Ovale kwasten (4)

Filters

Waarom een ovale kwast

Een ovale kwast worden aangeboden in wat grotere maten dan gewone ronde kwasten, namelijk 35 en 45mm. De ovale kwast wordt gebruikt op grotere oppervlakken zoals bijvoorbeeld vlakke deuren.
Het is belangrijk dat een dergelijke grote kwast gelijkmatig de verf afgeeft aan de ondergrond. Neem daarom de moeite om voor dergelijk werk een goede ovale kwast aan te schaffen. Het loont zeker om een ovale kwast van goede kwaliteit aan te schaffen.
 
Een goede ovale kwast voor met terpentine verdunbare verf is vervaardigd met zwart chinees varkenshaar en heeft een goede verfopname en gelijkmatige afgifte.
 
Dit leidt tot een veel beter en professioneler resultaat. ​Alvorens varkenshaar wordt verwerkt in een ovale kwast wordt het eerst een aantal malen gekookt om de juiste vorm en de gewenste soeplesse te krijgen.

​Meer over de ovale kwast

​Een ovale kwast is ook verkrijgbaar voor watergedragen laksoorten. De ovale kwast voor acryllak heeft wat langere haren dan voor terpentine lakken en is samengesteld uit een gebalanceerde mix van varkenshaar en synthetisch haar.
 
Ook de kwaliteits ovale kwast wordt gekend aan de dichte haarbezetting in en metalen bus. Onzichtbaar is de kit in de bus waarin de haren zitten vastgelijmd. Een touwwoeling zorgt voor stevigheid en soeplesse. Om langdurig van goede kwasten te kunnen genieten is het van belang dat ze een goede verzorging krijgen.
Een ovale kwast voor watergedragen lak kan aan het einde van de verfklus gewoon met lauw water worden uitgespoeld met een heel klein beetje zeep dat weer goed wordt uitgespoeld. De ovale kwast voor terpentine lak met terpentine om daarna met zeep te worden nagewassen en gespoeld.
Leg of hang ze daarna droog weg zonder dat de op de haren staan om te voorkomen dat deze krom trekken.
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »