Sigma Air Pure Supermatt

Sigma Air Pure Supermatt

 • Sigma Air Pure Supermatt
 • Sigma Air Pure Supermatt

€ 58,95

v.a. € 40,95

Op werkdagen voor 21:00 besteld, morgen in huis!

Kleur toevoegen

Uw kleur:
Kies een andere kleur
v.a. € 40,95
 • Gratis verzending

  vanaf €50,-
 • Voor 21:00 besteld

  , morgen in huis
 • Achteraf betalen
 • Lid van Thuiswinkel.org 
 • Thuisbezorgd of afhaallocatie 
 

Sigma Air Pure Supermatt

Luchtzuiverende, watergedragen, supermatte muurverf voor binnen op basis van biobased grondstoffen.

Plus- en minpunten van de Sigma Air Pure Supermatt

Zuivert 70% van de formaldehyde uit de binnenlucht Sigma Air Pure is 45% biobased Supermat eindresultaat Gemakkelijk verwerkbaar

Stel uw vraag!

Wij helpen u graag!

Klantenservice

Goed om te weten...!

Hoogwaardige, watergedragen, supermatte muurverf voor binnen op basis van biobased grondstoffen met 100% Decovery bindmiddel, met formaldehyde neutraliserende werking voor een beter binnenklimaat. Het afwerken van wanden en plafonds die een fraaie, esthetische uitstraling moeten krijgen. Toepasbaar op minerale ondergronden zoals beton, stucwerk, schuurwerk, gipsplaten en metselwerk en het overschilderen van glasweefsel, glasvlies, bestaande goed he Sigma Air Pure Supermatt hecht uitstekend op minerale ondergronden en op kwalitatief gelijkwaardige dispersiemuurverven. Zuigende en/of onregelmatig zuigende ondergronden dienen eerst voorgestreken te worden met Sigmafix Universal (1 : 4 verdund). Sigma Air Pure Supermatt hecht tevens op ondergronden met een ‘gesloten’ karakter, zoals verflagen op basis van alkydhars. Echter, wanneer de gesloten ondergrond zich in een vochtige ruimte bevindt (bijvoorbeeld badkamer en keuken), wordt de toepassing va
Aanvullende Informatie
Merk Sigma
Basis Waterbasis
Type verf Vullende grondverf
Toepassing Binnen
Ondergrond Oude verflaag, Spack/spuitpleister, Pleisterwerk, Gips, Metselwerk, Stucwerk, Kalkzandsteen
Glansgraad Ultra Mat
Verbruik 8m2/ltr
Overschilderbaar na 4uur
Speciale kenmerken Vrij van oplosmiddelen, Ecoproduct, Gemakkelijk verwerkbaar, Uitstekende vloeiing
Schrobklasse Schrobklasse 2
Inhoud 2,5 LTR
Omschrijving

Sigma air pure luchtzuiverende muurverf

Nieuw in ons assortiment. De allernieuwste trend op het gebied van muurverf, heel goed voor je zelf en voor de natuur. De Sigma Air Pure Supermatt. Een luchtzuiverende muurverf. We leggen u graag uit wat het is.

Wat is een luchtzuiverende muurverf precies zoals de Sigma Air Pure Supermatt?

Om te beginnen moeten we eerst iets uitleggen. In de lucht om ons heen zitten heel veel stoffen die niet zo goed voor ons zijn. Op het eerste oog hebben we daar niet zo heel veel last van, totdat de hoeveelheid teveel wordt. Deze stoffen, of beter gezegd gassen hebben een naam. We noemen dit vluchtige organische stoffen. U kunt deze naam weer snel vergeten. Wat u wel moet proberen te onthouden is dat in verf ook een concentratie bevindt van deze stoffen. En dat is niet zo goed. Dus hoe minder hoe beter. Ten eerste voor uzelf, maar ook voor ons milieu. Het specifieke stofje wat in verf zit, is formaldehyde. Nog zo'n moeilijke naam, maar wel een gevaarlijke. De effecten op de gezondheid verschillen per mens, maar goed is het natuurlijk niet. De Sigma Air Pure is een unieke muurverf. Deze luchtzuiverende muurverf zuivert de lucht namelijk tot wel 70% van deze slechte stoffen. En dat is goed nieuws! Daarnaast is het gewoon een normale muurverf, die je op vrijwel iedere ondergrond kunt gebruiken, hij is alleen veel beter! De werking van het zuiverende effect van deze muurverf kan wel tot 7 jaar duren. Ongetwijfeld bent u daarna wel weer toe aan een nieuw kleurtje!

Maar er is nog meer. De Sigma Air Pure is ook BioBased. Wat is dat nu weer?

Niet alleen ons leefklimaat is belangrijk. Ook waar de producten van zijn gemaakt is heel belangrijk. Omdat natuurlijke grondstoffen steeds schaarser worden, is het goed dat fabrikanten goed kijken naar andere mogelijkheden. Een trend die we de laatste jaren steeds vaker zien is BioBased. Dat is eigenlijk niets anders dan grondstoffen opnieuw gebruiken. Waar wel opgelet moet worden is dat de kwaliteit daardoor niet minder wordt. Gelukkig weten ze bij Sigma daar wel raad mee. Ongeveer 45% van deze luchtzuiverende muurverf is gemaakt van herwonnen grondstoffen. We zijn er bijna... want last but not least: Ook de verpakking van de Sigma Air Pure Supermatt is gemaakt van recyclebaar materiaal. Wij zijn in ieder geval overtuigd van dit product, en de kwaliteit. U ook?!

Werkwijze van deze Air Pure Muurverf:

Minerale ondergronden, licht tot matig zuigend (alleen wit en lichte kleuren)

 • Verontreinigingen en ongerechtigheden verwijderen. Van beton de mogelijk aanwezige cementhuid verwijderen.
 • Waar nodig de ondergrond repareren en/of egaliseren met een kalkvrij reparatiemiddel, bijvoorbeeld Sigma Egalisatiepleister Kalkvrij.
 • Een laag Sigma WallPrim aanbrengen (kleur afstemmen op de kleur van de afwerklaag).
 • Afwerken met een laag Sigma Air Pure Supermatt (zie noot 1). In verband met de dekking kan een extra afwerklaag noodzakelijk zijn.

Minerale ondergronden, licht tot sterk zuigend (alle kleuren) Ook voor een licht tot matig zuigende ondergrond die licht poedert.

 • Verontreinigingen en ongerechtigheden verwijderen. Van beton de mogelijk aanwezige cementhuid verwijderen.
 • Waar nodig de ondergrond repareren en/of egaliseren met een kalkvrij reparatiemiddel, bijvoorbeeld Sigma Egalisatiepleister Kalkvrij.
 • Fixeren met Sigmafix Universal.
 • Afwerken met twee lagen Sigma Air Pure Supermatt.

Voor een optimaal formaldehyde zuiverende werking het systeem met twee lagen Sigma Air Pure Supermatt toepassen.

Video
Er is nog geen video beschikbaar over dit product
Beoordelingen

Schrijf je eigen recensie

Wat is uw ervaring met dit product?: Sigma Air Pure Supermatt

Wat vindt u van dit product? *

 
1 1 ster
2 2 sterren
3 3 sterren
4 4 sterren
5 5 sterren
Prijs
Kwaliteit
 
 

Bekijk ook deze producten

Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21u besteld, morgen in huis * Gratis Retourneren
Thuiswinkel logo
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x