Verfkrabber

Stel een Aflopende Directie in

18 Artikel(en)

Wat is een verfkrabber?

​Als u oude laklagen moet verwijderen dan kunt u eigenlijk niet zonder een goede, scherpe en professionele verfkrabber. Een verfkrabber is een stuk schildersgereedschap waarmee u oude laklagen voorzichtig af kunt krabben. Met nadruk zeggen wij voorzichtig, want zeker als u teveel kracht uitoefent kunt u het hout of de ondergrond dermate beschadigen dat u veel reparatie moet uitvoeren die voorkomen had kunnen worden.

​De omschrijving van een verfkrabber.

Een veelvoorkomend model is een model dat bestaat uit een houten handvat, waarin een stalen staaf is bevestigd. Aan het uiteinde zit haaks op de staaf een driehoekig stalen blad gemonteerd, waarvan de drie zijden een scherp geslepen vouw hebben. Er zijn ook modellen die geslepen kunnen worden naar het model van de af te krabben ondergrond. Bijvoorbeeld hol of bol geprofileerde raamkanten, gootlijsten en dergelijke. Een rechthoekige verfkrabber gebruikt u bijvoorbeeld voor sponningen en hoekprofielen.

​De verfkrabber en de verfstripper

​Het klinkt alsof deze twee niet zonder elkaar kunnen, en eigenlijk is dat ook wel zo. Om ervoor te zorgen dat de ondergrond niet of nauwelijks beschadigd raakt, maakt u eerst de verf al een eind los van de ondergrond om er zo voor te zorgen dat het krabben een stuk makkelijker gaat. U kunt hiervoor een goede verfstripper gebruiken, of de laklaag warm maken met behulp van een fohn. 
Nogmaals pas met de verfkrabber goed op dat u de ondergrond niet beschadigt.

Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Achteraf betalen!
Thuiswinkel logo
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x