Watergedragen verf

Stel een Aflopende Directie in

1-18 van 30

Omschrijving watergedragen verf

Watergedragen verf is verf waarbij de basis stoffen zoals terpentine zijn vervangen door nieuwe varianten. Deze nieuwe varianten bestaan doorgaans uit water, of een mix waarbij water het grootste deel is.

Er zijn richtlijnen opgesteld om oplosmiddel houdende verfsoorten te beperken. Met name als het gaat om verf voor binnen. Daarom is er een nieuw type verf ontwikkeld waarvan de basis feitelijk water is.

In het begin liet de kwaliteit van deze producten te wensen over. Vandaag de dag heeft iedere producent watergedragen verfsoorten. Deze kun je net zo goed verwerken als de oorspronkelijke en vertrouwde lakverf producten.

Decoprof heeft het grootste en uitgebreide assortiment verf online van alle topmerken zoals Sigma, Veveo en Caparol.

Vragen bij de eigenschappen van watergedragen verf

Dit type verf heeft doorgaans een lagere glansgraad dan 'terpentine' verf. Daar staat tegenover dat het verlies van glans van watergedragen verf minder is. Ook is deze verf meer waterdamp doorlatend is dan de oude terpentine verfsoorten.

Dit komt omdat de watergedragen verf andere vulmiddelen heeft. Dit kan afhankelijk van de toepassing een voor of nadeel zijn.

Vanwege de samenstelling is is deze verf gevoelig voor vocht. Zeker als de verflaag nog vers is. Naarmate de laag veroudert wordt dit aanzienlijk minder.

Een voordeel is dat vanwege de waterdamp doorlatendheid er minder kans is op houtrot is. Dit komt omdat het vocht uit het hout kan wegtrekken.

Verwerking van watergedragen verf

Er zijn voor watergedragen verf speciale kwasten op de markt die gemaakt zijn met vezels gemaakt van polyester. Deze vezels zorgen voor een prima verfopname en zijn mooi veerkrachtig. Staalmeester kwasten hebben een unieke mix van kwast haren gemaakt die de kwasten geschikt maken voor gebruik van de meest gangbare soorten verf.

Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Achteraf betalen!
Thuiswinkel logo
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x