Schimmelwerende Muurverf

Schimmelwerende muurverf is een uitkomst in vochtige ruimtes waar een zware waterbelasting is door intensief gebruik en te weinig ventilatie of door vocht dat in de muren aanwezig is.

Filters

Schimmelwerende Muurverf

Schimmelwerende muurverf

Soms zijn zouten die in de muur of het pleisterwerk aanwezig zijn de oorzaak. Schimmels tref je vaak aan in kelders en badkamers omdat schimmels houden van vochtige en warme plekjes.

Voordat schimmelwerende muurverf wordt toegepast zal er eerst iets moeten gebeuren. Want zoals de naam al een beetje doet vermoeden: het weert schimmels, maar verwijdert het niet!

  • GROOTMOEDERSTIP! Een ideaal middel is de gewone huishoud soda. Los de soda op in warm water en borstel over de schimmelplekken. Laat een paar uur intrekken en spoel daarna goed af met water. Als de schimmelvlekken aanwezig blijven, herhaal dan de behandeling.
  • Ook het gebruik van bleekmiddel kan een oplossing zijn. Behandel daarna de schone droge muren met een schimmelwerende verf.
  • Zijn er blijvende vlekken? Dan is het aan te bevelen eerst een isolerende muurverf aan te brengen, die ervoor zorgt dat de plekken niet meer zichtbaar zijn.

Schimmelwerende muurverf toepassen

Het is van belang om voor u schimmelwerende muurverf aanbrengt de muren goed te ontvetten en te laten drogen.

Het ontvetten is van belang om te zorgen voor een goede hechting. Soms is het raadzaam, als de ondergrond zuigt, eerst een voorstrijkmiddel toe te passen. Dit voorkomt dat de verf te snel of te veel intrekt. Hierdoor wordt te veel vocht uit de muurverf getrokken waardoor deze minder goed hecht en sneller kan gaan bladderen.

Zorg dat de ruimte goed geventileerd wordt maar voorkom tocht in de ruimte. Een ideale temperatuur is rond de 20 graden Celsius.

Verwerken van schimmelwerende verf

De verwerking van een muurverf tegen schimmels kan eenvoudig gebeuren met een ronde texkwast voor de randen en een blokwitter of roller voor de grotere oppervlakken. Werk altijd nat in nat , d.w.z. niet eerste de randjes rondom en vervolgens de grote vlakken. Het kan dan gebeuren dat de randen droog zijn als de aansluitende vlakken aan de beurt zijn. Het gevolg kan zijn dat de randen 'zichtbaar' blijven en dat is storend.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »