Gipsplaatvuller

Filters

Gipsplaatvuller

Wat is gipsplaatvuller?

​Gipsplaatvuller wordt gebruikt om naden tussen gipsplaten en gaten in de gipsplaten gemakkelijk en snel te vullen zonder dat er gebruik gemaakt behoeft te worden van tape. Gipsplaatvuller geeft een perfect glad resultaat zodat er een goede ondergrond ontstaat om te verven of te behangen. Gipsplaatvuller is er in kant en klare vorm of als poeder.

​Verwerking van gipsplaatvuller

Voor de gipsplaatvuller verwerkt kan worden dienen loszittende delen verwijdert te worden en de gipsplaten dienen op de juiste wijze vastgeschroefd te zijn, om de 20 centimeter. Maak altijd de ondergrond schoon, vet- en stofvrij. Vervolgens de gipsplaatvuller stevig in de naden drukken met een nat plamuurmes en glad afwerken. Afhankelijk van de dikte van de gipsplaten kan een tweede laag nodig zijn. Zodra de gipsplaatvuller voldoende droog, na ca. 1 uur, is eventueel nog wat bijschuren.

In combinatie met gipsplaatvuller

​Soms kunnen er 'werkende' scheuren zijn omdat de ondergrond waarop de gipsplaten bevestigd zijn werkt. In dat geval is het raadzaam om gebruik te maken van bouwscheuren tape of gaasband. Dit is uitstekend te combineren met gipsplaatvuller. Het geeft een prima resultaat zodat de scheuren niet meer terugkomen.
​Let wel op dat u de scheuren niet vult voor het aanbrengen van gaasband en breng de tape aan over de volle lengte van de scheur zo strak mogelijk aan.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »