Antiekwas

Antiekwas, wat is het en waar gebruikt u het voor?

​Wij bieden in onze webshop twee varianten antiekwas aan en een reiniger van het merk Cepe. Producten van Cepe worden namelijk zelfs aanbevolen door antiquairs. Deze producten worden vervaardigd volgens oud-Hollands recept en beschermt en verfraait het uiterlijk van meubelen vloeren en dergelijke. Een ander woord voor Antiekwas is Boenwas. Traditioneel bestaat dit uit bijenwas opgelost in terpentijn of verzeepte bijenwas. Steeds vaker zie je dat nieuwste wassen bestaan uit siliconenproducten. Wij bieden nog steeds de ouderwetse kwaliteit!  U gebruikt het om een dun beschermend en glanzend laagje aan te brengen op hout.

​Hoe breng ik antiekwas aan?

(Als u een gekleurd effect wilt hebben dan heeft u eerst een kleurbeits nodig voordat u de antiekwas gaat aanbrengen!)

De antiekwas met een doek of kwast en gelijkmatig aanbrengen op een schone, stofvrije ondergrond. Goed laten drogen en daarna krachtig uitborstelen en uitwrijven. Ja dat is inderdaad een ouderwets klusje, maar wie mooi wilt zijn...! Zoals reeds eerder vermeldt hebben wij de antiekwas is twee verschillende varianten: een lichte en een donkere variant. 

​Als de glans die u voorheen had niet terug keert, dan kunt u het beste eerst de oude waslagen verwijderen,  en daarvoor kunt u de antiekwasreiniger gebruiken van cepe.

Tip: voor een extra glans dient u het oppervlak na te poetsen met een nylonkous over een borstel. Dit kunt u het beste doen na 24 uur.

​Welk effect geeft antiekwas of boenwas?

​Met antiekwas of boenwas, geeft u meubels, kasten, trappen of wat u maar wilt en van hout is een mooi gepattineerd en doorleeft uiterlijk. De mogelijkheden zijn eigenlijk onbeperkt, het is ook eigenlijk een beetje techniek die u toepast om een mooi effect te krijgen, maar dat hebben we hierboven al beschreven.

  • ​De lichte antiekwas gebruikt u om bijvoorbeeld een subtiel effect mee te geven.
  • De donkere was gebruikt u om juist een sterk antiekeffect te verkrijgen. 

Boenen? Eerst vlekken verwijderen!​

Als je vlekken hebt kun je die het best eerst verwijderen, boenwas zorgt er namelijk niet voor dat vlekken zomaar verdwijnen. De meest voorkomende vlekken hebben we voor u op een rij gezet:

  • Vetvlekken: gebruik schoonmaakazijn, water of spiritus.
  • Krassen: Gebruik een retoucheerstift en vervolgens een (haar)föhn om snel te laten drogen.
  • Waterkringen: Mayonaise een nachtje laten intrekken. 

Moet ik nog nabehandelen?

U hoeft nadat u de antiekwas heeft gebruikt niet meer na te behandelen, wel is het aan te raden dat u met enige regelmaat de meubels bijwerkt waar dat nodig is. Een groot voordeel van het gebruik van een goede was, zoals die van Cepe (aanbevolen door Antiquairs) dat u de waslaag plaatselijk kunt bijwerken en niet alles in zijn geheel opnieuw moet overdoen. 
 

Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Achteraf betalen!
Thuiswinkel logo
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x