Top 10 Beste Grondverf Producten Online

Je weet waarschijnlijk al wat je moet gaan schilderen… anders was je niet op zoek gegaan om de beste grondverf online te kopen, toch? Natuurlijk leuk zo'n lijstje met onze top-10 van beste grondverf producten uit ons assortiment, alleen dan moet je natuurlijk wel weten wat aan grondverf doet, en wanneer het voor jouw situatie het meest geschikt is.

Mooi, nu je zover bent dat je weet wat je de ondergrond is waar je een nieuwe verflaag op gaat aanbrengen, is dit een heel nuttig artikel voor je. Waarom?

 1. We leggen je precies uit wat een grondverf doet
 2. Met behulp van voorbeelden geven wij je tips hoe je het beste kunt schilderen
 3. Als laatste geven we je een top 10 lijst met beste soorten grondverf!

Er zijn heel veel soorten grondverf, dus een goede keuze maken is belangrijk!

Waarom?

Je wilt het goed doen toch, anders was je ongetwijfeld naar de bouwmarkt gegaan en had je de eerste beste bus verf gepakt waar grondverf op stond. Maar je bent dit artikel aan het lezen, dus opgelet!

Vuistregel: Binnen = watergedragen. Buiten is oplosmiddelhoudend.

Kan het ook anders?

Ja dat kan, alleen neem deze vuistregel maar aan, wij vinden ons specialist, en je mag verwachten dat wij je goed adviseren!  Wil je echt weten waarom? We hebben er een apart artikel over geschreven, Waarom vergeelt mijn verf?

Wat doet een grondverf?

Je wilde het naadje van de kous weten? Zet je maar schrap want we gaan het diepe in! Eerst zullen we kijken naar de structuur van hout.

Er zijn enorm veel houtsoorten…

En als je hout van heel dichtbij zou bekijken zie je dat hout bestaat uit allemaal hele kleine buisjes. Deze buisjes worden door de boom gebruikt wordt voor het transport van sappen.

De dichtheid van deze buisjes, of het juist niet hebben ervan, bepaalt de porositeit van hout, en hebben we onderscheid in hardhout en zachthout.

Ieder jaar groeit er een nieuwe ring rondom het hout. Hoe ouder de boom, des te meer ringen er komen.

Waarom is het belangrijk om dit te weten?

Sommige houtsoorten bevatten veel tannines die in de sappen van het hout bevinden. Zodra hout wordt verwerkt tot eindmateriaal, begint hout te drogen en verliest het zijn sappen.

Om ervoor te zorgen dat de tannine in het hout blijven, en niet in je uiteindelijke laklaag moet je een isolerende primer gebruiken.

We hebben ook een lijst online staan met de meest gebruikte houtsoorten en welke soort grondverf je het beste kunt gebruiken.

Niet het merk! Onderaan dit artikel vindt je top 10 van beste grondverf producten die je kunt gaan gebruiken.

Andere houtsoorten hebben een grovere structuur. Dan heb je eerder een vullende grondverf nodig.

Is niet nog niet duidelijk?!

Dat snappen we best…  Bekijk onderstaande afbeelding maar eens en let goed op waar er een kring bij staat, en kijk naar de houtnerf in de kring.

Zo kun je de beste grondverf het beste behandelen!

Om meteen een mythe uit de wereld te helpen: je kunt gewoon watergedragen grondverf over terpentinebasis heen schilderen en andersom.

Zo dat gezegd hebbende is de volgende veelgehoorde misvatting eerst schuren en dan past ontvetten. FOUT, FOUT FOUT!

Als  je namelijk gaat schuren zonder eerst te reinigen schuur je al het aanwezige vet (Binnenshuis met name huidvet) helemaal diep in de porien (lees het begin van dit artikel!) van het hout. En als er iets is, wat geen enkele verf fijn vindt is vet.  Dus vanaf nu en voor altijd:

Altijd eerst ontvetten en reinigen. Daarna pas schuren, en voordat je de grondverf aanbrengt stofvrij maken, met een stoffertje en eventueel een kleefdoek. Er zijn ook aantal soorten grondverf die alles kunnen: de multiprimers. Of die universeel zijn, als geen van de bijzondere situaties het geval is.

Waarom grondverf gebruiken, en wat is het voor een product?

Nu je een keuze hebt kunnen maken welke verf voor jou het beste is, is het ook belangrijk waarom je een grondverf gebruikt:

 1. Grondverf creëert hechting tussen de ondergrond en je laklaag
 2. Het zorgt er ook voort dat je lakverf beter dicht vloeit
 3. Het heft kleurverschillen op
 4. Afhankelijk van welke grondverf je kiest, isoleert het vlekken, die normaal gesproken doortrekken en je lakverf doen verkleuren.
 5. Het egaliseert het oppervlak van de kale ondergrond
 6. Maakt je lakverf systeem duurzamer
 7. Een goede grondverf zorg voor vochtregulering. Het zorgt er voor dat vocht wel eruit kan, maar niet terug.

In de onderstaande video gaan we nog uitgebreid in over de beste grondverf eigenlijk betekent.

Klinkt het woord systeem of verfsysteem jouw bekend? Dan spreekt deze video jouw helemaal wel aan!

Vervolgstappen:

 1. Breng een normale verflaag aan, niet extra dik opzetten omdat je de grondverf dekkend wilt krijgen. (Het is toch geen lakverf...!)
 2. Als je binnen 48 uur de volgende grondverf laag aanbrengt hoef je niet eens te schuren.
 3. Zit er langer tussen? Eerst ontvetten, reinigen en heel heel licht opschuren. Eigenlijk noem je dat opruwen of matteren.
 4. Klaar!

Onze top 10 met de beste grondverf uit ons assortiment:

Classidur Primer Xtreme

Wij noemen deze ook wel de probleemoplosser. Door deze isolerende primer komt geen enkele vlek heen, zelfs geen nicotine. En kun je gebruiken op muren, plafonds, kozijnen. Noem maar op. Bekijk de Classidur Primer Xtreme.

Caparol Aqua Uniprimer

Niet voor niets is deze grondverf de meest verkochte grondverf in Nederland en zeer geliefd onder de professionele vakschilder. Wij geven deze verf een plaats in onze top 10 omdat deze op vrijwel iedere ondergrond is toe te passen, maar ook speciaal is getest voor kinderspeelgoed.  Ga naar Caparol Aqua Uniprimer.

Caparol Aqua Multiprimer

We blijven nog even bij Caparol, want deze Duitse fabrikant heeft nog een topproduct. Deze grondverf biedt een buitengewoon goede hechting op moeilijke ondergronden zoals staal, roest en harde kunststoffen, en isoleert daarnaast ook vlekken. Lees over over Caparol Aqua Multiprimer.

Coatright 1K vulprimer

Om twee redenen hebben wij deze grondverf opgenomen in onze top10. Allereerst omdat deze primer over een enorme vulkracht beschikt. Als tweede reden de korte droogtijd: al na 30 minuten stofdroog en hanteerbaar! Bekijk de Coatright 1K Vulprimer in onze webshop.

Sigma Rapid Primer

Deze grondverf is geliefd onder de schilder, en zeker in ons onberekenbare klimaat een ware vondst. Bevat alle eigenschappen om bij de beste grondverf te horen, maar is onderscheidend omdat hij super snel droogt! Lees meeer over de Sigma Rapid Primer.

Sudwest All-Grund Primer

Deze grondverf staat al jarenlang op eenzame hoogte als het gaat op zijn multi inzetbare eigenschappen en kenmerken waardoor hij hecht op vrijwel alle ondergronden. Een echte primer die eigenlijk nooit teleurstelt! Lees meer over de Sudwest primer online.

Veveo Thix Primer

Deze grondverf beschikt over excellente eigenschappen voor vulling, en staat daarnaast bekend om zijn elasticiteit. Verschillende types ondergronden met grovere structuur krijg je moeiteloos mooi glad met de Veveo Thix Primer.

GlobalPaint Randsealer

Ook deze vullende en isolerende grondverf mag niet ontbreken op deze lijst. Wat een prestaties haalt deze grondverf als je bijvoorbeeld kopse kanten in houten constucties goed moet 'dicht zetten'. Een echte sealer zoals de GlobalPaint Randsealer zijn er maar weinig.

Sigma S2u Nova primer

Wat ons betreft voor binnenshuis de beste in zijn soort: Stoot- en slijtvast, huidvet resistent, geurloos, snelle droging... en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Zoek je voor binnen een echter alleskunner? Bekijk dan eens de Sigma S2U nova primer.

Sikkens Primer Plus (voorheen Onol)

Geliefd, geprezen en deze alleskunner was vroeger onder de naam Onol al een veelgebruikte grondverf. Kenmerken zijn de uitstekende hechting, goede vochtregulering. En even zo belangrijk: Met deze allemansvriend wordt iedere een goede schilder. Bekijk de Sikkens Primer Plus.

Heb je nog tips of aanvullingen op onze lijst, hoe kies ik de beste grondverf? Laat het ons weten, en reageer gerust! Laat ook anderen weten over dit artikel door het eenvoudig te delen.

Tip! Wist u dat wij het grootste assortiment verf online aanbieden. Alles op voorraad en snel in huis. Wacht niet langer en bestel voordelig en gemakkelijke online.

Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Achteraf betalen!
Thuiswinkel logo
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x