Schuimrollers (9)

Filters

Schuimroller voor lakwerk

Een schuimroller is een van de meest voorkomende typen rollers die zoals de naam aangeeft bestaat uit schuimplastic. Er kan verschil zijn in de structuur zodat het resultaat kan varieren van fijn naar wat grover.
 
Een schuimroller is een prijstechnisch voordelige roller die het best alleen gebruikt kan worden voor grondverf en een eerste laag lakverf en dan bij het gebruik van lakverf op terpentinebasis.
 
Bij gebruik kunnen ze bewaard worden tot een volgende dag als na gebruik een folie strak om het rolletje wordt getrokken. Het voordeel van het gebruik van verfrollers in het algemeen ten opzichte van kwasten is dat de verf gelijkmatig wordt verdeeld en dat is bij grotere oppervlakken zeker een voordeel.

​Schuimroller voor verschillende doeleinden

Een schuimroller kan twee rechte zijden hebben, dit is de meest simpele uitvoering voor het verwerken van grondverf. Daarnaast kan de schuimroller afgeronde zijden hebben aan 1 kant of aan beide zijden. Dit is bedoeld om banen in het schilderwerk zoveel mogelijk te voorkomen.

Een schuimroller met een rechte zijde en aan de beugelzijde een afgeronde kant geeft de mogelijkheid om strak in de hoeken te kunnen schilderen als dus het werkstuk hoeken kent.

Een schuimroller met afgeronde hoeken aan beide zijden is bedoeld voor grotere oppervlakken zonder profiel en geeft een glad resultaat.

​Structuur van de schuimroller

​De structuur van de schuimroller kan fijn zijn en maakt hem geschikt voor grondverf. Een schuimroller kan ook een superfijne structuur hebben wat zeggen wil dat de porieen in het schuim kleiner zijn dan bij de fijne uitvoering.

Vervolgens is er ook roller met een grove en super grove structuur. Deze zijn geschikt voor muur- en structuurverf op muren. Tot slot is er een Velvet of flock schuimroller met heel fijn haar. Deze schuimroller is vervaardigd uit speciale vezels om lakken op waterbasis mee te verwerken. Bij verven op waterbasis, die snel droog zijn, moet snel een glad resultaat worden behaald.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »