Kit

Wat is kit?

Kit is de verzamelnaam voor dikvloeibare materialen, geschikt voor verlijming of als afdichting. Er bestaan globaal 3 soorten kitten:

  1. Plastische kit: Deze vervormen wel onder druk maar veren niet uit zichzelf terug en vertonen geen relaxatie. Stopverf is hier een voorbeeld van.
  2. Plasto-elastische kit: Vervormen onder druk, en ontspannen dan. Acrylaatkit is hier een voorbeeld van.
  3. Elastische kit: Deze hebben een rubberachtig gedrag, keren na indrukken of uitrekken weer in oorspronkelijke toestand terug. Siliconenkit en polyurethaankit zijn beide elastisch.

Er is de laatste jaren een grote vlucht geweest in het aanpassen van de samenstelling en het uitbreiden van het toepassingsgebied van kit. Oplosmiddelen zijn verminderd, giftige stoffen zijn vervangen en er zijn diverse soorten hybride kitten op de markt gekomen zoals de MS-polymeren. In oudere soorten kitten kan asbest verwerkt zijn, al is er vaak geen sprake van een hoge vezelemissie bij bewerking.

Goede kit

Een goede kit is niet meer weg te denken als er geschilderd gaat worden. Altijd vinden we wel ergens een kier of een scheur die afgekit moet worden om het geheel er weer strak uit te kunnen laten zien. Daarom hebben we kit.Er zit veel verschil in kitten zo hebben we de overschilderbare acryllaatkitten. Ook hierin zijn er verschillende soorten die ook weer op verschillende ondergronden kunnen. Ook voor binnen en buiten zit er weer verschil in. Kijk vooraf goed waarvoor u de kit wilt gaan gebruiken en welke kit hiervoor geschikt is.

Ook siliconenkit is een kit die aandacht vereist. Deze kit is een echte afdichtingskit die vaak niet overschilderbaar is. Maar voor in de douche een andere natte ruimte is deze kit weer vaak heel geschikt. Kortom om welke afdichting het ook gaat, Verfshop-Flakkee heeft de juiste kit voor u. Veelal hebben we op voorraad dus ook snel bij u.

Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x