Universol

Filters

Universol

Universol ontvetter

Bent u zoek naar een goede vervanger voor Ammoniak? Dan is universol ontvetter een meer dan uitstekende keuze. Vrijwel alle vakschilders hebben dit product mee op de klus. Waarom? We zullen u in een paar eenvoudige stappen uitleggen waarom dit reinigingsmiddel zo veel word gebruikt.

Hechting van verf

Hechting van verf is een moleculair probleem. Een moeilijk woord, daarom zullen wij het u uitleggen. Om hechting te krijgen moet de verflaag de ondergrond zo dicht mogelijk naderen. Anders gezegd, en mag eigenlijk vrijwel niets tussen de ondergrond en de verflaag zitten anders wordt hechting lastig.

Als we in termen van moleculair praten dan zoomen we wel heel erg in. maar voor een goede hechting mag dit niet meer zijn dan 5 A-units. (omgerekend zo'n één-tienmiljoenste milimeter!) Om ervoor te zorgen dat de verflaag de ondergrond zo dicht mogelijk nadert, moet de verflaag de ondergrond benatten. Benatten is een effect van oppervlaktespanning of energie.

Om het niet nog ingewikkelder te maken: een metaalplaat heeft een hoge oppervlaktespanning of energie, en kunststof veel lager. Daarom zal verf makkelijker hechten op metaal dan op kunststof.

Heel lang werd gedacht dat door de oppervlakte een betere hechting ontstaat. Dat is niet helemaal waar. Door schuren wordt het oppervlakte vergroot (omdat er groeven in de ondergrond ontstaan), waardoor de ondergrond een groter oppervlakte krijgt. Veel stoffen kunnen de oppervlaktespanning enorm verlagen. Hierbij moeten we denken aan bijvoorbeeld siliconen, maar ook olie, vet, was, roest enzovoorts.

Universol: terug naar de basis.

Om er dus voor te zorgen dat de oppervlaktespanning of energie wordt vergroot, moeten we er voor zorgen dat de ondergrond zo veel mogelijk vrij is van bovengenoemde stoffen. We moeten dus eerst gaan reinigen! (Als je eerst stuurt en daarna pas reinigt met Universol krijg je niet alle verkeerde stoffen weg.)

Door het oppervlak dus weer terug te brengen naar de meest originele staat moet deze gereinigd worden. Dit kun je op een aantal manieren doen. Universol is hierbij een uitstekend product om de ondergrond effectief te reinigen.

Als sinds 1992 is Universol op de markt en als beste getest.

Er zijn veel producten op de markt die beweren een goede vervanger van Ammoniak te zijn. (Soms zie je ook ammonia staan, dat is ammoniak in een verdunde variant).

Universol is als beste getest en absoluut een prima product om oppervlaktes te reinigen. U bent ervan verzekerd dat na het reinigen en verdere goede voorbereidingen de verflaag prima hecht op de ondergrond.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »