Epoxy plamuur (7)

Filters

Omschijving van de Epoxy Plamuur!

Hout is een prachtig natuurproduct waar we zuinig op zijn. In hout zitten veel verschillende kwaliteiten. De kwaliteit is vaak terug te zien in tijdsduur. Hardhout gaat vaak langer mee dan een zachtere houtsoort. Maar welk hout het ook is, het kan gaan rotten en dat doet het in de praktijk dan ook. Daarom gaan we aan de slag met Epoxy plamuur. Epoxy Plamuur is echt bedoeld om grotere gaten mee op te vullen. Een lakplamuur kan meestal bijvoorbeeld maar tot 1mm. Epoxy Plamuur daarentegen kan soms wel tot 5cm of meer. Dit is wel per product verschillend. Soms is het beter om 2 dunnere lagen op te zetten dan 1 dikke laag. De droogtijden van een dunnere laag zijn lager dan bij een dikke laag houtrotvuller. In houtrotvuller zijn ook verschillende varianten zoals sneldrogend en normale droging. Meestal is een houtrotvuller wel op 2 componentenbasis. Deze krimpen vaak niet en zijn goed strak te zetten.

​Aanbrengen van Epoxy Plamuur!

Het aanbrengen van Epoxy plamuur kan soms een kunst zijn. Vaak zitten de slechte plekken op een lastige plaats. Maar een epoxy plamuur die soepel en toch goed modelleerbaar is kan een hoop goedmaken. Zorg er voor dat het rotte hout echt helemaal is verwijderd. Als het rotte hout niet goed weg is kan dit daarna alsnog gewoon verder gaan. Dit moeten we ten alle tijde voorkomen. Een houtrotstop toepassen is vaak ook een oplossing. Soms is het gewoonweg niet te zien of alles weg is. Dan is het verstandig om het schoongemaakte hout in te smeren met een houtrotstop. Deze dringt diep in het hout door en maakt er 1 massieve koek van zodat eventueel rot hout niet verder kan gaan.
​Als de houtrotvuller is aangebracht is deze naderhand nog prima met een beitel, schaaf of schuurpapier in model te krijgen.

​Bestellen van de Epoxy Plamuur!

​Bestel de Epoxy Plamuur eenvoudig mee in onze webshop. Wij helpen u graag met het juiste advies. Komt u er niet uit of heeft een vraag? Wacht niet af maar bel of mail ons gelijk en wij helpen u snel verder.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »