Sigma Perfect Matt | Matte Muurverf en Plafondverf - 1 LTR

32,50 21,50

Sigma Perfect Matt | Matte Muurverf en Plafondverf - 1 LTR

Sigma Perfect Matt | Matte Muurverf en Plafondverf

 

Kleur verkeerd gekozen? Wees niet getreurd! Met de Decoprof KiesKleurig Garantie heb je tot 30 dagen na je bestelling de tijd om te besluiten of je kosteloos een andere kleur wil bestellen in de Sigma Perfect Matt. Met deze flexibele service krijgt jouw ruimte uiteindelijk toch de gewenste look! Lees hier meer over de voorwaarden van de Decoprof KiesKleurig Garantie →

Plus- en minpunten van onze muurverfspecialist

 • + Gemakkelijk baan- en streeploos aan te brengen

+ Extra matte uitstraling

+ Makkelijk bij te werken als er een beschadiging op zit

+ Verkrijgbaar in alle lichte en donkere kleuren

 • - Niet geschikt voor buiten

 

Omschrijving

Op zoek naar de beste muur- en plafondverf van het moment? Sigma Perfect Matt is een breed toepasbare verf welke gemakkelijk een streeploos resultaat oplevert. Of nu je dagelijks schildert of nog nooit een kwast hebt aangeraakt, met dit product ben je verzekerd van perfect schilderwerk. Je gebruikt dit product op muren en plafonds in...

Lees de volledige productomschrijving

 

Kleur verkeerd gekozen? Wees niet getreurd! Met de Decoprof KiesKleurig Garantie heb je tot 30 dagen na je bestelling de tijd om te besluiten of je kosteloos een andere kleur wil bestellen in de Sigma Perfect Matt. Met deze flexibele service krijgt jouw ruimte uiteindelijk toch de gewenste look! Lees hier meer over de voorwaarden van de Decoprof KiesKleurig Garantie →

Plus- en minpunten van onze muurverfspecialist

 • + Gemakkelijk baan- en streeploos aan te brengen

+ Extra matte uitstraling

+ Makkelijk bij te werken als er een beschadiging op zit

+ Verkrijgbaar in alle lichte en donkere kleuren

 • - Niet geschikt voor buiten

 

Omschrijving

Op zoek naar de beste muur- en plafondverf van het moment? Sigma Perfect Matt is een breed toepasbare verf welke gemakkelijk een streeploos resultaat oplevert. Of nu je dagelijks schildert of nog nooit een kwast hebt aangeraakt, met dit product ben je verzekerd van perfect schilderwerk. Je gebruikt dit product op muren en plafonds in de:

 • Woonkamer
 • Keuken
 • Hal
 • Slaapkamer
 • Badkamer
 • Overige ruimtes waar een perfecte afwerking gewenst is

De Sigma Perfect Matt is een zeer geliefde muur- en plafondverf voor schilderwerk binnen. De voornaamste reden waarom dit product zo vaak gekozen wordt is vanwege de altijd perfect egale afwerking en het gemak waarmee deze verf kan worden aangebracht. Ben je een stukje vergeten of zit er een beschadiging op de muur? Dat kun je zonder problemen bijwerken met dit product.

Op zoek naar de semi-matte variant? Bekijk hier de Sigma Perfect Semi-Matt. Het voordeel van dit product is dat deze verf beter afwasbaar en reinigbaar is.

 

Waarom Sigma Perfect Matt?

Hieronder laten we je zien waarom kiezen voor dit product de juiste keuze is:

Verkrijgbaar in alle kleuren

Het voordeel van Sigma muurverven is dat ze in alle kleuren te mengen zijn. Kleuren van Sigma, Farrow and Ball, Little Green, Painting the Past en nog veel meer, het is allemaal mogelijk.

Lang behoud van de kleur

Dit product kenmerkt zich door het lange behoud van kleur. Goedkopere muurverven zullen uiteindelijk verkleuren of vergelen, bij deze muurverf gebeurt dit niet en blijft de kleur lang behouden.

Waterdampdoorlatende muurverf

Deze muurverf is waterdampdoorlatend en kan hierdoor ook worden toegepast in de badkamer (met uitzondering van de wanden in het douchegedeelte).

Baan- en streepvrij resultaat

Dankzij de 'Smooth Layer' technologie is het baan- en streepvrij aanbrengen van deze muurverf kinderspel. De verf vloeit mooi en heeft een lange open tijd, ideaal voor bijvoorbeeld plafonds of muren met veel strijklicht.

 

Het aanbrengen van de beste muur- en plafondverf van het moment

De Sigma Perfect Matt is een muur- en plafondverf voor schilderwerk binnen. Dit product is breed toepasbaar, licht reinigbaar en kan worden toegepast in vochtige ruimtes, zoals keukens en badkamers, met uitzondering van het douchegedeelte. Je kan deze verf gebruiken op:

 • Beton
 • Stucwerk
 • Gipsplaten
 • Metselwerk
 • Glasweefsel
 • Glasvlies
 • Bestaande goed hechtende verflagen en structuurpleisters

Let op dat je het product niet op een gesloten ondergrond (bijvoorbeeld verf op terpentinebasis) aanbrengt. De combinatie van een gesloten ondergrond met deze dampdoorlatende muurverf kan bij vochtbelasting tot onthechting leiden. Tot slot vergeelt deze verf niet, hierdoor kan deze muurverf ook goed worden aangebracht in ruimtes waar weinig tot geen daglicht binnenkomt

 

Tips & Tricks voor deze muurverf

Stop niet halverwege: Breng de muurverf vol aan en werk het nat-in-nat verder af. Stop niet halverwege een muur, zo voorkom je strepen en dekkingsverschillen op je muur of plafond.

Zuigende ondergrond, wat nu?: Zuigende ondergronden zijn veelal te vinden in de nieuwbouw. Denk hierbij aan vers gestucte muren of andere oppervlakken zonder enige afwerking. Weet je niet zeker of je een zuigende ondergrond hebt? Dit kan je gemakkelijk controleren door er een natte spons tegenaan te houden. Trekt het water in de muur (vaak donkerverkleuring) dan heb je een zuigende ondergrond. Gebruik in dit geval een voorstrijkmiddel.

Goed afplakken: Zorg dat je dat tape strak aanbrengt en goed nadrukt. Verwijder de tape direct na het schilderen. Als je de tape een langere tijd laat zitten is de kans groot dat bij het verwijderen van de tape je de verflaag beschadigt, de tape scheurt of er lijmlagen achterblijven door indroging. Dat zou zonde zijn van je schilderwerk.

 

Verwerkingscondities

Voor het beste resultaat moet tijdens het aanbrengen en de droging aan de volgende twee voorwaarden worden voldaan:

 • Ondergrond en omgevingstemperatuur tussen de 5°C en 30°C.
 • Er moet goed geventileerd worden tijdens het aanbrengen en drogen van dit product.

 

Ondergrondcondities

De ondergrond moet onbeschadigd (of gerepareerd), draagkrachtig (dus niet vettig, vies of beschimmeld) en droog zijn. Vochtpercentage max. 4%. Vochtpercentage van gipsgebonden ondergronden max. 1%. Heb je geen apparatuur om het vochtpercentage te meten? Zorg er dan voor dat je zeker weet dat de ondergrond goed droog is. Het afwerken van nog niet volledig droge of beschadigde ondergronden kan leiden tot aantasting van de verfkleur (als gevolg van kalkdoorslag) en in het ongunstigste geval tot aantasting van het product. Dit wil je uiteraard voorkomen.

 

Afwerking

Voorbehandeling

 1. Verwijder vet, vuil en schimmel van het te schilderen oppervlak. Ga je beton schilderen, verwijder dan de eventueel aanwezige cementhuid.
 2. Zitten er oneffenheden of beschadigingen op de muur, dan adviseren wij om dit te repareren. Dit kan met de volgende reparatiemiddelen:

Kleine reparaties (max. 2 cm): Progold 2500 Lichtgewicht Vulmiddel.

Grotere reparaties: Progold 2300 Binnenvulmiddel.

Afwerking op steenachtige ondergronden

 1. Zuigende en/of licht poederende ondergronden behandelen met Sigma Sigmafix Universal.
 2. Het oppervlak vervolgens afwerken met twee lagen Sigma Perfect Matt.

Afwerking met glasweefsel- of glasvliessysteem

 1. Zuigende en/of licht poederende ondergronden behandelen met Sigma Sigmafix Universal.
 2. ProGold Glasweefsel of Glasvlies strak en stotend plakken, zoals omschreven in het kenmerkenblad.
 3. Het glasweefsel afwerken met twee lagen Sigma Perfect Matt.

 

In welke kleuren is de Sigma Perfect Matt beschikbaar?

De Sigma Perfect Matt kunnen wij mengen in alle kleuren. Hierbij kun je denken aan:

 • 100% wit

Bij de witte variant van dit product wordt geen mengpasta toegevoegd. Dit betekent dat deze verf volledig wit is.

 • Lichte kleuren

Hierbij kun je denken aan populaire kleuren als RAL9003, RAL9010 of RAL9016. Maar ook andere kleuren van onder andere Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product.

 • Donkere kleuren

Bekende kleuren als RAL7016, RAL7021 en RAL9005 kunnen worden gemengd in deze verf. Ook andere bekende kleuren van merken als Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product.

 

Hoe bestel ik een kleur?

Wil je een kleur toevoegen aan de verf? Selecteer dan een van de productvarianten op deze productpagina met de titel 'Lichte kleur' of 'Donkere kleur' erin. Op het moment dat je een van beide varianten selecteert, komt onze speciale kleurenkiezer tevoorschijn. Via deze kleurenkiezer selecteer of zoek je eenvoudig de kleur die jij wilt. Staat jouw kleur er niet tussen? Geen probleem, vul jouw kleur dan handmatig in onder 'Gewenste kleur niet gevonden?', en wij gaan ermee aan de slag voor jou.

 

Decoprof staat voor je klaar

Heb je vragen over dit product of wil je een advies ontvangen over de toepassing of de kleur? Je kunt altijd vrijblijvend contact op nemen met een van onze specialisten. We helpen je graag. Wij zullen er daarnaast alles aan doen om de artikelen zo snel mogelijk bij jou te leveren. Ook profiteer je bij ons van gratis verzending bij besteding boven de €50,-.

Specificaties voor: Perfect Matt | Matte Muurverf en Plafondverf

  Dit geeft de kwaliteit van dit product aan. Wij hanteren drie verschillende gradaties:
  Doe-het-zelf - Laagste kwaliteit
  Standaard - Middel kwaliteit
  Professioneel - Hoogste kwaliteit
 • Kwaliteit Professioneel
 • Lijn Sigma Perfect
 • Type verf Muur- en plafondverf
 • Dit geeft aan hoe mat of glanzend deze verf is.
  Laagst mogelijke glansgraad: Extra mat
  Hoogst mogelijke glansgraad: Hoogglans
 • Glanstype Extra mat
 • Geeft aan of het product geschikt is voor gebruik binnenshuis, buitenshuis of allebei.
 • Binnen/Buiten Binnen
 • Dit geeft aan hoeveel vierkante meter je kunt schilderen met 1 liter verf. Het rendement is sterk afhankelijk van:
  - Zuiging van de ondergrond
  - Aangebrachte laagdikte
 • Rendement 8-11 m²/liter
 • De droogtijd is de tijd die het product nodig heeft om stofdroog te worden. Dit betekent dat er geen stof meer aan de natte toplaag zal hechten. De tijdsduur is sterk afhankelijk van de ondergrond- en omgevingstemperatuur.
 • Droogtijd 1 uur
 • Geeft aan na hoeveel tijd het product overschilderbaar is. De droogtijd is sterk afhankelijk van de temperatuur. Bij lage temperaturen zal het product een langere droogtijd hebben, bij hoge temperaturen is de droogtijd korter.
 • Overschilderbaar na 4 uur
 • Dit zijn de gereedschappen die wij adviseren om het product mee aan te brengen.
 • Verwerkingsmethode Texkwasten, Muurverfrollers
 • Met deze verfrol krijg je het beste resultaat.
  Verftip: Een goede kwaliteit verfrol maakt een groot verschil. Met de juiste verfrol breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan op de de muur.
 • Aanbevolen verfroller ProGold Verfrol Ultra Finish
 • Met deze kwast krijg je het beste resultaat.
  Tip van onze productspecialisten: Een goede kwaliteit kwast maakt een groot verschil. Met de juiste kwast breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan op de de muur.
 • Aanbevolen kwast Progold Texkwast Classic 7960
 • De minimale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als je buiten gaat schilderen kan het na nachtvorst langer duren voordat je kunt starten met de klus.
 • Minimale verwerkingstemperatuur 5°C
 • De maximale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als de zon op de te behandelen ondergrond staat, kan de ondergrond warmer zijn dan de buitentemperatuur.
 • Maximale verwerkingstemperatuur 30°C
 • Dit is de grondstof waaruit dit product voornamelijk bestaat. Daarnaast zijn er ook nog andere grondstoffen nodig om tot het eindproduct te komen.
 • Verfbasis Acrylaatdispersie
 • Documenten Kenmerkenblad

Gebruikers beoordelingen 5 / 5 Reviews: (32)

 • NO Door Nico - 27-04-2024 14:36

  5 / 5

  Dekt goed en makkelijk verwerkbaar! Goede matte verf, prima product!

 • JO Door Jacco - 22-04-2024 15:04

  5 / 5

  Mooie kleur en goede verf!

 • RR Door Roij Rob van - 17-04-2024 11:30

  5 / 5

  Top product

  • + Ga zo door
  • - Geen

 • SE Door Sipke - 05-01-2024 19:00

  5 / 5

  Mooie kwaliteit. Streept niet.

 • SS Door Sas - 22-11-2023 19:37

  5 / 5

  Verft goed, dekt goed; aanrader.

 • MV Door Michael vdb - 16-11-2023 09:18

  5 / 5

  Zeer dekkend

  • + Goed

 • BS Door Blanca Scheijen - 12-07-2023 07:32

  5 / 5

  Een heel fijne verf die zich makkelijk laat aanbrengen, snel droog is en een streeploos resultaat oplevert.

  • + mooi resultaat

 • LE Door Lemarcotte - 23-05-2023 21:08

  5 / 5

  Parfait nickel livraison rapide

  • + Tout parfait

 • TM Door tim - 15-04-2023 16:11

  5 / 5

  perfect

 • GF Door Goyvaerts Filip - 01-03-2023 19:34

  5 / 5

  Top verf aanrader!

  • + Geen aanzetten

 • TK Door Theo Kellens - 01-03-2023 10:37

  5 / 5

  prima goed verwerkbaar

 • NE Door NysMarie - 27-02-2023 20:16

  5 / 5

  Dekt goed.

 • FP Door Filip - 17-02-2023 12:47

  5 / 5

  Zeer tevreden over verf, en bediening! Aanrader!

  • + Topverf, onmiddellijke verzending

 • GF Door Goyvaerts Filip - 13-02-2023 22:31

  5 / 5

  Sigma perfect mat besteld, zeer goede verf, gelijk nog 1 besteld. Ook contact gehad met de verkoper, top service !

  • + Topverf

 • JH Door Jennie heeren - 30-01-2023 16:58

  5 / 5

  Heel goed bevallen. Moet wel twee keer over spachelputz.

 • PB Door Paul Bastiaanse - 20-09-2022 16:23

  5 / 5

  Super fijn product welke een streeploos, mat plafond heeft gegeven. Ik beveel dit iedereen aan.

  • + Streeploos
  • + Makkelijk te verwerken

 • S/ Door Sunshine / Petra - 16-06-2022 10:31

  5 / 5

  Nog nooit zo'n fijne verf gehad, trekt helemaal egaal op, geen strepen, geen vlekken. Gewoon perfect!

 • DT Door Dehoorne Tanja - 07-06-2022 08:54

  5 / 5

  zoals de naam zegt: perfect!

 • SF Door Safety for U - 02-03-2022 15:59

  5 / 5

  Doet wat het zegt werkelijk streeploos werken.

  • + Werkt fijn.
  • - Geen

 • ME Door Maartje - 11-11-2021 13:43

  5 / 5

  Zoals de naam al zegt: Perfect! Nog nooit zo makkelijk geschilderd.

 • RG Door Ringo G. - 02-09-2021 08:35

  5 / 5

  Altijd een streeploos resultaat, wie wil dat nou niet? ;-) Erg tevreden

 • MO Door Marco - 02-07-2021 15:57

  5 / 5

  Super verf om te schilderen. We hebben van wit naar donkerblauw geschilderd, in 1x was het al dekkend.

 • BE Door Bouke - 18-05-2021 08:44

  5 / 5

  De beste verf waar ik ooit mee heb gewerkt, schilderen is kinderspel hiermee.

 • EN Door Erwin - 07-04-2021 17:16

  5 / 5

  Ik kan niet anders zeggen dat deze verf echt heel goed is. Alle muren en plafonds zien er super strak uit, heel mooi gezicht op onze nieuw gestucte muren.

 • GS Door G. Schoen - 20-03-2021 10:05

  5 / 5

  PERFECT!

 • CE Door Celine - 10-03-2021 15:14

  5 / 5

  Deze muurverf is echt door iedereen aan te brengen! Het maakt eigenlijk niet uit hoe je het aanbrengt, wat hij droogt telkens weer strak op.

 • RC Door Richard Cardille - 25-02-2021 18:57

  5 / 5

  Zoals jullie al zeggen, echt een top product, geen twijfel mogelijk.

 • PL Door P. Lagendijk - 24-02-2021 17:49

  5 / 5

  De beste muurverf in de markt, als je het mij vraag tenminste. Nadat ik de Sigma Perfect voor het eerst had gebruikt voor een wandje in de slaapkames, heb ik maar gelijk de hele woonkamer ook opgeknapt.

 • JV Door Johan van Vliet - 17-02-2021 14:05

  5 / 5

  Droogt prachtig op. Muren en plafonds helemaal streeploos geschilderd. Dekte ook goed.

 • RV Door Roos van der Meulen - 16-01-2021 12:10

  5 / 5

  Perfect, dat is deze verf inderdaad :) Ik ben totaal geen goede schilder en kreeg altijd weer banen en strepen in mijn schilderwerk. Toen na een beetje zoeken op internet kwam ik bij deze verf terecht, nou echt super! Alle muren zien er top uit.

 • HS Door Hans - 28-12-2020 09:49

  5 / 5

  Zeer fijne muurverf. Dit product is super gemakkelijk te verwerken, zowel met kwast als roller. Streep/baan vrij schilderwerk, een echte aanrader.

 • PR Door Peter - 18-12-2020 15:50

  5 / 5

  Beste muurverf waar ik ooit mee heb geschilderd! Droogt helemaal streeploos. Achteraf had ik nog een kleine beschadiging, ook dit is makkelijk bij te werken.

Alle productvarianten
Sigma Perfect Matt | Matte Muurverf en Plafondverf Bestel nu! EAN Online prijs Jouw voordeel
1 LTR - Wit 8716242926870

26,8632,50

17,7721,50
-34%
2,5 LTR - Wit 8716242926894

63,6076,95

40,9149,50
-36%
5 LTR - Wit 8716242926900

122,27147,95

79,7596,50
-35%
10 LTR - Wit 8716242926917

236,32285,95

140,45169,95
-41%
1 LTR - Kleur 8716242926870

32,6439,50

21,0725,50
-35%
2,5 LTR - Kleur 8716242926894

75,9991,95

49,5559,95
-35%
5 LTR - Kleur 8716242926900

147,07177,95

95,83115,95
-35%
10 LTR - Lichte Kleur 8716242926917

238,43288,50

154,96187,50
-35%
10 LTR - Donkere Kleur 8716242926962

238,43288,50

169,38204,95
-29%
10 LTR - RAL9010 8716242926917

238,43288,50

154,96187,50
-35%

Productomschrijving

Sigma Perfect Matt | Matte Muurverf en Plafondverf

 

Kleur verkeerd gekozen? Wees niet getreurd! Met de Decoprof KiesKleurig Garantie heb je tot 30 dagen na je bestelling de tijd om te besluiten of je kosteloos een andere kleur wil bestellen in de Sigma Perfect Matt. Met deze flexibele service krijgt jouw ruimte uiteindelijk toch de gewenste look! Lees hier meer over de voorwaarden van de Decoprof KiesKleurig Garantie →

Plus- en minpunten van onze muurverfspecialist

 • + Gemakkelijk baan- en streeploos aan te brengen

+ Extra matte uitstraling

+ Makkelijk bij te werken als er een beschadiging op zit

+ Verkrijgbaar in alle lichte en donkere kleuren

 • - Niet geschikt voor buiten

 

Omschrijving

Op zoek naar de beste muur- en plafondverf van het moment? Sigma Perfect Matt is een breed toepasbare verf welke gemakkelijk een streeploos resultaat oplevert. Of nu je dagelijks schildert of nog nooit een kwast hebt aangeraakt, met dit product ben je verzekerd van perfect schilderwerk. Je gebruikt dit product op muren en plafonds in...

Lees de volledige productomschrijving

 

Kleur verkeerd gekozen? Wees niet getreurd! Met de Decoprof KiesKleurig Garantie heb je tot 30 dagen na je bestelling de tijd om te besluiten of je kosteloos een andere kleur wil bestellen in de Sigma Perfect Matt. Met deze flexibele service krijgt jouw ruimte uiteindelijk toch de gewenste look! Lees hier meer over de voorwaarden van de Decoprof KiesKleurig Garantie →

Plus- en minpunten van onze muurverfspecialist

 • + Gemakkelijk baan- en streeploos aan te brengen

+ Extra matte uitstraling

+ Makkelijk bij te werken als er een beschadiging op zit

+ Verkrijgbaar in alle lichte en donkere kleuren

 • - Niet geschikt voor buiten

 

Omschrijving

Op zoek naar de beste muur- en plafondverf van het moment? Sigma Perfect Matt is een breed toepasbare verf welke gemakkelijk een streeploos resultaat oplevert. Of nu je dagelijks schildert of nog nooit een kwast hebt aangeraakt, met dit product ben je verzekerd van perfect schilderwerk. Je gebruikt dit product op muren en plafonds in de:

 • Woonkamer
 • Keuken
 • Hal
 • Slaapkamer
 • Badkamer
 • Overige ruimtes waar een perfecte afwerking gewenst is

De Sigma Perfect Matt is een zeer geliefde muur- en plafondverf voor schilderwerk binnen. De voornaamste reden waarom dit product zo vaak gekozen wordt is vanwege de altijd perfect egale afwerking en het gemak waarmee deze verf kan worden aangebracht. Ben je een stukje vergeten of zit er een beschadiging op de muur? Dat kun je zonder problemen bijwerken met dit product.

Op zoek naar de semi-matte variant? Bekijk hier de Sigma Perfect Semi-Matt. Het voordeel van dit product is dat deze verf beter afwasbaar en reinigbaar is.

 

Waarom Sigma Perfect Matt?

Hieronder laten we je zien waarom kiezen voor dit product de juiste keuze is:

Verkrijgbaar in alle kleuren

Het voordeel van Sigma muurverven is dat ze in alle kleuren te mengen zijn. Kleuren van Sigma, Farrow and Ball, Little Green, Painting the Past en nog veel meer, het is allemaal mogelijk.

Lang behoud van de kleur

Dit product kenmerkt zich door het lange behoud van kleur. Goedkopere muurverven zullen uiteindelijk verkleuren of vergelen, bij deze muurverf gebeurt dit niet en blijft de kleur lang behouden.

Waterdampdoorlatende muurverf

Deze muurverf is waterdampdoorlatend en kan hierdoor ook worden toegepast in de badkamer (met uitzondering van de wanden in het douchegedeelte).

Baan- en streepvrij resultaat

Dankzij de 'Smooth Layer' technologie is het baan- en streepvrij aanbrengen van deze muurverf kinderspel. De verf vloeit mooi en heeft een lange open tijd, ideaal voor bijvoorbeeld plafonds of muren met veel strijklicht.

 

Het aanbrengen van de beste muur- en plafondverf van het moment

De Sigma Perfect Matt is een muur- en plafondverf voor schilderwerk binnen. Dit product is breed toepasbaar, licht reinigbaar en kan worden toegepast in vochtige ruimtes, zoals keukens en badkamers, met uitzondering van het douchegedeelte. Je kan deze verf gebruiken op:

 • Beton
 • Stucwerk
 • Gipsplaten
 • Metselwerk
 • Glasweefsel
 • Glasvlies
 • Bestaande goed hechtende verflagen en structuurpleisters

Let op dat je het product niet op een gesloten ondergrond (bijvoorbeeld verf op terpentinebasis) aanbrengt. De combinatie van een gesloten ondergrond met deze dampdoorlatende muurverf kan bij vochtbelasting tot onthechting leiden. Tot slot vergeelt deze verf niet, hierdoor kan deze muurverf ook goed worden aangebracht in ruimtes waar weinig tot geen daglicht binnenkomt

 

Tips & Tricks voor deze muurverf

Stop niet halverwege: Breng de muurverf vol aan en werk het nat-in-nat verder af. Stop niet halverwege een muur, zo voorkom je strepen en dekkingsverschillen op je muur of plafond.

