Vernis

Stel een Aflopende Directie in

1-18 van 24

Waarom Vernis toepassen en wat is het?

Vernis is een transparante harde lak die bescherming geeft aan een houten ondergrond. De transparante lak wordt vaak gekozen omdat het blanke hout een bepaalde uitstraling geeft die u graag wilt zien.

Hout heeft toch een natuurlijk effect wat vaak rust geeft in de omgeving. Hout beschermen met een vernis zorgt ervoor dat er minder snel krassen op of in komen. Daarnaast bieden deze producten een goede bescherming tegen het indringen van vloeistoffen.

Zorg er wel voor dat de vloeistof niet te lang blijft liggen. Doorgaans is ook een vernis niet bestand tegen vloeistoffen die langdurig blijven liggen.

Waar moet ik op letten als vernis wordt aangebracht?

Zorg ervoor dat de ondergrond vet- en stofvrij is want als dit niet goed is verwijdert zorgt dat ervoor dat het vuil in de nieuwe verflaag terecht komt. Daarnaast is het erg belangrijk dat de intacte laag geschuurd wordt voor een optimale hechting van de verf.

Vernis kan ook soms buiten toegepast worden. Op elke productpagina wordt er uitgebreid omschreven wat de producteigenschappen zijn. U kunt dat meteen zien of het product ook geschikt is voor buiten. Wij hanteren als vuistregel blanke lak op waterbasis gebruik je binnen. Synthetische producten kun je beter buiten gebruiken.

Let er wel op dat dit soort producten niet sterk is wat betreft is UV-straling. Omdat de verf volledig transparant is geeft dat de kans voor de UV-straling om helemaal door te dringen. Bij normale lakverf producten wordt er pigment (kleurstof) aan toegevoegd waardoor de verf beter beschermt is.

Bij blanke lakken is dat niet het geval. Gelukkig zijn er ook producten met speciale verharder, en kun je sommige transparante lakken op kleur laten maken. Deze is dan natuurlijk niet dekkend, maar geeft wel een mooie uitstraling en betere bescherming.

Vernis op muurverf toepassen als beschermlaag?

Vernis kan zeker ook op muurverf gezet worden. Vaak wordt dit gedaan als de ruimte goed afneembaar moet zijn. Bijvoorbeeld achter een keuken of in een speelruimte voor kinderen.

Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Achteraf betalen!
Thuiswinkel logo
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x