Terug

  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden!
  • Achteraf Betalen

Badkamerverf (10)

Filters

Badkamerverf

Omschrijving badkamerverf

Badkamerverf is eigenlijk niets anders dan een muurverf. Natuurlijk is een verschil anders zou er geen aparte verf voor de badkamer zijn! Stap voor stap zullen we u uitleggen wat en hetzelfde is. En wat het grote verschil is!

Om mee te beginnen...

Een geschikte verf badkamer is een muurverf die u in een vochtige ruimte kunt gebruiken. Dat hoeft niet alleen de in de badkamer te zijn, maar kan net zo goed een kelder zijn. Deze ruimtes zijn doorgaans ook vochtig.

Dit type verf zorgt ervoor dat de aantasting van kleuren tot een minimum wordt beperkt. Als u bijvoorbeeld uw badkamerverf op kleur wilt laten maken, is het wel belangrijk dat u dit weet!

Vocht, waterdamp enzovoorts zorgen voor een oxidatie proces. Een moeilijk woord maar simpel gezegd. De verf in uw badkamer gaat reageren op lucht waarin water zit. Verf die speciaal ontwikkeld is voor vochtige ruimtes voorkomt dat het gaat verkleuren. Zo blijft het resultaat voor jaren mooi!

Dan is er nog iets... Schimmels (De schrik van iedereen, toch!)

Schimmels kun je niet bestrijden. Nou ja, de schimmels nog wel, maar de bacteriën waardoor ze ontstaan zijn bijna niet: de sporen. In ruimtes waar het altijd vochtig is, is de ideale plek voor sporen, om uit te groeien tot schimmels. Een goede badkamerverf voorkomt dat de sporen niet gaan hechten aan verf en uit kunnen groeien tot schimmels.

Bestaande schimmel dient u goed te verwijderen!  Daarnaast is het noodzakelijk dat de ondergrond goed droog is, zorg daarom voor een goede ventilatie.

Toepassing van badkamerverf

  • Zorg bij het gebruik van verf voor de badkamer voor een schone en droge ondergrond.
  • Breng dan een voorstrijkmiddel aan om te voorkomen dat de muurverf die aangebracht moet worden teveel en te snel in de ondergrond trekt. Er wordt dan teveel vocht uit de muurverf getrokken waardoor de oppervlakte poederig wordt, niet goed hecht en los kan laten.
  • Breng na het voorstrijken de badkamerverf aan in twee lagen om een goede dekking en ook body te krijgen.
  • De verwerking van badkamerverf kan eenvoudig gebeuren met een ronde texkwast voor de randen en een Blokwitters of roller voor de grotere oppervlakken. Werk altijd nat in nat , d.w.z. niet eerste de randjes rondom en vervolgens de grote vlakken. (Als u uw badkamerverf niet goed toepast blijft u banen en randen zien!)
  • Om langdurig te kunnen genieten is het aan te bevelen om een constante ventilatie in de badkamer aan te brengen. Dit kan door een ventilatierooster aan te brengen in de deur of door middel van mechanische ventilatie.
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Decoprof.nl 9.1 / 10 - 1694 Reviews @ Kiyoh
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »