Sigmalife beits

Sigmalife beits

Sigmalife: De Sigma Beits onder de Beitsen!

Sigmalife is een productcollectie van Sigma. Deze Sigma beits producten zijn leverbaar in vele houttinten en decoratieve kleuren. De Sigmalife kleurkaart geeft een overzicht van de beschikbare kleuren, samengesteld in een palet met bijpassende dekkende toon-op-toon combinatiekleuren.

Sommige houtsoorten verdienen het op blijvend in het zicht te houden. Maar toch wilt u uw hout een bescherming geven. Of het een kleurnuance aanbrengen waardoor het beter past bij uw woning of interieur. Als de noutnerf en de structuur in het zicht blijven krijgt hout een heel andere uitstraling.

De Sigma beits is er in 2 varianten: watergedragen en op basis van thixotroop alkydhars.

Voor beide soorten geldt dat ze bijzonder prettig te verwerken zijn. Dat is namelijk het eerste wat u zult merken zodra u met producten uit deze productlijn aan de slag gaat. Een andere eigenschap van de Sigma beits is dat ze een hoog rendement hebben. U kunt dus een behoorlijk oppervlak doen met 1 liter blik. Dat is namelijk de kleinste inhoudsmaat. Daarnaast zijn de Sigmalife beitsen ook nog leverbaar in 2,5liter verpakking. Handig voor de grotere klussen.

De watergedragen beits van Sigma zijn vrijwel geheel vrij van oplosmiddelen en zijn daarmee meteen een duurzaam alternatief. Het is goed voor u zelf, en niet in de laatste plaats ook voor het milieu. Met de nieuwe generatie transparante beitsen zijn onderhoudsintervallen tot circa 5 jaar mogelijk.

Uitleg over de namen van de Sigmalife Sigma Beits

Bij ieder product uit de Sigmalife productlijn ziet u aanduidingen zoals VS en VS-X. Op het eerste gezicht zullen deze benamingen u niets zeggen. Daarom een korte uitleg, zodat u weet waar u op moet letten als u een Sigma beits wilt aanschaffen.

Producten met 'X' of 'TX'

Deze producten zijn gemaakt op basis van Thixotroop, en daarmee ook oplosmiddelhoudend. Thixotroop (Afkomstig uit het Grieks), betekent letterlijk: veranderen door aanraken. En dat is precies wat deze verf doet. Daarom hoeft u deze verf ook niet eerst door te roeren, maar kunt u direct toepassen. Naar mate u meer smeert, wordt de verf soepeler. De Sigma beits met thixotroop zijn er in drie varianten:

  • VS-X Satin (impregneerbeits zijdeglans)
  • DS-TX Satin (normale beits Zijdeglans)
  • DS-TX Gloss (normale beits Hoogglans)

Producten met Acryl aanduiding

Acryl is een veelvoorkomende aanduidingen als het gaat op producten op waterbasis. Sigma Beits heeft twee producten op waterbasis:

  • Sigmalife VS Acryl Satin wordt gebruikt als eerste laag in transparante beitssystemen op hout. (impregneerbeits op waterbasis)
  • Sigmalife DS Acryl Satin is een watergedragen beits voor buiten en binnen en heeft uitstekende verwerkingseigenschappen die zich vertalen in een prachtig resultaat. Dit porduct droogt snel, is reukarm en biedt een goede bescherming tegen UV-straling.
Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Achteraf betalen!
Thuiswinkel logo
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x