Loodmenie

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Omschrijving van loodmenie

​Loodmenie is een oranje grondverf met loodwit als ingredient waarvan geldt dat het houtrot en roest voorkomt van niet dag-ziende houten delen van gebouwen zoals balkkoppen. Ook houten palen die de grond in gaan worden wel voorzien van loodmenie. De impregnerende loodmenie vormt een afsluitende laag tegen vocht en dus schimmels. De roestwerende eigenschappen schijnen overigens hoger aangeslagen te moeten worden dan de houtconserverende werking.

Loodmenie zonder lood

Loodwit is een oxide van lood, wat in deze vorm inmiddels is verboden in onder andere verf. Daarom zijn er nieuwe soorten rot- en roestwerende verf ontwikkeld (op basis van zinkchromaat of zinkfosfaat en zonder loodwit). Deze nieuwe produc­ten worden eveneens loodmenie of kortweg menie genoemd.
Daarnaast zijn door de verfindustrie andere alternatieven voor traditionele loodmenie op de markt gebracht. Deze producten focussen met name op roestpreventie en metaalconservering.

Ontwikkeling van loodmenie

Nederlandse fabrikanten van verven en coatings en ook loodmenie met name wanneer ze bestemd zijn voor toepassing op hout, houthou­dende en andere biobased producten, werken vaak samen met SHR in Wageningen – hét test- en adviescentrum voor alle producten die in combinatie met houten elementen worden verwerkt in bouw, meubelindustrie en (scheeps)betimmeringen. Ook alternatieven voor loodmenie kwamen mede tot stand door onderzoek en testwerk in het laboratorium van SHR, dat over meer dan 20 jaar expertise beschikt. 

 

Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Achteraf betalen!
Thuiswinkel logo
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x