Metaalverf

Sigma metaalverf

Het zijn eigenlijk de primers of grondverven die het Sigma assortiment van metaalverf domineren. En dat is niet zo vreemd, tenminste niet voor ons. Om metalen zoals staal, thermisch verzinkt staal en non-ferro metalen een verflaag te geven is de hechting een van de belangrijkste eigenschappen van een goede metaalverf. Om een goede hechting met de ondergrond te krijgen is een goede primer absoluut een basiselement, en daar kun je eigenlijk niet zonder. Een goede metaalverf heeft ook corrosie werende eigenschappen.

​Metaalverf of grondverf?

Het is onterecht om alleen maar van metaalverf als grondverf te spreken. Er zijn daarnaast ook een aantal producten ontwikkeld die als eindlaag beschikbaar zijn voor metalen. Sigma heeft voor de meeste producten gekozen voor een innovatievde combinatie van syntetische bindmiddelen. Deze producten zijn bijzonder geschikt op bijvoorbeeld ondergronden te behandelen tegen roest voor buiten. U kunt ook de producten van Sigma coatings toepassen op thermisch verzinkt staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen. 

Werkt een metaalverf hetzelfde als normale verf?

​Metaalverf is eigenlijk gewoon normale verf alleen met speciale kenmerkende eigenschappen om metalen te behandelen.

De verwerkbaarheid van een metaalverf werkt ook hetzelfde als reguliere verfproducten, u zult daarin geen verschil merken. De producten van Sigma hebben ook een uitstekende vloeiing. De primers of grondverven die speciaal ontwikkeld zijn om metalen te gronden laten zich prima overschilderen met alkydhars verven, de terpentinebasis verven zoals de meeste die kennen. 

Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Achteraf betalen!
Thuiswinkel logo
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x