Blokkwast

Stel een Aflopende Directie in

12 Artikel(en)

Wat doe ik met de blokkwast

Een blokkwast wordt ook wel witkwast genoemd en is, mits van een goede kwaliteit, ideaal voor het witten of sauzen van grotere opperlvlakken zoals muren en plafonds. Omdat een GOEDE blokkwast een dichte haarbezetting heeft kan de blokkwast veel verf vasthouden en ook afgeven aan het de bewerken oppervlak. Daarnaast is de blokkwast een uitermate goed gereedschap om te gebruiken bij decoratieve verftechnieken zoals het verwerken van krijt- en kalkverf. Het zachte streepeffect van de blokkwast geeft een mooi resultaat 

​Wanneer is de blokkwast het meest geschikt

​In geval er gesausd of gewit wordt op wanden en of plafonds en er is sprake van een grove structuur, dan is het aan te bevelen om een blokkwast te gebruiken in plaats van een roller. Met een blokkwast worden de oneffenheden beter bereikt en wordt niets overgeslagen. Een roller geeft meer kans om over de structuur heen te rollen. 

​De kwaliteit van de blokkwast

​Zoals bij alle typen kwasten kan de kwaliteit van de blokkwast erg verschillen. Het grootste kwalteitsverschil komt uit in de dichtheid van de haarbezetting en de soeplesse van de haren wat sterk afhangt van de lengte. Hoe meer haren, die stevig vast zitten in een metalen bus, hoe beter. Dat geeft meer verfopname en de kans op haaruitval is minder. Blokkwasten met een kunststof bus zijn doorgaans van mindere kwaliteit. De haren zitten niet zo strak ingeperst als bij een blokkwast met metalen bus.
Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Achteraf betalen!
Thuiswinkel logo
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x