Jotun Trebitt Oljebeis | Zijdeglans Impregnerende Beits - 750 ML

38,80 27,30

Jotun Trebitt Oljebeis | Zijdeglans Impregnerende Beits - 750 ML

Jotun Trebitt Oljebeis | Zijdeglans Impregnerende Beits

Plus- en minpunten van onze beitsspecialist

 • + Weert schimmels, houtrot en zwam

+ Waterafstotend

+ Extra weerbestendig

+ Verkrijgbaar in alle transparante kleuren

 • - De kleurloze variant bevat minder inhoud

 

Omschrijving

Ben jij op zoek naar een zijdeglans impregnerende beits voor buiten die beschermt tegen schimmels, houtrot en zwam? Jotun Trebitt Oljebeis is een zeer waterafstotende, transparante impregnering/houtstabilisator voor buiten die uitstekend indringt in de ondergrond en zorgt voor een goede hechting. Dit product is op basis van alkydhars, talolie en Chinese houtolie. Je kan dit product breed toepassen op...

Lees de volledige productomschrijving

Plus- en minpunten van onze beitsspecialist

 • + Weert schimmels, houtrot en zwam

+ Waterafstotend

+ Extra weerbestendig

+ Verkrijgbaar in alle transparante kleuren

 • - De kleurloze variant bevat minder inhoud

 

Omschrijving

Ben jij op zoek naar een zijdeglans impregnerende beits voor buiten die beschermt tegen schimmels, houtrot en zwam? Jotun Trebitt Oljebeis is een zeer waterafstotende, transparante impregnering/houtstabilisator voor buiten die uitstekend indringt in de ondergrond en zorgt voor een goede hechting. Dit product is op basis van alkydhars, talolie en Chinese houtolie. Je kan dit product breed toepassen op verschillende houtsoorten. Hij kan worden gebruikt op zowel nieuw, als voorheen gebeitst of geïmpregneerd hout. Daarnaast kan je hem uitstekend inzetten op poreuze, 'hongerige' ondergronden of verweerde oppervlakken. Vanwege zijn eigenschappen kan je hem ook inzetten als compleet beitssysteem. Dit is een professionele houtolie, maar kan vanwege het gemak waarmee je hem kan aanbrengen ook worden gekozen door doe-het-zelvers die gaan voor een professioneel resultaat. De duurzame eigenschappen van dit product zorgen ervoor dat behandelde oppervlakken beschermd zijn tegen weersinvloeden.

 

Het aanbrengen van deze impregnerende beits

Jotun Trebitt Oljebeis is een zijdeglans impregnerende beits die beschermt tegen schimmels, houtrot en zwam. Dit product is op basis van alkydhars, talolie en Chinese houtolie. Het uitstekend indringend vermogen in de ondergrond zorgt voor een goede hechting. Je kan dit product inzetten op zowel nieuw, als voorheen gebeitst of geïmpregneerd hout. Hij is uitstekend geschikt voor poreuze, 'hongerige' ondergronden of verweerde oppervlakken, ongeacht de houtsoort. Door zijn samenstelling en hoge vaste stofgehalte zijn behandelde ondergronden zeer waterafstotend na behandeling met de Jotun Trebitt Oljebeis. Je kan hem eenvoudig aanbrengen met een kwast, roller of verfspuit bij temperaturen tussen de 5°C en 30°C. Dit product is gebruiksklaar en dient niet te worden aangemend.

 

Verwerkingscondities

Voor de noodzakelijke filmvorming (doordroging) moet tijdens het aanbrengen en de droging aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

 • Ondergrond en omgevingstemperatuur tussen 5°C en 30°C.
 • Relatieve luchtvochtigheid minimaal 40% en maximaal 85%.
 • Houtvochtigheid mag maximaal 18% zijn.

 

Voorbehandeling

Om het beste resultaat te krijgen, dient nieuw hout zo spoedig mogelijk behandeld te worden. Daarom mag hout nooit langer dan circa zes weken onbehandeld aan de buitenlucht blootgesteld zijn.

 1. Het oppervlak moet schoon, droog, zuiver en gezond zijn.
 2. Vuil, stof en was vooraf verwijderen, zonodig door wassen. Hierna het geheel schuren.
 3. Eventuele schimmels, alg en mos afwassen met een afdoende middel. Hierna ruim naspoelen met water en laten drogen.
 4. Wanneer het oppervlak is aangetast, dient dit hersteld te worden door middel van schuren of het gebruik van een koperdraadborstel.
 5. Bij transparante verflagen die sterk aangetast zijn, wordt aanbevolen deze te verwijderen door middel van afbranden/föhnen of afbijten.
 6. Overmatige hars vooraf verwijderen.
 7. Oppervlaktehars hoeft niet geïsoleerd te worden. De aanwezigheid van hars in bepaalde houtsoorten is een natuurlijke proces en is nagenoeg niet te bestrijden. Jotun Trebitt Oljebeis heeft het voordeel dat het de hars de gelegenheid geeft uit te zweten zonder dat de film wordt aangetast.
 8. Voorheen gebeitste ondergronden dienen wel vrij te zijn van uitzwetend hars, losse beitsdeeltjes, aangetaste of verweerde vulmiddelen.
 9. Nieuw timmerwerk dat meer dan zes weken onbehandeld aan de buitenlucht is blootgesteld geweest, dient grondig gereinigd te worden door middel van schuren of het gebruik van een koperdraadborstel. Ditzelfde geldt voor timmerwerk waarvan de oude beschermende laag slecht of verweerd is.
 10. Zo nodig scheuren en gaten repareren met een goede acrylaat- of polyurethaankit. Nooit siliconenkit toepassen.

 

Afwerking

 1. Nadat bovengenoemde voorbehandeling is uitgevoerd één laag Jotun Trebitt Oljebeis aanbrengen op nieuwe, kale en geïmpregneerde houtwerken. Kops hout één- of tweemaal extra behandelen.
 2. Bij kwasten, harsrijk timmerwerk, zeer sterk zuigende en verweerde houtwerken vooraf twee lagen Jotun Trebitt Oljebeis toepassen.
 3. Houtsoorten welke kunnen ‘uitbloeden’, isoleren met twee lagen Jotun Trebitt Oljebeis.
 4. Jotun Trebitt Oljebeis kan hierna worden afgewerkt met Jotun Demidekk Strukturlasyr of Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg, Hellmat of Vindu.
 5. Indien men Jotun Trebitt Oljebeis als een compleet beitssysteem wil toepassen, dient men na de voorbehandeling twee lagen aan te brengen.
 6. De binnenzijde van buitenhoutwerken, ramen, kozijnen en deuren afwerken met één of twee lagen van een afsluitend systeem.

 

Onderhoud

Indien Jotun Trebitt Oljebeis als compleet beitssysteem wordt toegepast, het oppervlak behandelen zoals omschreven bij de voorbehandeling. Hierna één of twee lagen Jotun Trebitt Oljebeis aanbrengen. Het verdient aanbeveling het oppervlak éénmaal per jaar te wassen met een combinatie van Jotun Husvask met water.

 

In welke kleuren is de Jotun Trebitt Oljebeis beschikbaar?

Dit product is beschikbaar in de variant kleurloos, hierbij wordt geen mengpasta toegevoegd. Daarnaast kunnen wij deze beits op kleur maken in verschillende houtkleuren en andere tinten. Wil je een kleur toevoegen aan de beits? Selecteer dan de productvariant op deze productpagina met de titel 'Transparante kleur' erin. Op het moment dat je deze variant selecteert, komt onze speciale kleurenkiezer tevoorschijn. Via deze kleurenkiezer selecteer of zoek je eenvoudig de kleur die je zoekt. Staat jouw kleur er niet tussen? Geen probleem, vul jouw kleur dan handmatig in onder 'Gewenste kleur niet gevonden?', en wij gaan ermee aan de slag voor jou.
 

Decoprof staat voor je klaar

Heb je vragen over het specifieke soort verf of wil je een advies ontvangen over de toepassing of de kleur? Je kunt altijd vrijblijvend contact op nemen met een van onze specialisten. We helpen je graag. Wij zullen er daarnaast alles aan doen om de verf zo snel mogelijk bij jou te leveren. Ook profiteer je bij ons van gratis verzending bij besteding boven de €50,-.

Specificaties voor: Trebitt Oljebeis | Zijdeglans Impregnerende Beits

  Dit geeft de kwaliteit van dit product aan. Wij hanteren drie verschillende gradaties:
  Doe-het-zelf - Laagste kwaliteit
  Standaard - Middel kwaliteit
  Professioneel - Hoogste kwaliteit
 • Kwaliteit Professioneel
 • Lijn Jotun Trebitt
 • Type product Impregnerende beits
 • Geeft aan of het product geschikt is voor gebruik binnenshuis, buitenshuis of allebei.
 • Binnen/Buiten Buiten
 • Dit geeft aan hoe mat of glanzend deze verf is.
  Laagst mogelijke glansgraad: Extra mat
  Hoogst mogelijke glansgraad: Hoogglans
 • Glanstype Zijdeglans
 • Dit geeft aan hoeveel vierkante meter je kunt schilderen met 1 liter. Het rendement is sterk afhankelijk van:
  - Zuiging van de ondergrond
  - Aangebrachte laagdikte
 • Rendement 6 - 9 m²/liter
 • De droogtijd is de tijd die het product nodig heeft om stofdroog te worden. Dit betekent dat er geen stof meer aan de natte toplaag zal hechten. De tijdsduur is sterk afhankelijk van de ondergrond- en omgevingstemperatuur.
 • Droogtijd 12 uur
 • Geeft aan na hoeveel tijd het product overschilderbaar is. De droogtijd is sterk afhankelijk van de temperatuur. Bij lage temperaturen zal het product een langere droogtijd hebben, bij hoge temperaturen is de droogtijd korter.
 • Overschilderbaar na 24 uur
 • Dit zijn de gereedschappen die wij adviseren om het product mee aan te brengen.
 • Verwerkingsmethode Platte kwast
 • Met deze kwast krijg je het beste resultaat.
  Tip van onze productspecialisten: Een goede kwaliteit kwast maakt een groot verschil. Met de juiste kwast breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan.
 • Aanbevolen kwast Progold Platte Kwast 7050
 • De minimale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als je buiten gaat schilderen kan het na nachtvorst langer duren voordat je kunt starten met de klus.
 • Minimale verwerkingstemperatuur 5°C
 • De maximale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als de zon op de te behandelen ondergrond staat, kan de ondergrond warmer zijn dan de buitentemperatuur.
 • Maximale verwerkingstemperatuur 30°C
 • Dit is de grondstof waaruit dit product voornamelijk bestaat. Daarnaast worden er ook nog andere grondstoffen gebruikt voor het eindproduct.
 • Verfbasis Terpentinegedragen
 • Hier wordt de mate aangegeven waarin dit product uit biobased grondstoffen bestaat.
  Bij een min-teken is het product 0% biobased, bij een groen vinkje is het product volledig biobased.
 • Biobased
 • Documenten Kenmerkblad

Gebruikers beoordelingen 5 / 5 Reviews: (2)

 • HS Door Hans - 28-07-2023 22:25

  5 / 5

  Prima product

 • KN Door Karsten - 19-04-2021 08:39

  5 / 5

  Ik bestel altijd deze impregneer voor mijn hout. Hierdoor bescherm je je hout gewoon op zijn best.

Alle productvarianten
Jotun Trebitt Oljebeis | Zijdeglans Impregnerende Beits Bestel nu! EAN Online prijs Jouw voordeel
750 ML - Kleurloos 7029350007616

32,0738,80

22,5627,30
-30%
2,7 LTR - Kleurloos 7029350007623

107,98130,65

76,0392,00
-30%
1 LTR - Transparante Kleur 7029350007647

32,0738,80

22,5627,30
-30%
3 LTR - Transparante Kleur 7029350007654

107,98130,65

76,0392,00
-30%

Productomschrijving

Jotun Trebitt Oljebeis | Zijdeglans Impregnerende Beits

Plus- en minpunten van onze beitsspecialist

 • + Weert schimmels, houtrot en zwam

+ Waterafstotend

+ Extra weerbestendig

+ Verkrijgbaar in alle transparante kleuren

 • - De kleurloze variant bevat minder inhoud

 

Omschrijving

Ben jij op zoek naar een zijdeglans impregnerende beits voor buiten die beschermt tegen schimmels, houtrot en zwam? Jotun Trebitt Oljebeis is een zeer waterafstotende, transparante impregnering/houtstabilisator voor buiten die uitstekend indringt in de ondergrond en zorgt voor een goede hechting. Dit product is op basis van alkydhars, talolie en Chinese houtolie. Je kan dit product breed toepassen op...

Lees de volledige productomschrijving

Plus- en minpunten van onze beitsspecialist

 • + Weert schimmels, houtrot en zwam

+ Waterafstotend

+ Extra weerbestendig

+ Verkrijgbaar in alle transparante kleuren

 • - De kleurloze variant bevat minder inhoud

 

Omschrijving

Ben jij op zoek naar een zijdeglans impregnerende beits voor buiten die beschermt tegen schimmels, houtrot en zwam? Jotun Trebitt Oljebeis is een zeer waterafstotende, transparante impregnering/houtstabilisator voor buiten die uitstekend indringt in de ondergrond en zorgt voor een goede hechting. Dit product is op basis van alkydhars, talolie en Chinese houtolie. Je kan dit product breed toepassen op verschillende houtsoorten. Hij kan worden gebruikt op zowel nieuw, als voorheen gebeitst of geïmpregneerd hout. Daarnaast kan je hem uitstekend inzetten op poreuze, 'hongerige' ondergronden of verweerde oppervlakken. Vanwege zijn eigenschappen kan je hem ook inzetten als compleet beitssysteem. Dit is een professionele houtolie, maar kan vanwege het gemak waarmee je hem kan aanbrengen ook worden gekozen door doe-het-zelvers die gaan voor een professioneel resultaat. De duurzame eigenschappen van dit product zorgen ervoor dat behandelde oppervlakken beschermd zijn tegen weersinvloeden.

 

Het aanbrengen van deze impregnerende beits

Jotun Trebitt Oljebeis is een zijdeglans impregnerende beits die beschermt tegen schimmels, houtrot en zwam. Dit product is op basis van alkydhars, talolie en Chinese houtolie. Het uitstekend indringend vermogen in de ondergrond zorgt voor een goede hechting. Je kan dit product inzetten op zowel nieuw, als voorheen gebeitst of geïmpregneerd hout. Hij is uitstekend geschikt voor poreuze, 'hongerige' ondergronden of verweerde oppervlakken, ongeacht de houtsoort. Door zijn samenstelling en hoge vaste stofgehalte zijn behandelde ondergronden zeer waterafstotend na behandeling met de Jotun Trebitt Oljebeis. Je kan hem eenvoudig aanbrengen met een kwast, roller of verfspuit bij temperaturen tussen de 5°C en 30°C. Dit product is gebruiksklaar en dient niet te worden aangemend.

 

Verwerkingscondities

Voor de noodzakelijke filmvorming (doordroging) moet tijdens het aanbrengen en de droging aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

 • Ondergrond en omgevingstemperatuur tussen 5°C en 30°C.
 • Relatieve luchtvochtigheid minimaal 40% en maximaal 85%.
 • Houtvochtigheid mag maximaal 18% zijn.

 

Voorbehandeling

Om het beste resultaat te krijgen, dient nieuw hout zo spoedig mogelijk behandeld te worden. Daarom mag hout nooit langer dan circa zes weken onbehandeld aan de buitenlucht blootgesteld zijn.

 1. Het oppervlak moet schoon, droog, zuiver en gezond zijn.
 2. Vuil, stof en was vooraf verwijderen, zonodig door wassen. Hierna het geheel schuren.
 3. Eventuele schimmels, alg en mos afwassen met een afdoende middel. Hierna ruim naspoelen met water en laten drogen.
 4. Wanneer het oppervlak is aangetast, dient dit hersteld te worden door middel van schuren of het gebruik van een koperdraadborstel.
 5. Bij transparante verflagen die sterk aangetast zijn, wordt aanbevolen deze te verwijderen door middel van afbranden/föhnen of afbijten.
 6. Overmatige hars vooraf verwijderen.
 7. Oppervlaktehars hoeft niet geïsoleerd te worden. De aanwezigheid van hars in bepaalde houtsoorten is een natuurlijke proces en is nagenoeg niet te bestrijden. Jotun Trebitt Oljebeis heeft het voordeel dat het de hars de gelegenheid geeft uit te zweten zonder dat de film wordt aangetast.
 8. Voorheen gebeitste ondergronden dienen wel vrij te zijn van uitzwetend hars, losse beitsdeeltjes, aangetaste of verweerde vulmiddelen.
 9. Nieuw timmerwerk dat meer dan zes weken onbehandeld aan de buitenlucht is blootgesteld geweest, dient grondig gereinigd te worden door middel van schuren of het gebruik van een koperdraadborstel. Ditzelfde geldt voor timmerwerk waarvan de oude beschermende laag slecht of verweerd is.
 10. Zo nodig scheuren en gaten repareren met een goede acrylaat- of polyurethaankit. Nooit siliconenkit toepassen.

 

Afwerking

 1. Nadat bovengenoemde voorbehandeling is uitgevoerd één laag Jotun Trebitt Oljebeis aanbrengen op nieuwe, kale en geïmpregneerde houtwerken. Kops hout één- of tweemaal extra behandelen.
 2. Bij kwasten, harsrijk timmerwerk, zeer sterk zuigende en verweerde houtwerken vooraf twee lagen Jotun Trebitt Oljebeis toepassen.
 3. Houtsoorten welke kunnen ‘uitbloeden’, isoleren met twee lagen Jotun Trebitt Oljebeis.
 4. Jotun Trebitt Oljebeis kan hierna worden afgewerkt met Jotun Demidekk Strukturlasyr of Jotun Demidekk Ultimate Tackfarg, Hellmat of Vindu.
 5. Indien men Jotun Trebitt Oljebeis als een compleet beitssysteem wil toepassen, dient men na de voorbehandeling twee lagen aan te brengen.
 6. De binnenzijde van buitenhoutwerken, ramen, kozijnen en deuren afwerken met één of twee lagen van een afsluitend systeem.

 

Onderhoud

Indien Jotun Trebitt Oljebeis als compleet beitssysteem wordt toegepast, het oppervlak behandelen zoals omschreven bij de voorbehandeling. Hierna één of twee lagen Jotun Trebitt Oljebeis aanbrengen. Het verdient aanbeveling het oppervlak éénmaal per jaar te wassen met een combinatie van Jotun Husvask met water.

 

In welke kleuren is de Jotun Trebitt Oljebeis beschikbaar?

Dit product is beschikbaar in de variant kleurloos, hierbij wordt geen mengpasta toegevoegd. Daarnaast kunnen wij deze beits op kleur maken in verschillende houtkleuren en andere tinten. Wil je een kleur toevoegen aan de beits? Selecteer dan de productvariant op deze productpagina met de titel 'Transparante kleur' erin. Op het moment dat je deze variant selecteert, komt onze speciale kleurenkiezer tevoorschijn. Via deze kleurenkiezer selecteer of zoek je eenvoudig de kleur die je zoekt. Staat jouw kleur er niet tussen? Geen probleem, vul jouw kleur dan handmatig in onder 'Gewenste kleur niet gevonden?', en wij gaan ermee aan de slag voor jou.
 

Decoprof staat voor je klaar

Heb je vragen over het specifieke soort verf of wil je een advies ontvangen over de toepassing of de kleur? Je kunt altijd vrijblijvend contact op nemen met een van onze specialisten. We helpen je graag. Wij zullen er daarnaast alles aan doen om de verf zo snel mogelijk bij jou te leveren. Ook profiteer je bij ons van gratis verzending bij besteding boven de €50,-.

Specificaties

Specificaties voor: Trebitt Oljebeis | Zijdeglans Impregnerende Beits

  Dit geeft de kwaliteit van dit product aan. Wij hanteren drie verschillende gradaties:
  Doe-het-zelf - Laagste kwaliteit
  Standaard - Middel kwaliteit
  Professioneel - Hoogste kwaliteit
 • Kwaliteit Professioneel
 • Lijn Jotun Trebitt
 • Type product Impregnerende beits
 • Geeft aan of het product geschikt is voor gebruik binnenshuis, buitenshuis of allebei.
 • Binnen/Buiten Buiten
 • Dit geeft aan hoe mat of glanzend deze verf is.
  Laagst mogelijke glansgraad: Extra mat
  Hoogst mogelijke glansgraad: Hoogglans
 • Glanstype Zijdeglans
 • Dit geeft aan hoeveel vierkante meter je kunt schilderen met 1 liter. Het rendement is sterk afhankelijk van:
  - Zuiging van de ondergrond
  - Aangebrachte laagdikte
 • Rendement 6 - 9 m²/liter
 • De droogtijd is de tijd die het product nodig heeft om stofdroog te worden. Dit betekent dat er geen stof meer aan de natte toplaag zal hechten. De tijdsduur is sterk afhankelijk van de ondergrond- en omgevingstemperatuur.
 • Droogtijd 12 uur
 • Geeft aan na hoeveel tijd het product overschilderbaar is. De droogtijd is sterk afhankelijk van de temperatuur. Bij lage temperaturen zal het product een langere droogtijd hebben, bij hoge temperaturen is de droogtijd korter.
 • Overschilderbaar na 24 uur
 • Dit zijn de gereedschappen die wij adviseren om het product mee aan te brengen.
 • Verwerkingsmethode Platte kwast
 • Met deze kwast krijg je het beste resultaat.
  Tip van onze productspecialisten: Een goede kwaliteit kwast maakt een groot verschil. Met de juiste kwast breng je verf gemakkelijker mooi en strak aan.
 • Aanbevolen kwast Progold Platte Kwast 7050
 • De minimale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als je buiten gaat schilderen kan het na nachtvorst langer duren voordat je kunt starten met de klus.
 • Minimale verwerkingstemperatuur 5°C
 • De maximale temperatuur van de omgeving en de ondergrond om te kunnen schilderen.
  Let op: Als de zon op de te behandelen ondergrond staat, kan de ondergrond warmer zijn dan de buitentemperatuur.
 • Maximale verwerkingstemperatuur 30°C
 • Dit is de grondstof waaruit dit product voornamelijk bestaat. Daarnaast worden er ook nog andere grondstoffen gebruikt voor het eindproduct.
 • Verfbasis Terpentinegedragen
 • Hier wordt de mate aangegeven waarin dit product uit biobased grondstoffen bestaat.
  Bij een min-teken is het product 0% biobased, bij een groen vinkje is het product volledig biobased.
 • Biobased
 • Documenten Kenmerkblad

Reviews

Gebruikers beoordelingen 5 / 5 Reviews: (2)

 • HS Door Hans - 28-07-2023 22:25

  5 / 5

  Prima product

 • KN Door Karsten - 19-04-2021 08:39

  5 / 5

  Ik bestel altijd deze impregneer voor mijn hout. Hierdoor bescherm je je hout gewoon op zijn best.

Alle productvarianten

Alle productvarianten
Jotun Trebitt Oljebeis | Zijdeglans Impregnerende Beits Bestel nu! EAN Online prijs Jouw voordeel
750 ML - Kleurloos 7029350007616

32,0738,80

22,5627,30
-30%
2,7 LTR - Kleurloos 7029350007623

107,98130,65

76,0392,00
-30%
1 LTR - Transparante Kleur 7029350007647

32,0738,80

22,5627,30
-30%
3 LTR - Transparante Kleur 7029350007654

107,98130,65

76,0392,00
-30%
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »