Schuurwijzer

de schuurwijzer

Schuren is een minder leuke bezigheid, maar wel een belangrijke bezigheid. Lees hier hoe je het beste kan schuren om het mooiste resultaat uit je verfwerk te behalen! Bekijk ons stappenplan!

Hand schuren?

Met de handschuren is een tijdrovende bezigheid. Zorg dan ook dat je alleen met de hand gaat schuren op de plekken waar je niet goed bij kunt komen met de schuurmachine.
Bij handmatig schuren neemt er onvoldoende of ongelijke laagdikte af. Zo is de kans groter dat je schuurkrassen door het aflak heen ziet.

Machinaal schuren?

Machinaal schuren levert veel tijdwinst op. Tevens wordt het eindresultaat op deze manier mooier. Bij machinaal schuren wordt het stof opgevangen door een stofzakje, dit is beter voor je gezondheid.

1. Een slechte verflaag schuren

Gebruik een korrel 60, 80 of 100 voor het schuren van slechte verflagen. Met een groffe korrel dring je beter door de bestaande verflagen heen. Zo schuur je de los zittende lagen eraf tot dat je bij een goede ondergrond komt. zorg dat je alles goed vlak schuurt, anders krijg je dit te zien in de afwerking. Schuur na met schuurpapier K180 om schuurkrassen te voorkomen.

2. Een kale ondergrond schuren

Is het hout nog niet behandeld, dan moet je de kale ondergrond goed opschuren met schuurpapier korrel 120. Zo wordt de kale ondergrond ruwer en kan er beter een grondverf op hechten. De Korrel 120 zorgt er ook voor dat het hout mooi vlak wordt en alle splinters worden verwijderd. Schuur de ondergrond na met een korrel 180 om schuurkrassen op de ondergrond te verwijderen.

3. Grondlaag opschuren

Als de grondverf is aangebracht en uitgehard is kun je deze opnieuw schuren. Intensief schuren is nu niet meer nodig, het is de bedoeling om de ondergrond licht op te ruwen. Gebruik hiervoor een fijn schuurmatje of schuurpapier met een fijne korrel. Gebruik korrel 220 om de ondergrond licht op te ruwen. Zorg wel dat je oppast met het schuren in de hoeken en randen, geef niet te veel druk zodat je de grondlaag nog intact houdt.

4. Grondlaag opschuren

Wil je een 2e laag lakverf aanbrengen voor extra bescherming, schuur de laklaag dan met een hele fijne korrel of een fijn schuur matje. Zo zorg je dat er geen schuurkrassen komen en wordt het eindresultaat super strak!

Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Gratis Retourneren
Thuiswinkel logo
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x