Roestwerende verf

Wat doet Roestwerende verf voor u?

Roest is een vervelend iets. Het komt meestal voor op plekken waar u moeilijk kan komen of waar u het helemaal niet wilt zien. Om dit goed en makkelijk tegen te gaan is er Roestwerende verf.

Een verf die roestwerend is  geeft meestal niet alleen bescherming tegen roest maar pakt de roest ook aan. De verf zorgt ervoor dat het roestproces stopt. Hierdoor zal het staal niet verder aangetast worden. Let op! Een verf met roestwerende eigenschappen verwijdert de roest natuurlijk niet!

Bij  roestwerende verf is het alleen een beschermlaag die wordt aangebracht en is het wel van belang dat de roest goed wordt verwijderd. Als u de kans heeft om de roest te verwijderen doe dit dan. Dat wordt de kans dat het terugkomt toch al een stuk minder.

Waar kan Roestwerende verf op gezet worden?

Er is veel verschil in roestwerende verf. De ene kan alleen op metalen worden gezet. De andere kan ook op bijv. kunststof. Het is een afweging die u maakt welke verf waar op komt. Producten die op verschillende ondergronden kunnen worden gebruikt noem je doorgaans multiprimers.

Let goed op welke ondergrond u heeft. Ga ook na voor u zelf hoelang u van de roest af wilt zijn. Dat klinkt een beetje raar misschien. Maar roest verwijderen is niet de meest makkelijke klus. Goede systemen geven ook vaak een langere levensduur. Ook het gebruik van goed gereedschap zoals kwasten en rollers is van belang voor een topresultaat te behalen met de roestwerende verf.

Een goede, egale, gesloten laag zal langer meegaan dan een laag die uit verschillende diktes bestaat. Op de dunne plekken zal de roest er weer eerder doorheen slaan.

Heeft u vragen over roestwerende verfsoorten of wilt weten welke systemen voor u het beste zijn? Neem dan altijd contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Achteraf betalen!
Thuiswinkel logo
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x