Verf op waterbasis

Stel een Aflopende Directie in

1-18 van 100

Verf op waterbasis aanbevolen voor binnen.

Heel vaak lijkt het moeilijker dan het is. Door alle productnamen, wilde verhalen en ervaringen van anderen weet je soms echt niet meer wat nu waar is. Is verf op waterbasis nu goed of slecht? Kan ik het binnen gebruiken? Vergeelt het? Verf op waterbasis dekt niet goed?

We nemen je bij de hand en zullen het simpel uitleggen. Daarna kun je prima zelf een keuze maken, en aan de slag!

Een vuistregel die je goed moet onthouden. Meer is het eigenlijk niet. Alle waterbasis lakverf gebruik je binnen (Watergedragen is hetzelfde). Alle terpentinebasis verven gebruik je buiten.

Kan het andersom? Ja, maar laten we het simpel houden. De reden is simpel. Ten eerste is het beter voor je. Daarnaast is de verf sneller droog, dus makkelijker. En een  derde reden die we graag meegeven. Verf op waterbasis vergeelt binnen niet of nauwelijks.

Wil je echt diepe technische achtergrond informatie? In ons helpcenter vind je heel veel informatie over dit onderwerp. En op de detailpagina's van producten vind je heel veel informatie over het product zelf. Ben je niet specifiek op zoek naar waterbasis verf, bekijk dan de pagina waar alle soorten verf online op staan.

Dus als ik verf op waterbasis online koop voor binnen gaat het niet mis?

Klopt als een (verf) bus! Je kunt gewoon gaan schilderen zoals je dat gewend bent, er is niets aan de hand.

Wat is er waar van alle verhalen rondom verf op waterbasis?

We zullen zeggen dan 90% van all mythes die je hoort over dit soort product, gewoon niet waar zijn.

Verf op waterbasis dekt niet, het smeert niet fijn, je moet verf op waterbasis verdunnen, of het is juist te dun. Wij vinden dat het allemaal niet waar is.

En om dat te kunnen zeggen moet je heel wat bussen verf verkocht hebben, en naar heel wat ervaringen luisteren. Maar die conclusie kunnen we gerust trekken.

Waar komt het dan door dat deze verhalen nog steeds de ronde doen?

Toen ca. 15 jaar geleden dit product echt in opkomst kwam, toen was de kwaliteit inderdaad niet zo best. Maar zoals met alles, ontwikkelen ook deze producten en zijn ze door de jaren steeds beter geworden.

Er is veel gewerkt aan het verbeteren van de vloeiing. Een eigenschap die ervoor zorgt dat de verf nadat deze is aangebracht, mooi dicht vloeit. We moeten ook wel zeggen dat dit niet bij alle merken zo is. Als je het goed wilt doen kies dan een kwaliteitsmerk van bijvoorbeeld Sikkens, Sigma of Histor.

Sikkens verf op waterbasis.

We nemen Sikkens als eerste merk. De bekendste serie van dit merk heet Rubbol BL Rezisto. In deze serie zit een grondverf en een lakverf in meerdere glansvarianten.

Daarnaast zijn er ook nog andere soorten Sikkens verf op waterbasis online te bestellen in onze webshop. Bijvoorbeeld een isolerende primer, en de normale BL primer. Deze isolerende primer kun je gebruiken bij plekken zoals nicotine, roet en vet.

Sigma verf op waterbasis.

Ook Sigma heeft een uitgebreid productaanbod. De Sigma verf op waterbasis bestaat onder andere uit de Sigma S2U Nova serie. Een hele mooi uitgebalanceerde collectie met topproducten. Dit merk heeft als een van de weinige ook een matte verf. Bij pastelkleuren of de bekende zwart RAL 9004 geeft dit een heel mooie look.

Histor verf op waterbasis. Bekend van onder andere VT wonen.

Histor is al een heel oud verfmerk, en uit Nederland. Sinds een aantal jaren onderdeel van de PPG Industries groep. Je komt dit merk vooral tegen in bouwmarkten, en wordt veel gebruikt in populaire woonprogramma's. En dat is natuurlijk niet zonder reden.

Daar waar de merken Sikkens en Sigma echte merken zijn voor schilders, en veeleisende doe-het-zelvers, is Histor een toegankelijk merk voor iedereen. De prijzen zijn niet zo heel hoog, en voor dat geld krijg je een meer dan uitstekend product. De bekende Histor verf op waterbasis producten zijn de Perfect Finish artikelen. Verkrijgbaar in onze webshop.

Wij bieden online alleen de ready-mixed producten van dit merk aan. Dat zijn verfproducten die al in de fabriek op kleur gemaakt zijn. Makkelijk en bevatten de meeste populaire kleuren.

Heeft u een Histor kleur gevonden, maar deze is niet als standaard product verkrijgbaar? Dan kunt u deze altijd laten maken in een mengproduct van een ander merk naar keuze. Kleur is niet anders dan een recept.

De verschillende glansgraden in verf op waterbasis.

Zoals je tussen de regels door al hebt kunnen lezen hebben de meeste merken een aantal producten in de series zitten. Een serie bestaat meestal uit een grondverf en een lakverf. Deze lakverf is vrijwel altijd verkrijgbaar in meerdere glansgraden. Gangbaar zijn, mat, zijdeglans, halfglans en hoogglans.

en hoogglans verf op waterbasis heeft houtwerk vaak een klassieke uitstraling. Deurkozijnen en deuren krijgen daarmee "echt body". Waar je wel op moet letten is dat bij nieuw hout wel drie lagen verf om af te lakken nodig zijn voordat je een mooie volle laag hebt. Maar het resultaat mag er dan ook echt zijn!

Een zijdeglans verf op waterbasis wordt het vaakst gekozen. Deze glansgraad is sterk, kras en slijtvast en past in vrijwel ieder interieur. Voor een perfect eindresultaat is twee lakverf lagen voldoende.

Let op! Als je oude verflaag nog op terpentine basis is, moet je eerst voorzien van een primer voordat je op het hout verf op waterbasis aanbrengt. 

Deze grondverf of primer zorgt voor een soort hechtbrug. Dit is altijd nodig. Het hoeft niet altijd van hetzelfde merk te zijn. Je kunt ook kiezen voor een universele grondverf van een ander merk.

Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Achteraf betalen!
Thuiswinkel logo
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x