Vinylbehang

Stel een Aflopende Directie in

1-18 van 19

Wat is vinylbehang

​Vinylbehang is een behangsoort die bestaat uit meerdere lagen waarbij de toplaag uit uiterst sterk vinyl bestaat. De onderlaag van vinylbehang kan dan van papier zijn, of linnen. Ook wordt wel schuimvinyl als onderlaag toegepast. Omdat vinylbehang een sterke toplaag heeft kan dat tegen een stootje en is uitstekend afwasbaar zodat een vlekje geen probleem meer is. Vinylbehang kan prima met water worden afgeborsteld en is daarna snel weer droog. Geen wonder dat vinylbehang veel wordt toegepast in keukens, eetkamers of ruimtes waar een meer dan gemiddelde belasting de wandafwerking plaats vindt.

​Vinylbehang met structuur

​Naast de gewone effen vinylbehang soorten is er ook vinylbehang met structuur. Deze soort vinylbehang wordt doorgaans vervaardigd uit opgeschuimd vinyl. Door toepassing van verschillende schuimmethodes ontstaan er verschillende patronen. Met dit type vinylbehang onststaat er dus een soort sierpleister effect. Schuimvinyl is nog iets sterker dan gewoon vinyl omdat het doorgaans iets dikker is door de elastische schuimlaag. Verkrijgbaar in standaardkleuren maar ook kan schuimvinyl een eigen kleur worden gegeven.

​Verwerking van vinylbehang

​De verwerking van vinylbehang is gemakkelijk. Omdat het sterk is, ook als het nat wordt, is er gemakkelijk mee te corrigeren bij het aanbrengen op de wand. De ondergrond dient schoon te zijn en vrij van resten oud behang. Verwijder dat altijd met bijvoorbeeld een behangafstomer. Breng vervolgens lijm aan op de wand en verdeel dit goed over de wand en breng daarna het vinylbehang aan. Handig is het gebruik van een kunststof behangstrijker.
 


 
Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Achteraf betalen!
Thuiswinkel logo