10% korting op kwasten met code KWAST-10 10% korting op kwasten met code KWAST-10

Sikkens Alpha Humitex SF | Schimmelwerende Muurverf - 5 LTR

241,99 104,95

Sikkens Alpha Humitex SF | Schimmelwerende Muurverf - 5 LTR

Sikkens Alpha Humitex SF | Schimmelwerende Muurverf

 

Kleur verkeerd gekozen? Wees niet getreurd! Met de Decoprof KiesKleurig Garantie heb je tot 30 dagen na je bestelling de tijd om te besluiten of je kosteloos een andere kleur wil bestellen in de Sikkens Alpha Humitex SF. Met deze flexibele service krijgt jouw ruimte uiteindelijk toch de gewenste look! Lees hier meer over de voorwaarden van de Decoprof KiesKleurig Garantie →

Plus- en minpunten van onze muurverfspecialist

+ Ideaal voor de badkamer of kelder

 • + Waterdampdoorlatend

+ Schimmelwerend

+ Verkrijgbaar in 100% wit en alle lichte kleuren

 • - Niet geschikt voor buiten

 

Omschrijving

Ben jij op zoek schimmelwerende muur- en plafondverf met een matte afwerking voor binnen? Sikkens Alpha Humitex SF is een watergedragen muurverf specifiek ontwikkeld voor toepassing in vochtige ruimtes. Dit product is thuis ideaal voor het mat en...

Lees de volledige productomschrijving

 

Kleur verkeerd gekozen? Wees niet getreurd! Met de Decoprof KiesKleurig Garantie heb je tot 30 dagen na je bestelling de tijd om te besluiten of je kosteloos een andere kleur wil bestellen in de Sikkens Alpha Humitex SF. Met deze flexibele service krijgt jouw ruimte uiteindelijk toch de gewenste look! Lees hier meer over de voorwaarden van de Decoprof KiesKleurig Garantie →

Plus- en minpunten van onze muurverfspecialist

+ Ideaal voor de badkamer of kelder

 • + Waterdampdoorlatend

+ Schimmelwerend

+ Verkrijgbaar in 100% wit en alle lichte kleuren

 • - Niet geschikt voor buiten

 

Omschrijving

Ben jij op zoek schimmelwerende muur- en plafondverf met een matte afwerking voor binnen? Sikkens Alpha Humitex SF is een watergedragen muurverf specifiek ontwikkeld voor toepassing in vochtige ruimtes. Dit product is thuis ideaal voor het mat en schimmelwerend afwerken van de:

 • Badkamer
 • Kelder
 • Keuken
 • Horeca
 • Andere ruimtes waar een schimmelwerende afwerking gewenst is

Na volledige droging zijn behandelde oppervlakken schimmelwerend en waterdampdoorlatend. Je kan deze verf ook gebruiken in ruimtes waar nauwelijks tot geen daglicht binnenkomt omdat het niet vergelend is.

 

Waarom Sikkens Alpha Humitex SF?

Hieronder laten we je zien waarom kiezen voor dit product de juiste keuze is:

Verkrijgbaar in alle lichte kleuren

Het voordeel van Sikkens muurverven is dat ze in alle kleuren te mengen zijn. Kleuren van Sikkens, Flexa, Farrow and Ball, Little Green, Painting the Past en nog veel meer, het is allemaal mogelijk. Let op: Deze muurverf kan niet in donkere kleuren worden gemengd.

Schimmelwerende muurverf

Deze muurverf is schimmelwerend en is hierdoor ideaal voor in een kelder of in de badkamer (met uitzondering van de wanden in het douchegedeelte).

Op verschillende manieren aan te brengen

Met de roller, kwast of verspuit. Deze muurverf is met alle drie uitstekend te verwerken.

Zeer goede dekking

De muurverf heeft een zeer goede dekking. Wel adviseren wij om 2 lagen aan te brengen. 1 laag is onvoldoende om een goede schimmelwerende laag te krijgen.

 

Het aanbrengen van deze schimmelwerende muur- en plafondverf

Sikkens Alpha Humitex SF is een watergedragen en gladde muurverf op basis van copolymeerdispersie. Dit product kan naast huiselijk gebruik ook professioneel worden toegepast in de voedingsmiddelen- en zuivelindustrie. Deze schimmelwerende muur- en plafondverf is onder andere te gebruiken op:

 • Beton
 • Schuurwerk
 • Pleisterwerk
 • Metselwerk
 • Gipsplaten
 • Oude intacte verflagen

Verwerking van dit product kan met een kwast, roller, luchtspuit of airless spray bij temperaturen tussen de 5°C en 30°C. Verdunning met water is mogelijk (5-10%). Let erop dat het verdunnen van een product altijd ten koste gaat van de kwaliteit. Product goed roeren voor gebruik.

Let op: Dit product is niet toepasbaar op oude olie- en terpentine gedragen muurverven in vochtige ruimtes.

 

Tips & Tricks voor deze muurverf

Stop niet halverwege: Breng de muurverf vol aan en werk het nat-in-nat verder af. Stop niet halverwege een muur, zo voorkom je strepen en dekkingsverschillen op je muur of plafond.

Zuigende ondergrond, wat nu?: Zuigende ondergronden zijn veelal te vinden in de nieuwbouw. Denk hierbij aan vers gestucte muren of andere oppervlakken zonder enige afwerking. Weet je niet zeker of je een zuigende ondergrond hebt? Dit kan je gemakkelijk controleren door er een natte spons tegenaan te houden. Trekt het water in de muur (vaak donkerverkleuring) dan heb je een zuigende ondergrond. Gebruik in dit geval de Sikkens Alpha Superfix Interior & Exterior.

Goed afplakken: Zorg dat je dat tape strak aanbrengt en goed nadrukt. Verwijder de tape direct na het schilderen. Als je de tape een langere tijd laat zitten is de kans groot dat bij het verwijderen van de tape je de verflaag beschadigt, de tape scheurt of er lijmlagen achterblijven door indroging. Dat zou zonde zijn van je schilderwerk.

 

Verwerkingscondities

Voor het beste resultaat moet tijdens het aanbrengen en de droging aan de volgende twee voorwaarden worden voldaan:

 • Ondergrond en omgevingstemperatuur tussen de 5°C en 30°C.
 • Er moet goed geventileerd worden tijdens het aanbrengen en drogen van dit product.

 

Ondergrondcondities

De ondergrond moet onbeschadigd (of gerepareerd), draagkrachtig (dus niet vettig, vies of beschimmeld) en droog zijn. Vochtpercentage max. 4%. Vochtpercentage van gipsgebonden ondergronden max. 1%. Heb je geen apparatuur om het vochtpercentage te meten? Zorg er dan voor dat je zeker weet dat de ondergrond goed droog is. Het afwerken van nog niet volledig droge of beschadigde ondergronden kan leiden tot aantasting van de verfkleur (als gevolg van kalkdoorslag) en in het ongunstigste geval tot aantasting van het product. Dit wil je uiteraard voorkomen.

 

Afwerking

Voorbehandeling

 1. Verwijder vet, vuil en schimmel van het te schilderen oppervlak. Ga je beton schilderen, verwijder dan de eventueel aanwezige cementhuid.
 2. Zitten er oneffenheden of beschadigingen op de muur, dan adviseren wij om dit te repareren. Dit kan met de volgende reparatiemiddelen:

Kleine reparaties (max. 2 cm): Progold 2500 Lichtgewicht Vulmiddel.

Grotere reparaties: Progold 2300 Binnenvulmiddel.

Afwerking op steenachtige ondergronden

 1. Zuigende en/of licht poederende ondergronden fixeren met een voorstrijkmiddel (bijv. Sikkens Alpha Superfix Interior & Exterior of de Sikkens Alpha Primer).
 2. Het oppervlak vervolgens afwerken met twee lagen Sikkens Alpha Humitex SF.

Afwerking met glasweefsel- of glasvliessysteem

 1. Zuigende en/of licht poederende ondergronden fixeren met een voorstrijkmiddel (bijv. Sikkens Alpha Superfix Interior & Exterior of de Sikkens Alpha Primer).
 2. Glasweefsel of Glasvlies strak en stotend plakken, zoals omschreven in het kenmerkenblad.
 3. Het glasweefsel afwerken met twee lagen Sikkens Alpha Humitex SF.

 

In welke kleuren is de Sikkens Alpha Humitex SF beschikbaar?

De Sikkens Alpha Humitex SF kunnen wij mengen in alle lichte kleuren. Hierbij kun je denken aan:

 • 100% wit

Bij de witte variant van dit product wordt geen mengpasta toegevoegd. Dit betekent dat deze verf volledig wit is.

 • Lichte kleuren

Hierbij kun je denken aan populaire kleuren als RAL9003, RAL9010 of RAL9016. Maar ook andere kleuren van onder andere Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product.

 

Hoe bestel ik een kleur?

Wil je een kleur toevoegen aan de verf? Selecteer dan een van de productvarianten op deze productpagina met de titel 'Lichte kleur' erin. Op het moment dat je deze variant selecteert, komt onze speciale kleurenkiezer tevoorschijn. Via deze kleurenkiezer selecteer of zoek je eenvoudig de kleur die jij wilt. Staat jouw kleur er niet tussen? Geen probleem, vul jouw kleur dan handmatig in onder 'Gewenste kleur niet gevonden?', en wij gaan ermee aan de slag voor jou.

 

Decoprof staat voor je klaar

Heb je vragen over dit product of wil je een advies ontvangen over de toepassing of de kleur? Je kunt altijd vrijblijvend contact op nemen met een van onze specialisten. We helpen je graag. Wij zullen er daarnaast alles aan doen om de artikelen zo snel mogelijk bij jou te leveren. Ook profiteer je bij ons van gratis verzending bij besteding boven de €50,-.

Specificaties voor: Alpha Humitex SF | Schimmelwerende Muurverf

  Dit geeft de kwaliteit van dit product aan. Wij hanteren drie verschillende gradaties:
  Doe-het-zelf - Laagste kwaliteit
  Standaard - Middel kwaliteit
  Professioneel - Hoogste kwaliteit
 • Kwaliteit Professioneel
 • Lijn Sikkkens Alpha
 • Type verf Muurverf
 • Dit geeft aan hoe mat of glanzend deze verf is.
  Laagst mogelijke glansgraad: Extra mat
  Hoogst mogelijke glansgraad: Hoogglans
 • Glanstype Mat
 • Geeft aan of het product geschikt is voor gebruik binnenshuis, buitenshuis of allebei.
 • Binnen/Buiten Binnen
 • Dit geeft aan hoeveel vierkante meter je kunt schilderen met 1 liter verf. Het rendement is sterk afhankelijk van:
  - Zuiging van de ondergrond
  - Aangebrachte laagdikte
 • Rendement 6-7 m²/liter
 • De droogtijd is de tijd die het product nodig heeft om stofdroog te worden. Dit betekent dat er geen stof meer aan de natte toplaag zal hechten. De tijdsduur is sterk afhankelijk van de ondergrond- en omgevingstemperatuur.
 • Droogtijd 1 uur
 • Geeft aan na hoeveel tijd het product overschilderbaar is. De droogtijd is sterk afhankelijk van de temperatuur. Bij lage temperaturen zal het product een langere droogtijd hebben, bij hoge temperaturen is de droogtijd korter.
 • Overschilderbaar na 6 uur
 • Dit zijn de gereedschappen die wij adviseren om het product mee aan te brengen.
 • Verwerkingsmethode Texkwasten, Muurverfrollers
 • Met deze verfrol krijg je het beste resultaat.
  Verftip: Een goede kwaliteit verfrol maakt een groot verschil. Met de juiste verfrol breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan op de de muur.
 • Aanbevolen verfroller ProGold verfrol Tex
 • Met deze kwast krijg je het beste resultaat.
  Tip van onze productspecialisten: Een goede kwaliteit kwast maakt een groot verschil. Met de juiste kwast breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan op de de muur.
 • Aanbevolen kwast Progold Texkwast Classic 7960
 • De minimale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als je buiten gaat schilderen kan het na nachtvorst langer duren voordat je kunt starten met de klus.
 • Minimale verwerkingstemperatuur 5°C
 • De maximale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als de zon op de te behandelen ondergrond staat, kan de ondergrond warmer zijn dan de buitentemperatuur.
 • Maximale verwerkingstemperatuur 30°C
 • Dit is de grondstof waaruit dit product voornamelijk bestaat. Daarnaast zijn er ook nog andere grondstoffen nodig om tot het eindproduct te komen.
 • Verfbasis Watergedragen
 • Documenten Kenmerkenblad

Gebruikers beoordelingen 4.95 / 5 Reviews: (14)

 • NO Door Neno - 13-03-2024 08:04

  5 / 5

  Alles naar wens. Supergoed

 • DD Door Daniël De Herdt - 08-03-2024 18:12

  5 / 5

  Perfecte dekking, super eindresultaat

  • + Viscositeit van de verf maakt ze makkelijk in gebruik.
  • - Geen

 • TJ Door THJ - 12-12-2023 08:27

  5 / 5

  Goed dekkend

 • DK Door Dirk - 08-07-2023 18:35

  5 / 5

  Uitstekend!

 • VV Door v - 02-06-2023 18:56

  5 / 5

  Fijne goed dekkende verf.

  • + brengt fijn aan/ kwaliteit is top
  • - wat kostbaarder

 • HR Door Henk R - 14-04-2023 23:15

  5 / 5

  goed dekkende badkamerverf

 • RH Door Rvh - 18-02-2023 17:13

  5 / 5

  Top product, zoals in de beschrijving. Kleur was goed gemengd.

  • + kwaliteit
  • + snel geleverd

 • MA Door Mahua - 15-01-2023 10:13

  5 / 5

  De dag na onze bestellingen konden we al beginnen. Top, snelle levering en professionele producten.

  • + Snelle levering

 • JE Door Joske - 07-11-2022 13:54

  5 / 5

  Fantastisch resultaat op onze badkamer, zeer gemakkelijk verwerkbaar.

 • MN Door Maarten - 08-08-2022 22:23

  5 / 5

  Goed dekkende verf, de 10m² per liter zoals te lezen staat in de technische fiche klopt.

  • + Goed dekkend

 • R. Door R. - 30-05-2022 09:46

  4 / 5

  Zeer goed voor badkamer

  • + Dekt goed na 2 keer

 • KL Door Karel - 12-04-2021 19:45

  5 / 5

  Hopelijk zijn wij nu eindelijk van het schimmelprobleem af ... de verwerking ging gelukkig al heel fijn, mijn verwachtingen zijn hoog .. maar dat komt wel goed.

 • RE Door Renate - 04-03-2021 14:59

  5 / 5

  De kelder was toe aan een opknapbeurt, op advies van de buurman deze verf aangeschaft. De verf dekte in één keer.

 • Door René - 27-02-2021 09:53

  5 / 5

  Fijne muurverf voor een badkamer waar weinig geventileerd kan worden. De muurverf kon makkelijk worden aangebracht.

Alle productvarianten
Sikkens Alpha Humitex SF | Schimmelwerende Muurverf Bestel nu! EAN Online prijs Jouw voordeel
5 LTR - Wit 8711115252384

199,99241,99

86,74104,95
-57%
5 LTR - Lichte Kleur 8711115235806

199,99241,99

86,74104,95
-57%

Productomschrijving

Sikkens Alpha Humitex SF | Schimmelwerende Muurverf

 

Kleur verkeerd gekozen? Wees niet getreurd! Met de Decoprof KiesKleurig Garantie heb je tot 30 dagen na je bestelling de tijd om te besluiten of je kosteloos een andere kleur wil bestellen in de Sikkens Alpha Humitex SF. Met deze flexibele service krijgt jouw ruimte uiteindelijk toch de gewenste look! Lees hier meer over de voorwaarden van de Decoprof KiesKleurig Garantie →

Plus- en minpunten van onze muurverfspecialist

+ Ideaal voor de badkamer of kelder

 • + Waterdampdoorlatend

+ Schimmelwerend

+ Verkrijgbaar in 100% wit en alle lichte kleuren

 • - Niet geschikt voor buiten

 

Omschrijving

Ben jij op zoek schimmelwerende muur- en plafondverf met een matte afwerking voor binnen? Sikkens Alpha Humitex SF is een watergedragen muurverf specifiek ontwikkeld voor toepassing in vochtige ruimtes. Dit product is thuis ideaal voor het mat en...

Lees de volledige productomschrijving

 

Kleur verkeerd gekozen? Wees niet getreurd! Met de Decoprof KiesKleurig Garantie heb je tot 30 dagen na je bestelling de tijd om te besluiten of je kosteloos een andere kleur wil bestellen in de Sikkens Alpha Humitex SF. Met deze flexibele service krijgt jouw ruimte uiteindelijk toch de gewenste look! Lees hier meer over de voorwaarden van de Decoprof KiesKleurig Garantie →

Plus- en minpunten van onze muurverfspecialist

+ Ideaal voor de badkamer of kelder

 • + Waterdampdoorlatend

+ Schimmelwerend

+ Verkrijgbaar in 100% wit en alle lichte kleuren

 • - Niet geschikt voor buiten

 

Omschrijving

Ben jij op zoek schimmelwerende muur- en plafondverf met een matte afwerking voor binnen? Sikkens Alpha Humitex SF is een watergedragen muurverf specifiek ontwikkeld voor toepassing in vochtige ruimtes. Dit product is thuis ideaal voor het mat en schimmelwerend afwerken van de:

 • Badkamer
 • Kelder
 • Keuken
 • Horeca
 • Andere ruimtes waar een schimmelwerende afwerking gewenst is

Na volledige droging zijn behandelde oppervlakken schimmelwerend en waterdampdoorlatend. Je kan deze verf ook gebruiken in ruimtes waar nauwelijks tot geen daglicht binnenkomt omdat het niet vergelend is.

 

Waarom Sikkens Alpha Humitex SF?

Hieronder laten we je zien waarom kiezen voor dit product de juiste keuze is:

Verkrijgbaar in alle lichte kleuren

Het voordeel van Sikkens muurverven is dat ze in alle kleuren te mengen zijn. Kleuren van Sikkens, Flexa, Farrow and Ball, Little Green, Painting the Past en nog veel meer, het is allemaal mogelijk. Let op: Deze muurverf kan niet in donkere kleuren worden gemengd.

Schimmelwerende muurverf

Deze muurverf is schimmelwerend en is hierdoor ideaal voor in een kelder of in de badkamer (met uitzondering van de wanden in het douchegedeelte).

Op verschillende manieren aan te brengen

Met de roller, kwast of verspuit. Deze muurverf is met alle drie uitstekend te verwerken.

Zeer goede dekking

De muurverf heeft een zeer goede dekking. Wel adviseren wij om 2 lagen aan te brengen. 1 laag is onvoldoende om een goede schimmelwerende laag te krijgen.

 

Het aanbrengen van deze schimmelwerende muur- en plafondverf

Sikkens Alpha Humitex SF is een watergedragen en gladde muurverf op basis van copolymeerdispersie. Dit product kan naast huiselijk gebruik ook professioneel worden toegepast in de voedingsmiddelen- en zuivelindustrie. Deze schimmelwerende muur- en plafondverf is onder andere te gebruiken op:

 • Beton
 • Schuurwerk
 • Pleisterwerk
 • Metselwerk
 • Gipsplaten
 • Oude intacte verflagen

Verwerking van dit product kan met een kwast, roller, luchtspuit of airless spray bij temperaturen tussen de 5°C en 30°C. Verdunning met water is mogelijk (5-10%). Let erop dat het verdunnen van een product altijd ten koste gaat van de kwaliteit. Product goed roeren voor gebruik.

Let op: Dit product is niet toepasbaar op oude olie- en terpentine gedragen muurverven in vochtige ruimtes.

 

Tips & Tricks voor deze muurverf

Stop niet halverwege: Breng de muurverf vol aan en werk het nat-in-nat verder af. Stop niet halverwege een muur, zo voorkom je strepen en dekkingsverschillen op je muur of plafond.

Zuigende ondergrond, wat nu?: Zuigende ondergronden zijn veelal te vinden in de nieuwbouw. Denk hierbij aan vers gestucte muren of andere oppervlakken zonder enige afwerking. Weet je niet zeker of je een zuigende ondergrond hebt? Dit kan je gemakkelijk controleren door er een natte spons tegenaan te houden. Trekt het water in de muur (vaak donkerverkleuring) dan heb je een zuigende ondergrond. Gebruik in dit geval de Sikkens Alpha Superfix Interior & Exterior.

Goed afplakken: Zorg dat je dat tape strak aanbrengt en goed nadrukt. Verwijder de tape direct na het schilderen. Als je de tape een langere tijd laat zitten is de kans groot dat bij het verwijderen van de tape je de verflaag beschadigt, de tape scheurt of er lijmlagen achterblijven door indroging. Dat zou zonde zijn van je schilderwerk.

 

Verwerkingscondities

Voor het beste resultaat moet tijdens het aanbrengen en de droging aan de volgende twee voorwaarden worden voldaan:

 • Ondergrond en omgevingstemperatuur tussen de 5°C en 30°C.
 • Er moet goed geventileerd worden tijdens het aanbrengen en drogen van dit product.

 

Ondergrondcondities

De ondergrond moet onbeschadigd (of gerepareerd), draagkrachtig (dus niet vettig, vies of beschimmeld) en droog zijn. Vochtpercentage max. 4%. Vochtpercentage van gipsgebonden ondergronden max. 1%. Heb je geen apparatuur om het vochtpercentage te meten? Zorg er dan voor dat je zeker weet dat de ondergrond goed droog is. Het afwerken van nog niet volledig droge of beschadigde ondergronden kan leiden tot aantasting van de verfkleur (als gevolg van kalkdoorslag) en in het ongunstigste geval tot aantasting van het product. Dit wil je uiteraard voorkomen.

 

Afwerking

Voorbehandeling

 1. Verwijder vet, vuil en schimmel van het te schilderen oppervlak. Ga je beton schilderen, verwijder dan de eventueel aanwezige cementhuid.
 2. Zitten er oneffenheden of beschadigingen op de muur, dan adviseren wij om dit te repareren. Dit kan met de volgende reparatiemiddelen:

Kleine reparaties (max. 2 cm): Progold 2500 Lichtgewicht Vulmiddel.

Grotere reparaties: Progold 2300 Binnenvulmiddel.

Afwerking op steenachtige ondergronden

 1. Zuigende en/of licht poederende ondergronden fixeren met een voorstrijkmiddel (bijv. Sikkens Alpha Superfix Interior & Exterior of de Sikkens Alpha Primer).
 2. Het oppervlak vervolgens afwerken met twee lagen Sikkens Alpha Humitex SF.

Afwerking met glasweefsel- of glasvliessysteem

 1. Zuigende en/of licht poederende ondergronden fixeren met een voorstrijkmiddel (bijv. Sikkens Alpha Superfix Interior & Exterior of de Sikkens Alpha Primer).
 2. Glasweefsel of Glasvlies strak en stotend plakken, zoals omschreven in het kenmerkenblad.
 3. Het glasweefsel afwerken met twee lagen Sikkens Alpha Humitex SF.

 

In welke kleuren is de Sikkens Alpha Humitex SF beschikbaar?

De Sikkens Alpha Humitex SF kunnen wij mengen in alle lichte kleuren. Hierbij kun je denken aan:

 • 100% wit

Bij de witte variant van dit product wordt geen mengpasta toegevoegd. Dit betekent dat deze verf volledig wit is.

 • Lichte kleuren

Hierbij kun je denken aan populaire kleuren als RAL9003, RAL9010 of RAL9016. Maar ook andere kleuren van onder andere Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product.

 

Hoe bestel ik een kleur?

Wil je een kleur toevoegen aan de verf? Selecteer dan een van de productvarianten op deze productpagina met de titel 'Lichte kleur' erin. Op het moment dat je deze variant selecteert, komt onze speciale kleurenkiezer tevoorschijn. Via deze kleurenkiezer selecteer of zoek je eenvoudig de kleur die jij wilt. Staat jouw kleur er niet tussen? Geen probleem, vul jouw kleur dan handmatig in onder 'Gewenste kleur niet gevonden?', en wij gaan ermee aan de slag voor jou.

 

Decoprof staat voor je klaar

Heb je vragen over dit product of wil je een advies ontvangen over de toepassing of de kleur? Je kunt altijd vrijblijvend contact op nemen met een van onze specialisten. We helpen je graag. Wij zullen er daarnaast alles aan doen om de artikelen zo snel mogelijk bij jou te leveren. Ook profiteer je bij ons van gratis verzending bij besteding boven de €50,-.

Specificaties

Specificaties voor: Alpha Humitex SF | Schimmelwerende Muurverf

  Dit geeft de kwaliteit van dit product aan. Wij hanteren drie verschillende gradaties:
  Doe-het-zelf - Laagste kwaliteit
  Standaard - Middel kwaliteit
  Professioneel - Hoogste kwaliteit
 • Kwaliteit Professioneel
 • Lijn Sikkkens Alpha
 • Type verf Muurverf
 • Dit geeft aan hoe mat of glanzend deze verf is.
  Laagst mogelijke glansgraad: Extra mat
  Hoogst mogelijke glansgraad: Hoogglans
 • Glanstype Mat
 • Geeft aan of het product geschikt is voor gebruik binnenshuis, buitenshuis of allebei.
 • Binnen/Buiten Binnen
 • Dit geeft aan hoeveel vierkante meter je kunt schilderen met 1 liter verf. Het rendement is sterk afhankelijk van:
  - Zuiging van de ondergrond
  - Aangebrachte laagdikte
 • Rendement 6-7 m²/liter
 • De droogtijd is de tijd die het product nodig heeft om stofdroog te worden. Dit betekent dat er geen stof meer aan de natte toplaag zal hechten. De tijdsduur is sterk afhankelijk van de ondergrond- en omgevingstemperatuur.
 • Droogtijd 1 uur
 • Geeft aan na hoeveel tijd het product overschilderbaar is. De droogtijd is sterk afhankelijk van de temperatuur. Bij lage temperaturen zal het product een langere droogtijd hebben, bij hoge temperaturen is de droogtijd korter.
 • Overschilderbaar na 6 uur
 • Dit zijn de gereedschappen die wij adviseren om het product mee aan te brengen.
 • Verwerkingsmethode Texkwasten, Muurverfrollers
 • Met deze verfrol krijg je het beste resultaat.
  Verftip: Een goede kwaliteit verfrol maakt een groot verschil. Met de juiste verfrol breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan op de de muur.
 • Aanbevolen verfroller ProGold verfrol Tex
 • Met deze kwast krijg je het beste resultaat.
  Tip van onze productspecialisten: Een goede kwaliteit kwast maakt een groot verschil. Met de juiste kwast breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan op de de muur.
 • Aanbevolen kwast Progold Texkwast Classic 7960
 • De minimale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als je buiten gaat schilderen kan het na nachtvorst langer duren voordat je kunt starten met de klus.
 • Minimale verwerkingstemperatuur 5°C
 • De maximale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als de zon op de te behandelen ondergrond staat, kan de ondergrond warmer zijn dan de buitentemperatuur.
 • Maximale verwerkingstemperatuur 30°C
 • Dit is de grondstof waaruit dit product voornamelijk bestaat. Daarnaast zijn er ook nog andere grondstoffen nodig om tot het eindproduct te komen.
 • Verfbasis Watergedragen
 • Documenten Kenmerkenblad

