Menie

Stel een Aflopende Directie in

3 Artikel(en)

Wat is nu een Menie?

Een menie dient eigenlijk als een roestwerende grondlaag uit de 'verf' gekomen. Bedoeld om staal te beschermen tegen corrosie en ervoor te zorgen dat het niet kan gaan roesten. Het product heeft een eigenschap om een afsluitende laag te vormen zodat er geen vocht of lucht doorheen kan komen.

Waar is Menie nu allemaal voor te gebruiken?

Zoals al eerder gezegd is de menie in te zetten als beschermer tegen roest. U kunt deze producten inzetten op de volgende materialen:

  • staal
  • geschopeerd staal
  • blank staal
  • gestraald staal
  • zachthout

Dat het op staal gezet kan worden is nu wel duidelijk. De functie ervan zeer waarschijnlijk ook. Maar wat ook een belangrijke is waar de Menie voor gebruikt kan worden is gewoon simpel hout. Hout wat in contact komt met steen of beton gaat vocht opnemen als het niet beschermt is. Daarom is het van belang dat er een goede laag op wordt gezet die dit tegen gaat.

Hoe moet ik staal en hout voorbehandelen voordat de menie eroverheen kan?

Het hout en het staal moet allebei vrij zijn van vetten en vuil. Maak beide goed schoon met een geschikte ontvetter. Daarnaast is het voor staal belangrijk dat dit goed ontroest is d.m.v. mechanisch of gestraald ontroesten. Hout eventueel licht schuren voor de aanhechting van de verf.

Deze producten werken eigenlijk als een soort impregneermiddel. Onder bepaalde condities vindt en een proces plaats. Hierdoor raakt de ondergrond nog beter beschermt tegen met name vocht.

Aan de bekende oranje-rood kleur kun je de menie herkennen. Steeds vaker kiezen professionals voor een alternatief product. Dit vanwege de belasting voor het milieu. In onze webshop bieden wij ook loodvrije producten die minder belastend zijn.

De producten zijn direct klaar voor gebruik. U kunt dit product wel verdunnen met terpentine. Bijvoorbeeld als u vindt de verf wat 'dik' aanvoelt.

Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Achteraf betalen!
Thuiswinkel logo
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x