Bokkepoot

Bokkepoot voor schilderwerk op ruw hout

Een bokkepoot wordt gebruik voor schilderwerk op ruw hout buiten, bijvoorbeeld het zwart maken van tuinhout of de gepotdekselde delen van een zwarte schuur. De bokkepoot heeft een kenmerkende vorm vanwege de knik aan het uiteinde van de steel. Veel voorkomende toepassing van de bokkepoot is het behandelen van bijvoorbeeld scheepsrompen of dekluiken. Om op binnenvaartschepen vanuit het gangboord te kunnen werken zijn er modellen van de bokkepoot met een extra lange steel. 

​Bokkepoot voor algemeen thuisgebruik

Door zijn vorm is de bokkepoot ideaal om tuinhout te olieen of te beitsen. De knik aan het uiteinde maakt hem ideaal om de onderkant van planken zoals potdekseldelen gemakkelijk te bewerken zonder halsbrekende toeren uit te halen. Door de stevige steel van de bokkepoot kunnen ook dik vloeibare en bitumineuze producten goed verwerkt worden. De steel is doorgaans sterk genoeg om kracht op te zetten. 

​Een goede bokkepoot

​Een goede bokkepoot heeft een metalen bus waarin de haren stevig vast zitten en heeft lange soepele witte haren. Omdat de bokkepoot ingezet wordt voor stevig werk en er vaak kracht wordt uitgeoefend op de kop moet die tegen een stootje kunnen. Een dichte haarbezetting in een metalen bus is daarom een kenmerk van een goede bokkepoot.
 
Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Achteraf betalen!
Thuiswinkel logo
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x