Reviews

Gebruikers beoordelingen 4.95 / 5 Reviews: (14)

 • NO Door Neno - 13-03-2024 08:04

  5 / 5

  Alles naar wens. Supergoed

 • DD Door Daniël De Herdt - 08-03-2024 18:12

  5 / 5

  Perfecte dekking, super eindresultaat

  • + Viscositeit van de verf maakt ze makkelijk in gebruik.
  • - Geen

 • TJ Door THJ - 12-12-2023 08:27

  5 / 5

  Goed dekkend

 • DK Door Dirk - 08-07-2023 18:35

  5 / 5

  Uitstekend!

 • VV Door v - 02-06-2023 18:56

  5 / 5

  Fijne goed dekkende verf.

  • + brengt fijn aan/ kwaliteit is top
  • - wat kostbaarder

 • HR Door Henk R - 14-04-2023 23:15

  5 / 5

  goed dekkende badkamerverf

 • RH Door Rvh - 18-02-2023 17:13

  5 / 5

  Top product, zoals in de beschrijving. Kleur was goed gemengd.

  • + kwaliteit
  • + snel geleverd

 • MA Door Mahua - 15-01-2023 10:13

  5 / 5

  De dag na onze bestellingen konden we al beginnen. Top, snelle levering en professionele producten.

  • + Snelle levering

 • JE Door Joske - 07-11-2022 13:54

  5 / 5

  Fantastisch resultaat op onze badkamer, zeer gemakkelijk verwerkbaar.

 • MN Door Maarten - 08-08-2022 22:23

  5 / 5

  Goed dekkende verf, de 10m² per liter zoals te lezen staat in de technische fiche klopt.

  • + Goed dekkend

 • R. Door R. - 30-05-2022 09:46

  4 / 5

  Zeer goed voor badkamer

  • + Dekt goed na 2 keer

 • KL Door Karel - 12-04-2021 19:45

  5 / 5

  Hopelijk zijn wij nu eindelijk van het schimmelprobleem af ... de verwerking ging gelukkig al heel fijn, mijn verwachtingen zijn hoog .. maar dat komt wel goed.

 • RE Door Renate - 04-03-2021 14:59

  5 / 5

  De kelder was toe aan een opknapbeurt, op advies van de buurman deze verf aangeschaft. De verf dekte in één keer.

 • Door René - 27-02-2021 09:53

  5 / 5

  Fijne muurverf voor een badkamer waar weinig geventileerd kan worden. De muurverf kon makkelijk worden aangebracht.

Alle productvarianten

Alle productvarianten
Sikkens Alpha Humitex SF | Schimmelwerende Muurverf Bestel nu! EAN Online prijs Jouw voordeel
5 LTR - Wit 8711115252384

199,99241,99

86,74104,95
-57%
5 LTR - Lichte Kleur 8711115235806

199,99241,99

86,74104,95
-57%
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »