Radiatorlak

Stel een Aflopende Directie in

2 Artikel(en)

Wat is Radiatorlak?

Radiatorlak is een lak die bestand is tegen warmte van bijvoorbeeld radiatoren. De radiatoren worden met nieuwe ketels vaak niet meer zo warm als vroeger maar het kan nog steeds. Daar wordt met de huidige radiatorlak ook nog steeds rekening mee gehouden.

De verf kan warmte verdragen tot wel ca. 100 graden Celsius. Kijk wel eerst op de verpakking tot hoever de temperatuur mag oplopen.

Wat zijn de voordelen van Radiatorlak en waar kan ik deze verf op strijken/rollen?

De voordelen van dit soort producten is dat ze vaak sneldrogend zijn. Daarnaast is deze zoals hierboven beschreven goed bestand tegen hitte. De meeste verf voor kachels ontwikkeld is op waterbasis. De verf vergeelt namelijk niet binnenshuis.

De hittebestendigheid is vooral terug te zien omdat deze radiatorlak goed kleurvast is en ook blijft.

De verf voor radiatoren kan op vele ondergronden worden ingezet. Normaliter gaat deze het meest op radiatoren en de buizen van de radiatoren.

Wordt de verf op een andere ondergrond gezet dan op radiatoren gebruik dan wel een passende grondverf. Als de verflaag nog intact is, kunt u ook fijn opschuren of matteren, en direct aflakken.

Voorbereiding en verwerken van de Radiatorlak.

De ondergrond moet meestal even licht opgeschuurd worden om goede hechting te krijgen met de onderlaag.

  • Voordat er geschuurd wordt eerst ontvetten met een verfreiniger die goed ontvet.
  • Daarna zijn de meeste radiatorlakken goed te verwerken met een kwast of roller. Vaak kan de lak voor een radiator ook verspoten worden. Dit geeft als voordeel dat ook moeilijke hoeken goed worden gedekt.
  • Zet de radiatoren niet te snel aan nadat u deze heeft geschilderd of gespoten. Dan krijgt de lak de kans om goed te drogen.

Heeft u nog vragen over het gebruik en verwerking van radiatorlak? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Achteraf betalen!
Thuiswinkel logo
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x