Alkydverf

Stel een Aflopende Directie in

1-18 van 47

Omschrijving Alkydverf

Alkydverf is een traditionele lakverf waarbij het bindmiddel bestaat uit een polymeer (Alkydhars) De naam komt van Alkohol Anhydride. Daarnaast wordt er voor de gewone huisverf veel olie toegevoegd. Dat is meestal halfdrogende olie zoals zonnebloemolie, sojaolie of soms lijnolie. De huisverf kan wel tot 70% van de bindmiddelmassa aan olie bevatten. Traditionele verf op basis van alkyd kan worden verdund met terpentine of andere oplosmiddelen. De droging van de dit type verf komt tot stand via een oxidatieproces. De enkelvoudige onverzadigde vetzuren in de verf zorgen ervoor dat deze bij kamertemperatuur droogt. De droogtijd is afhankelijk van de gebruikte olie.

Toepassing alkydverf

Alkydverf wordt vooral voor buiten gebruikt. Door de veranderde samenstelling heeft de huidige generatie alkydverven de eigenschap om binnenshuis snel te vergelen als er gebrek is aan daglicht en er wit of lichte kleuren worden gebruikt. Dit is vooral zichtbaar in sponningen en bijvoorbeeld onder de bloempot in de vensterbank. Watergedragen verf heeft dat niet of nauwelijks. Voor buitentoepassing is alkyd een ideale verfsoort die doorgaans een betere dekking geeft en een gladder eindresultaat. Verder kan deze verf worden toepast op elke ondergrond die voorzien is van een goede grondverf of primer. Decoprof levert een groot assortiment alkydverf van topmerken. Online besteld is snel geleverd. Naast de standaard alkydverf is er ook nog High Solid variant. Dit type heeft meer vaste stoffen maar minder oplosmiddelen. Nadeel is de langere droogtijd.

Verwerking van Alkydverf

Voordat u met alkydverf aan de slag gaat dient de ondergrond schoon te zijn. Altijd eerst ontvetten zowel nieuw hout als oude verflagen voor er wordt geverfd. De verf laat zich gemakkelijk verwerken met kwast of roller en kan in de meeste gevallen ook verspoten worden. Waar u wel op moet letten is de droogtijd. Dit type verf heeft namelijk een langere droogtijd nodig van gemiddeld 16 uren. Er is ook nog verschil tussen stofdroog en uiteindelijk droog voor een tweede en/of laatste laag. Op de verpakkingen van ieder product kunt u precies lezen wat de exacte droogtijd is.

Bekijk alle verf producten op de beginpagina.

Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Achteraf betalen!
Thuiswinkel logo