Sikkens Alpha Projecttex | Matte Muurverf - 10 LTR

163,99 102,49

Sikkens Alpha Projecttex | Matte Muurverf - 10 LTR

Sikkens Alpha Projecttex | Matte Muurverf

 

Kleur verkeerd gekozen? Wees niet getreurd! Met de Decoprof KiesKleurig Garantie heb je tot 30 dagen na je bestelling de tijd om te besluiten of je kosteloos een andere kleur wil bestellen in de Sikkens Alpha Projecttex. Met deze flexibele service krijgt jouw ruimte uiteindelijk toch de gewenste look! Lees hier meer over de voorwaarden van de Decoprof KiesKleurig Garantie →

Plus- en minpunten van onze muurverfspecialist

 • + Goede prijs / kwaliteit verhouding

+ Gemakkelijk aan te brengen door elk niveau klusser

+ Verkrijgbaar in alle lichte en donkere kleuren

 • - Niet geschikt voor de badkamer

 

Omschrijving

Als je op zoek bent naar een goede verf voor je woning dan is Sikkens Alpha Projecttex de perfecte keuze. Deze goed dekkende binnenmuurverf is zeer geschikt voor binnen en wordt veelal gebruik op glasweefsel. Glasweefselbehang wordt vaak ingezet in nieuwbouwwoningen om zet- en krimpscheuren te verbergen. Je past deze verf onder andere toe op muren en plafonds in...

Lees de volledige productomschrijving

 

Kleur verkeerd gekozen? Wees niet getreurd! Met de Decoprof KiesKleurig Garantie heb je tot 30 dagen na je bestelling de tijd om te besluiten of je kosteloos een andere kleur wil bestellen in de Sikkens Alpha Projecttex. Met deze flexibele service krijgt jouw ruimte uiteindelijk toch de gewenste look! Lees hier meer over de voorwaarden van de Decoprof KiesKleurig Garantie →

Plus- en minpunten van onze muurverfspecialist

 • + Goede prijs / kwaliteit verhouding

+ Gemakkelijk aan te brengen door elk niveau klusser

+ Verkrijgbaar in alle lichte en donkere kleuren

 • - Niet geschikt voor de badkamer

 

Omschrijving

Als je op zoek bent naar een goede verf voor je woning dan is Sikkens Alpha Projecttex de perfecte keuze. Deze goed dekkende binnenmuurverf is zeer geschikt voor binnen en wordt veelal gebruik op glasweefsel. Glasweefselbehang wordt vaak ingezet in nieuwbouwwoningen om zet- en krimpscheuren te verbergen. Je past deze verf onder andere toe op muren en plafonds in de:

 • Woonkamer
 • Slaapkamer
 • Werkkamer
 • Keuken

Met deze verf breng je een mooie, zeer matte kleur aan op je muren en plafonds. Je brengt de verf gemakkelijk aan op een goede laagdikte en bereikt eenvoudig een prachtig resultaat. Dit product is na 1 uur al stofdroog en na 5 uur overschilderbaar.

 

Waarom Sikkens Alpha Projecttex

Speciaal voor nieuwebouw- en renovatieprojecten: Deze alleskunner is speciaal ontwikkeld voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. De muurverf is inzetbaar in diverse ruimtes binnenshuis, zoals de woonkamer, hal, keuken en slaapkamer.

Goed verbruik: Met deze verf behaal je gemakkelijk 9 tot 11 m2 per liter. Ideaal dus voor grote klussen waarbij je veel verf nodig hebt.

Gemakkelijk verwerkbaar: Ondanks het professionele karakter van dit product kun je het gemakkelijk gebruiken als doe-het-zelver. Dat komt omdat dit product goed dekt en fijn uitvloeit over de muur.

Niet vergelend: Dit product zal niet vergelen wanneer je het in ruimtes aan brengt waar weinig tot geen daglicht binnen komt.

 

Het aanbrengen van deze all-round muur- en plafondverf

Sikkens Alpha Projecttex muurverf is zeer geschikt voor grootschalige projecten. Enerzijds vanwege zijn goede eigenschappen, anderzijds vanwege de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Dit is een watergedragen product welke je kan toepassen op:

 • Papierbehang
 • Glasweefsel
 • Beton
 • Schuur- en pleisterwerk
 • Metselwerk
 • Gips- en boardplaten
 • Houtwolcementplaten

Let op dat je het product niet op een gesloten ondergrond (bijvoorbeeld verf op terpentinebasis) aanbrengt. De combinatie van een gesloten ondergrond met deze dampdoorlatende muurverf kan bij vochtbelasting tot onthechting leiden. Verwerking van deze verf gaat met een kwast, roller of airless spray bij temperaturen tussen de 5°C en 30°C. Deze verf is gebruiksklaar, goed roeren voor gebruik.

 

Tips & Tricks voor deze muurverf

Stop niet halverwege: Breng de muurverf vol aan en werk het nat-in-nat verder af. Stop niet halverwege een muur, zo voorkom je strepen en dekkingsverschillen op je muur of plafond.

Zuigende ondergrond, wat nu?: Zuigende ondergronden zijn veelal te vinden in de nieuwbouw. Denk hierbij aan vers gestucte muren of andere oppervlakken zonder enige afwerking. Weet je niet zeker of je een zuigende ondergrond hebt? Dit kan je gemakkelijk controleren door er een natte spons tegenaan te houden. Trekt het water in de muur (vaak donkerverkleuring) dan heb je een zuigende ondergrond. Gebruik in dit geval een de Sikkens Alpha Superfix Interior & Exterior.

Goed afplakken: Zorg dat je dat tape strak aanbrengt en goed nadrukt. Verwijder de tape direct na het schilderen. Als je de tape een langere tijd laat zitten is de kans groot dat bij het verwijderen van de tape je de verflaag beschadigt, de tape scheurt of er lijmlagen achterblijven door indroging. Dat zou zonde zijn van je schilderwerk.

 

Verwerkingscondities

Voor het beste resultaat moet tijdens het aanbrengen en de droging aan de volgende twee voorwaarden worden voldaan:

 • Ondergrond en omgevingstemperatuur tussen de 5°C en 30°C.
 • Er moet goed geventileerd worden tijdens het aanbrengen en drogen van dit product.

 

Ondergrondcondities

De ondergrond moet onbeschadigd (of gerepareerd), draagkrachtig (dus niet vettig, vies of beschimmeld) en droog zijn. Vochtpercentage max. 4%. Vochtpercentage van gipsgebonden ondergronden max. 1%. Heb je geen apparatuur om het vochtpercentage te meten? Zorg er dan voor dat je zeker weet dat de ondergrond goed droog is. Het afwerken van nog niet volledig droge of beschadigde ondergronden kan leiden tot aantasting van de verfkleur (als gevolg van kalkdoorslag) en in het ongunstigste geval tot aantasting van het product. Dit wil je uiteraard voorkomen.

 

Afwerking

Voorbehandeling

 1. Verwijder vet, vuil en schimmel van het te schilderen oppervlak. Ga je beton schilderen, verwijder dan de eventueel aanwezige cementhuid.
 2. Zitten er oneffenheden of beschadigingen op de muur, dan adviseren wij om dit te repareren. Dit kan met de volgende reparatiemiddelen:

Kleine reparaties (max. 2 cm): Progold 2500 Lichtgewicht Vulmiddel.

Grotere reparaties: Progold 2300 Binnenvulmiddel.

Afwerking op steenachtige ondergronden

 1. Zuigende en/of licht poederende ondergronden fixeren met een voorstrijkmiddel (bijv. Sikkens Alpha Superfix Interior & Exterior of de Sikkens Alpha Primer).
 2. Het oppervlak vervolgens afwerken met twee lagen Sikkens Alpha Projecttex.

Afwerking met glasweefsel- of glasvliessysteem

 1. Zuigende en/of licht poederende ondergronden fixeren met een voorstrijkmiddel (bijv. Sikkens Alpha Superfix Interior & Exterior of de Sikkens Alpha Primer).
 2. Glasweefsel of Glasvlies strak en stotend plakken, zoals omschreven in het kenmerkenblad.
 3. Het glasweefsel afwerken met twee lagen Sikkens Alpha Projecttex.

 

In welke kleuren is de Sikkens Alpha Projecttex beschikbaar?

De Sikkens Alpha Projecttex kunnen wij mengen in alle kleuren. Hierbij kun je denken aan:

 • 100% wit

Bij de witte variant van dit product wordt geen mengpasta toegevoegd. Dit betekent dat deze verf volledig wit is.

 • Lichte kleuren

Hierbij kun je denken aan populaire kleuren als RAL9003, RAL9010 of RAL9016. Maar ook andere kleuren van onder andere Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product.

 • Donkere kleuren

Bekende kleuren als RAL7016, RAL7021 en RAL9005 kunnen worden gemengd in deze verf. Ook andere bekende kleuren van merken als Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product.

 

Hoe bestel ik een kleur?

Wil je een kleur toevoegen aan de verf? Selecteer dan een van de productvarianten op deze productpagina met de titel 'Lichte kleur' of 'Donkere kleur' erin. Op het moment dat je een van beide varianten selecteert, komt onze speciale kleurenkiezer tevoorschijn. Via deze kleurenkiezer selecteer of zoek je eenvoudig de kleur die jij wilt. Staat jouw kleur er niet tussen? Geen probleem, vul jouw kleur dan handmatig in onder 'Gewenste kleur niet gevonden?', en wij gaan ermee aan de slag voor jou.

 

Decoprof staat voor je klaar

Heb je vragen over dit product of wil je een advies ontvangen over de toepassing of de kleur? Je kunt altijd vrijblijvend contact op nemen met een van onze specialisten. We helpen je graag. Wij zullen er daarnaast alles aan doen om de artikelen zo snel mogelijk bij jou te leveren. Ook profiteer je bij ons van gratis verzending bij besteding boven de €50,-.

Specificaties voor: Alpha Projecttex | Matte Muurverf

  Dit geeft de kwaliteit van dit product aan. Wij hanteren drie verschillende gradaties:
  Doe-het-zelf - Laagste kwaliteit
  Standaard - Middel kwaliteit
  Professioneel - Hoogste kwaliteit
 • Kwaliteit Professioneel
 • Lijn Sikkkens Alpha
 • Type verf Muurverf
 • Dit geeft aan hoe mat of glanzend deze verf is.
  Laagst mogelijke glansgraad: Extra mat
  Hoogst mogelijke glansgraad: Hoogglans
 • Glanstype Mat
 • Geeft aan of het product geschikt is voor gebruik binnenshuis, buitenshuis of allebei.
 • Binnen/Buiten Binnen
 • Dit geeft aan hoeveel vierkante meter je kunt schilderen met 1 liter verf. Het rendement is sterk afhankelijk van:
  - Zuiging van de ondergrond
  - Aangebrachte laagdikte
 • Rendement 9-11 m²/liter
 • De droogtijd is de tijd die het product nodig heeft om stofdroog te worden. Dit betekent dat er geen stof meer aan de natte toplaag zal hechten. De tijdsduur is sterk afhankelijk van de ondergrond- en omgevingstemperatuur.
 • Droogtijd 1 uur
 • Geeft aan na hoeveel tijd het product overschilderbaar is. De droogtijd is sterk afhankelijk van de temperatuur. Bij lage temperaturen zal het product een langere droogtijd hebben, bij hoge temperaturen is de droogtijd korter.
 • Overschilderbaar na 5 uur
 • Dit zijn de gereedschappen die wij adviseren om het product mee aan te brengen.
 • Verwerkingsmethode Texkwasten, Blokwitters, Muurverfrollers
 • Met deze verfrol krijg je het beste resultaat.
  Verftip: Een goede kwaliteit verfrol maakt een groot verschil. Met de juiste verfrol breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan op de de muur.
 • Aanbevolen verfroller ProGold verfrol Tex
 • Met deze kwast krijg je het beste resultaat.
  Tip van onze productspecialisten: Een goede kwaliteit kwast maakt een groot verschil. Met de juiste kwast breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan op de de muur.
 • Aanbevolen kwast Progold Texkwast Classic 7960
 • De minimale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als je buiten gaat schilderen kan het na nachtvorst langer duren voordat je kunt starten met de klus.
 • Minimale verwerkingstemperatuur 5°C
 • De maximale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als de zon op de te behandelen ondergrond staat, kan de ondergrond warmer zijn dan de buitentemperatuur.
 • Maximale verwerkingstemperatuur 30°C
 • Dit is de grondstof waaruit dit product voornamelijk bestaat. Daarnaast zijn er ook nog andere grondstoffen nodig om tot het eindproduct te komen.
 • Verfbasis Watergedragen
 • Documenten Kenmerkenblad

Gebruikers beoordelingen 4.85 / 5 Reviews: (13)

 • RV Door RV - 28-02-2023 15:46

  5 / 5

  Toppie

 • WV Door Willem Verschoor - 20-02-2023 21:31

  5 / 5

  Met dit produkt is sauzen een plezier. Geen strepen en in een keer klaar.

  • + Goede muurverf
  • - Geen

 • DK Door Dick - 25-07-2022 23:33

  5 / 5

  Prima spul

  • + Dekking en matheid

 • JS Door Joris - 11-05-2021 14:47

  5 / 5

  Voor het eerst de Projecttex gebruikt, maar ik ben er zeer tevreden over.

 • WL Door Wessel - 22-03-2021 20:07

  5 / 5

  De muurverf voldeed. Goed product

 • JM Door Jan-Willem - 12-03-2021 22:41

  5 / 5

  Gewoon goede verf, niks op aan te merken

 • NP Door Nigel Petersen - 02-03-2021 14:45

  5 / 5

  Geen twijfel nodig bij de keuze voor dit product, gewoon goed. Sikkens verven hebben mij nog nooit in de steek gelaten.

 • MN Door Marjolein - 01-03-2021 09:26

  5 / 5

  Muurverf met een mooie matte uitstraling!

 • DD Door Danny de Wit - 23-02-2021 20:48

  4 / 5

  De prijs kwaliteit verhouding van deze muurverf is vooral een groot voordeel, ik had van een lichte naar een donkere kleur wel een extra laagje nodig. De lichte kleuren dekte wel in 1 keer.

 • JH Door Jan Hendriks - 12-02-2021 14:09

  5 / 5

  Muurverf die lekker makkelijk weg smeert en ook goed dekt.

 • TS Door Tom Schouten - 22-01-2021 13:55

  5 / 5

  Blij met deze top verf! Gebruikt om eventjes mijn thuiskantoor op te knappen, gelijk weer een geheel nieuwe uitstraling

 • ED Door E. den Aantrekker - 15-01-2021 12:25

  5 / 5

  Ik haal/bestel de producten voor mijn klus vrijwel altijd bij Decoprof vanwege hun betrouwbaarheid en snelle levering. Mocht ik nog iets nodig hebben voor een opdracht is het vaak mogelijk om dit dezelfde dag (vaak binnen 1 uur) nog af te halen. Zo ook dit product, super bedankt Decoprof!

 • DM Door Dianne Molenaar - 06-01-2021 08:15

  4 / 5

  Paar wanden in de slaapkamer hiermee geschilderd. Heeft een beetje dezelfde prijs als muurverf in de bouwmarkt, maar dan een stuk betere kwaliteit! Een echte aanrader

Alle productvarianten
Sikkens Alpha Projecttex | Matte Muurverf Bestel nu! EAN Online prijs Jouw voordeel
2,5 LTR - Wit 8711115338668

46,6956,49

29,1835,31
-37%
5 LTR - Wit 8711115338637

85,12102,99

53,2064,37
-37%
10 LTR - Wit 8711115338651

135,53163,99

84,70102,49
-38%
10 LTR - RAL9010 8711115338644

154,95187,49

87,76106,19
-43%
2,5 LTR - Lichte Kleur 8711115338620

46,6956,49

29,1835,31
-37%
5 LTR - Lichte Kleur 8711115338637

85,12102,99

53,2064,37
-37%
10 LTR - Lichte Kleur 8711115338613

154,95187,49

96,84117,18
-38%
2,5 LTR - Donkere Kleur 8711115338590

58,2670,49

36,4144,06
-37%
5 LTR - Donkere Kleur 8711115338606

106,60128,99

66,6380,62
-37%

Productomschrijving

Sikkens Alpha Projecttex | Matte Muurverf

 

Kleur verkeerd gekozen? Wees niet getreurd! Met de Decoprof KiesKleurig Garantie heb je tot 30 dagen na je bestelling de tijd om te besluiten of je kosteloos een andere kleur wil bestellen in de Sikkens Alpha Projecttex. Met deze flexibele service krijgt jouw ruimte uiteindelijk toch de gewenste look! Lees hier meer over de voorwaarden van de Decoprof KiesKleurig Garantie →

Plus- en minpunten van onze muurverfspecialist

 • + Goede prijs / kwaliteit verhouding

+ Gemakkelijk aan te brengen door elk niveau klusser

+ Verkrijgbaar in alle lichte en donkere kleuren

 • - Niet geschikt voor de badkamer

 

Omschrijving

Als je op zoek bent naar een goede verf voor je woning dan is Sikkens Alpha Projecttex de perfecte keuze. Deze goed dekkende binnenmuurverf is zeer geschikt voor binnen en wordt veelal gebruik op glasweefsel. Glasweefselbehang wordt vaak ingezet in nieuwbouwwoningen om zet- en krimpscheuren te verbergen. Je past deze verf onder andere toe op muren en plafonds in...

Lees de volledige productomschrijving

 

Kleur verkeerd gekozen? Wees niet getreurd! Met de Decoprof KiesKleurig Garantie heb je tot 30 dagen na je bestelling de tijd om te besluiten of je kosteloos een andere kleur wil bestellen in de Sikkens Alpha Projecttex. Met deze flexibele service krijgt jouw ruimte uiteindelijk toch de gewenste look! Lees hier meer over de voorwaarden van de Decoprof KiesKleurig Garantie →

Plus- en minpunten van onze muurverfspecialist

 • + Goede prijs / kwaliteit verhouding

+ Gemakkelijk aan te brengen door elk niveau klusser

+ Verkrijgbaar in alle lichte en donkere kleuren

 • - Niet geschikt voor de badkamer

 

Omschrijving

Als je op zoek bent naar een goede verf voor je woning dan is Sikkens Alpha Projecttex de perfecte keuze. Deze goed dekkende binnenmuurverf is zeer geschikt voor binnen en wordt veelal gebruik op glasweefsel. Glasweefselbehang wordt vaak ingezet in nieuwbouwwoningen om zet- en krimpscheuren te verbergen. Je past deze verf onder andere toe op muren en plafonds in de:

 • Woonkamer
 • Slaapkamer
 • Werkkamer
 • Keuken

Met deze verf breng je een mooie, zeer matte kleur aan op je muren en plafonds. Je brengt de verf gemakkelijk aan op een goede laagdikte en bereikt eenvoudig een prachtig resultaat. Dit product is na 1 uur al stofdroog en na 5 uur overschilderbaar.

 

Waarom Sikkens Alpha Projecttex

Speciaal voor nieuwebouw- en renovatieprojecten: Deze alleskunner is speciaal ontwikkeld voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. De muurverf is inzetbaar in diverse ruimtes binnenshuis, zoals de woonkamer, hal, keuken en slaapkamer.

Goed verbruik: Met deze verf behaal je gemakkelijk 9 tot 11 m2 per liter. Ideaal dus voor grote klussen waarbij je veel verf nodig hebt.

Gemakkelijk verwerkbaar: Ondanks het professionele karakter van dit product kun je het gemakkelijk gebruiken als doe-het-zelver. Dat komt omdat dit product goed dekt en fijn uitvloeit over de muur.

Niet vergelend: Dit product zal niet vergelen wanneer je het in ruimtes aan brengt waar weinig tot geen daglicht binnen komt.

 

Het aanbrengen van deze all-round muur- en plafondverf

Sikkens Alpha Projecttex muurverf is zeer geschikt voor grootschalige projecten. Enerzijds vanwege zijn goede eigenschappen, anderzijds vanwege de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Dit is een watergedragen product welke je kan toepassen op:

 • Papierbehang
 • Glasweefsel
 • Beton
 • Schuur- en pleisterwerk
 • Metselwerk
 • Gips- en boardplaten
 • Houtwolcementplaten

Let op dat je het product niet op een gesloten ondergrond (bijvoorbeeld verf op terpentinebasis) aanbrengt. De combinatie van een gesloten ondergrond met deze dampdoorlatende muurverf kan bij vochtbelasting tot onthechting leiden. Verwerking van deze verf gaat met een kwast, roller of airless spray bij temperaturen tussen de 5°C en 30°C. Deze verf is gebruiksklaar, goed roeren voor gebruik.

 

Tips & Tricks voor deze muurverf

Stop niet halverwege: Breng de muurverf vol aan en werk het nat-in-nat verder af. Stop niet halverwege een muur, zo voorkom je strepen en dekkingsverschillen op je muur of plafond.

Zuigende ondergrond, wat nu?: Zuigende ondergronden zijn veelal te vinden in de nieuwbouw. Denk hierbij aan vers gestucte muren of andere oppervlakken zonder enige afwerking. Weet je niet zeker of je een zuigende ondergrond hebt? Dit kan je gemakkelijk controleren door er een natte spons tegenaan te houden. Trekt het water in de muur (vaak donkerverkleuring) dan heb je een zuigende ondergrond. Gebruik in dit geval een de Sikkens Alpha Superfix Interior & Exterior.

Goed afplakken: Zorg dat je dat tape strak aanbrengt en goed nadrukt. Verwijder de tape direct na het schilderen. Als je de tape een langere tijd laat zitten is de kans groot dat bij het verwijderen van de tape je de verflaag beschadigt, de tape scheurt of er lijmlagen achterblijven door indroging. Dat zou zonde zijn van je schilderwerk.

 

Verwerkingscondities

Voor het beste resultaat moet tijdens het aanbrengen en de droging aan de volgende twee voorwaarden worden voldaan:

 • Ondergrond en omgevingstemperatuur tussen de 5°C en 30°C.
 • Er moet goed geventileerd worden tijdens het aanbrengen en drogen van dit product.

 

Ondergrondcondities

De ondergrond moet onbeschadigd (of gerepareerd), draagkrachtig (dus niet vettig, vies of beschimmeld) en droog zijn. Vochtpercentage max. 4%. Vochtpercentage van gipsgebonden ondergronden max. 1%. Heb je geen apparatuur om het vochtpercentage te meten? Zorg er dan voor dat je zeker weet dat de ondergrond goed droog is. Het afwerken van nog niet volledig droge of beschadigde ondergronden kan leiden tot aantasting van de verfkleur (als gevolg van kalkdoorslag) en in het ongunstigste geval tot aantasting van het product. Dit wil je uiteraard voorkomen.

 

Afwerking

Voorbehandeling

 1. Verwijder vet, vuil en schimmel van het te schilderen oppervlak. Ga je beton schilderen, verwijder dan de eventueel aanwezige cementhuid.
 2. Zitten er oneffenheden of beschadigingen op de muur, dan adviseren wij om dit te repareren. Dit kan met de volgende reparatiemiddelen:

Kleine reparaties (max. 2 cm): Progold 2500 Lichtgewicht Vulmiddel.

Grotere reparaties: Progold 2300 Binnenvulmiddel.

Afwerking op steenachtige ondergronden

 1. Zuigende en/of licht poederende ondergronden fixeren met een voorstrijkmiddel (bijv. Sikkens Alpha Superfix Interior & Exterior of de Sikkens Alpha Primer).
 2. Het oppervlak vervolgens afwerken met twee lagen Sikkens Alpha Projecttex.

Afwerking met glasweefsel- of glasvliessysteem

 1. Zuigende en/of licht poederende ondergronden fixeren met een voorstrijkmiddel (bijv. Sikkens Alpha Superfix Interior & Exterior of de Sikkens Alpha Primer).
 2. Glasweefsel of Glasvlies strak en stotend plakken, zoals omschreven in het kenmerkenblad.
 3. Het glasweefsel afwerken met twee lagen Sikkens Alpha Projecttex.

 

In welke kleuren is de Sikkens Alpha Projecttex beschikbaar?

De Sikkens Alpha Projecttex kunnen wij mengen in alle kleuren. Hierbij kun je denken aan:

 • 100% wit

Bij de witte variant van dit product wordt geen mengpasta toegevoegd. Dit betekent dat deze verf volledig wit is.

 • Lichte kleuren

Hierbij kun je denken aan populaire kleuren als RAL9003, RAL9010 of RAL9016. Maar ook andere kleuren van onder andere Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product.

 • Donkere kleuren

Bekende kleuren als RAL7016, RAL7021 en RAL9005 kunnen worden gemengd in deze verf. Ook andere bekende kleuren van merken als Sigma, Sikkens, Flexa, Histor, Farrow & Ball en nog vele andere zijn verkrijgbaar in dit product.

 

Hoe bestel ik een kleur?

Wil je een kleur toevoegen aan de verf? Selecteer dan een van de productvarianten op deze productpagina met de titel 'Lichte kleur' of 'Donkere kleur' erin. Op het moment dat je een van beide varianten selecteert, komt onze speciale kleurenkiezer tevoorschijn. Via deze kleurenkiezer selecteer of zoek je eenvoudig de kleur die jij wilt. Staat jouw kleur er niet tussen? Geen probleem, vul jouw kleur dan handmatig in onder 'Gewenste kleur niet gevonden?', en wij gaan ermee aan de slag voor jou.

 

Decoprof staat voor je klaar

Heb je vragen over dit product of wil je een advies ontvangen over de toepassing of de kleur? Je kunt altijd vrijblijvend contact op nemen met een van onze specialisten. We helpen je graag. Wij zullen er daarnaast alles aan doen om de artikelen zo snel mogelijk bij jou te leveren. Ook profiteer je bij ons van gratis verzending bij besteding boven de €50,-.

Specificaties

Specificaties voor: Alpha Projecttex | Matte Muurverf

  Dit geeft de kwaliteit van dit product aan. Wij hanteren drie verschillende gradaties:
  Doe-het-zelf - Laagste kwaliteit
  Standaard - Middel kwaliteit
  Professioneel - Hoogste kwaliteit
 • Kwaliteit Professioneel
 • Lijn Sikkkens Alpha
 • Type verf Muurverf
 • Dit geeft aan hoe mat of glanzend deze verf is.
  Laagst mogelijke glansgraad: Extra mat
  Hoogst mogelijke glansgraad: Hoogglans
 • Glanstype Mat
 • Geeft aan of het product geschikt is voor gebruik binnenshuis, buitenshuis of allebei.
 • Binnen/Buiten Binnen
 • Dit geeft aan hoeveel vierkante meter je kunt schilderen met 1 liter verf. Het rendement is sterk afhankelijk van:
  - Zuiging van de ondergrond
  - Aangebrachte laagdikte
 • Rendement 9-11 m²/liter
 • De droogtijd is de tijd die het product nodig heeft om stofdroog te worden. Dit betekent dat er geen stof meer aan de natte toplaag zal hechten. De tijdsduur is sterk afhankelijk van de ondergrond- en omgevingstemperatuur.
 • Droogtijd 1 uur
 • Geeft aan na hoeveel tijd het product overschilderbaar is. De droogtijd is sterk afhankelijk van de temperatuur. Bij lage temperaturen zal het product een langere droogtijd hebben, bij hoge temperaturen is de droogtijd korter.
 • Overschilderbaar na 5 uur
 • Dit zijn de gereedschappen die wij adviseren om het product mee aan te brengen.
 • Verwerkingsmethode Texkwasten, Blokwitters, Muurverfrollers
 • Met deze verfrol krijg je het beste resultaat.
  Verftip: Een goede kwaliteit verfrol maakt een groot verschil. Met de juiste verfrol breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan op de de muur.
 • Aanbevolen verfroller ProGold verfrol Tex
 • Met deze kwast krijg je het beste resultaat.
  Tip van onze productspecialisten: Een goede kwaliteit kwast maakt een groot verschil. Met de juiste kwast breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan op de de muur.
 • Aanbevolen kwast Progold Texkwast Classic 7960
 • De minimale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als je buiten gaat schilderen kan het na nachtvorst langer duren voordat je kunt starten met de klus.
 • Minimale verwerkingstemperatuur 5°C
 • De maximale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als de zon op de te behandelen ondergrond staat, kan de ondergrond warmer zijn dan de buitentemperatuur.
 • Maximale verwerkingstemperatuur 30°C
 • Dit is de grondstof waaruit dit product voornamelijk bestaat. Daarnaast zijn er ook nog andere grondstoffen nodig om tot het eindproduct te komen.
 • Verfbasis Watergedragen
 • Documenten Kenmerkenblad

Reviews

Gebruikers beoordelingen 4.85 / 5 Reviews: (13)

 • RV Door RV - 28-02-2023 15:46

  5 / 5

  Toppie

 • WV Door Willem Verschoor - 20-02-2023 21:31

  5 / 5

  Met dit produkt is sauzen een plezier. Geen strepen en in een keer klaar.

  • + Goede muurverf
  • - Geen

 • DK Door Dick - 25-07-2022 23:33

  5 / 5

  Prima spul

  • + Dekking en matheid

 • JS Door Joris - 11-05-2021 14:47

  5 / 5

  Voor het eerst de Projecttex gebruikt, maar ik ben er zeer tevreden over.

 • WL Door Wessel - 22-03-2021 20:07

  5 / 5

  De muurverf voldeed. Goed product

 • JM Door Jan-Willem - 12-03-2021 22:41

  5 / 5

  Gewoon goede verf, niks op aan te merken

 • NP Door Nigel Petersen - 02-03-2021 14:45

  5 / 5

  Geen twijfel nodig bij de keuze voor dit product, gewoon goed. Sikkens verven hebben mij nog nooit in de steek gelaten.

 • MN Door Marjolein - 01-03-2021 09:26

  5 / 5

  Muurverf met een mooie matte uitstraling!

 • DD Door Danny de Wit - 23-02-2021 20:48

  4 / 5

  De prijs kwaliteit verhouding van deze muurverf is vooral een groot voordeel, ik had van een lichte naar een donkere kleur wel een extra laagje nodig. De lichte kleuren dekte wel in 1 keer.

 • JH Door Jan Hendriks - 12-02-2021 14:09

  5 / 5

  Muurverf die lekker makkelijk weg smeert en ook goed dekt.

 • TS Door Tom Schouten - 22-01-2021 13:55

  5 / 5

  Blij met deze top verf! Gebruikt om eventjes mijn thuiskantoor op te knappen, gelijk weer een geheel nieuwe uitstraling

 • ED Door E. den Aantrekker - 15-01-2021 12:25

  5 / 5

  Ik haal/bestel de producten voor mijn klus vrijwel altijd bij Decoprof vanwege hun betrouwbaarheid en snelle levering. Mocht ik nog iets nodig hebben voor een opdracht is het vaak mogelijk om dit dezelfde dag (vaak binnen 1 uur) nog af te halen. Zo ook dit product, super bedankt Decoprof!

 • DM Door Dianne Molenaar - 06-01-2021 08:15

  4 / 5

  Paar wanden in de slaapkamer hiermee geschilderd. Heeft een beetje dezelfde prijs als muurverf in de bouwmarkt, maar dan een stuk betere kwaliteit! Een echte aanrader

Alle productvarianten

Alle productvarianten
Sikkens Alpha Projecttex | Matte Muurverf Bestel nu! EAN Online prijs Jouw voordeel
2,5 LTR - Wit 8711115338668

46,6956,49

29,1835,31
-37%
5 LTR - Wit 8711115338637

85,12102,99

53,2064,37
-37%
10 LTR - Wit 8711115338651

135,53163,99

84,70102,49
-38%
10 LTR - RAL9010 8711115338644

154,95187,49

87,76106,19
-43%
2,5 LTR - Lichte Kleur 8711115338620

46,6956,49

29,1835,31
-37%
5 LTR - Lichte Kleur 8711115338637

85,12102,99

53,2064,37
-37%
10 LTR - Lichte Kleur 8711115338613

154,95187,49

96,84117,18
-38%
2,5 LTR - Donkere Kleur 8711115338590

58,2670,49

36,4144,06
-37%
5 LTR - Donkere Kleur 8711115338606

106,60128,99

66,6380,62
-37%
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »