Wasbenzine

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Wat is wasbenzine

Wasbenzine is een oplosmiddel om schoon te maken en te ontvetten. Wasbezine bestaat uit verzadigde koolwaterstoffen. De naam wasbenzine suggereert dat er mee gewassen kan worden. In zekere zin klopt dat, namelijk om vet en jusvlekken uit kleding te wassen. Het is ook een prima middel om resten van stickers te verwijderen en ook is wasbenzine een handig middel om een binnenband van een fietsband vetvrij te maken. Dit werkt beter dat schuren omdat bij schuren vettigheid wordt uitgesmeerd en niet verwijdert. Bij het gebruik van wasbenzine is dat wel het geval. 

​Het verschil tussen wasbenzine en bijvoorbeeld terpentine of thinner

Wasbenzine is vanwege de samenstelling minder schadelijk dan terpentine of thinner. Wasbenzine kan ook worden gebruikt als verdunner of reinigingsmiddel. Daarnaast kan het worden gebruikt als aanstekerbenzine en in sommige bezinebranders.
​Terpentine is niet geschikt als ontvetter omdat terpentine van zichzelf enigszins vettig is, maar juist wel om alkydverf te verdunnen. Wasbenzine is volkomen vetvrij en ook niet erg agressief voor de huid. Thinner is de meest agressieve van de drie en absoluut niet geschikt om binnenshuis te gebruiken en eigenlijk alleen om ernstige vervuiling buiten aan te pakken. Alle drie de middelen zijn bijzonder brandgevaarlijk en schadelijk voor de gezondheid.
Gratis verzending vanaf €50,- Voor 21:00 besteld, morgen in huis * Achteraf betalen!
Thuiswinkel logo
Decoprof maakt gebruikt van Cookies. Meer lezen
x