Metaalverf

Filters

Metaalverf

Waarom Metaalverf toepassen en wat is het?

Metaalverf is te onderscheiden in verschillende soorten verf: Grondverf, metallic verf, menie, loodmenie en verf voor aluminium. Ook is het vaak dat bijvoorbeeld een multiprimer voor staal ook goed op andere ondergronden toegepast kan worden, zoals kunststof bijvoorbeeld.

Roest is een probleem wat vaak sneller terug dan met vaak wil. Als de basis niet goed is zal dit ook zo blijven. Metaalverf is dan natuurlijk een goede oplossing!

Verf voor metaal bevat vaak zinkfosfaat. Niet schrikken! Dat is gewoon een natuurlijk mineraal wat aan het bindmiddel van de verf wordt toegevoegd. Door deze toevoeging is de verf beter in staat de ondergrond te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Daarom is het belangrijk als u op metalen verf wilt gaan gebruiken, dan u kiest voor dit type product.

Waar moet ik voor zorgen als Metaalverf wordt aangebracht?

  • Zorg ervoor dat de ondergrond vet- en stofvrij is.
  • Daarnaast is het erg belangrijk dat de intacte laag geschuurd wordt voor een optimale hechting van de metaalverf.
  • Is het metaal roestig dan moet dit eerst helemaal verwijdert worden. Hetzij met een schuurmachine, hand of door middel van stralen.
  • De laagopbouw is ook erg belangrijk bij het beschermen van staal. Is de laagdikte van de totale laag te dun dan zal de roest er waarschijnlijk veel sneller weer doorheen komen.
  • Als de laag niet helemaal gesloten is is de kans ook groot dat de roest weer snel terug komt.

In welke varianten is de Metaalverf te krijgen.

Metaalverf is te verkrijgen in zowel watergedragen verf als terpentinebasis verf. Vaak zijn multiprimers van verschillende merken uitermate geschikt om staal te voorzien van een grondlaag.

Daarnaast zijn er ook metaalverven die rechtstreeks over roest heen te zetten zijn.  Dit kunt u doen als de plaatsen waar u deze verf gebruikt niet zoveel eisen.

Als u het goed wilt doen, adviseren wij een goede laagbouw. Dus eerst een geschikte primer. Voor kale ondergronden is twee lagen grondverf voldoende, en twee keer aflakken uiteraard.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »