Afwasbare muurverf Global Paint

Stel een Aflopende Directie in

1 Artikel(en)

Afwasbare muurverf, wat is dat?

Een goede afwasbare muurverf kunt u schrobben, poetsen en goed reinigen zonder dat u daar naderhand iets van ziet. Stel u heeft rondom de eettafel een keer een ongeluk en de muur is vies geworden. Dat moet u deze goed kunnen reinigen. Het is dan belangrijk dat u een verf die schrobbaar is kiest. Soms zie je ook wel staan: schrobvast. Dat betekent hetzelfde. Belangrijk! Er zijn verschillende klassen in afwasbare muurverf. Er is namelijk verschil in de mate van afwasbaarheid. Niet iedere schrobbare verf is namelijk is hetzelfde.

De mate waarin een muurverf afwasbaar is, is vastgesteld aan de hand van 3 klassen:

  • De laagste klasse is schrobklasse 3. De afwasbare muurverf in deze categorie is afneembaar met een vochtige doek. Bij zware belasting ontstaan er glanzende vlekken die zeker op matte ondergronden erg storend kunnen zijn.
  • Schrobklasse 2 betreft de soorten muurverf die nat afwasbaar zijn en na opdrogen minder sporen nalaat. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn in een woonkamer. De kans dat muren vies worden is daar minder aanwezig. In een keuken is de kans bijvoorbeeld veel groter.
  • Schrobklasse 1 omvat producten die goed afwasbaar zijn en met een borstel behoorlijk belastbaar zijn zonder sporen na te laten. Ga terug naar muurverf voor een overzicht van andere producten.

De trappen of verschillende niveaus waarin een muurverf afwasbaar is, is belangrijk bij uw keuze. Waar gaat u een de goed schrobbare muurverf gebruiken? Is er veel of weinig kans dat de muren vervuild raken, en hoe is dat nu het geval? Is het nodig om voor de hoogst schrobbare muurverf te gaan, of volstaat een mindere klasse ook. Let op dat u hoger de klasse, des te duurder het product wordt.

Wanneer kiest u voor een afwasbare muurverf of schrobbare muurverf?

Afwasbare muurverf kent vele toepassingen en is er in verschillende glansgraden. Vooral in keukens en eetkamers is het aan te bevelen om een te kiezen voor een muurverf die goed afwasbaar is. Voor de ondergrond maakt het overigens niet zo veel uit. Een goede muurverf, wat onze producten absoluut zijn, zijn toe te passen op uiteenlopende ondergronden zoals:

  • Beton
  • Metselwerk
  • Gips
  • Cellenbeton
  • Hout
  • Vliesbehang
  • Spuit- en pleisterwerk.

Het rendement, dus het aantal vierkante meters wat u kunt doen met 1 liter, varieert sterk en is afhankelijk van de ondergrond en de mate waarin de ondergrond de afwasbare muurverf opzuigt. Afwasbare of schrobbare muurverf laat zich prima verwerken met kwast, blokwitter, muurverfoller of kan vaak ook verspoten worden. Bij toepassing op nieuwe muren dient er ALTIJD een voorstrijkmiddel te worden toegepast om eventuele poeder aan de oppervlakte vast te zetten (te fixeren) en om het plaatselijke verschil in zuiging van de ondergrond op te heffen zodat baanvorming wordt voorkomen. Een bekend artikel is de Sigma schrobvaste muurverf Sigmapearl Clean Matt. Een veelverkocht product, en kwaliteit bijzonder goed. Dit product is bij ons altijd ruim op voorraad. Een snelle levering is daardoor gegarandeerd. Andere voorbeelden van een goede schrobvaste muurverf zijn bijvoorbeeld Caparol Premium Clean of Global Paint Easy Clean.

Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Achteraf betalen!
Thuiswinkel logo
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x