Zuigende ondergrond, wat nu?: Zuigende ondergronden zijn veelal te vinden in de nieuwbouw. Denk hierbij aan vers gestucte muren of andere oppervlakken zonder enige afwerking. Weet je niet zeker of je een zuigende ondergrond hebt? Dit kan je gemakkelijk controleren door er een natte spons tegenaan te houden. Trekt het water in de muur (vaak donkerverkleuring) dan heb je een zuigende ondergrond. Gebruik in dit geval een voorstrijkmiddel.

Goed afplakken: Zorg dat je dat tape strak aanbrengt en goed nadrukt. Verwijder de tape direct na het schilderen. Als je de tape een langere tijd laat zitten is de kans groot dat bij het verwijderen van de tape je de verflaag beschadigt, de tape scheurt of er lijmlagen achterblijven door indroging. Dat zou zonde zijn van je schilderwerk.

 

Verwerkingscondities

Voor het beste resultaat moet tijdens het aanbrengen en de droging aan de volgende twee voorwaarden worden voldaan:

 • Ondergrond en omgevingstemperatuur tussen de 5°C en 30°C.
 • Er moet goed geventileerd worden tijdens het aanbrengen en drogen van dit product.

 

Ondergrondcondities

De ondergrond moet onbeschadigd (of gerepareerd), draagkrachtig (dus niet vettig, vies of beschimmeld) en droog zijn. Vochtpercentage max. 4%. Vochtpercentage van gipsgebonden ondergronden max. 1%. Heb je geen apparatuur om het vochtpercentage te meten? Zorg er dan voor dat je zeker weet dat de ondergrond goed droog is. Het afwerken van nog niet volledig droge of beschadigde ondergronden kan leiden tot aantasting van de verfkleur (als gevolg van kalkdoorslag) en in het ongunstigste geval tot aantasting van het product. Dit wil je uiteraard voorkomen.

 

Afwerking

Voorbehandeling

 1. Verwijder vet, vuil en schimmel van het te schilderen oppervlak. Ga je beton schilderen, verwijder dan de eventueel aanwezige cementhuid.
 2. Zitten er oneffenheden of beschadigingen op de muur, dan adviseren wij om dit te repareren. Dit kan met de volgende reparatiemiddelen:

Kleine reparaties (max. 2 cm): Progold 2500 Lichtgewicht Vulmiddel.

Grotere reparaties: Progold 2300 Binnenvulmiddel.

Afwerking op steenachtige ondergronden

 1. Zuigende en/of licht poederende ondergronden behandelen met Sigma Sigmafix Universal.
 2. Het oppervlak vervolgens afwerken met twee lagen Sigma Perfect Matt.

Afwerking met glasweefsel- of glasvliessysteem

 1. Zuigende en/of licht poederende ondergronden behandelen met Sigma Sigmafix Universal.
 2. ProGold Glasweefsel of Glasvlies strak en stotend plakken, zoals omschreven in het kenmerkenblad.
 3. Het glasweefsel afwerken met twee lagen Sigma Perfect Matt.

 

In welke kleuren is de Sigma Perfect Matt beschikbaar?

De Sigma Perfect Matt kunnen wij mengen in alle kleuren. Hierbij kun je denken aan:

 • 100% wit

Bij de witte variant van dit product wordt geen mengpasta toegevoegd. Dit betekent dat deze verf volledig wit is.

 • Lichte kleuren

Hierbij kun je denken aan populaire kleuren als RAL9003, RAL9010 of RAL9016. Maar ook andere kleuren van onder andere Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product.

 • Donkere kleuren

Bekende kleuren als RAL7016, RAL7021 en RAL9005 kunnen worden gemengd in deze verf. Ook andere bekende kleuren van merken als Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product.

 

Hoe bestel ik een kleur?

Wil je een kleur toevoegen aan de verf? Selecteer dan een van de productvarianten op deze productpagina met de titel 'Lichte kleur' of 'Donkere kleur' erin. Op het moment dat je een van beide varianten selecteert, komt onze speciale kleurenkiezer tevoorschijn. Via deze kleurenkiezer selecteer of zoek je eenvoudig de kleur die jij wilt. Staat jouw kleur er niet tussen? Geen probleem, vul jouw kleur dan handmatig in onder 'Gewenste kleur niet gevonden?', en wij gaan ermee aan de slag voor jou.

 

Decoprof staat voor je klaar

Heb je vragen over dit product of wil je een advies ontvangen over de toepassing of de kleur? Je kunt altijd vrijblijvend contact op nemen met een van onze specialisten. We helpen je graag. Wij zullen er daarnaast alles aan doen om de artikelen zo snel mogelijk bij jou te leveren. Ook profiteer je bij ons van gratis verzending bij besteding boven de €50,-.

Specificaties

Specificaties voor: Perfect Matt | Matte Muurverf en Plafondverf

  Dit geeft de kwaliteit van dit product aan. Wij hanteren drie verschillende gradaties:
  Doe-het-zelf - Laagste kwaliteit
  Standaard - Middel kwaliteit
  Professioneel - Hoogste kwaliteit
 • Kwaliteit Professioneel
 • Lijn Sigma Perfect
 • Type verf Muur- en plafondverf
 • Dit geeft aan hoe mat of glanzend deze verf is.
  Laagst mogelijke glansgraad: Extra mat
  Hoogst mogelijke glansgraad: Hoogglans
 • Glanstype Extra mat
 • Geeft aan of het product geschikt is voor gebruik binnenshuis, buitenshuis of allebei.
 • Binnen/Buiten Binnen
 • Dit geeft aan hoeveel vierkante meter je kunt schilderen met 1 liter verf. Het rendement is sterk afhankelijk van:
  - Zuiging van de ondergrond
  - Aangebrachte laagdikte
 • Rendement 8-11 m²/liter
 • De droogtijd is de tijd die het product nodig heeft om stofdroog te worden. Dit betekent dat er geen stof meer aan de natte toplaag zal hechten. De tijdsduur is sterk afhankelijk van de ondergrond- en omgevingstemperatuur.
 • Droogtijd 1 uur
 • Geeft aan na hoeveel tijd het product overschilderbaar is. De droogtijd is sterk afhankelijk van de temperatuur. Bij lage temperaturen zal het product een langere droogtijd hebben, bij hoge temperaturen is de droogtijd korter.
 • Overschilderbaar na 4 uur
 • Dit zijn de gereedschappen die wij adviseren om het product mee aan te brengen.
 • Verwerkingsmethode Texkwasten, Muurverfrollers
 • Met deze verfrol krijg je het beste resultaat.
  Verftip: Een goede kwaliteit verfrol maakt een groot verschil. Met de juiste verfrol breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan op de de muur.
 • Aanbevolen verfroller ProGold Verfrol Ultra Finish
 • Met deze kwast krijg je het beste resultaat.
  Tip van onze productspecialisten: Een goede kwaliteit kwast maakt een groot verschil. Met de juiste kwast breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan op de de muur.
 • Aanbevolen kwast Progold Texkwast Classic 7960
 • De minimale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als je buiten gaat schilderen kan het na nachtvorst langer duren voordat je kunt starten met de klus.
 • Minimale verwerkingstemperatuur 5°C
 • De maximale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als de zon op de te behandelen ondergrond staat, kan de ondergrond warmer zijn dan de buitentemperatuur.
 • Maximale verwerkingstemperatuur 30°C
 • Dit is de grondstof waaruit dit product voornamelijk bestaat. Daarnaast zijn er ook nog andere grondstoffen nodig om tot het eindproduct te komen.
 • Verfbasis Acrylaatdispersie
 • Documenten Kenmerkenblad

Reviews

Gebruikers beoordelingen 5 / 5 Reviews: (32)

 • NO Door Nico - 27-04-2024 14:36

  5 / 5

  Dekt goed en makkelijk verwerkbaar! Goede matte verf, prima product!

 • JO Door Jacco - 22-04-2024 15:04

  5 / 5

  Mooie kleur en goede verf!

 • RR Door Roij Rob van - 17-04-2024 11:30

  5 / 5

  Top product

  • + Ga zo door
  • - Geen

 • SE Door Sipke - 05-01-2024 19:00

  5 / 5

  Mooie kwaliteit. Streept niet.

 • SS Door Sas - 22-11-2023 19:37

  5 / 5

  Verft goed, dekt goed; aanrader.

 • MV Door Michael vdb - 16-11-2023 09:18

  5 / 5

  Zeer dekkend

  • + Goed

 • BS Door Blanca Scheijen - 12-07-2023 07:32

  5 / 5

  Een heel fijne verf die zich makkelijk laat aanbrengen, snel droog is en een streeploos resultaat oplevert.

  • + mooi resultaat

 • LE Door Lemarcotte - 23-05-2023 21:08

  5 / 5

  Parfait nickel livraison rapide

  • + Tout parfait

 • TM Door tim - 15-04-2023 16:11

  5 / 5

  perfect

 • GF Door Goyvaerts Filip - 01-03-2023 19:34

  5 / 5

  Top verf aanrader!

  • + Geen aanzetten

 • TK Door Theo Kellens - 01-03-2023 10:37

  5 / 5

  prima goed verwerkbaar

 • NE Door NysMarie - 27-02-2023 20:16

  5 / 5

  Dekt goed.

 • FP Door Filip - 17-02-2023 12:47

  5 / 5

  Zeer tevreden over verf, en bediening! Aanrader!

  • + Topverf, onmiddellijke verzending

 • GF Door Goyvaerts Filip - 13-02-2023 22:31

  5 / 5

  Sigma perfect mat besteld, zeer goede verf, gelijk nog 1 besteld. Ook contact gehad met de verkoper, top service !

  • + Topverf

 • JH Door Jennie heeren - 30-01-2023 16:58

  5 / 5

  Heel goed bevallen. Moet wel twee keer over spachelputz.

 • PB Door Paul Bastiaanse - 20-09-2022 16:23

  5 / 5

  Super fijn product welke een streeploos, mat plafond heeft gegeven. Ik beveel dit iedereen aan.

  • + Streeploos
  • + Makkelijk te verwerken

 • S/ Door Sunshine / Petra - 16-06-2022 10:31

  5 / 5

  Nog nooit zo'n fijne verf gehad, trekt helemaal egaal op, geen strepen, geen vlekken. Gewoon perfect!

 • DT Door Dehoorne Tanja - 07-06-2022 08:54

  5 / 5

  zoals de naam zegt: perfect!

 • SF Door Safety for U - 02-03-2022 15:59

  5 / 5

  Doet wat het zegt werkelijk streeploos werken.

  • + Werkt fijn.
  • - Geen

 • ME Door Maartje - 11-11-2021 13:43

  5 / 5

  Zoals de naam al zegt: Perfect! Nog nooit zo makkelijk geschilderd.

 • RG Door Ringo G. - 02-09-2021 08:35

  5 / 5

  Altijd een streeploos resultaat, wie wil dat nou niet? ;-) Erg tevreden

 • MO Door Marco - 02-07-2021 15:57

  5 / 5

  Super verf om te schilderen. We hebben van wit naar donkerblauw geschilderd, in 1x was het al dekkend.

 • BE Door Bouke - 18-05-2021 08:44

  5 / 5

  De beste verf waar ik ooit mee heb gewerkt, schilderen is kinderspel hiermee.

 • EN Door Erwin - 07-04-2021 17:16

  5 / 5

  Ik kan niet anders zeggen dat deze verf echt heel goed is. Alle muren en plafonds zien er super strak uit, heel mooi gezicht op onze nieuw gestucte muren.

 • GS Door G. Schoen - 20-03-2021 10:05

  5 / 5

  PERFECT!

 • CE Door Celine - 10-03-2021 15:14

  5 / 5

  Deze muurverf is echt door iedereen aan te brengen! Het maakt eigenlijk niet uit hoe je het aanbrengt, wat hij droogt telkens weer strak op.

 • RC Door Richard Cardille - 25-02-2021 18:57

  5 / 5

  Zoals jullie al zeggen, echt een top product, geen twijfel mogelijk.

 • PL Door P. Lagendijk - 24-02-2021 17:49

  5 / 5

  De beste muurverf in de markt, als je het mij vraag tenminste. Nadat ik de Sigma Perfect voor het eerst had gebruikt voor een wandje in de slaapkames, heb ik maar gelijk de hele woonkamer ook opgeknapt.

 • JV Door Johan van Vliet - 17-02-2021 14:05

  5 / 5

  Droogt prachtig op. Muren en plafonds helemaal streeploos geschilderd. Dekte ook goed.

 • RV Door Roos van der Meulen - 16-01-2021 12:10

  5 / 5

  Perfect, dat is deze verf inderdaad :) Ik ben totaal geen goede schilder en kreeg altijd weer banen en strepen in mijn schilderwerk. Toen na een beetje zoeken op internet kwam ik bij deze verf terecht, nou echt super! Alle muren zien er top uit.

 • HS Door Hans - 28-12-2020 09:49

  5 / 5

  Zeer fijne muurverf. Dit product is super gemakkelijk te verwerken, zowel met kwast als roller. Streep/baan vrij schilderwerk, een echte aanrader.

 • PR Door Peter - 18-12-2020 15:50

  5 / 5

  Beste muurverf waar ik ooit mee heb geschilderd! Droogt helemaal streeploos. Achteraf had ik nog een kleine beschadiging, ook dit is makkelijk bij te werken.

Alle productvarianten

Alle productvarianten
Sigma Perfect Matt | Matte Muurverf en Plafondverf Bestel nu! EAN Online prijs Jouw voordeel
1 LTR - Wit 8716242926870

26,8632,50

17,7721,50
-34%
2,5 LTR - Wit 8716242926894

63,6076,95

40,9149,50
-36%
5 LTR - Wit 8716242926900

122,27147,95

79,7596,50
-35%
10 LTR - Wit 8716242926917

236,32285,95

140,45169,95
-41%
1 LTR - Kleur 8716242926870

32,6439,50

21,0725,50
-35%
2,5 LTR - Kleur 8716242926894

75,9991,95

49,5559,95
-35%
5 LTR - Kleur 8716242926900

147,07177,95

95,83115,95
-35%
10 LTR - Lichte Kleur 8716242926917

238,43288,50

154,96187,50
-35%
10 LTR - Donkere Kleur 8716242926962

238,43288,50

169,38204,95
-29%
10 LTR - RAL9010 8716242926917

238,43288,50

154,96187,50
-35%

Recent bekeken

 • Sigma Perfect Matt

  Bestseller

  34% Korting

  Tip van de schilder | Matte plafond- en muurverf | Gemakkelijk streeploos aan te brengen

  Deliverytime

  26,8632,50 17,77 21,50

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »