Restol

Filters

Restol

Wat is Restol voor product?

Restol is een bescherming voor hout die ook kan worden uitgedrukt als houtolie. Restol is gebaseerd op lijnolie. Vroeger zag men op het land veel schoven staan van vlas. Tegenwoordig is dat in Nederland een stuk minder. Maar het is nog steeds een nuttige plant waar veel uit te halen is. De vezels kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld linnen, maar ook kunnen de vezels gebruikt worden voor plaatmateriaal.
​Maar wat in de Restol producten wordt gebruikt is de olie. Uit de zaden van vlas wordt olie geperst wat dan lijnzaadolie wordt genoemd.
​Deze olie is 1 van de oudste olieen die al vele jaren wordt gebruikt in verven en vernissen.
​Na de olie winning worden de resten gebruikt als veevoer. Dit vanwege het hoge eiwitgehalte.
​De olie die in Restol wordt gebruikt is gekookte lijnzaadolie. Door het koken verandert het product waardoor het sneller gaat drogen. De droging is ook nodig bij de Restol.
U zult nu denken wat een verhaal over Restol maar we willen graag benadrukken dat met Restol grotendeels met producten wordt gewerkt uit de natuur.

​Wat kan er behandeld worden met Restol producten?

​In principe is de Restol alleen bedoeld voor het beschermen en verfraaien van hout. Op ander producten zal het niet hechten of een bescherming afgeven.
​Maar op welk hout kan Restol dan worden gebruikt? Elke houtsoort is te behandelen met Restol. Maar let wel op dat sommige houtsoorten een speciale behandeling nodig hebben voor een optimaal restultaat. http://www.restol.info/nl/speciale-houtsoorten/

​Het online kopen van Restol producten!

Restol is een product wat ook uitstekend via internet verkocht kan worden. Waarom niet toch! Wij verpakken de blikken met grote zorg zodat u de Restol in gewenste staat ontvangt.
Mocht u nog vragen hebben over deze producten laat het ons dan weten via mail of telefoon en wij helpen u graag verder!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »