af. Dan moet niet zo’n probleem zijn. En het is natuurlijk uw eigen verantwoordelijkheid.

Is er een speciale betonverf badkamer?

Betonverf is eigenlijk iets anders. Verven met betonverf doe je met name voor de vloeren. Een betonverf is een soort vloercoating, en niet zozeer geschikt voor de badkamer.

De beste verf badkamer is een een verf die tegen vocht kan, en schimmelwerend is. Daarom is het altijd raadzaam om op zoek te gaan naar een badkamer of schimmelwerende verf.

Deze verf kun je gebruiken voor de muren en plafonds. Er zijn geen aparte soorten voor de muren en voor de plafonds. Je kunt dus prima in de badkamer plafond verf gebruiken die schimmelwerend is.

Is het mogelijk om een badkamerverf op kleur te bestellen?

Dat is geen enkel probleem. Let wel op dat de meeste soorten verf die je in de badkamer kunt gebruiken alleen verkrijgbaar is in wit of lichte kleuren.

Op de productpagina’s van de badkamerverf producten zie je welke kleuren mogelijk zijn. Het gebruiken van onze kleurentool is heel simpel: zoek je kleur in de kleurwaaier, en voeg deze toe aan je product. En plaats deze in je winkelmandje. Voila!

Heb je nog meer vragen? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »