Sikkens Rubbol BL Rezisto Serie

Sikkens Rubbol BL Rezisto Serie

Sikkens verf is een merk met een rijke en lange historie. Deze gaat terug tot 1792 in Groningen waar de eerste potten Sikkens lakken werden gemaakt. Een typisch Nederlands verfmerk dus. Ze waren pionier op het gebied en zijn dat nog steeds. Nu maakt dit merk deel uit van het Nederlandse concern Akzo Nobel wat inmiddels wereldwijd actief is.

In onze webshop bieden vindt u het complete Sikkens assortiment met Sikkens producten. De meest bekende producten zijn direct uit voorraad leverbaar. Per product kunt u zien wat de levertijd is. Heeft u een specifieke vraag? Stuur ons dan een mailtje, wij helpen u graag verder.

Sikkens Rubbol BL Rezisto, dé verf voor binnen!

De ontwikkeling van verven op waterbasis heeft de afgelopen jaren zeker niet stil gestaan. De kwaliteit is enorm ontwikkeld. Ook de verwerking is sterk verbetert, en zijn er op het gebied van milieu, mens en gezondheid ook flinke stappen gemaakt. Zo ook de producten uit de Sikkens Rubbol BL Rezisto serie. Een complete range van producten van Sikkens om binnenhuis toe te passen.

De serie bestaat uit:

Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer

We zeiden het al, het is een complete serie. Alle Sikkens producten zijn ingedeeld in verschillende productseries. Dus is het eerste product wat we tegenkomen een primer of grondverf. Zoals bij ieder verfsysteem begint de eerste laag met een grondverf. Deze Sikkens Rubbol BL Rezisto primer kun je gebruiken op kaal hout. Bij kaal hout zijn twee lagen grondverf nodig. Breng de lagen niet al te dik aan, en schuur tussen de lagen. Gebruik een schuurpapier met korrelgrootte P240, en daarna P320. Hoe fijner je schuurt, des te mooier het eindresultaat.

Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin, Semi-Gloss en High Gloss

De lakverf uit deze serie is verkrijgbaar in drie glansgraden: Satin, Semi-Gloss en High Gloss. Hoewel de namen het al een beetje verklaren zullen we in gewoon Nederlands de verschillen uitleggen.

Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin staat voor zijdeglans. Dit is tevens de meest gekozen glansvariant. De ervaring is namelijk dat de hoogglans (High-Gloss) bij watergedragen verven minder glanzend zijn dan mijn verf op terpentinebasis.

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen, maar schuur nooit te grof. De glans zakt daardoor een heel eind weg, en in het meest ongunstigste geval blijf je de groeven van het schuren zien. Niet lager gaan dan korrel P180 voor grondverf, en lakverf P240.

Een andere reden om een keuze te maken in glans is jouw persoonlijke voorkeur, stijl en wens. Als je graag een hoogglans verf wilt hebben dan kies je voor Sikkens Rubbol BL Rezisto High-Gloss. Voor halfglans semi-gloss, en zijdeglans: satin.

Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Gratis Retourneren
Thuiswinkel logo
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x