BTW
0
0
Op werkdagen voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
Klanten geven Decoprof een 9,3
Meer dan 115 jaar kennis en ervaring
Populaire kleuren
Let op: Kleuren op het beeldscherm dienen ter inspiratie en kunnen afwijken van de kleur van het gemengde product.
Color Preview 1
Color Preview 2

Caparol Capatex Mat S1+ | Matte Muurverf en Plafondverf - 1,25 LTR - Wit

35% Korting

Productomschrijving

Plus- en minpunten van onze muurverfspecialist

 • + Gemakkelijk baan- en streeploos aan te brengen

+ Bestand tegen met water te verdunnen, kleurloze desinfecterende middelen

+ Goed te reinigen, ook bij donkere kleuren

+ Verkrijgbaar in nagenoeg alle kleuren

 • -Niet geschikt voor buiten

 

Omschrijving

Ben jij op zoek naar matte verf die altijd streeploos opdroogt en hierdoor ideaal voor muren en plafonds? Caparol Capatex Mat S1+ is een extreem matte, hoogwaardige verf die ongevoelig is voor strijklicht en altijd baan- en streeploos opdroogt. Dit product is toepasbaar op vrijwel alle ondergronden en dekt in de meeste gevallen in één keer. Daarnaast is deze verf goed bij te werken zonder dat dit zichtbaar is. Eenmaal uitgehard is de verflaag bestand tegen met water te verdunnen desinfecteermiddelen en is het oppervlak goed te reinigen, zelfs bij donkere kleuren. Je gebruikt dit product op muren en plafonds in ...

Plus- en minpunten van onze muurverfspecialist

 • + Gemakkelijk baan- en streeploos aan te brengen

+ Bestand tegen met water te verdunnen, kleurloze desinfecterende middelen

+ Goed te reinigen, ook bij donkere kleuren

+ Verkrijgbaar in nagenoeg alle kleuren

 • -Niet geschikt voor buiten

 

Omschrijving

Ben jij op zoek naar matte verf die altijd streeploos opdroogt en hierdoor ideaal voor muren en plafonds? Caparol Capatex Mat S1+ is een extreem matte, hoogwaardige verf die ongevoelig is voor strijklicht en altijd baan- en streeploos opdroogt. Dit product is toepasbaar op vrijwel alle ondergronden en dekt in de meeste gevallen in één keer. Daarnaast is deze verf goed bij te werken zonder dat dit zichtbaar is. Eenmaal uitgehard is de verflaag bestand tegen met water te verdunnen desinfecteermiddelen en is het oppervlak goed te reinigen, zelfs bij donkere kleuren. Je gebruikt dit product op muren en plafonds in de:

 • Woonkamer
 • Keuken
 • Hal
 • Slaapkamer
 • Badkamer
 • Kelder
 • Overige ruimtes waar een perfecte afwerking gewenst is

Dit is een professioneel product maar kan vanwege de gemakkelijke verwerking ook worden toegepast door doe-het-zelvers die gaan voor een professioneel schilderresultaat.

 

Waarom Caparol Capatex Mat S1+?

Hieronder laten we je zien waarom kiezen voor dit product de juiste keuze is:

Verkrijgbaar in alle kleuren

Het voordeel van Caparol muurverven is dat ze in nagenoeg alle kleuren te mengen zijn. Kleuren van Caparol, Sigma, Sikkens, Flexa, Farrow and Ball, Little Green, Painting the Past en nog veel meer, het is allemaal mogelijk.

Baan- en streepvrij resultaat

Het baan- en streepvrij aanbrengen van deze muurverf kinderspel. De verf vloeit mooi en heeft een lange open tijd, ideaal voor bijvoorbeeld plafonds of muren met veel strijklicht.

Goed afneembare muurverf

Een vlek op de muur? Geen enkel probleem! Met een licht vochtige doek verwijder je dit eenvoudig van de muur.

Zeer goede dekking

De muurverf heeft een zeer goede dekking. Wel adviseren wij op een onbehandelde ondergrond om 2 lagen aan te brengen. 1 laag is onvoldoende voor een goede bescherming.

 

Het aanbrengen van deze hoogwaardige binnenmuurverf

Caparol Capatex Mat S1+ is extreem matte, hoogwaardige binnenmuurverf met een hoge dekkracht. Dit product is goed toe te passen in ruimten met strijklicht en is geschikt als matte afwerking op diverse ondergronden. Dit product staat bekend om de veelzijdig toe te passen eigenschappen en gemakkelijke verwerking. Deze muur- en plafondverf wordt vaak ingezet voor het afwerken van steenachtighe oppervlakken, zoals

 • Stucwerk
 • Minerale pleisterlagen
 • Gipspleisters
 • Gipsbouwplaten
 • Gipskartonplaten
 • Beton
 • Cellenbeton
 • Kalkzandsteen
 • Baksteen
 • Bestaande verflagen

Verwerking van dit product kan met een kwast, roller of airless-spuitapparatuur bij temperaturen tussen de 5°C en 30°C. Om aanzetten te voorkomen moet nat-in-nat en zonder onderbrekingen worden gewerkt. Briljante, intensieve kleuren, bijvoorbeeld geel, oranje, rood enz. hebben een gering dekvermogen. Het is bij deze kleuren daarom aanbevolen een vergelijkbare, dekkende, op wit gebaseerde, pastelkleur voor te strijken als beginlaag. Eventueel kan een tweede deklaag nodig zijn. Product goed roeren voor gebruik.

 

Tips & Tricks voor deze muurverf

 1. Breng de muurverf nat-in-nat aan op het te behandelen oppervlak en stop niet halverwege een muur. Zo voorkom je strepen en dekkingsverschillen op het behandelde oppervlak.
 2. Zuigende ondergronden zijn veelal te vinden in de nieuwbouw. Denk hierbij aan vers gestucte muren of andere oppervlakken zonder enige afwerking. Weet je niet zeker of je een zuigende ondergrond hebt? Dit kan je gemakkelijk controleren door er een natte spons tegenaan te houden. Trekt het water in de muur (vaak donkerverkleuring) dan heb je een zuigende ondergrond. Gebruik in dit geval een voorstrijkmiddel.
 3. Zorg dat je dat tape strak aanbrengt en goed nadrukt. Verwijder de tape direct na het schilderen. Als je de tape een langere tijd laat zitten is de kans groot dat bij het verwijderen van de tape je de verflaag beschadigd, de tape scheurt of er lijmlagen achterblijven door indroging. Dat zou zonde zijn van je schilderwerk.

 

Verwerkingscondities

 • De ondergrond dient winddroog te zijn. Vuil, vet, schimmels en niet goed hechtende verflagen verwijderen. Krijtende lagen zo goed mogelijk verwijderen.
 • Minimaal 5°C voor omgeving en ondergrond tijdens verwerking en droogfase. Lagere temperaturen en hogere luchtvochtigheid verlengen de droogtijd.

 

Voorbereiding van de ondergrond

Minerale pleisterlagen

 • Draagkrachtige, normaal zuigende pleisterlagen zonder voorbehandeling schilderen. Poreuze, zanderige of zuigende pleisterlagen voorstrijken met Caparol Capatex Fix Thix.

Gipspleisters

 • Voorstrijken met de Caparol Capasil Primer. Eventueel op de gipspleiset aanwezige sinterhuid en scharen afschuren. Het oppervlak stofvrij maken en impregneren met de Caparol Capatex Fix This, zonodig tot max. 20% met water verdund.

Gipsbouwplaten

 • Zuigende platen voorstrijken met de Caparol Capatex Fix Thix. Op sterk verdichte, gladde platen een voorstrijklaag aanbrengen met de Caparol Capasil Primer.

Gipskartonplaten

 • Eventueel aanwezige scharen afslijpen. Het oppervlak stofvrij maken. Zachte gipsreparaties impregneren met de Caparol Capatex Fix This, zonodig tot max 20% met water verdund. Totale ondergrond voorstrijken met de Caparol Capasil Primer of Caparol Capatex Fix This. Platen met in water oplosbare bestanddelen die verkleuren impregneren met de Caparol Isogrund Ultra.

Beton

 • Eventueel aanwezige resten van ontkistingsmiddelen verwijderen.

Cellenbeton

 • Voorstrijken met de Caparol Capatex Fix Thix.

Kalkzandsteen of baksteen

 • Zonder voorbehandeling schilderen.

Goed hechtende verflagen

 • Matte, matig zuigende oppervlakken zonder voorstrijken schilderen. Glanzende oppervlakken en laklagen opruwen, reinigen en voorstrijken met Caparol Capatex Primer.

Niet goed hechtende verflagen

 • Niet goed hechtende lak-, dispersieverf- of kunstharssierpleisterlagen geheel verwijderen. Op zwak zuigende, gladde oppervlakken een voorstrijklaag aanbrengen met de Caparol Capasil Primer. Op zuigende, zanderige of poreuze oppervlakken een voorstrijklaag aanbrengen met de Caparol Capatex Fix Thix. Niet goed hechtende minerale verflagen mechanisch verwijderen, het oppervlak stofvrij maken en impregneren met de Caparol Capatex Fix Thix, zonodig tot max. 20 % met water verdund.

Behang

 •  Zonder voorbehandeling schilderen.

 

Afwerking

 • In de meeste gevallen volstaan één laag van de Caparol Capatex Mat S1+, onverdund of verdund met maximaal 5% water. Mocht je nog niet de gewenste dekking hebben bereikt dan kan je na droging nog een laag aanbrengen.

 

In welke kleuren is de Caparol Capatex Mat S1+ beschikbaar?

De Caparol Capatex Mat S1+ kunnen wij mengen in alle kleuren. Hierbij kun je denken aan:

 • 100% wit

Bij de witte variant van dit product wordt geen mengpasta toegevoegd. Dit betekent dat deze verf volledig wit is.

 • Lichte kleuren

Hierbij kun je denken aan populaire kleuren als RAL9003, RAL9010 of RAL9016. Maar ook andere kleuren van onder andere Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product.

 • Donkere kleuren

Bekende kleuren als RAL7016, RAL7021 en RAL9005 kunnen worden gemengd in deze verf. Ook andere bekende kleuren van merken als Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product.

 

Hoe bestel ik een kleur?

Wil je een kleur toevoegen aan de verf? Selecteer dan een van de productvarianten op deze productpagina met de titel 'Lichte kleur' of 'Donkere kleur' erin. Op het moment dat je een van beide varianten selecteert, komt onze speciale kleurenkiezer tevoorschijn. Via deze kleurenkiezer selecteer of zoek je eenvoudig de kleur die jij wilt. Staat jouw kleur er niet tussen? Geen probleem, vul jouw kleur dan handmatig in onder 'Gewenste kleur niet gevonden?', en wij gaan ermee aan de slag voor jou.

 

Decoprof staat voor je klaar

Heb je vragen over dit product of wil je een advies ontvangen over de toepassing of de kleur? Je kunt altijd vrijblijvend contact op nemen met een van onze specialisten. We helpen je graag. Wij zullen er daarnaast alles aan doen om de artikelen zo snel mogelijk bij jou te leveren. Ook profiteer je bij ons van gratis verzending bij besteding boven de €50,-.

Productspecificaties

Dit geeft de kwaliteit van dit product aan. Wij hanteren drie verschillende gradaties:
Doe-het-zelf - Laagste kwaliteit
Standaard - Middel kwaliteit
Professioneel - Hoogste kwaliteit
Kwaliteit
Professioneel
Lijn Caparol Capatex
Type verf Muur- en plafondverf
Dit geeft aan hoe mat of glanzend deze verf is.
Laagst mogelijke glansgraad: Extra mat
Hoogst mogelijke glansgraad: Hoogglans
Glanstype
Extra mat
Geeft aan of het product geschikt is voor gebruik binnenshuis, buitenshuis of allebei.
Binnen/Buiten
Binnen
Dit geeft aan hoeveel vierkante meter je kunt schilderen met 1 liter verf. Het rendement is sterk afhankelijk van:
- Zuiging van de ondergrond
- Aangebrachte laagdikte
Rendement
5 - 6 m²/liter
De droogtijd is de tijd die het product nodig heeft om stofdroog te worden. Dit betekent dat er geen stof meer aan de natte toplaag zal hechten. De tijdsduur is sterk afhankelijk van de ondergrond- en omgevingstemperatuur.
Droogtijd
4 uur
Geeft aan na hoeveel tijd het product overschilderbaar is. De droogtijd is sterk afhankelijk van de temperatuur. Bij lage temperaturen zal het product een langere droogtijd hebben, bij hoge temperaturen is de droogtijd ko
Overschilderbaar na
5 uur
Dit zijn de gereedschappen die wij adviseren om het product mee aan te brengen.
Verwerkingsmethode
Texkwasten, Muurverfrollers
De minimale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
Let op: Als je buiten gaat schilderen kan het na nachtvorst langer duren voordat je kunt starten met de klus.
Minimale verwerkingstemperatuur
5°C
De maximale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
Let op: Als de zon op de te behandelen ondergrond staat, kan de ondergrond warmer zijn dan de buitentemperatuur.
Maximale verwerkingstemperatuur
30°C
Dit is de grondstof waaruit dit product voornamelijk bestaat. Daarnaast zijn er ook nog andere grondstoffen nodig om tot het eindproduct te komen.
Verfbasis
Watergedragen
Met deze verfrol krijg je het beste resultaat.
Verftip: Een goede kwaliteit verfrol maakt een groot verschil. Met de juiste verfrol breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan op de de muur.
Aanbevolen verfroller
ProGold Verfrol Tex
Met deze kwast krijg je het beste resultaat.
Tip van onze productspecialisten: Een goede kwaliteit kwast maakt een groot verschil. Met de juiste kwast breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan op de de mu
Aanbevolen kwast
Progold Texkwast Classic 7960
Met deze afplaktape maak je het makkelijkst strakke lijnen en loopt er geen verf onderdoor.
Aanbevolen afplaktape
HPX Tapes Masking Tape 4400 Oranje 50 mtr
Documenten Kenmerkblad
Artikelnummer 4088500183-0000
SKU 110-G3006410-1125
EAN 4002382038936
Gewicht 100

Reviews

5 / 5Based on 12 reviews
 • 5 / 5
  Gepost door: Kaj op 15 Mei 2024

  Superverf, dekt ineens en droog mooi streeploos op.

 • 5 / 5
  Gepost door: KATHLEEN GRYSON op 29 Februari 2024

  HET PRODUCT IS ZEKER OK

  • +GOEIE KWALITEIT EN PRIJS
 • 5 / 5
  Gepost door: Mouse op 25 December 2023

  Fijne verf en vlugge bezorging. De verf laat zich gemakkelijk verwerken.

  • +Fijn verf
  • -Geen
Schrijf je eigen review

Recent bekeken

35% Korting

Caparol Capatex Mat S1+
Caparol Capatex Mat S1+

Matte muurverf en plafondverf | Binnen | Kwaliteit prof. | Ongevoelig voor strijklicht

40,31 26,20 Incl. BTW
Toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »