Structuurverf

Wat is Structuurverf voor verf?

Een muurverf, maar dan met korrels! Dat is de eenvoudige uitleg van een structuurverf. Vaak wordt deze muurverf met structuur toegepast als u een mooi structuur effect wilt maken. Vaak is structuurverf op waterbasis en daarom ook geschikt om binnen te gebruiken. U kunt de verf met structuur eenvoudig verwerken op de manier zoals u dat gewend bent met een normale muurverf. De meest voor de hand liggende keuze is het aanbrengen met een kwast of verfroller. Afhankelijk van de kwast of verfroller die er gebruikt wordt, verandert de structuur. De structuur wordt mede bepaald door welke roller er als laatste wordt gebruikt. Er zijn namelijke verschillende soorten verfrollers die u kunt gebruiken om de verf structuur te geven. Bekijk alle soorten verfrollers. Per product wordt uitgelegd wat het effect is, en in enkele gevallen waar u nog meer op moet letten. U kunt er ook voor kiezen op met een gewone muurverfrol te beginnen. Daarna narollen met een structuurrol. Dan is de structuur overal hetzelfde.

Toepassing van structuurverf

Structuurverf is ook een ideale verf om oneffenheden weg te werken! Structuurverf kan aangebracht worden op plafonds, gipsplaat wanden, beton en verschillende pleisterwerken. Afhankelijk van de ondergrond is het verstandig om de ondergrond eerst te behandelen met een voorstrijkmiddel. Iedereen kan verf met structuur aanbrengen, als u het maar op de goede manier doet (maar dat is met alles zo!):
  • De oppervlakte zal eerst voorbehandeld moeten worden.
  • Zorg ervoor dat alle slechte oude verfresten verwijderd zijn.
  • Zorg er daarnaast voor dat alle scheuren en kieren gedicht zijn.
  • Was vervolgens de oppervlakte met verfreiniger en spoel het vervolgens goed af.
  • Bij sommige structuurverven moet eerst een muurgrond aangebracht worden. Dit is om hechting te creëren. Bij andere is een voorstrijk al voldoende. Let daar goed op!
Voor vragen over het voor behandelen en aanbrengen van structuurverf kunt u altijd bij ons terecht. Wij helpen u graag verder.
Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Achteraf betalen!
Thuiswinkel logo